Bezpečný predaj bicykla cez inzerát. Ako na to?
Ahojte, chcela by som vase skúsenosti precitat si pri predaji bicykla cez inzerát.
Kupujúcemu ste ho dali aj vyskúšať? Tj.riskovali potencionálne zmiznutie, krádež? Alebo vam sumu vyplatil bez všetkého?
Možno zvláštna otázka, ale v detstve mi ukradli drahý horský bicykel na ihrisku o par rokov starší chlapci, s tym, ze "pozicaj, chcem si vyskúšať". A uz ich nebolo, ani polícia nedolapila.
A teraz mi treba predať bajk...
Nedám vyskúšať že ho mám v pivnici a nech sa ide previesť...normálny človek sadne, potočí pedalmi, skontroluje prevody a vidí, či je ok. Ani v predajni bicyklov ti nedajú bicykel na skúšobnú jazdu.
@kavasmliekom jasne, ze ti v predajni daju bicykel na skusobne pojazdenie v okoli predajne
@kavasmliekom jasne, ze ti v predajni daju bicykel na skusobne pojazdenie v okoli predajne
@tinkavvv ja som myslela tak, že okolo bytovky, alebo na 20 minút 😀 tak potocit pedalmi jedno dve kolečka po chodníku áno. Ale mimo z dosahu už nie.
Nie že či som dovolila , bola to moja podmienka . Poriadne si bicykel prezrieť , previezť sa . Nie , že potom mi nejaký špekulant o mesiac bude vypisovať aký je nespokojný a že chce € späť . Takto ho môžem s čistým svedomím poslať do prdele . Ale zatiaľ boli pri kupé bicykla vždy dvaja ľudia , čiže jeden sa vozil , druhy stal pri mne .
Veď si vezmi od neho buď doklad totožnosti alebo 100 ako zálohu alebo mobil dačo nech ti dá do ruky ako zábezpeku
Normalne sme dali vyskusat u nas na ulici, ani mi nenapadlo, ze by mohol ufrknut😆😆😆
@tinkavvv ja som myslela tak, že okolo bytovky, alebo na 20 minút 😀 tak potocit pedalmi jedno dve kolečka po chodníku áno. Ale mimo z dosahu už nie.
@kavasmliekom jedno, dve kolečka po chodníku a fuč, je preč. Nedobehla by si ho.
Predávala som 3 bicykle nikdy mi nenapadlo, že odíde.Zaparkoval pred domom a previezol sa po ulici raz to bol detský bicykel.Ked už sa tak bojíš nech ti dá zálohu, občiansky, keď sa pôjde previezť neviem ja sa nebojím takýchto veci
Vzdy ked boli po bicykel boli autom , predavala som len detske zatial a rodic stal pri mne, az by to bol dospelacky tak chcem kluce od auta/mobil/obciansky a voz sa 😁

Nedám vyskúšať že ho mám v pivnici a nech sa ide previesť...normálny človek sadne, potočí pedalmi, skontroluje prevody a vidí, či je ok. Ani v predajni bicyklov ti nedajú bicykel na skúšobnú jazdu.