Berú niektoré matky žarty príliš vážne?
Na oslave som sa zo srandy opytala 3 rocneho chlapca ci ide so mnou domov a on ze ano 😃 tak ja ze super a co budeme robit ? On ze hrat sa a spievat a ja ze supeer platii a jeho mama sedela vedla mna a bola v soku , hovori mu “zlatko ak sa z toho nahodou necitis dobre je to v poriadku teta len zartuje” 😂😂😂😂 akurat sa citil uzasne podla mna. Neberu niektore matky prilis vazne vsetko? Ona az zbledla ked syn povedal ze ide. 🙈
@valikasikulova ano, mas pravdu, som akiste padnuta na hlavu, ked som slusne vyjadrila svoj nazor. Inak to byt ani nemoze, ked to povies ty.
Zamysli sa nad tym, ako komunikujes, ci v riti nie je svet skor s tebou.
Žijem na dedine a tieto otázky "Ideš so mnou? Vezmem ťa?" nám už urobili toľko problémov. Každú jednu prechádzku nejaký dôchodca "berie" moje deti. A oni to berú vážne. Sú spoločenské. A sklamané, prečo nemôže ísť k tete na návštevu, keď ju zavolala. Deti nechápu srandu. Iróniu začínajú chápať asi až v 11-tom roku života. Raz som s plačom ťahala dcéru po chodníku, lebo pán sused ju chcel "vystrašiť", že spí u neho. A ona chcela. A prečo ju zlá mamka berie domov, keď ona dnes spí s ujom. Druhú dcéru suseda chytila za ruku, že ideš so mnou. Dcéra sa otočila, zamávala mi a odkráčala so susedou. Pani sa jej potom nemohla zbaviť. Už tým ľuďom hovorím rovno, že ona bude plakať, že ste ju oklamali, lebo chce ísť s vami. Tak ti ľudia hneď otočia a začnú sa dieťaťu ospravedlňovať. Fakt to nie je sranda.
Jejdaa jasne ze to je sranda. Akoze no big deal, chapem. Ale blbsie je o tom zakladat diskusiu a vysmievat sa na margo tej maminy. To je take detinske, vies.. Ty este nemas deti, ze? 😉 neboj, raz aj teba bude zalievat pot, asi pre uplne inu vec ale to je teraz jedno. 🙂🥂
To 3 ročné dieta povie áno a myslí nie? “zlatko ak sa z toho nahodou necitis dobre je to v poriadku teta len zartuje”
@gribka1 Tak tiez som nepochopila asi vie lepsie ako to myslel stastny syn .. ja uz asi budem len ticho sediet po navstevach 😺
Diky zeny fakt ze ste jedna skupina na mojej strane a chapete ako to bolo!! Jasne ze dieta aj keeeby odislo odide max pi auto a zacne hladat mamu nakolko to sama poznam😹.
Druha skupina ta citlivejsia chapem aj vas a nebojte sa urcite vam nikto nechce spred nosa uniest dieta zite v klidku a skuste brat zivot viac s nadhladom a humorom! 🫶🏻
Ja si pamatam tieto "srandy" a hecovacky este z detstva, kedysi to bolo bezne. Neznasala som to, nikdy som nevedela ako reagovat, co sa odo mna ako dietata ocakava, aby si dospelaci posrandovali. Ale ja som bola citliva povaha, na mna to dobre nevplyvalo a vacsinou som bola ticho, lebo som fakt nevedela co s tym... na mojich detoch to uz nastastie nikto neskusal.
Tu nejde o klidek, že mi niekto unesie dieťa. Ale o zbytočnú pachuť sklamania u dieťaťa. Ak to dieťa fakt chce ísť a teší sa... Ešte ste začali plánovať, ako vám spolu bude fajn. Asi nemáš predstavu , ako smutné to dieťa bude. A koľko dní sa k tomu dokáže jedno sklamané dieťa vracať. Teta ma chcela zobrať k sebe a ty, mama, si to pokazila. Prečo má teta oklamala? A robíš tú srandu pre vlastné potešenie. Áno, je to otrasný a hlúpy slovenský zvyk. Nevidím jediný legitímny dôvod, jediné dobre pre to dieťa, keď sa niekto zábava na jeho účet.
@mamamasama ty sa skym rozpravas ? 🙂 nick mamamamama aj na cele mas vytetovane mama mozno a chovanie bod mrazu.
No, z takéhoto "srandovania" som penila už pred skoro 40 rokmi. Moja svokra to s obľubou robila. Stretli sme ju cez týždeň cestou zo škôlky a hneď mi začala baláchať dcéru. Darmo som ju prosila, nech to nerobí, veď vie, že ju aj tak nezoberie so sebou. A keď už bolo dieťa hotové, že ide so starkou, zahlásila, že predsa nemôže, ide ráno do práce. Kto potom mal na starosti plačúce a trucujúce dieťa? Ona nie! Ani mi nešlo o to, že by mi mohlo dieťa odísť s cudzím človekom, ale ukázala mu, že je predsa v pohode klamať a zavádzať. Sama si z detstva pamätám, ako mi krivo prišlo, keď bola u nás na návšteve mamina sestra z dolniakov, volala ma k nim a, samozrejme, odišli bezo mňa. Nechápala som. Veď to sľúbili!
Tie druhé hlášky, sú, aj podľa mňa, trochu mimo, samozrejme. Ale to sú tie dnešné rôzne názory na výchovu a autonómiu dieťaťa. Môžu a nemusia sa nám páčiť, ale to je asi všetko.
Teraz si skús predstaviť, že ti niekto povie, že môžeš ísť s ním niekam, kde to ty považuješ za zaujímavé a veľmi by si chcela. Začne ti rozprávať, čo všetko tam budete robiť a aké to bude super. A potom ti povie, že to nemyslel vážne a že si z teba vystrelil. Ako sa cítiš? Bavila by si sa na tom? Ja veru nie, pokiaľ nebolo jasné, že je to vtip. A ver, že 3 ročné dieťa nevie, že je to vtip. Takže posrandovala si si na účet 3 ročného dieťaťa. Nič hrozné sa podľa teba nestalo a vlastne nie, nič hrozné sa nestalo, ale bolo to fakt nutné? Mne niekedy príde, že ľudia nevnímajú deti ako plnohodnotných ľudí a dovoľujú si k nim to, čo by si k dospelému nikdy nedovolili. Takže keď nabudúce budeš chcieť srandovat s dieťaťom, prehod si tú situáciu na dospelého a porozmýšľaj, či by to bolo tiež vtipné.
Ja neviem dnes su tie matky totalne premotivovane. Tato generacia nas dovedie do zahuby. Pockaj par rokov a uvidis ako im tie netykavky deti budu srat na hlavu.
Ešte niečo… Toto je pre mňa prave ta situácia, kedy by bolo načase sa praveze zamyslieť a prehodnotiť nejaké rokmi a generáciami zaužívané správanie sa k deťom, či je naozaj v poriadku?
Srandicky s detmi treba aj odhadnut. Deti maju obdobia, ze veria tomu co počujú, nechápu, ze to myslis zo srandy. Cize ak by si netrafila, dieťa mohlo byt sklamane az plakat, ze neide s tebou domov sa hrat. A scena nespracovaných emocii je na svete. A nechapalo by, ze preco, ved si ine povedala. A toto nie je vychovou, to je faza vyvoja
@lonely66 este k tebe doplnim ze dieta bolo uplne v pohodke nemalo ziadnu nagativnz emociu usmievalo sa normalne bolo
Túto "srandu" som nechápala ako dieťa a nemám pre ňu pochopenie ani teraz. Moja reakcia ako mamy vždy bola, že som ihneď, ako dotyčný vyslovil túto sprostosť, resp. otázku, či pôjde moje dieta s ním, povedala dieťaťu, že teta len žartuje. Pre istotu. Aby sa dieťa buď nenamotalo a nebolo potom sklamané alebo aby nebolo v strese (aj keď navonok vyzerá v pohode), že naozaj bude musieť s niekým odísť.
@lindayaaa uz sa budem asi vyhybat takym spolocnostiam s detmi alebo co😹 ale sama mam maleho syna tak neviem co dalej so mnou nerespektujucou😹😹😹😹 budem s nimi preberat ucebne osnovy asi na navstevach a 0 srandy
Aj tieto odpovede tu jedno sialenstvo zeny fakt ze ide to do zahuby. Som vdacna za svoje detstvo ze bolo normalne! Ked ma udrelo nejake dieta omylom alebo sme sa natahovali o hracku nastastie matky nebehali a nebrali deti do dalsej izby odkomunikovat s deckom ako sa citi s roztrzky o hracku . Zakricali ze ked sa neskludnime dostaneme po riti a bolo.
Fakt ze potom z dnesnych vychovnych metod vysledok su podivini.
@stellarstar 😁no ja som si tiež dovolila položiť túto otázku neterinym detom a ano pacilo sa im u nás a radi by tiez ostali.A nikto sa nad tým nepozastavil.Bože kde sme urobili chybu.
@mnamko 👍🏻👍🏻👍🏻

Ty si pekne na hlavu autorka