Bazárik - mamičky posielajú deravé a špinavé vecičky
Ahojte mamičky nakupujúce na bazáriku MK 🧡.
Potrebujem sa vyžalovať 😔. V poslednej dobe sa mi stavá, že mamičky čo majú dosť veľa pozitívnych hodnotení ( aj vyše 100 ) .. pošlú vecičky deravé, špinavé a neviem čo ešte 🙈. Samozrejme v popise uvedené že vec je bez poškodenia. Ako keby to už potom začali flákať alebo čo. Nie som typ človeka čo by sa naťahoval, hádal a nedaj Bože písal niekomu negat.hodnotenie. ( Radšej potom neprídem žiadne). Samozrejme mamičku upozorním, že som očakávala od toho trochu viac a nie som s tým 100percent spokojná ale tam to končí. Ja na tej druhej strane by som sa snažila poskytnúť teda nejaké riešenie, bud vrátenie polovicu peňazí alebo neviem..môže sa stať každemu chyba, ja netvrdím že nie ale ja by som sa to snažila riešiť k spokojnosti oboch strán..veď by som ani večer poriadne nespala 🤣..ale to som asi len ja. No samozrejme odpíšu len že ich to mrzí, chybu si doma nevšimli. A ja sklamaná s výčitkami že som mohla pár eur doložiť a kúpiť radšej vec novú ako takto zbytočne vyhodiť peniaze. No proste ma to štve 😡 lebo ja sa snažím to brat zodpovedne a to isté by som aj očakávala.
@danyelia nehovorim o spinavych a flakatych veciach, veci co posuvam dalej alebo kupujem su v normalnom stave. Ja mam tiez skolkarku a malokedy sa stane, ze pride zababrana ved vie uz normalne jest a pit a spina z vonku ide uplne normalne vyprat 🙈 a teda zlcove mydlo keby nahodou vyperie skoro vsetko. Ked ti ide o tvoje dieta, tak si pozri proces vyroby tychto lacnych handier, aky humus do toho davaju a cim to farbia a v akych podmienkach pracuju ludia v tych tovarnach :(
@milanemila Tiež som predsa písala, že tie veci posúvam ďalej, napríklad aj do osady, kde to s radosťou využije pani, ktorá má 10 detí, plno vecí som darovala kamarátkam, dávam mladším súrodencom, takže nevidím problém v tom, keď sa tieto moje veci používajú ďalej. Moja má 2 roky a 9 mesiacov a áno, ešte sa v škôlke zašpiní, nie je možné ustriehnúť 22 detí v jej veku, aby prišli domov v top stave. Jasné, že poznám žlčové mydlo, aj to z DM-ka, aj rôzne odškvrňovače, ale taká paradajková omáčka či zelené kolená idú ťažšie. A ako sa myslíš vyrábajú značkové veci? Veľa x v tých istých továrňach a podmienkach, akurát im tam capnú značku a pribijú 3x takú cenu. A chémia a farbivá, no pred použitím to vyperiem predsa. Myslíš, že značkové šaty majú iné farbivá? A čo tak nohavičky a ponožky? Tie hádam nekupuješ použité? 😬 To ale nerýpem, ale aj pri výrobe spodného prádla sa znečisťuje planéta, či? Neverím, že niekto si v rámci ekológie kúpi 2 spodky a tie točí dookola 😲 To už preháňam, ale keby som mala takto rozmýšľať, tak by sme chodili nahí. A mne tie lacnejšie veci neprídu ako vyslovene handry, sú kúsky, ktoré sa im vydarili viac, iné menej, ale poslúžia. Ale veď nech si každý kupuje, čo chce 🤷♀️
Tiež sa mi to stalo a mamka mi napisala že čo už, že s tym treba počítať že idem do rizika keď kupujem na koniku. Ja oblečenie darujem a deravé zmolkove a vyprate putuje do zberneho dvora. Možno su tie dotyčne na tom veľmi zle keď predavaju oblečenie ktoré patrí do koša. Ja už kupujem oblečenie vo vypredajoch dopredu. Nech si to tie mami nechaju a Ty začni nakupovat po sezone do zásoby. A keď to nie je dobré môžeš to vrátiť čo tu na bazare pokial to nie je obchod nehrozí. Nové veci z detskych obchodov čo su tu my prišli vždy v poriadku.
@danyelia pouzivaju sa ine latky aj farby, ale zbytocne ti budem nieco vysvetlovat 🤷🏼♀️ spodne pradlo kupujem detom iba svetle. Ja nehovorim, ze nekupujem nove veci, ale kupim radsej kvalitnejsiu vec, kt este posuniem dalej. Ked vojdem do pepca, sinsay alebo kik, tak to tam tak smrdi, ze sa mi zaludok dviha, mna to teda extremne odradza od toho, aby som tam kupovala detske oblecenie. Ale ano ako pises, nech si kazdy kupuje co uzna za vhodne.
@milanemila Ok, predpokladám, že predtým, ako si kúpiš to nové a kvalitné oblečenie si aj vopred zistíš, v akej továrni a za akých podmienok bolo vyrobené zamestnancami, z akých farbív a látok sa vyrába. Lebo popravde ja nie...Tak mne v tých obchodoch nič nesmrdí, len rozmýšľam, načo tam vôbec chodíš, keď sa Ti dvíha žalúdok, nechápem - keď sú to také hrozné obchody 🤭
@danyelia v pepcu kupujem sviecky a malej vymalovavanky a darcekove tasky :D v kik trblietave lepidla na tvorenie pre dceru a podobne blbosti a v sinsay som bola raz, ked som jej kupovala celenku na haloween do skolky. Kik aj pepco mame v dome, takze z nudze cnost. Takze ano uz som tam par krat bola a to oblecenie naozaj smrdi, nechodim to tam vymetat kazdy tyzden a kupovat blbosti.
Predstav si, ze niektore znacky maju normalne certifikaty a su udrzatelne, niektore maju vyrobu komplet na slovensku a podobne. Takze ano vies za dopatrat aj ku konkretnej tovarni a znacky, kt sa spravaju k zamestnancom fer ani nemaju problem taketo info zverejnovat. To, ze teda nezaujima, ci niekde v tovarni zena pracuje 16 hodin denne este s malym dietatom v satke a dycha tie chemikalie (pripadne detska praca) je tvoja vec, mna to zaujima a preto sa snazim co najviac obmedzit take nakupy.
Od toho tie recenzie sú. Si až príliš dobrá, negatívna recenzia predsa nie je koniec sveta a predávajúca si aspoň dá nabudúce pozor. Alebo aj nie a negatívne hodnotenia budú pribúdať. To už záleží na nej.
@milanemila A teda si si úplne istá tým, že zamestnanci, ktorí vyrábajú sviečky, vymaľovanky, darčekové tašky, lepidlá či iné blbosti pre tieto obchody pracujú v ideálnom prostredí a podmienkach? Či toto je ok a vadí to len pri oblečení? Je mi ľúto tých žien, no ak by sme mali takto uvažovať o všetkom, nekúpili by sme si nikdy nič. Čo ak v reštike pracuje čašníčka už 3-tiu dvanástku po sebe a doma má 2 malé choré deti? Alebo pediatrička dôchodkyňa, ktorá po nočnej na pohotovosti slúži ráno v ambulancii. Alebo pracovník na páse, čo v noci montuje súčiastky do Tvojho auta? No musia tam byť, aby o robotu neprišli. Toto dopredu nezisťuje nikto a aj keby si to vedela, nešla by si do tej reštiky či k tej lekárke s chorým dieťaťom, lebo chudák pani čašníčka, doktorka...? To len také filozofovanie. A tie bio-eko-natural veci s certifikátom...možno majú všetko tip top, ale 25 € a viac za obyčajné nudné bavlnené tričko s drobným nápisom, no úprimne, nechcela by som ani zadarmo. Ale oceňujem ich snahu, chápem aj Tvoj postoj, len rovnaký by musela mať trištvrtina planéty, aby sa niečo pohlo k lepšiemu...
Ani ja uz nekupujem z bazaru, viackrat som sa popalila, aj na predtym mnou overenych ludoch, tak radsej nove
@milanemila teba by som chcela za kamošku, tuším na každý tvoj komentár v tejto diskusii som dala like. 😀👍 Ja mám s nákupmi z bazára len dobré skúsenosti. Veci, ktoré tu kúpim bez problémov posuniem ďalej. Nenakupujem tu kvôli šetreniu peňazí, ale kvôli ekologii. Peniaze boli a budú, ale Zem máme iba jednu jedinú. Kupovať handry z Pepca a podobne je priama cesta do záhuby tejto planéty. A dá sa to brať aj tak, že radšej podporím kúpou vecí mamičku na Slovensku ako nejaký anonymný reťazec z Číny, ktorému vyrábajú handry zamestnanci v neľudských podmienkach alebo deti.
@dannieja si zlata dakujem :D akoze ja to beriem tak, ze nikto nie je 100%ny a aj ja samozrejme kupim detom aj v H&M nieco alebo podobne, ale ak je nejaka lepsia alternativa alebo z druhej ruky, tak ma to potesi. Kazdy vie prispiet svojou troskou k “lepsiemu svetu”, ked si kazdy povie, ze na tom nezalezi, tak vtedy budeme na tom velmi zle 🙈
My napriklad relativne vela cestujeme, takze v tomto “robime zle”, tak sa to snazime zas kompenzovat trosku aspon inde a recyklovat, kupovat bez obalu potraviny ak sa da, lokalne potraviny no a nenakupovat vo velkom blbosti, chodit viac MHD ako autom atd 🤷🏼♀️

@milanemila Ako som už písala, nebola by som spokojná s pocitom, že som síce ,,zachránila planétu, ale moje dieťa bude chodiť v špinavých, deravých a ožmolkovaných šatách...Mne to práveže vyhovuje, ak mi malá zo škôlky prinesie zašpinené šaty (od obeda, farieb, hliny, fixky, obliate čajom...) za 3,50 €, netrápi ma to až tak, akoby zničila šaty za 20 €. Denne zašpiní aj 2 outfity (a nie všetko sa vyperie dokonale). A aj tá hygiena, ak by mi teda mali chodiť špinavé šaty z bazáru. U mňa teda víťazí moje dieťa nad planétou, aj tak ju nezachránim a keby sme mali byť všetci takí bio-eko-natural, tak si už nikdy nič nové nekúpime, neurobíme radosť, všetko treba s mierou...🙄