icon

Bezohľadní susedia v paneláku

baklik
10. nov 2013

Mate aj vy take problemy s bezohladnymi susedmi v panelaku??
Prestahovali sme sa do noveho, pricom cely zivot som byvala v bytovke, ale toto som este nezazila! Suseda nad nami kludne pusti zmykacku o 22.30 v noci, co sa nenormalne rozlieha po tych zelezobetonovych konstrukciach, slusne ju poziadam, ze nas to vyrusuje, slubi, ze to bude akceptovat, ale ze ju mrzi, ze sa musi kvoli nam obmedzovat!, ze vraj doteraz to nikomu nevadilo! To, ze ona a jej 15 r. dcera dupu nenormalne ako kone a viem o kazdom ich jednom kroku, nebudem ani specialne rozoberat...
Na druhy den nam zvoni pri dverach sused, ktory byva pod nami a zjavne sa mu postazovala, a s velkym vreskom, ze my sa nemame co stazovat, nakolko sa u nas trieskalo a buchalo (dovolili sme si na komplet prerobit stary panelakovy byt, v ktorom bolo uplne vsetko v povodnom stave, podotykam, ze so suhlasom susedov, vsetkymi povoleniami a prerabky od 8.00 do 17.00 okrem vikendov, cez obed hodina - dve pauza, aby deti v panelaku mohli spat, ale neda sa vyhoviet vsetkym a nemozem za to, ze niekto pracuje na smeny a bezhlucne prace este, bohuzial, nevymysleli) a menit nieco, co tu vraj roky funguje a nikomu nevadi (rozumej porusovanie nocneho kludu?, co sme si my v zivote nedovolili a ani nikto, kde som doteraz byvala!).
Nasho 2r. syna nazval sopliakom, ktory reve atd. - vrchol drzosti! porovnavat male dieta s dospelymi, ktori maju mat rozum! Nehovoriac o tom, ze sopliakom si moze nazvat nespratneho pubertalneho vyrastka a nie nevinne 2r. dieta! Ku koncu akoze diskusie (pricom o diskusiu vobec neslo - ten hulvat sa prisiel len vyziapat a demonstrativne odkracat ako vitaz) som uz bola sopla aj ja a tykal mi!
Takze nam teraz nad hlavami mozu strielat aj delobuchy v noci a my to mame akceptovat, pretoze sme si dovolili prerobit byt! A to je dotycna osoba nad nami dokonca bytovou dovernickou....
Podotykam, ze nikdy sme nemali negativne vztahy so susedmi, max. tak neutralne, takze toto ma dost vyviedlo z miery.... :-/

Strana
z7
spravodliva
26. apr 2016

@veronika2704 Ahoj, no, nepoteším ťa. S takými ľuďmi nepohneš. Dostaneš odpoveď typu, že nejde o rušenie nočného kľudu, deti sa predsa nejako vyblázniť musia a ty to musíš trpieť. My to trpíme už 8 rokov. Z 2 a 4 ročných detí, sú teraz 10 a 12, plus pribudlo tretie/5r./. Nezmenilo sa vôbec nič. Človek si myslel, veď vydržíme, deti vyrastú a bude pokoj. Ešte horšie. Ak vám behajú nad hlavou už doslova kone, tak je to ešte horšie. Ja dodnes nechápem, čo môžu robiť. Idú do školy, chaos. Prídu zo školy, chaos. Len buchot, buchot a buchot. Víkendy a prázdniny sú pre nás doslova utrpením. My už ani nemáme slov. Nepomohlo ani po dobrom, búchať nemá zmysel. Dvakrát alebo štyrikrát sme to urobili za celú tu dobu, a výsledok? Odbúchajú a robia ešte horšie. Takže... .

veronika2704
17. máj 2016

takze ubehol pol rok v nasom byte ktori ma steny asi take ze ked buchnete pocujete sadrokarton nic sa nezmenilo vedla deti v kuse dupaju a buchaju su 3 a rodicia ich maju asi viete kde...ibaze ja mam nervi stres v kuse sa laknem neviem spat netesim sa domov boli ma zaludok a s priatelom sa stale hadame hore jedna krava cvici na steperi vecer a z druhej strany maju maleho chlapca ktori tak dupoce a vrieska som na nervi a podomnou susedia ktori fajcia a vsetok dym k nam do okien hladame si nove byvanie toto sa neda vydrzat a vsetci chodia patami asi a robia to uz aj naschval ako som zaregistrovala proste laxny pristup bezohladnych ludi

klya
17. máj 2016

@veronika2704 A nezdá sa ti, že problém tu už nebude v susedoch, ale v tebe? Jaj, keď ti všetko vadí, chce to barák na samote u lesa 🙂

chiara996
19. júl 2016

Pánabeka, to sú mi veci. Dobre vedieť, keďže ma čaká sťahovanie z rodinného domu do paneláku 🙂 Akurát nechápem, že načo zapínať práčku kvôli jednej - dvom veciam 🙂 Kým nastavím program a spustím to, mám vypraných v rukách aj 10 drobností. Ale asi patrím ku generácii, ktorá ešte zvykne pri práci používať aj ruky 🙂
Osobne si myslím, že autorka je dosť precitlivelá (ako dieťa som bývala 10 rokov v paneláku, kým sme sa presťahovali do rod. domu a mali sme veselo. Pod nami alkoholička, ku ktorej 4x do týždňa volali záchranku bo sa spila na smrť, jej dve deti kľačali pri nej a plakali...furt jej vyzváňal frajer pri dverách, polivajti si u nás podávali kľučky..Raz sa jeden z tých frajerov pomýlil a nám strčil do zvončeka zápalku - si myslel, že je pri jej dverách. No nebolo to med lízať, ale dalo sa to prežiť. A boli sme inak super vchod, perfektne sme spolu všetci obyvatelia vychádzali. Bolo lepšie ako na dedine - s prepáčením dedinská mentalita je dosť pod hranicou zdravého rozumu (česť výnimkám), každý každého ohovára - žijem tu dlho a nezvykla som si. Hnusná pliaga - tí ľudia tu. Len klebety. Preto odchádzam do paneláku. K tej práčke - nerozumiem celkom dobre, prečo, baby, nepriete počas dňa? Teda či to nestíhate do tej ôsmej napr. V živote by mi nenapadlo prať o polnoci 🙂)
Dúfam, že nespokojná autorka veci poriešila k svojej spokojnosti, prípadne sa odsťahovala. 😉

lenka2710
10. nov 2016

Dobry deň,ja mam tiez problem so susedmi pod nami. Mam 2-rocnu dceru,samozrejme sem tam prebehne po byte,dupoce,place,spadne jej nieco z ruky,ved komu nie? Zacalo sa to pred rokom,hned ako sme sa nastahovali,najprv im vadilo choditko,potom ze mala skoro stava a oni si chcu do 8 este pospat,potom ze sa hra a dupoce,dali sme koberce,malu sme vyzuli dali sme jej len protismykove ponožky,najnovsie im vadí uz aj vysavanie,pricom vysavam poobede,aby sa doobeda vyspali ak su nahodou po nocnej,ale nic nepomaha,stale nam klopkaju na radiator alebo o podlahu,ale ked ich stretnem na chodbe,tak mi nepovedia nic! Mate tu niekto podobne skúsenosti

val9
18. nov 2018

Ahojte prispejem aj ja s našou skúsenosťou. Celý život som ja aj môj muž bývala v bytovke, čiže mi absolútne nevadí ak niekto vysáva neskôr ( veď stane sa to aj mne ) alebo ak niekto prerába, sme mladí a vieme tolerovať aj ostatných. Bohužiaľ si absolútne nevieme poradiť so susedmi nad nami, akonáhle prídu domov dupocú až kým nejdú spať, doslova ako keby nám niekto trieskal po hlave. Majú cca 5 ročnú slečnu, ktorá behá po byte aj dve hodiny nonstop. Viem pochopiť, že dieťa je živé, ale mne samej by liezlo na nervy keby mi dieťa beha po byte z jednej strany na druhú. Boli sme ich už dvakrát poprosiť ( nie hádať sa, ale normálne sa porozprávať ) a nájsť nejaké riešenie.. bolo dobre až jeden deň potom opäť. Normálny človek takto nechodí po byte ... známy, ktorý býval pred nami v byte nás na to upozornil, že sú hluční a nonstop dupocú, hádal sa s nimi aj on a aj nájomníci pred nami. Ako riešiť túto situáciu? Som v 1.trimestri a je mi nonstop zle mávam migrény a keď mi niekto dupoce nad hlavou idem sa doslova zblázniť :(

blue_eyes
18. nov 2018

No to co opisujes nie je nic strasne..je to bytovka....tebe vadi zmykacka a inym to ze ste doobedu prerabali lebo niekto bol na nocnej...tu sa bezne zapinaju pracky aj v noci...ked sa mi pogrca decko tak to nenecham do rana hnit napriklad ale hned periem....ked mi mala povytahovala listy a tam su sruby a hmozdinky bolo mi jedno ze je nedela vecer, sak nenecham aby sa decko zapichlo. A tak ako tebe suseda dupe hore tak aj ty mozno dupes tym dole....sama si to napisala ze vsetkym sa vyhoviet neda 🙂

chiara996
9. dec 2018

Keď boli moje deti malinké a náhodou sa v noci niektoré pogrckalo, ihneď som to preprala - v rukách. Veď to je čerstvé, okamžite to pustilo a do rána suché a voňavé. Aby som kvôli jednej košielke čipyžamku zapínala práčku? Niektoré veci mi prídu nelogické. Ale nevadí, každý si robí, ako uzná za vhodné. Dodnes si prepieram zopár jemných tkanín kúskov oblečenia v rukách a kým by to práčka doprala, ja to mám takmer suché.
Všetkým želám krásne Vianoce!

blue_eyes
9. dec 2018

@chiara996 no keď mi zgrcala komplet periny, plachtu, uterák, seba.... Tak neviem no 😂

bobricek1979
9. dec 2018

Zažila som si svoje v paneláku a to som tam bývalá dokopy hádam na prstoch jednej ruky spočítam no nikdy viac. A to by mi nevadili ani hluk ani hádky no to súkromie, že keď otváraš dvere a cítiš, že susedja na kukátku. Každý vníma koho si vodíš plus kedy odchádzajú a aký hlučný sú, katastrofa. Bývame s manželom v dome a to je na nezaplatenie aj keď dedina a možno ešte lepšie.

zuzulka878
15. dec 2018

Dobrý deň.
Chcela by som sa aj ja podeliť o nepríjemné zážitky so svojou susedou, ktorá býva vedľa mňa a už neviem čo robiť. Dodržiavam pravidlá domu, žiadna hudba, pranie po 22:00 hod. a pod., ale aby mi niekto trieskal do kúpeľne keď sa ráno pred 6:00 hod. sprchujem je už moc. Žiaľ, pracujem na smeny a niekedy si dám sprchu aj o 4:50 hod., lebo na 6:30 hod. musím byť v práci. Už som to riešila aj na domovej schôdzi a susedia nechápali, že komu vadí sprchovanie. Na chvíľu to prešlo, ale potom mi začala opäť trieskať do kúpeľne. Znova som to riešila so správcom. Ale ticho prišlo len na chvíľu. Podotknem len, že táto asi 59 ročná žena žije sama s 2 mačkami. Mačky sa na chodbách voľne prechádzali načo sa začali sťažovat aj iní susedia. Táto žena ma sleduje, minule som išla vyniesť smeti a pozerala na mňa asi 5 minút. A keď som minule prášila deku z balkóna,, tak som cítila, že ma niekto sleduje a ona stála za oknom a keď som sa na ňu pozrela tak som jej len odčítala z úst slová, citujem: "Čo čumíš." Inak, ona nie je majiteľkou toho bytu, kdežto ja áno. Ale táto budova bola predtým ako sa z nej stala bytová jednotka administratívna budova a ona tu robila domovníčku a ten byt proste užíva. Zaujímavé je, že upratuje chodby, zametá chodníky a odpratáva sneh, ale domovníčka nie je. Na domovej schôdzi to oznámili všetkým majiteľom bytov, že ona nie je domovníčku. Viete mi, prosím, poradiť čo mám robiť...
Ďakujem za každú radu.
Z.

Strana
z7