icon

Bojím sa, že ma niekto večer prepadne

29. jún 2020

Ahojte, chcem sa spytat ci tu je niekto kto ma s niecim podobnym skusenost.

O 2 dni zacinam vo svojej uplne prvej praci v jednom zavode. Robi sa tam na zmeny a to je ten problem. Na nocne budem musiet chodit o 22-23 a tak isto z poobednej domov o tomto case. Je to pomerne daleko, cez cele mesto cca 40 minut pesi a autobusy tam priamo nechodia.

Neviem ci sa to nejakej z vas stalo alebo len ja som taky bojazlivec a prehanam ale celkom mam z toho strach. Predsalen niesom zvyknuta chodit tak neskoro vecer krizom cez cele mesto. Bojim sa, ze ma niekto prepadne, okradne, znasilni alebo mi nieco spravi, v spravach je to nonstop, deje sa to vsade.. Niesom si ista ci by ma slzny sprej ochranil 😀 Byvam sice v mensom meste (40 tisic obyvatelov) ale myslim, ze tu mame celkom dost opilcov / bezdomovcov / fetakov / bandy pubertakov a pod. V blizkosti je tusim este aj osada.
Plat tam je minimalka cize ak si budem zakazdym platit taxik, vela nezarobim.
Myslite, ze je to nebezpecne alebo mi sibe a len si namyslam? Dakujem za kazdu radu ci skusenost 😔 pekny den (pisem anonymne lebo sa hanbim)

Strana
z2
gazpalm
29. jún 2020

No moja svokra robi cely zivot v zavodoch takto na zmeny a teda viem ze ked tam najdes ludi z tvojho okolia s autom za par e ta zvezu a aj odvezu domov ...usetrene , naco chodit ma piatich autach , ked mozu ist spolu na jednom...kym si taku "partiu" nenajdes ,obetuj za taxik ak sa bojis, alebo mozno zistis, ze mas uplne prehnany strach 😉 niekde treba zacat, tak drzim palce nech sa rychlo zorientujesa a mozno si zarobis aj na vlastne auto a mas po probleme🙂

evkamotka
29. jún 2020

Podľa mňa to je nebezpecne. Seriozne si sprav kurz sebaobrany a nos sprej, ten sa hodi aj na tulavych psov. Ja som na taky kurz chodila a citila som sa istejsie. A kedze je tam minimalka, subezne hladaj inú prácu, horsie to uz mat nebudes (financne ani casovo)

jaass
29. jún 2020

Keď sa bojíš, najdi si pracu kde nebudeš robiť na smeny. A nerob zo seba male decko 😂 kazdy len caka na akom rohu ta znasilni,iste 😉😉

luzzia
29. jún 2020

urcite nebudes robit smenu sama, takze by som sa skusila popytat v praci kolegov, kto by bol ochotny ta vyzdvihnut a nosievat ten kusocek a dohodnut sa na cene 🙂 urcite si nevypyta tolko, kolko stoji taxik a tomu cloveku to moze prilepsit k rozpoctu, lebo vsak aj tak by tym autom siel.. a zrejme to nie je az taka velka zachadzka, ked to je 40 min pesi.. 🙂

papa2
29. jún 2020

Ahoj, ak tam nejazdia priamo busy, skus si zohnat odvoz. Vacsinou to funguje tak, ze sa,, pozbieraju "kolegovia na jednej zmene, soferovi sa tym preplatia naklady, ty trocha usetris. A odvoz od domu az do prace. Skus pozistovat tymto smerom

airaw
29. jún 2020

Tiez som tak robila a vobec som sa nebala, uzivala som si cestu domov večer po tme, nikde nikoho a to bozske ticho 🙂 ale baby maju pravdu, mozno ta niekto zvezie, pripadne nos ten sprej alebo nejaku hukacku

ovaaa
29. jún 2020

Tvoj strach je opodstatneny, chodila by som taxikom , pripadne oslovila ludi kt. maju auto a idu rovnakym smerom.

lucyluv
29. jún 2020

Ja som koncievala v praci o 23, chodila som cast elektrickou a potom takou castou, kde poriadneho cloveka vecer malokedy vidiet a nic sa nestalo, jedine raz na mna zasvietili policajti, lebo si myslela, ze tam slapem pri ceste :D ale tak treba byt obozretny, pripadne nejaky kaser mat pri sebe. Ja som si to celkom uzivala, taku prechadzku po tme

mirka17
29. jún 2020

teraz cez leto chod na bicykli, kým niekoho nenajdeš na odvoz

nika82
29. jún 2020

co mam potom hovorit ja ked skoncim v praci o 1 v noci a idem domov pesi

solange7
29. jún 2020

Pred nocnou sa v okoli zavodu kde pracujes, budu motat desiatky zombie muklov, ktori sa tackaju na smenu rovnako ako ty. Takze klud, to iste plati aj ked pojdes z poobednej. V tme nikdy niesi sama. Kazdy si hladi svojho. Urcite bude mat par ludi rovnaku trasu domov ako ty. Aspon na nejaky usek.

hagshop
29. jún 2020

Ja nosim slzak, ale nie v kabelke. Celu cestu, ked idem niekde po tme ho mam skovany v dlani.

marca12
29. jún 2020

@nika82 to uz banditi hadam spia,srandujem.

Pozistuj si u kolegov,ci nechodi niekto tvojim smerom alebo aspon na kusok,keby ta zobrali. 40 minut slapat je dost v noci. Tiez by som sa bala. Pokial sa da,mozes aj na bicykli ist,ale najlepsie je dohodnut sa s kolegami. Slzny sprej nos,ten prekvapi utocnika.

nika82
29. jún 2020

@marca12 a to idem este aj okolo ciganov a ubytovne kde su tiez
ked sa ti nieco ma stat sa ti to stane kludne aj cez den

andrea_ff
29. jún 2020

Ak nie je ina moznost, chodila by som na bicykli...aj v zime. Ak by prsalo, tak taxikom...treba investovat so vybavy k bicyklu a hotovo. Ak je to peso 40min., tak bicyklom je to cca 15 minut.

autor
29. jún 2020

@jaass hmm mne to vtipne ani trochu nepride a tusim ani tym zenam alebo dievcatam, ktorym sa nieco take stalo. Na dennej baze sa to sice nedeje ale to neznamena, ze sa to nemoze stat hocikomu. A ze si mam najst lepsiu pracu? Ledva som si nasla tuto, v tomto zapadakove. Kedze som studentka a potrebujem pracu len na leto, zrovna sa o mna zamestnavatelia pobit nejdu 🙂

nika82
29. jún 2020

preco si nenajdes nieco na vikend napr lid kaufland tesco

evkamotka
29. jún 2020

Ten bike je dobry napad

autor
29. jún 2020

@nika82 skusala som to, vsade maju plny stav

andrea_ff
29. jún 2020

Ak je to brigada, tak isto bicykel teraz v lete. A mat pri ruke slzak....tak by sa uz snad nic nestalo....

milka2345
29. jún 2020

Nezlahcovala by som to, a uz vobec nesmiala. Mne sa raz stala taka vec, isla som z poobednej po 23hod domov, nikde nikoho, mojim smerom nikto nechodil, byvam nakonci dediny (5000obyvatelov) taka dlha ulic vyprazdnena, zrazu z nicoho nic, skocil zozadu na mna chlap s nozom, chcel penazenku, mobil odovzdala som mu to, len co bolo najhorsie este mna zacal bozkavat a capat sa po mne, islo akurat auto tak usiel. Bolo to hrozne, dlho som sa bala chodit aj cez den sama, ina cesta domov nebola, bolo to uz asi len 40metrov od domu. Od tej doby som vecer nosila slzak, a aj noz. V ruke, nie v kabelke.

mamulienka2
29. jún 2020

Keďže som rozvedená a mám malé deti,pred istým časom som robila ranné a poobedne.Ine robili dvanástky,takže som večer o desiatej chodila sama.Vsade tma,nikde nikoho normálneho ale zato tam boli mladí,čo nevedeli,čo od dobroty a dokonca aj starký si ma vytypoval,vedel,že tadiaľ chodím v tu hodinu ....Nechci vedieť....Odvtedy som si našla inú prácu a na nočné,poobedne nejdem ani náhodou,robím len ranné.Mam slabý plat,no radšej osud nepokusam,musíme si vystačiť s malom.Teda nie vždy máš možnosť aby ťa niekto zobral.Dokonca som robila aj v závode,kaslali na mňa,nik ma nebral domov.Uzaj by ma hneď niekto bral ha ha.

lenuliatko84
29. jún 2020

Aj ja som takyto sralko .na smeny by som robit nemohla.ale kup si kaser a budes aspon pokojnejsia

mogaa
29. jún 2020

Nastupuješ so skúšobnou dobou, vyskúšaj prvé dni a uvidíš.....určite tam spoznáš niekoho kto býva blízko teba a dochádza autom alebo chodí pešo....v týchto závodoch robí min.100ľudí, takže určite sa tam nájdu aj taký z tvojho okolia...končí sa v rovnakom čase, čiže odchádza sa hromadne, takže určite nepôjdeš sama(teda aspom zo začiatku keďže bývaš na druhom konci mesta)

miriam2908
29. jún 2020

Vobec nemyslim ze by si sa mala hanbit, ja pracujem na konci slepej ulice kde niesu svetla o 4:30 rano v zime po tme som zo zaciatku chodila s nozom vo vrecku, taktiez ked je manzel na nocnej mam vzdy po ruke plynovku, uz len pre ten pocit ze sa mam ako obranit lebo s 50kg toho asi moc nezvladnem 😂

osky
29. jún 2020

No...ja ked idem niekam takto neskoro vecer sama,zasadne s niekym telegonujem-aby sa vedelo kde som,co prave robim....a ked ma vidia s mobilom,rozpravat...myslim ze by si to kazdy rychlo rozmyslel.
Ale nepodcenovala by som to,hoci niektori ti tu pisu hluposti.
V dnesnej dobe je strach opodstatneny,ako ti tu radia,skus si s kolegami casom dohodnut odvoz,
Istota je istota.
Hlavne aj ten odvoz...no.aby si nebola s niekym koho nepoznas celkom sama.
Lebo bohuzial,dnes sa da verit malokomu

bmuller
29. jún 2020

Nie je dobre podcenovat situaciu, ale zas ani vidiet za kazdym tienom utocnika... Ja chodievam tiez neskoro, nemam z toho velmi dobry pocit, ale ide to. Treba chodit rychlou chodzou, sportovo oblecena, pohodlna pevna obuv. Lepsie batoh na chrbte ako kabelka, pripadne aspon crossbody, nie tie "paradne". Pripadne slzak alebo nieco kovove v ruke. Usi a oci navrch hlavy (ale s kludom, nie panikou) 😉
Ale najlepsie bude prezisitit, ci niekto z prace nechodi tvojim smerom autom alebo pesi (ale ako pise kocka vyssie, to je tiez o dovere, ku komu sa pridas). Lebo ak ti aj piseme z vlastnej skusenosti, predsa len kazde mesto ci dedina je ina, a co je niekde v pohode, inde nemusi byt take bezpecne (je ine, ak ides okolo cesty, alebo ulickami, a pod).

judar
29. jún 2020

Bud slzak alebo aby nebolo malo nechodievat po veceroch domov vymodena ako z katalogu...ja som po veceroch aj tmavych ranach chodila v sirokej panskej bunde s kapucou na hlave a v teplakoch a nezakopol o mna ani kus ozrana okolo ktorych som chodila

denda007
29. jún 2020

A keby si skúsila prezaciatok bycikel? Možno si časom zvykneš a nebudeš sa báť 🙂

marca12
29. jún 2020

@milka2345 chudatko to je trauma na cely zivot a nechapem take hrdinky,ktore sa z toho vysmievaju. Stat sa to moze hocikomu hocikde aj za bieleho dna. Preto sa netreba smiat,ale treba byt pripravena. Nosit slzak v ruke a ja by som tiez aj s nozom chodila.

Strana
z2