Bodyshaming, bodypositivity
baby tato tema neni o nicom ja vam chcem len povedat je jedno ako vyzerate ci mas 200kg alebo 50kg vsetky sme krasne vsetky si mozme dat plauky konecne prisla doba ze aj baculky sa mozu citit krasne aj ked tercom co furt ludia vedia najleosie ako mame zit takze nehanbite sa drzkajte sa
@veronikaszabova sa nauc citat hovorim o ludoch co sice radi papkaju ale nezasluzia si vysmech za to... bodyshaminguju ich za to ze maju kila naviac
Nech je doba aka chce, vzdy je dolezite papkat striedmo, zdravo a hybat sa. Tu ide totiz hlavne o zdravie. A to by si mali tie baculky, ktore radi papkaju, uvedomit. Ze to vysmievanie je nic oproti tomu ake mozu mat zdravotne problemy koli tomu papkaniu. Ale potom budu radsej nadavat na zdravotny system akoby si mali pocvicit a zmenit stravovanie. Lebo oni lubia papkat, tak sa doktor staraj... 🤔
Nikdy by som sa nesmiala z nikoho, kto ma kila navyse. No napisem teraz z pohladu osoby, ktora mala kedysi vysoku nadvahu (165cm, 90+kg…), nie, nie je to super a ani sa s takou vahou clovek neciti vobec dobre. Ani fyzicky a ani psychicky. Tato prehnana potreba kricat do sveta, ako sa maju rady, skor svedci o presnom opaku, a to o tom, ze maju komplexy, citia sa byt menejcenne a toto je taka „obranna” reakcia. Obezni ludia nestacaju na ludskej hodnote, ale treba tu najst rozumnu mieru toho, co a ako chcem prezentovat. Pretoze obezita je ochorenie, s ktorym treba nieco robit a nie (hlavne, aj) mladym babam ukazovat, ze je v pohode sa prejedat, nemat pohyb a neprimeranu vahu svojej vyske, veku… Je to jeden velky sebaklam. Ja osobne mam samu seba ovela radsej odkedy som schudla a mam primeranu vahu, pravidelne sportujem a staram sa o svoje zdravie. Citim sa lepsie fyzicky a aj psychicky a viem, ze ked som si kedysi davno nahovarala nieco podobne, o com tu je rec, bolo to len z takej lutosti samej seba.
No ja mam nizky vzrast a mat nadvahu, povedzme 100+ tak sa zastrelim, nie to este hlasat ako mi je dobre... Ved clovek nevie ani pobehnut na bus s tolkymi kilami..
Ani teraz na seba nie som hrda a verim, ze vyssie to nepojde.. Teraz priberam skrz mimino a z toho mam tiez obavy, ze kolko zo bude. Podatilo sa mi pred par tokmi zhodit a nerada by som vyzerala ako predtym,ak nie horsie
Tiež si myslím, že keď má niekto potrebu strašne vyhlasovať, že cítim sa krásna, som úžasná a majte ma radi takú, aká som, tak to smrdí tým, že ten človek sa snaží presvedčiť seba a okolie o tom..
PlaUky nenosím. Nosím plaVky. A keď píšem, používam bodky a čiarky tam kde treba, píšem NIE JE a nie NENI😊
Posmievat sa inym kvoli akejkolvek odlisnosti je nefer.Najma,ak za to nemozu,no plati v kazdom pripade..Ludia by mali byt ludski a eticky zmyslajjci,taktni predovsetkym.Preco hned komentovat a smiat sa...ved dospely clovek uz by mal mat nejaky usudok v tomto smere.Tema bola konkretne o inom,ja reagujem len na vetu,ze sa maju mat zeny rady ake su.Ak teda nechcu,ci nemozu nieco zmenit.😊
@cocolino234 tema bodyshamingu ma vzdy zaujimala a videla som vela prednasok, rozvorov a clankov kde sa tym zaoberaju. A nikde netvrdili ze je vporiadku mat obezitu a nenabadali ludi k tomu, aby sa mali radi aj ked maju nadvahu o 200 kil.

Nabuduce pouzi bodky a ciarky, nech sa to da aj precitat....