icon

Bojím sa, že ma niekto večer prepadne

29. jún 2020

Ahojte, chcem sa spytat ci tu je niekto kto ma s niecim podobnym skusenost.

O 2 dni zacinam vo svojej uplne prvej praci v jednom zavode. Robi sa tam na zmeny a to je ten problem. Na nocne budem musiet chodit o 22-23 a tak isto z poobednej domov o tomto case. Je to pomerne daleko, cez cele mesto cca 40 minut pesi a autobusy tam priamo nechodia.

Neviem ci sa to nejakej z vas stalo alebo len ja som taky bojazlivec a prehanam ale celkom mam z toho strach. Predsalen niesom zvyknuta chodit tak neskoro vecer krizom cez cele mesto. Bojim sa, ze ma niekto prepadne, okradne, znasilni alebo mi nieco spravi, v spravach je to nonstop, deje sa to vsade.. Niesom si ista ci by ma slzny sprej ochranil 😀 Byvam sice v mensom meste (40 tisic obyvatelov) ale myslim, ze tu mame celkom dost opilcov / bezdomovcov / fetakov / bandy pubertakov a pod. V blizkosti je tusim este aj osada.
Plat tam je minimalka cize ak si budem zakazdym platit taxik, vela nezarobim.
Myslite, ze je to nebezpecne alebo mi sibe a len si namyslam? Dakujem za kazdu radu ci skusenost 😔 pekny den (pisem anonymne lebo sa hanbim)

Strana
z2
ckatka
29. jún 2020

Z takéhoto dôvodu chodím na sebaobranu, mam zbrojný preukaz, strelecky obranný výcvik a keď idem sama, nosím vo vrecku zbraň.
A mam oči a uši otvorené. Mam vždy prehľad co sa okolo mňa deje, Nenosím na ušiach sluchátka a chodím obvykle na motorke.
Máš to dosť ďaleko, kúp si skútra, ojazdený stoji par korún, alebo starú babetu. Lepšie ako nič. A aspoň kaser vo vrecku. A nejaký tréning, aby si vedela ako reagovať.

raffaella
29. jún 2020

ja ti uplne rozumiem, tiez sa bojim chodit vecer ked nie je na ulici vela ludi a to byvam v Bratislave, no vecer aj tak chodim bud taxikom alebo ma niekto zvezie.
Prepady sa stavaju, je jedno ci si v hlavnom meste alebo v nejakom zapadakove, zase netreba zit v bubline a robit si z toho srandu, ako tu poniektore hrdinky. Zatial by som to riesila minimalne tym kaserom v ruke (a mozno aj s nozikom, aspon vreckovym), mozno aj taxikom aspon zo zaciatku a skus hned v prvy den vyzistit, ci sa neda ze by ta niekto aspon nejaky kus odviezol autom. Si zena, takmer vzdy budes fyzicky slabsia ako vacsina chlapov - radsej byt paranoidna ako lahkovazna.

bluka2
29. jún 2020

@milka2345 neviem, či to chces počuť, ale nosiť v ruke slzák alebo nôž sa môže obrátiť aj ľahko proti tebe, keď sa stretneš so silnejším chlapom alebo s nejakým trenovanym bitkárom.

A strach je samozrejme opodstatnený. Pešo by som to pravidelne určite nerobila. Si ťa niekto môže vyhliadnut ako ľahký cieľ a pripraviť útok

bluka2
29. jún 2020

Ale ak to spravíš, tak dbaj na vhodné topánky a sebaistu chôdzu. Nevyzeraj ako ľahká obeť

luccija
29. jún 2020

Viaceré píšete slzný sprej v 90% by ho žiadna nepoužila, lebo stupne adrenalín od laku a stuhnete.Kamaratka ho raz použila fúkal vietor a zasiahla aj seba a chlap bol ešte rozzurenejsi.
Najlepšie je chodiť vo dvojici

magduska2
29. jún 2020

No ja ti sice neporadím..ani som nečítala komentáre ,ale som taká istá.
Čo mám deti..(cca 11rokov staršie) tak som nikde po tme nebola takto sama..ak niekde potrebujem ist naskocim do auta a co najrýchlejšie sa presuniem.
Vobec si to neviem predstavit,a mam stiahnuty žaludok aj za teba.Ked sme mali večierok z práce tak aj to ma museli ist kolegyně zaviest domov 🤣
Som poserútka ..no a čo,opatrnosti nikdy nieje dost.
Byt tebou ,tak by som jazdila aspon na bicykli .Nezvažovala si takú možnost? predsa len je to aj rýchlejšie a ked na to'dupneš' hl.cestou je to predsa len bezpecnejsie

zuzanka.zuzu
29. jún 2020

STRIEDAŤ cesta do/z práce... už jedna písala, že nejaký starý si ju vyhliadol lebo vedel, že v tom čase chodí domov. pracovnú dobu nezmeníš, tak aspoň striedaj bike-taxík-pešo (NIKDY nie so slúchadlami)-spoluodvoz-minimotorka-kolieskové-kolobežka... proste hocičo.

milka2345
29. jún 2020

@marca12 tak vysmievat sa je lahke, pokym to clovek nezazije na vlastnej kozi ako vam niekto za chrbtom a pri krku drzi noz(co nikomu neprajem). Malo som hned po skole strednej. Ani ho nenasli a teraz dennodenne tadial chodit bolo hrozne.

milka2345
29. jún 2020

@bluka2 tak urcite to asi najrozumnejsie nebolo, mala som po 18tke a taky strach, ked som mala dennodenne tadial chodit. A nie iba tam, bala som sa vsade.

bluka2
29. jún 2020

@zuzanka.zuzu a ešte striedať trasu, ak sa dá

ludmilik13
29. jún 2020

najdes si znamych, kolegovcov a neboj sa nebudes chodit peso, najma nemozes strachu prepadnut, jasne ze treba mat oci na stopkach, treba mat nieco po ruke keby daco, ale cim viac sa budes bat tym horsie, hovor si, ze nic sa ti nestane vsetko bude ok 🙂

misa11111
29. jún 2020

Baby mne sa to stalo cez deň už dávno ale a bola nedeľa 13.00 presne si všetko pamätám.. Nikto nešiel iba on.. Zvalil ma na zem, pokúšal sa o viete čo.. Ja som ho začala škrabat po tvári, veľmi som sa bránila, chvalabohu nič sa nestalo ušla som do obchodu, obchod bol par metrov kde ma napadol. Pako. Deň noc.. To jeden jedno 🙄

Strana
z2