Bojíte sa, že začne tretia svetová vojna?
Bojíte sa že je možná 3.svetova vojna ?Alebo tomu neveríte a beriete to len ako dohady ? Čo myslíte že bude pokračovať ak Putin porazí Ukrajinu ?
@jozko_z_lesa este raz. Zautocilo nato na suverenny stat a zabilo a zranilo civilistov a deti? Ano. Takze toto ospravedlnujes? Bol za to niekto potrestany? Sedi za to niekto v base? Zabijeme ludi pre vyssie dobro? Kto si ty alebo oni ze rozhodli o zivotoch tych ludi? Ci len slepo ides a ospravedlnujes niecie vrazdy lebo sa ti to politicky hodi? Vies jedna vec je politicky nazor, ale druhe su fakty a realita. Ktovie, byt na ich miestach rozhodnem vtedy rovnako, pre vyssie dobro a pre zachranu dalsich zivotov. To netusim a az tak do toho nevidim. Ale to neznamena, ze sa to nestalo. Ak mas raz zbran na obranu, ale pouzijes ju na utok tak ako stale je len obranna? Asi nie ze, asi ma viac funkcii hoc meno ma stale rovnake. A kludne aj jej zakladny vyznam moze zostat rovnaky. Pochop to, aj tvoj politicky favorit moze urobit kopec chyb a je v poriadku si to priznat. A naopak, ak aj ten koho z duse neznasas predsalen moze urobit nieco dobre.
Aliancia útočila: Indočína, Vietnam, Afganistan, Irak, Jemen, Libanon, Sýria. Stačí,?
@walentina7 aj v 38 bola amerika plna hesiel...nie jd to nasa vojna a pod ...pozri ako to skoncilo
@cukorfalat prepisala som azbuku: Ugorščina. Prvykrat som to sl9vicko/nazov videla/citala, tak ma to zaujalo, preto som to spomenula. A na vychode Slovenska sa bezne šč (tazko vyslovitelne pre niekoho) pouzivalo.
Pripomenula si mi moje detstvo a trochu pribuznych mojich predkov. Preto som ta oslovila, pytala na nejake prihody.
A mna naozaj zaujima, co vravia na tu vojnu Ukrajinci. Ja si neviem predstavit, ze by moj syn narukoval 😔 Asi aj Ukrajinci nemaju jednotny nazor, co sa tyka mobilizacie. Preto sa pytam na tvoj pohlad
@cukorfalat ano, rusi ani nevedia vyslovit to h, nemaju, nepouzivaju. Nevedela som, ze oni pouzivaju iny nazov..
@cukorfalat praveze som pocula, ze uz aj na ulici v meste "odchytavaju" chlapov.
Viem, ze kym chlapec studoval na VS, bol chraneny. Teraz sa skryva, nechce narukovat. Cize asi uz dovrsil 27 rokov. A potom som pocula aj nieco take, ako: prosim, dajte nam zbrane, my sa uz obranime.
Cela situacia je tazka a smutna.
@cukorfalat ti kolaboranti ma zarazili. Ani by mi to nenapadlo. Skor by som to povedala na nejakych mladych Rusov zijucich v Donbase, nie staruckeho pana. Vsak on uz vojnu zazil. Ale verim mu, aj Cervenu armadu, preto moze byt "verny"t Rusku
@cukorfalat dakujem 🌹 Je to smutna tema
@cukorfalat teraz som nasla v translate, ze Madarsko je po ukrajinsky ta Uhorcsina 🙂 Bola som presvedcena, ze to je zastarany vyraz. Clovek sa cely zivot uci. A ta Vengria je po rusky, to sa mi zacina nieco marit, ze sme sa ucili, ked som videla v azbuke (tiez translate 🙂 )
Ano, o Donbase mam info ako ty. A potom, ked tam zacala fakt vojna, kolko deti, rodin na to doplatilo. Odrazu nemali zivitela rodiny... Ani sa mi nechce verit, ze je tomu uz tolko rokov
@cukorfalat ja si naozaj myslim, ze Putin chcel obnovit uzemie ZSSR. Co si myslis ty? Co Ukrajinci? Preco na nich zautocil?
Putin je zatial neuspesny
@cukorfalat
Ano, Cecenci sa nedali, ale na casti uzemia im ostali ruske vojska.
Janukovic vravel, ze ak by podpisal, bolo by to nevyhodne pre Ukrajinu (nieco take sa mi zda). Ukrajina samozrejme chcela do EU, to sa Rusku nepacilo.
Mnohi Slovaci to nepripustia. Dezinformacna scena funguje.
Po zacati nepokojov na Donbase deti chodili po zobrani, detske domovy boli preplnene, aj dievcata sa zacali z nutnosti predavat, nech sa uzivia... Chlapi sa vratili do rodin vazne zraneni, bez koncatin, nemohli pracovat. Ani pocuvat som nemohla 😔
Aj kolko Rusov umrelo. Je to sialenstvo
@cukorfalat este vystupoval nejaky konflikt ohladom schvalenia rustiny ako oficialneho jazyka v niektorych castiach Donbasu. Aj to bolo castou konfliktu
@cukorfalat dobre, ze pises. Strucne, jasne. Pre tych, ktori si myslia, ze dovodom su laboratoria na vyrobu biologickych zbrani na uzemi Ukrajiny 🙃