icon

Bojíte sa, že začne tretia svetová vojna?

25. mar 2024

Bojíte sa že je možná 3.svetova vojna ?Alebo tomu neveríte a beriete to len ako dohady ? Čo myslíte že bude pokračovať ak Putin porazí Ukrajinu ?

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
gleep1
Autor odpoveď zmazal
cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
26. mar 2024

@gleep1 vraj francuzsko podlalo svojich vojakov do vojny,takze moze sa nieco schylovat

miriam11
Odpoveď bola odstránená
negymama
26. mar 2024

@miriam11 od zaciatku to bola vojna. nech si puťka vyhlasuje co chce. Ked jeden stat prekroci s vojskom medzinarodne uznane /aj Ruskom/ hranice iného štatu, tak je to VOJNA, bezhohladu na klamlive radobyospravedlnujuce oznacenie "specialna operacia".

a mmch. rusko ma od zaciatku na fronte na svojej strane spustu cudzich zoldakov za peniaze- od syrie, afriky po kubu a nepal. Ale nevadi, oni sa "miesat" mozu.

vevesh
26. mar 2024

@joesvk americania si vazia zivoty? No tak si skus precitat, co spravili s indianmi, cernochmi ....a co s afgancami, iracanmi, syrcanmi, palesrincami, atd. Americania si vazia iba jediny zivot -ten pravy americky🤐🤐🤐🤐

chodec15
Odpoveď bola odstránená
moin2009
26. mar 2024

@vevesh a vies co spravil Stalin svojim vlastnym ludom rusom a vsetkym tym narodom co ziju v ruskej federacii? Vies kto vytvoril gulagy?

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
negymama
26. mar 2024

@miriam11 iste , ale co to ma s definovanim nazvu "vojna"- vojna je vtedy ked jeden stat napadne vojensky druheho...nie od specifikacie a dobrovolnosti zoldnierskych vojakov.

negymama
26. mar 2024

@miriam11 aj ked o "dobrovolnosti " by sa dalo polemizovat.
vojak fr. armady dobrovolne vstupil do armady a je si vedomy, ze moze byt niekde vyslany . A zase niektori zodnieri trebars bojujuci na rus. strane su "dobrovolne" aj na zaklade klamlivych zavadzajucich ponuk, casto im ponukaju nebojove ulohy, akoze kopat zakopy ci odpratavat trosky a ked podpisu zmluvu, zrazu su s kalachom v ruke v zakope. ...nuz ale nazvime to "dobrovolne z hluposti"

jana_eyre_2
26. mar 2024

Nemyslím že len tak porazí ukrajinu, ale tretej svetovej sa bojím.. neviem však čo si mám myslieť a už ako dieťa som dúfala že sa takejto hrozby nikdy nedozijem..

Bojím sa že k ľuďom čo veria ruskej propagande sa pridá čoraz viac ľudí.. bojím sa, že Slovensko totálne prepadne v očiach západu a nás stiahne Rusko, kvôli ľuďom čo si nevidia ďalej od nosa.. bojím sa, že sa tu nebude dať žiť a vráti sa totalizmus do našej krajiny.. mnohé veci z minulosti mi kedysi prišlo už ako scifi, bohužiaľ cim ďalej tým viac mám obavy, že sa to zmení, lebo my robíme 1000krokov dozadu.... Keď čítam čo ľudia na nete píšu, keď počujem čo vraví moja svokra čo obdivuje pellegriniho, bojím sa.. fakt sa bojím..

eva8
26. mar 2024

Nie, nebude

sticker
eva8
26. mar 2024

@jana_eyre_2 citam len tvoj prispevok. Ja som sa velmi bala pocas studenej vojny, naozaj raz bol okamih, ked mohli byt vypustene jadrove rakety. Pamatam sa, ako mi odlahlo po stretnuti Gorbacova s Reganom.
V sucasnosti mi je smutno, priam neprijemne, ze sa vraciame do stylu pred neznou revoluciou. Zacina to hlasanim, ze statna televizia ma byt vladnou televiziou. A potom? Opat budu triedni nepriatelia? Nemate rovnaky smer, tak vas presmerujeme/zlomime, alebo nastane nestastna dopravna nehoda? Ci bude nadalej mafia priamo strielat, alebo si bude riadit ucty "len" medzi sebou?

zuzulka558
26. mar 2024

@lavender94 áno zavoláš políciu ako ja raz a potom povedia ze prišli a ved sa nič nedialo a odišli

eva8
26. mar 2024

@jozko_z_lesa
Citam tuto stranu, spomenul si Palestinu. Cerstva sprava:

Netanjahu zrušil návštevu diplomatov vo Washingtone na protest proti hlasovaniu OSN o prímerí v Gaze
Rezolúcia vyzýva na prímerie počas prebiehajúceho moslimského svätého mesiaca ramadán.
https://svet.sme.sk/c/23304508/netanjahu-zrusil...

USA je spojencom Izraela, preto pouzivalo pravo veta v OSN, co sa tyka primeria. Tentokrat, pocas Ramadanu sa zdrzalo hlasovania. A uz je izraelska "odveta"

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
vevesh
26. mar 2024

@jozko_z_lesa @negymama @chodec15
ja nestojim na strane ruska- ja nechapem tu nutenost polarizovania a vnucovania sa do isteho postoja- ked nie si s usa, si z ruskom 🙄🙄🙄🙄🙄Ja nie som ani za usa, ani za rusko, ale za mier. A ten dostanes len dohodou- este ziadna ina vojna nebola ukoncena inac ako dohodou. A dodavanim zbrani a financnym podporovanim ukrajiny ani ziadna dohoda neprijde a nebude, ergo mier nebude - ja to momentalne vidim na dalsiu z rad "30rocnych vojen", ktore si uz ludstvo velakrat preskakalo...

vevesh
26. mar 2024

@jozko_z_lesa americania v syrii a palestine- ako vazne? Tak v syrii si skusali napriklad nove zbrane (aj atomove) s izraelom na domacom obyvatelstve, podporovali skupiny bojovnikov (financne, municiou, logistikou, politicky atd.) , ktore im vyhovovali, aby mier nenastal. A ano, zabijali domovske obyvatelstvo aj vlastnymi nasadenymi jednotkami, ktore tam vysielali z iraku. V palestine detto rovnaky scenar (okrem tych testov zbrani- na to stale maju syriu, kde doteraz mier nie je).

chodec15
Odpoveď bola odstránená
kofa77
26. mar 2024

@vevesh a ako ten mier dosiahnut? ked ten, kto jediny moze dat prikaz na stiahntuie vojsk odmieta? ked si dava take podmienky, ktore znamenaju uplnu kapitulaciu Ukrajiny? cize proruska vlada, ziadna armada, vlastne ziaden ukrajinsky narod, ekdze putin sa netaji, ze ho vobec neuznava,..
ak sa UA rozhodne, ze ano, suhlasime s tym, aby sme vlastne ako stat neexistovali-je to ich pravo, tak my to musime akceptovat, my ako okolity svet. zatial to tak nevyzera.
ale nejakych 80 % ukrajincov to nechce, neviem dohladat teraz tdroj, niekde som to citala.
co by si robila, ak by toto spravili zo SR, obsadili nas, vyjadrovali s ao nas ako o faistoch, nacistoch- ved sme icj aj mali v NR SR na rozdiel od UA, kde tieto strany ani do parlamentu nepresli, - ak by slovaci nechceli byt sucastou ruska, pripadne madarska? ak by ccheli byt samostatny stat so samostatnou politikou, sami s arozhodovat o svojej budducnosti?
toto vsetko tu uz bolo, hitler postupoval rovnako a vysledkom bol protektorar a slovensky stat, saletil nemecka...
a zaidna vojna nebola ukoncena inak ako dohodoui? vies, ako skoncila 1WW: vypraskanim hitlera a spojencov, nie dohodou....
navyse momentalne mame stav, ked medzinarodne pravo je nieco ako toaletny papier- a nebezpecny precedent. t

takze nechajme kazdeho dilina realizovat si svoje mocenske chutky, ved nas najlepsi priatel orban tiez chodi so salom velkeho uhorska, cina len caka, akos a to vyvine v rusko a kpepc dalsich. juh Balkanu je tiez ako papinak..

vevesh
26. mar 2024

@chodec15 vies, ja kusok od tej blbej hranice a miest cas od casu byvam, tak to mam z prvej ruky a ani al dzaziru nemusim zapinat🤨🤨

moin2009
26. mar 2024

@vevesh povedz mi jeden vojensky konflikt ktory skoncil mierom ze zrazu jedna aj druha strana prestala bojovat a isla rokovat. Takze podla teba pocas 2svetovej vojny bola chyba ze usa dodavalo zbrane rusom aby sa branili pred nemcami, mali ich nechat tak nech cakaju na mierove rokovanie s hitlerom ano?

vevesh
26. mar 2024

@kofa77 vies, ja mam ine skusenosti z okolia- ukrajincom je jedno, ci budu ruski alebo nie, hlavne nech vojna skonci. Vela z nich aj s ruksom suhlasi. A ti, co su v eu uteceni (v nemecku konkretne), ani jeden sa neplanuje vratit na ukrajinu- byvat nikdy, na vylety a za rodinou ano (ak tam nejaka ostala...)- to robia aj defakto teraz. Na ukrajinu po vojne budu nastahovani nejaki ludia z 3 statov nanajvys, aby tu krajinj niekto vybudoval, tak ako urobilo nemecko po 2sv.
A co sa tyka putina, vsetko je vnimane a popisovane optikou nato. Nie, putin nechce ukrajinu mat pod sebou, ale tazko sa budem tu hadat, ked z eu medii ide len tato idea (aby si ludia nahodou nerozmysleli podporovat ukrajincov...)

kofa77
26. mar 2024

@moin2009 vsetko toto su frazy a vata, ktora koluje na FB a hlavnych sparvach akde tade.
tu vetu o dohode som uz citala asi 10x, nie je to pravda, vojny sa vyhravaju a prehravaju na bojiskach.. ano, dohody pridu na rad, ale az po, aby sa nejak uzavreli podmienky, zta ktorych bude svet fungovat dalej, ale vojna sa bojuje a umieraju v nej ludia, bohuzial.

kofa77
26. mar 2024

@vevesh presne toto som cakala..
a ja zas poznam ukrajincov, ktori sa vratit chcu, niektori s avratili a rusom sa vzdat nechcu.
co z toho vyplyva?
ako pisem, ak sa smai rozhodnu, ze to tak vacsina cche, ok, svet to bude akceptovat.
zatial to tak nevyzera.

a tie optiky si nechaj pre inych, tak cierno biely konflikt uz davno nebol, ako je toto.
nie, putin nechce UA pod sebou, preto kazdy chvilu vyhlasuje, ako ma vyzerat svet podla neho, ako ma vyzerat nova mapa Europy a kladie si pdomienky, ktore su enpslnitelne.
este raz s apytam.ak by s ato stalo Slovensku? tiez by is tak konala? tiez by si obetovala cely vychod, po kadial-po Poprad, ci este dalej?

vevesh
26. mar 2024

@moin2009 nikdy ziadna strana neprestala bojovat, dokym nebol uzatvoreny mier za stolom. Toto si treba uvedomit. Nefunguje to tak, ze zlozime zbrane a ideme sa rozpravat ale opacne, najprv sa rozprava, podpisuje a az potom sa skladaju zbrane- na oboch stranach....