icon

Boh je láska a veľmi nás všetkých ľúbi

lauriema
9. aug 2020

Dievcata, dnes som bola v kostole a P. Farárka mala kázeň o tom aké dôležité je aby ľudia vedeli ze ich Boh miluje,a ešte povedala aby sme rozprávali ľuďom o Bohu. Teda dievčatá myslím ze P. Farárka mala pravdu. Boh je láska, ❤️a veľmi veľmi Nás všetkých ľúbi. Pozdravujem Vás 😘

Strana
z2
lauriema
autor
10. aug 2020

@sona96 Aha... Máš pravdu ale ja som nenapísala že musíš vediet ale ze malo by ta zaujímať no ak to bolo cez čiaru ospravedlňujem sa.

kristina0909
10. aug 2020

Podľa mňa je fajn , že to tu takto napísala. Vy ani neviete koľko žien ma dnes zlý deň , sú slabé, cítia sa same opustené a bezradne. A vtedy táto veta , že boh nás ma rad padne vhod. Ten je tu vždy s nami.

lauriema
autor
10. aug 2020

@kristina0909 Ahoj, ved ja som zo presne aj tak myslela. Občas je aj mne smutno ale keď si spomeniem že Boh ma miluje stále hneď sa poteším je mi lepšie spievam si 😉Nechcela som nikomu vtlacat svoj názor alebo presvedčenie.

kristina0909
10. aug 2020

@lauriema ja ťa chápem, no nie každý pochopí🙂 z toho si nič nerob. Páči sa mi tvoja pozitívna energia , je to úžasné 😊👍

lauriema
autor
10. aug 2020

@kristina0909 ❤️❤️❤️😘

janulik2008
10. aug 2020

Ja som krestan ALE niekedy si myslim ze Boh je sakra svina 😡 ... a to som aj krstna mama ... na druhu stranu mu dakujem kazdy jeden den za vsetko 🙃 ako ru niekto pisal PREČO musia deti zomierat? Preco musia zomierať mamy otcovia kt maju male deti. Za toto sa na neho hnevam castokrat ☹

Nikdy ale nikdy som nepresviedcala niekoho ze Boh existuje. Dokonale si viem pokecat s ateistom o Bohu resp viere.

tripetta
Autor odpoveď zmazal
lauriema
autor
10. aug 2020

@janulik2008 Vieš prečo sa deje to a to... Na toto ti neviem ani ja odpovedať... Ale ja sa za to na Boha nehnevám je mi smutno za všetkých ľudí ktorý v živote nemajú šťastie samozrejme ale prečo deti zomierajú na AIDS? No preto lebo ich rodiča sú nezodpovedný.... Prečo ľudia zomierajú na hlad? Pretože zvyšok ľudí sú lakomci... Keby sa celý svet poskladal pre ľudí ktorý nemajú čo jesť myslíš ze by niekto na hlad umrel?

zuzubb007
10. aug 2020

Veru Boh nás miluje preto dopustí aby zomierali nevinný ľudia a mali choroby detičky bože už sa spamätajte

tripetta
10. aug 2020

@janulik2008 Tak urob aj ty niečo preto, aby bol svet lepší. 😉 Pre mňa to dnes spravila autorka. Aj keď to nebolo nič poeticky zložité. Ale na pomery v MK vzácne.

janulik2008
10. aug 2020

@lauriema ja nehovorím o hlade. Vravím o malých deťoch kt majú tú sk.rvenú rakovinu ...
@tripetta svet bude lepší keď zmizne z neho človek je to tak. My sme najväčšia skaza sveta ... je to tak ... na druhú stranu taká príroda každý deň ukazuje nádheru ... a to teší mňa 🥰

tiumen
10. aug 2020
tripetta
Autor odpoveď zmazal
mondolina
10. aug 2020

@janulik2008
Aj za rakovinu detí môže človek- zdevastované životné prostredie.

tripetta
Autor odpoveď zmazal
sona96
10. aug 2020

@tripetta vôbec si to nepochopila, nevadí, stane sa

tripetta
Autor odpoveď zmazal
seraa
17. aug 2020

To verit je zakazane na MK? Zaujmave, ze vsetke ste ale klikli na temu .. toto je dokaz, ze vela zien si pride na MK len vybiť zlu náladu 😁 neda sa to nevšimnúť .. este by ste mali autorku aj nejako nastrasit

ali_123_a
18. aug 2020

Minimálne 9 ľuďom autorkin príspevok zlepšil náladu, takže určite nebol zbytočný 🙂

Všimla som si, že viaceré z vás sa pýtate, prečo je toľko utrpenia, nespravodlivosti a chorôb vo svete, prečo by to Boh dopustil?
Myslím, že za zlo vo svete sme zodpovední my ľudia. Keďže máme slobodnú vôľu, Boh nám dovolí páchať zlo, aj keď on to nechce. Choroby aj prírodné katastrofy sú pravdepodobne dôsledkom prvotného hriechu, lebo nežijeme v dokonalom svete, ktorý bol pre nás pôvodne plánovaný. V neposlednom rade nám tu behá diabol so svojou družinou, ten je zodpovedný za veľa škody.

O tom, prečo Boh dopúšťa utrpenie dobre rozpráva p.Vojtech Kodet:

https://www.youtube.com/watch?v=YRjEVQmY5gw

alebo o tom píšu aj tu:
https://www.everystudent.sk/preco-je-zivot-taky...

Choroba al. iné ťažkosti môžu priviesť človeka alebo jeho okolie bližšie k Bohu. Jeden známy má už 3 roky rakovinu, ale tvrdí, že je za túto skúsenosť vďačný, lebo si vďaka tomu uvedomil skutočné hodnoty v živote a teraz je spokojnejší ako kedykoľvek predtým.

Obetou Pána Ježiša za nás získalo utrpenie ešte nový význam. Trpiaci človek môže svoju bolesť obetovať za svojich blízkych, je to akoby forma modlitby. Viacerí svätci prežívali rôzne choroby a utrpenie, ktoré obetovali za obrátenie ľudí a vyprosili tak veľa milostí pre nich.

P.S. Nie je pravda, že o existencii Boha nie je žiadny dôkaz. Keď človek skutočne uverí a dá Pána Boha na prvé miesto vo svojom živote, tak on sa mu dá spoznať takým spôsobom, že človek si bude na 100% istý, že existuje. Vrelo odporúčam dať mu šancu 🙂

lenqua_12325
18. aug 2020

Toto je lepšie ako kino 🤪

lauriema
autor
19. aug 2020

@ali_123_a Ahoj, krásne si to napísala. ❤️

ella_price
19. aug 2020

Na zakladanie takýchto diskusii máš úplne iné stránky, komunity a fóra, kde si môžete porovnávať, kto má ako veľkého boha a nie to dávať na koňa.

seraa
19. aug 2020

@ella_price to je pravda .. moc zlozita tema na MK, kde sa rozoberajú hnačky a plienky... a tehotenské testy ci ma 2 čiarky alebo jednu 😅

ella_price
19. aug 2020

@seraa Dnes tu už zaznela aj otázka ohľadom farby frdulíny 🙄 😂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bloger
29. dec 2024

@lauriema Vdaka, že šíriš túto skvelú pravdivú správu.

heni79
29. dec 2024

@lauriema 🤦

Strana
z2