icon

Bojíte sa, že začne tretia svetová vojna?

25. mar 2024

Bojíte sa že je možná 3.svetova vojna ?Alebo tomu neveríte a beriete to len ako dohady ? Čo myslíte že bude pokračovať ak Putin porazí Ukrajinu ?

Strana
z11
cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
eva8
2. apr 2024

@cukorfalat i ja sa obavam, ze Ukrajinci prichadzaju o chlapov. A som aj za paralelne zacatie rokovani o mieri. Proste, nech rozpravaju medzi sebou nielen zbranami, ale aj ustami. Nie vyhrazkami (Putin a jadrove zbrane), ale poziadavkami. Nejak Putina aj slovne potlacit. V Rusku vraj narukuju aj "neruski" studenti

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
eva8
2. apr 2024

@cukorfalat viem si predstavit, ako su v Rusku vymleti. Podla seba. Ti, co trosku rozmyslaju mlcia, protesty potlacovane.
Viem, co hovoris, ale kazda strata na zivote je dolezita. Jedno, ci Rus, Ukrajinec.

eva8
2. apr 2024

@cukorfalat dakujem za objasnenie niektorych skutocnosti. Pekny den prajem

pink_lady
2. apr 2024

Ale ano, bojim sa 3.svetovej...
Ale nepride z Ukrajiny...
Sú tu ovela potencialnejsie konflikty pre 3.svetovu...napr Tchajwan, Blizky východ
A je uplne jedno KTO bude prvým muzom Slovenska.. na to je prilis maly pan aby tomu zabránil

lauricka
6. máj 2024

@vevesh s rusmi sa nedohodnes, už to pochop! A máš dve možnosti, bud sa im vzdas alebo sa bude brániť.

eva8
6. máj 2024

@lauricka otazne je, ze dokdy sa dokazes branit

krasavec007
Odpoveď bola odstránená
negymama
7. máj 2024

@eva8 neviem, ci si videla kultovy filmi Den nezavislosti, o invazii mimozemstanov na zem. a jedneho takeho mimozemstana ziskaju vedci a spytaju sa ho. Co pre vas obyvatelia zeme mozu urobit? a on odpoveda "Zomrite".
tak asi take poziadavky by mala ruska strana pri "mierovych rozhovoroch" ...vzdajte sa, zomrite, nebudte, stante sa rusmi a ruskom"

eva8
7. máj 2024

@negymama najhorsie je, ze v tejto vojne vela ludi zomiera

Niekedy je potrebna aj fyzicka pomoc zvonka. V tomto pripade to nie je mozne. Rusko nie je tak oslabene ako Ukrajina.

negymama
7. máj 2024

@eva8 co nie je mozne? rusko nie je ziaden myticky neporazitelny bohatier...prehrali mnoho svojich utocnych vojen aj s ovela slabsimi krajinami. Ukrajina je taka slaba aky slaba je europa a dalsie krajiny.
a ze v tejto vojne zomiera vela ludi? a v ktorej nie?

negymama
7. máj 2024

@eva8 a skus hovorit aj nieco ine, nez trusit vseobecne kliše. svoje navrhy a predstavy, konkretne .
Lebo prepac mi, pripadas mi ako okoloiduci, ktory vidi ze chlap mlati an chodniku slabsiu zenu. A zacne tam rozpravat reci ako : " najhorsie je, ze tu niekoho uder boli, a "mali by ste sa porozpravat ustami, nie pastami" 😲

eva8
7. máj 2024

@negymama pod tou fyzickou pomocou, ktora nie je mozna, som myslela zapojenie sa vojakov NATO do vojny, ako vycvicena priama pomoc. Lebo to by uz bola vojna medzi NATO a Ruskom. V nej by vyhralo NATO, alebo nikto. Putin, on sa nevzda. Presne, ako si pisala v predoslom prispevku.

eva8
7. máj 2024

@negymama Putin nabral odvahu aj preto, ze anexia Krymu presla "bez povsimnutia".
A mna na ulici raz asi dosl9va zbiju, lebo sa pletiem, kde nemam. Zatial som mala stastie.
A presne ako pises - to som chcela napisat, no vymazala som. Doma sa niekedy neda vyriesit situacia bez vonkajsieho zasahu. Preto som pisala o tej "fyzickej" pomoci. Rusko je tiez oslabene, ale v Ukrajine uz nema kto bojovat. Teraz je v Europe cinsky prezident. Je poziadany, aby nedodaval suciastky Rusku na opravu zbrani, lebo sa vyuzivaju aj na vyrobu. A cinsky prezident apeluje tym, ze zvysi cenu konaku - ten je najdovazanejsi z Francizska. Vyhra konak, alebo suciastky?

salome123
7. máj 2024

áno, myslím, že bude vojna... nič sa nedá robiť, história sa opakuje.... stačí si znovu otvoriť učebnicu dejepisu a je to ako cez kopírak. silný líder širiaci nenávisť aby zakryl ekonomický úpadok štátu, sfanatizovaný dav, šíriace sa nepravdivé informácie... (posledne o tom, že Litva vyslala špionážne drony nad Bielorusko.... veľmi mi to pripomína situáciu na začiatku 2.sv.vojny, kedy ako zámienka bolo, že Poľsko "akože" zaútočilo na Nemecko) a k tomu užitoční idioti, ktorí podporujú agresora napriek všetkým racionálnym argumentom, "darebácke štáty", ktoré sa na konflikte chcú priživiť (Maďarsko a jeho územné nároky, Čína a jej územné nároky), "debilné štáty" (napr. Slovensko), ktoré zase budú stáť na nesprávnej strane dejín a rozbíjajú súdržnosť demokratických štátov. Toto všetko tu už predsa bolo a ako to skončilo...

eva8
7. máj 2024

@salome123 do Litvy teraz Nemecko vysiela na hranicu vojakov, aby ju posilnili. Teraz Rusko bude sirit este viac dezinformacii.

eva8
7. máj 2024

Je to zvlastne, ale verim, ze myslienka ma silu. Neprivolavajme nieco, coho sa obavame tym, ze to hovorime. Pripravme sa a robme vsetko, aby to nebolo. Verim, ze vojna nebude, ze sa konflikty na jednotlivych castiach zeme skoncia

negymama
7. máj 2024

@eva8 tak ked mas na mysli nieco, tak to povedz priamo, nie naznaky.
"mam na mysli zapojenie vojakov Nato" ... atd .
a co sa tyka pomoci ukrajine, uplne by stacilo keby sa europa prebrala a pomahala naplno. zbranami aj humanitarnou pomocou. Oni si uz poradia. A ukr. vojaci /aj ruski ked uz chces ich spominat/, tam umieraju preto, ze pomoci zbranami je malo, nie preto ze tam vobec ide.

vevesh
7. máj 2024

@lauricka vies matematiku? Dobytie jednej dediny spat zo zapadu stoji miliardu eur. Tohto roku "sme" (ako zapad-eu) naliali do ukrajiny zatial okolo 40 miliard eur, 300 je prislubenych z ameriky- kedze ide aj o humanitarnu pomoc, tak dajme tomu z tych 40 miliard 10 miliard islo na obranu= dobyli 10 dedin(!!!) z frontovej linie, ktore zajtra rusi kludne mozu ziskat spat. Tlacime si na zachode peniaze ci oberame na strome? Vies, ze toto musia zaplatit aj tvoji pra-pra-pravnuci, ak sa nejakych dozijes, pretoze sa rutime oproti ekonomickej krize a hladomoru? A nesuhlasim, ze s rusmi sa neda dohodnut- pokusal sa niekto s nimi dohodnut? Totalna kapitulacia a stiahnutie jednotiek nie je dohoda- netreba si mylit pojmy s dojmami. A to nepopieram, ze rusko agresor je, ale mier nechce nikto- ani usa, ani zapad, ani zelensky. Keby ano, uz davno by sa nebojovalo.
A na zaver len jedna vec- vela ludi rata s navratom ukrajincov domov- do tych dobyto-pobitych oblasti nepojde ani noha (toboz zo zapadu)- tam nie je elektrika, ziadna kanalizacia, infrastruktura, obchod, miesto, kde si hlavu sklonit. Preco by mali ukrajinci zahodit luxus, ktori maju na zapade (tepla voda, elektrika, zachody a prasule zadarmo, len preto, ze su ukrajinci), aby isli niekam, kde nie je absolutne nic, len aby "znovu vybudovali vlast", ktoru znicil zapad s vychodom...🤐🤐

eva8
7. máj 2024

@negymama nemyslela som "ruskych ukrajincov", ale aj ruskych vojakov a ine narodnosti. Proste vsetkych. A ano, keby mala Ukrajina okamzite vsetky zbrane, Rusko by to nedalo. Aj tak ten ich moment prekvapenia (odpor Ukrajiny) bol obrovsky. Ale vychadzam z okamihu tu a teraz.
Teraz hovoria v radii, ze minimalne 20% vojakov trpi postraumatickym syndromom.
Madarsko by sa mohlo stat centrom ukrajinskych utecencov, pretoze nevydava "ukrajinskych brancov". Polsko vydava.

negymama
7. máj 2024

@vevesh ako im tu krajinu znicil zapad?
a vies, niektorych ludi k navratu laka domov - bezohladu na luxus v cudzine. a po vojne a odminovani sa tam bude vela investovat aj od infrastruktury. ale aj keby vsetci ukrajinci ostali na zapade. pre europu a jej upadajucu demografiu je to skor prinost ako skoda.

vevesh
7. máj 2024

@negymama budovala si uz krajinu po vojne? Bez zakladnych veci, ktore v dnesnej dobe potrebujes k fungovaniu? Nemas paru, co to je- a nie, ani keby im tam zlate kocky davat budes, ludia sa vracat nebudu (a bude tam niekto nastahovany, komu taketo podmienky nic nerobia- napriklad filipinci, mongoli, africania...). A v europe bude problem, lebo demografia a udrzanie "bielej rasy povodnych obyvatelov europy" nie je vsetko- co si myslis, ze sa stane, ked ukrajinci zrazu nebudu mat prednost a nedostanu peniaze zadarmo, ako doteraz? Napoviem, suchat nohami a sediet ticho v kute ako slovaci veru nebudu....

negymama
7. máj 2024

@vevesh no co sa stane? zamestnaju sa a budu pracovat, aj teraz vacsina z nich pracuje v europe aj na sk.
si neskutocne zaujata a ten tvoj vyplod sa neda ani citat. uz teraz sa obnovuje krajina aj ked prebieha vojna. Praveze teraz su ovela vacsie moznosti budovania vsetkeho , co "brat" z vychodu /nie zapad znicil.
a tie tvoje hoaxy o "pristahovani" mongolcov, do prazdnej krajiny s podmazom, ze toto je plan europy ci zapadu si mozes nechat od cesty.. cista ruska vymleta propaganda.

vevesh
7. máj 2024

@negymama na sk pracuju, ale v nemecku nie, pretoze dostavaju bohate socialne davky. A nemozes brat, co robia ukrajinci na sk, ked gro vsetkych ukrajincov je v nemecku nastahovane....a ano, u nas v okoli nie su pozitivne skusenosti s ukrajincami - maju prednost aj pred domacimi, preto rastie adf, pravicovy extremizmus a im podobne strany. Co sa tyka obnovy, mas ruzove okuliare, ale nechaj si ich, budes ich potrebovat este par desatroci...

eva8
7. máj 2024

@vevesh co sa tyka afd - stretla som sa s tym, ze neustale hovoria o moslimoch a o globalizacii, o lavici, zelenych.

beronsche
7. máj 2024

@nela82 ze vas to este bavi, sirit tie bludy..
Korcok a spol. N E M O Z U nikoho posielat na front. Chapes?
Ani keby bol prezidentom, Ani vtedy by takuto pravomoc nemal.
Alebo ti uslo, kto riadil tuto krajinu a teda ma takuto pravomoc?
Napoviem ti - korcok a spol. to nie je..
Boze ludia, ved pouzivajte to, co mate v hlave...

vevesh
7. máj 2024

@eva8 tak afd je proti akymkolvek pristahovalcom- aj slovakom. Oni chcu ciste nemecko pre nemcov🙃 je par afer, kde sa stretli par ludi z celeho spektra a planovali povolebne odsuvanie akychkolvek pristahovalcov podla a s ohladom na narodnosti ci socialny status v nemecku...🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

anonym_52b1aa
7. dec 2025
@pkgirl30

možno to napätie bude ešte dlho trvať ale vojna nebude a postupne sa bude situácia zlepšovať

@pkgirl30 bodaj by to tak bolo

Strana
z11