Bojíte sa, že začne tretia svetová vojna?
Bojíte sa že je možná 3.svetova vojna ?Alebo tomu neveríte a beriete to len ako dohady ? Čo myslíte že bude pokračovať ak Putin porazí Ukrajinu ?
@cukorfalat i ja sa obavam, ze Ukrajinci prichadzaju o chlapov. A som aj za paralelne zacatie rokovani o mieri. Proste, nech rozpravaju medzi sebou nielen zbranami, ale aj ustami. Nie vyhrazkami (Putin a jadrove zbrane), ale poziadavkami. Nejak Putina aj slovne potlacit. V Rusku vraj narukuju aj "neruski" studenti
@cukorfalat viem si predstavit, ako su v Rusku vymleti. Podla seba. Ti, co trosku rozmyslaju mlcia, protesty potlacovane.
Viem, co hovoris, ale kazda strata na zivote je dolezita. Jedno, ci Rus, Ukrajinec.
@cukorfalat dakujem za objasnenie niektorych skutocnosti. Pekny den prajem
Ale ano, bojim sa 3.svetovej...
Ale nepride z Ukrajiny...
Sú tu ovela potencialnejsie konflikty pre 3.svetovu...napr Tchajwan, Blizky východ
A je uplne jedno KTO bude prvým muzom Slovenska.. na to je prilis maly pan aby tomu zabránil
@eva8 neviem, ci si videla kultovy filmi Den nezavislosti, o invazii mimozemstanov na zem. a jedneho takeho mimozemstana ziskaju vedci a spytaju sa ho. Co pre vas obyvatelia zeme mozu urobit? a on odpoveda "Zomrite".
tak asi take poziadavky by mala ruska strana pri "mierovych rozhovoroch" ...vzdajte sa, zomrite, nebudte, stante sa rusmi a ruskom"
@eva8 a skus hovorit aj nieco ine, nez trusit vseobecne kliše. svoje navrhy a predstavy, konkretne .
Lebo prepac mi, pripadas mi ako okoloiduci, ktory vidi ze chlap mlati an chodniku slabsiu zenu. A zacne tam rozpravat reci ako : " najhorsie je, ze tu niekoho uder boli, a "mali by ste sa porozpravat ustami, nie pastami" 😲
@negymama Putin nabral odvahu aj preto, ze anexia Krymu presla "bez povsimnutia".
A mna na ulici raz asi dosl9va zbiju, lebo sa pletiem, kde nemam. Zatial som mala stastie.
A presne ako pises - to som chcela napisat, no vymazala som. Doma sa niekedy neda vyriesit situacia bez vonkajsieho zasahu. Preto som pisala o tej "fyzickej" pomoci. Rusko je tiez oslabene, ale v Ukrajine uz nema kto bojovat. Teraz je v Europe cinsky prezident. Je poziadany, aby nedodaval suciastky Rusku na opravu zbrani, lebo sa vyuzivaju aj na vyrobu. A cinsky prezident apeluje tym, ze zvysi cenu konaku - ten je najdovazanejsi z Francizska. Vyhra konak, alebo suciastky?
áno, myslím, že bude vojna... nič sa nedá robiť, história sa opakuje.... stačí si znovu otvoriť učebnicu dejepisu a je to ako cez kopírak. silný líder širiaci nenávisť aby zakryl ekonomický úpadok štátu, sfanatizovaný dav, šíriace sa nepravdivé informácie... (posledne o tom, že Litva vyslala špionážne drony nad Bielorusko.... veľmi mi to pripomína situáciu na začiatku 2.sv.vojny, kedy ako zámienka bolo, že Poľsko "akože" zaútočilo na Nemecko) a k tomu užitoční idioti, ktorí podporujú agresora napriek všetkým racionálnym argumentom, "darebácke štáty", ktoré sa na konflikte chcú priživiť (Maďarsko a jeho územné nároky, Čína a jej územné nároky), "debilné štáty" (napr. Slovensko), ktoré zase budú stáť na nesprávnej strane dejín a rozbíjajú súdržnosť demokratických štátov. Toto všetko tu už predsa bolo a ako to skončilo...
Je to zvlastne, ale verim, ze myslienka ma silu. Neprivolavajme nieco, coho sa obavame tym, ze to hovorime. Pripravme sa a robme vsetko, aby to nebolo. Verim, ze vojna nebude, ze sa konflikty na jednotlivych castiach zeme skoncia
@eva8 tak ked mas na mysli nieco, tak to povedz priamo, nie naznaky.
"mam na mysli zapojenie vojakov Nato" ... atd .
a co sa tyka pomoci ukrajine, uplne by stacilo keby sa europa prebrala a pomahala naplno. zbranami aj humanitarnou pomocou. Oni si uz poradia. A ukr. vojaci /aj ruski ked uz chces ich spominat/, tam umieraju preto, ze pomoci zbranami je malo, nie preto ze tam vobec ide.
@lauricka vies matematiku? Dobytie jednej dediny spat zo zapadu stoji miliardu eur. Tohto roku "sme" (ako zapad-eu) naliali do ukrajiny zatial okolo 40 miliard eur, 300 je prislubenych z ameriky- kedze ide aj o humanitarnu pomoc, tak dajme tomu z tych 40 miliard 10 miliard islo na obranu= dobyli 10 dedin(!!!) z frontovej linie, ktore zajtra rusi kludne mozu ziskat spat. Tlacime si na zachode peniaze ci oberame na strome? Vies, ze toto musia zaplatit aj tvoji pra-pra-pravnuci, ak sa nejakych dozijes, pretoze sa rutime oproti ekonomickej krize a hladomoru? A nesuhlasim, ze s rusmi sa neda dohodnut- pokusal sa niekto s nimi dohodnut? Totalna kapitulacia a stiahnutie jednotiek nie je dohoda- netreba si mylit pojmy s dojmami. A to nepopieram, ze rusko agresor je, ale mier nechce nikto- ani usa, ani zapad, ani zelensky. Keby ano, uz davno by sa nebojovalo.
A na zaver len jedna vec- vela ludi rata s navratom ukrajincov domov- do tych dobyto-pobitych oblasti nepojde ani noha (toboz zo zapadu)- tam nie je elektrika, ziadna kanalizacia, infrastruktura, obchod, miesto, kde si hlavu sklonit. Preco by mali ukrajinci zahodit luxus, ktori maju na zapade (tepla voda, elektrika, zachody a prasule zadarmo, len preto, ze su ukrajinci), aby isli niekam, kde nie je absolutne nic, len aby "znovu vybudovali vlast", ktoru znicil zapad s vychodom...🤐🤐
@negymama nemyslela som "ruskych ukrajincov", ale aj ruskych vojakov a ine narodnosti. Proste vsetkych. A ano, keby mala Ukrajina okamzite vsetky zbrane, Rusko by to nedalo. Aj tak ten ich moment prekvapenia (odpor Ukrajiny) bol obrovsky. Ale vychadzam z okamihu tu a teraz.
Teraz hovoria v radii, ze minimalne 20% vojakov trpi postraumatickym syndromom.
Madarsko by sa mohlo stat centrom ukrajinskych utecencov, pretoze nevydava "ukrajinskych brancov". Polsko vydava.
@vevesh ako im tu krajinu znicil zapad?
a vies, niektorych ludi k navratu laka domov - bezohladu na luxus v cudzine. a po vojne a odminovani sa tam bude vela investovat aj od infrastruktury. ale aj keby vsetci ukrajinci ostali na zapade. pre europu a jej upadajucu demografiu je to skor prinost ako skoda.
@negymama budovala si uz krajinu po vojne? Bez zakladnych veci, ktore v dnesnej dobe potrebujes k fungovaniu? Nemas paru, co to je- a nie, ani keby im tam zlate kocky davat budes, ludia sa vracat nebudu (a bude tam niekto nastahovany, komu taketo podmienky nic nerobia- napriklad filipinci, mongoli, africania...). A v europe bude problem, lebo demografia a udrzanie "bielej rasy povodnych obyvatelov europy" nie je vsetko- co si myslis, ze sa stane, ked ukrajinci zrazu nebudu mat prednost a nedostanu peniaze zadarmo, ako doteraz? Napoviem, suchat nohami a sediet ticho v kute ako slovaci veru nebudu....
@vevesh no co sa stane? zamestnaju sa a budu pracovat, aj teraz vacsina z nich pracuje v europe aj na sk.
si neskutocne zaujata a ten tvoj vyplod sa neda ani citat. uz teraz sa obnovuje krajina aj ked prebieha vojna. Praveze teraz su ovela vacsie moznosti budovania vsetkeho , co "brat" z vychodu /nie zapad znicil.
a tie tvoje hoaxy o "pristahovani" mongolcov, do prazdnej krajiny s podmazom, ze toto je plan europy ci zapadu si mozes nechat od cesty.. cista ruska vymleta propaganda.
@negymama na sk pracuju, ale v nemecku nie, pretoze dostavaju bohate socialne davky. A nemozes brat, co robia ukrajinci na sk, ked gro vsetkych ukrajincov je v nemecku nastahovane....a ano, u nas v okoli nie su pozitivne skusenosti s ukrajincami - maju prednost aj pred domacimi, preto rastie adf, pravicovy extremizmus a im podobne strany. Co sa tyka obnovy, mas ruzove okuliare, ale nechaj si ich, budes ich potrebovat este par desatroci...
@nela82 ze vas to este bavi, sirit tie bludy..
Korcok a spol. N E M O Z U nikoho posielat na front. Chapes?
Ani keby bol prezidentom, Ani vtedy by takuto pravomoc nemal.
Alebo ti uslo, kto riadil tuto krajinu a teda ma takuto pravomoc?
Napoviem ti - korcok a spol. to nie je..
Boze ludia, ved pouzivajte to, co mate v hlave...
@eva8 tak afd je proti akymkolvek pristahovalcom- aj slovakom. Oni chcu ciste nemecko pre nemcov🙃 je par afer, kde sa stretli par ludi z celeho spektra a planovali povolebne odsuvanie akychkolvek pristahovalcov podla a s ohladom na narodnosti ci socialny status v nemecku...🤦♀️🤷♀️🤷♀️
možno to napätie bude ešte dlho trvať ale vojna nebude a postupne sa bude situácia zlepšovať
@pkgirl30 bodaj by to tak bolo