Bojím sa šoférovať
Bojim sa soferovat, hlavne v BA, mam velku paniku a stres, vyhybam sa tomu ako sa da.. Da sa to premoct? Mate s tym skúsenosti?
@zitaje ahoj, daj si kondičné jazdy. Ja som tak išla asi po 15r. Spravila som si vodičák a nejazdila, kým som nezačala robiť na mieste kde som musela jazdiť.
Vybrala som si perfektného inštruktora a on sám ma zobral do každej časti BA na najťažšie miesta.
A potom som už išla,🙂
Je najlepšie sa hodiť do vody, ale mať takéto záchranné koleso. Len si pripomeň základné predpisy a značky.
Držím palce
A k veku ti poviem toľko, že kamoškyna mama si v 57 robila VP. Kúpila auto a oslobodila sa z bytu. Akože stojí to zato, neváhaj. A kľudne si vycap na auto magnetické Z a aj šoféri okolo teba budú v strehu. Inak sa potom správajú. Ja som si to tam dala na 6m a potom, keď už som bola sebou istá, z hrdosťou stiahla dole 🙂
Naozaj neváhaj, nerozmýšľaj a nájdi inštruktora.
@borec1980 iba cvikom. Ja keď som chodila na služobné cesty, aj už ako ostrieľanú šoférku z BA ma dokázali vykoľajiť iné mestá. Nepoznám to a to dalo zabrať.
KE bola moja smrť a na 4x už pohoda. Proste, len tým jazdením získaš skúsenosť a sebaistotu. Na začiatok by som sa rozjazdila večer alebo skoro ráno, resp.cez víkend. Nieje toľko áut a najazdi si cesty, ktoré budeš jazdiť. Zistíš kde je čo a čo ťa môže prekvapiť.
Hoď na kufor Z a dáš ľuďom okolo vedieť, že majú byť ostražitý. Mne to x krát umrelo na križovatke, raz som stopla zelenú na 3x 😅 Ale čo.. Najprv panika, a potom zmierenie. Už len dvihas plecia s debilným výrazom 😂
Každý jeden šofér začínal tak ako ty. Nikto zabudol a zatrubi ti. Ale je veľa empatickych.
Strach a rešpekt je na mieste, ale nenechaj sa paralyzovať. Tá sloboda, stojí za to.
Ja idem v BA veru radsej MHDckou 😀
@bororka
Na Z sa mnoho ľudí sťažuje, ale ja mám super skúsenosť. Po BA som s tým jazdila rok. A teda v kritickejších a vyhrotenejších situáciách mi na 90% okolie “pomohlo”. Pustili ma, nechali mi priestor, netlačili sa na mňa, aj mi raz pán ukázal páčika, keď som nejako vykľučkovala z takej horšej situácie. Áno, boli aj debili, čo si na mne honili ego, trúbili a robili prieky, ale väčšina bola v pohode a ozaj som po BA jazdila so Z rok, takže tých situácií bolo habadej.
@yoxinka presne ako moje zaciatky😂 co sme sa my s chlapom navadili za volantom. Ale ja som musela jazdit, nutil ma, vsade som sla ja a od zaciatku dialnica... Teraz mi tak napadla jedna situacia, ked bola tma, ja cerstvo po vodicaku a on, ze zapni si dialkove. A ja ze kde? Jazdy cez den, cely vodicak som robila za slnecneho pocasia, pred skuskami nam len ukazoval rychlo, ze kde sa zapinaju stierace... Raz sme sa dostali do takej situacie, ze kamosi, co sli s nami v aute mu povedali, ze nech do mna nehuci, ze potrebujem zistit ako auto reaguje a ze keby na nich tak bucal, tak vystupuje z auta pri tabuli koniec mesta. Spatne som vsak rada, ze som ma takto tlacil do soferovania, lebo to by sa nedalo byt bez auta u nas
@ivka225 preboha… tak v porovnani s Bardejovom je to asi “sok”, ale toto nemozes mysliet vazne 😂😂😂😂
@pallacinka29 Samozrejme ze ide o istu hyperbolu.

Ja mam vodicak tiez uz dlho, ale teda najazdene moc nemam. Po skuskach som si vobec netrufala jazdit, potom som istu dobu soferovala, ale strasne mi vadila manualna prevodovka. Oprela som nove auto do zvodidiel a to bola na 7 rokov pre mna konecna. Teraz mi muz kupil automat a je to omnoho lepsie, postupne zacinam jazdit, aj ked mam trochu respekt pred rozmermi toho auta🤣.