Blížim sa k 30-ke a cítim, že je všetko stratené
Najprv som myslela ze mam na vsetko este cas ale uz sa blizim k tridsiatke a mam za sebou velmi vela nevydarenych kratkodobych vztahov a ten cas ide tak rychlo a som taka vycerpana a po tolkych vztahoch uz sa mi nechce ani riesit nieco s niekym asi som stara dievka a zacinam byt zatrpknuta, je to strasne, naozaj naozaj som si takuto buducnost nepredstavovala, je mi hrozne, nemam muza, nemam deti, nemam ziadne kamaratky, zijem s rodicmi, som ubolena a nemam silu
To kym budes, rozhodujes sama. Ak sa rozhodnes byt zatrpknuta stara dievka, budes nou. Ale mozes sa rozhodnut aj inak. Zivot nieje niekedy med lizat, ale da sa to prejat aj s usmevom a optimizmom trosku. A uvidis, ze potom to pojde lahsie. Minimalne veselsie. A ver mi, ze zacnes pritahovat uplne inych ludi. Vys*r sa na ten negativizmus, uzivaj😎❤️
Ako si zariadis tak mas, u rodicov by som teda nebyvala mamahotel smer podnajom aj celu vyplatu by som dala nech mam pokoj, preco mas kratkodobe vztahy nebude problem s povahou???
Nežijeme v roku 1950, že všetci museli byť v 20tke "na poriadku", rodiť deti atd. Dnes je veľa ľudí bez partnera, bez detí, je taká doba. Skús žiť najlepšie ako vieš a uvidíš čo ti život ešte prinesie, možno aj super partnera a rodinku, možno "len" toho partnera, možno niečo iné. Ale možnosti ako žiť spokojne a plnohodnotne sú vždy.
nevymyslaj somariny, este mas aj 10 rokov na to, aby si mala muza a deti. v dnesnej dobe sa nikto normalny na 30 rocnu nepozera ako na staru dievku. uz sa bezne neumiera v 50tke, aby si musela mat deti v 18tich
Ahoj,neboj,len ver,že aj po 30-tke je život možný. Dokonca pekný, naplnený, zdravý a úspešný 🍀
Vies co, ja som tiez zacala tak ze som bola sama. Bez frajera, lebo som uz bola dost sklamana, kamosky mali uz take to svoje tiez, tak som si konecne splnila sen a zacala som sa sama ucit hrat na gitare. Robilo ma to fakt stastnou, spokojnou, neriesila som uz viac blbosti. Venovala som sa tomu co ma zaujima.... A hned potom som spoznala svojho chlapa. A to som ho nechcela, lebo som bola naozaj stastna aj sama😎 Ver mi, nikto nebude s tebou stastny ak nevies byt stastna sama so sebou... A ak aj nejaky vztah nevyjde, stastie ti to nevezme, lebo to si vytvaras ty sama. ☺️ Mozes ho potom uz len nasobit s niekym👍 Drz sa
ja mam 32 rokov tento rok a tiež mám pocit ze som nic nedokazala a nedosiahla a som naničhodna, snazime sa o dieta ale nie som schopná ani počať. Nemam nič našetrené, v robote som na dočasnom zastupovaní počas materskej, za 2 mesiace mi konči zmluva, citim sa vacsinu času ako 👎
@anja27 prosím ťa to kde robíš? Aby ti niekto hovoril, že v 26 si stará dievka..ich je prd po tom, čo robíš a kedy budeš mať deti, ignoruj také reči, prípadne povedz vás do toho nič
Nic nie je stratene. Ja som svoju zivotnu lasku strela 2mesiace pred 30tkou. Hlavu hore, zivot mas pred sebou 🙂, co ma prist, pride.
Ak ste nespokojná so životom tak ho treba zmeniť. A ty môžete iba vy. 🙂
Prvý krok by bol sa odsťahovať od rodičov. Kebyže nemám na vlastné (hypotéku) tak aspoň podnájom. Hneď je to lepšie pocit keď človek je samotný. 😉
Nespomínate prácu ale ak ste nespokojná aj tam, tak skúšam nájsť niečo iné. Alebo investujem do vzdelania (napr. cudzí jazyk 😛)
Venovala by som sa svojim záľubám. Alebo dokonca skúsila nájsť nejaké nové hobby. 🤷
Viete spoznať ľudí cez vaše záľuby. A ak sa nepodarí, stále máme zlatý internet. 😅
A vôbec, ale vôbec by som sa netrápila tým, že ste slobodná. Uz dávno neplatí aby žena pomaly v 18tkr bola vydatá a mala min 2 deti. 😆
A oveľa radšej by som bola slobodná ako mala muža, ktorý by nestal za nič. 👍
neobavaj sa vopred. je to len nase vnimanie toho, ako rychlo cas plynie. ale kazda faza zivota ma svoje caro. ja som spoznala svojho muza, ked som mala 31 a on 33. a poznam aj takych, co sa stretli o mnoho rokov neskor. ked ti pride do zivota taky clovek, tak akoby pominu vsetky tie roky samoty, zrazu mas pocit, ako keby tu bol odjakziva.
nic ti neuslo, to pekne ta este len caka, tak sa tes 🙂 si este mlada. vsetko pride. ja som sa tiez kedysi bala, ze po tridsiatke budem uz len starnut, sediny, satka na hlavu, taska na kolieskach 😂 ale nie je to tak, kazdy rok je krajsi a krajsi aj napriek trapeniam, ktore sa nevyhybaju nikomu. musime si vazit kazdu chvilu, kedy mame moznost zit. a hladat okolo seba dovody, preco zit a objavovat krasu zivota 🙂
@marcellka32 vsak to hovorim stale ale vies som tu najmladsia a vsetci uz maju rodiny tak asi ich to veomi trapi ze ja este nemam..ale aj mimo roboty to pocuvam aj z okolia a snazim sa nevsimat si to ale po niekolky x je to uz dost otravne
@anja27 ti môže byť jedno, čo si myslia a hovoria, pousmej sa a ideš ďalej, tvoja vec kedy budeš mať deti, vôbec nevadí, že si najmladšia v kolektíve, nevšímaj, rob si svoje, hlavu hore
Ach jaj, v 30 sa zivot este len zacina. Ak na tom budes v 40 stale rovnako, potom sa ozvi.
@dzulli1980 presne. 30-35 najlepsi vek u mna. Zrela, vedoma, plna energie aj skusenosti. 36 dieta, kt. Som si plne uzivala. Autorka, to najlepsie Ta caka. Len zmenit uhol pohladu. Drzim palec. Mas najkrajsi vek.
Presne od 27 do 34 som bola slobodna a bolo to super obdobie kedy som si este poriadne uzila "mladost" a po 35 som sa vydala, mam krasne deticky, byvanie... vsetko pekne ta este len caka, nelamentuj, uzivaj si to
@bennn jednoduche riesenie - zrusit ucet na soc. sietach 😎 zivot je hned krajsi
@snazilka_bio_mamka mrzí ma, že sa takto cítiš.. nejdem sa rozpisovať o svojom živote, keďže bol viac než turbulentný a neskutočne ťažký, len by som ti chcela dať jednu dobrú radu: ak nie si so svojím životom spokojná, tak ho radikálne zmeň.. niekedy potrebujeme v živote reštart a jednoducho začať odznova.. ja som rozvedená 36r. prvorodička, mám mladšieho partnera a skvelú prácu a som na seba hrdá, že som si v živote dala ešte jednu šancu nájsť svoje šťastie... prajem ti všetko dobré 🍀🍀🍀

Pre mňa život od 30 do 35 rokov bolo najlepšie, najkrajšie obdobie, bola som single, cítila som sa na vrchole svojich síl, atraktívna atď., proste pre mňa zatiaľ TOP obdobie v živote ... mala som 34, keď som spoznala svojho teraz už manžela, dcéru som porodila v 36-tke ... nič nie je stratené.