icon

Blokácia kvôli používaniu platobnej karty?

nikk3y
12. aug 2018

Baby, neviem ci to patri presne sem ale pozerala som ze rozoberate tu vsetko mozne.
Tak neviete mi to jednoducho vysvetlit co to je?
Lebo som na aplikacii mojej banky toto zbadala a mam tam dost velku sumu tak neviem co to je o.O ci budem nieco platit alebo oni mne :/

jaron
12. aug 2018

@nikk3y neviem, či sa to týka aj tvojho prípadu, ale možno článok pomôže:
http://finanza.sk/blokacia-platobnej-karty-ako-...

amonet
12. aug 2018

Mas na ucte zablokovanu konkretnu sumu?

sissy27
12. aug 2018

@nikk3y my nevieme, my môžeme hádať.
Ale v banke budú vedieť, tak si na internete nájdi číslo na infolinku tvojej banky a zavolaj si tam!

cuoredi
12. aug 2018

Je tam viac možnosti prečo máš blokáciu.. na účet ti môže siahnuť zväčša iba exekútor. Ale samostatne zablokovať iba kartu blokuje banka koli podozreniu na zneužitie karty. Že sa niekto pokúšal cez net platiť tvojou kartou niekde v tretích krajinách..niekedy sa banka snaží s klientom skontaktovať či si niečo niekde neplatila, či si nerobila danú transakciu. Ale 100%info ti dajú príjmov banke alebo na infolinke

henikav
13. aug 2018

Mozes mat nejaku sumu blokovanu aj ak ste si nieco vypozicali, napriklad auto, nejaky vacsi stroj, zablokuju ti napriklad 900€ nestiahnu iba bude ta suma blokovana kym auto vratis. Taktiez ti moze na nejaku sumu siahnut exekutor to uz ty vies, ci Vas pre nieco nahanaju. Ak nie, nic si si nevypozicala, nic si neplatila ani neobjednavala, tak volaj hned do banky skor nez tu sumu ozaj stiahnu 😉

nikk3y
autor
13. aug 2018

@amonet ano a neviem co stym a viac menej mam strach ked dnes pojdem do banky a povedia mi ze budem tu sumu musiet splatit o.O

nikk3y
autor
13. aug 2018

@henikav som študentka :D a nemam nic take dikicko 🙂

nikk3y
autor
13. aug 2018

@cuoredi dakujem 🙂

amonet
13. aug 2018

Tak potom ano ak je zablokovana nejaka konkretna suma. Tak je to bud za hotel, pozicanie auta alebo exekucia.

nikk3y
autor
14. aug 2018

Dakujem za vsetky odpovede som sa dozvedela ze nemusim nic platit a nieje to nic take ako exekucia len ze system nespracoval vyberi a platby 🙂