icon

Bojíte sa, že začne tretia svetová vojna?

25. mar 2024

Bojíte sa že je možná 3.svetova vojna ?Alebo tomu neveríte a beriete to len ako dohady ? Čo myslíte že bude pokračovať ak Putin porazí Ukrajinu ?

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
vevesh
26. mar 2024

@jozko_z_lesa cast ukrajincov, ktori su za hranicami, chcu ukrajinu- tim sa lahko hovori. A cast, co ostala na ukrajine, nie- tam sa totiz bojuje a umiera. Tito ludia chcu mier a pokoj. (A to pomlcim o nasledkoch -od psychickych cez ekonomicke).

liv1
26. mar 2024

@duunlo to iste som chcela napisat. Chcem vidiet, kto by s vervou isliel bojovat dobrovolne a rad, a ktora matka by ochotne poslala bojovat svojho syna…

mircalla
26. mar 2024

Podla mna vojna je viac ako pravdepodobna. Putin je sialenec
Takze je to otazkou casu

duunlo
26. mar 2024

@jozko_z_lesa azda si ma hladal, ze som sa nasiel? 😅…hlavne tu zbran neotacaj voci sebe 😁 nie jedno oko by neostalo suche 🥹

duunlo
26. mar 2024

@liv1 ale ved jasne, hrdina je kazdy recami, skutkom mozno po prvy dopad granatu alebo mozgom jeho kamarata na jeho obleceni, potom sa odtial vrati prinajlepsom zlomeny clovek, v horsom pripade nekompletny. Sa cudujeme, ze su vojny a kto akoze v nich bojuje? Len plebs…

eva8
26. mar 2024

@deedol o akej mape a rozdeleni Slovenska je rec?

deedol
26. mar 2024

@eva8 nemam predplatene HN, ale citala som ten original a pisalo sa tam, ze vychod do tejto novej krajiny, "slovenski madari" aj tak chcu byt v madarsku a zapad slovenska smuti, ze sme sa odtrhli od ceska. a zaver je ze "takze riesenie je jasne."

eva8
26. mar 2024

@vevesh ou, po precitani isteho prispevku od isteho uzivatela (mam zakaz oslovovania, bola som upozornena zo stolkovania)
napisem tebe. Je veeeeeelmi, veeeeeelmi smutne, ako ludia, co vedia tak malo a hovoria o tolerancii, dokazu tak pohrdlivo pisat. Kto ini, ako ti, ktori sa pohybuju medzi roznymi "spolocnostami", statmi, kulturami, vedia o tom viac, vedia byt chapavejsi, ano, tolerantnejsi. Moje zasadne postoje k ideologii vies, ale pohybujeme sa medzi ludmi, mame vlastne skusenosti, za ich sirenie si zlizeme rozne privlastky, predsudky. Ja sa velmi tesim, ze mladi cestuju, studuju v zahranici, spoznavaju, zbavuju sa predsudkov, chapu, ano chapu, na rozdiel od istych "skusenych starcov" so skosnatenymi "nazormi". To nie su nazory, to su predsudky tych, ktori nezakusili, len citaju.... 😔

eva8
26. mar 2024

@deedol dakujem 🌹 Podla mna to je blud. Videla som aj ja rozne mapy.

deedol
26. mar 2024

@eva8 no nie je to blud v tom zmysle, ze naozaj to vyprodukovali a zverejnili. zrejme (snad) to nemyslia vazne, chcu len zastrasit ale aj tak.

eva8
26. mar 2024

@deedol pozeram mapu. Podla nej by si vzali aj cast nasich Tatier.
"Ukradnem" link, ak budem mat prekopirovany text, poslem ho do IP.
Skor to tiez vidim ako zastrasovanie. Alebo zameŕne vyzyvanie Ruska do este vacsej vojny

viestta
26. mar 2024

@vevesh polarizacia nie je nic moc, ale ak sa tyka vojny na Ukrajine tak bud vies, ze RF je agresor, ktory vojensky napadol suverenny stat, ktoreho hranice sam uznal, alebo si na druhej strane, kedze vypisujes o tom, ze "Ukrajina namela provokovat" a "oni len sli chranit etnickych Rusov na Ukrajine" a podobne dristy. A ak ide o toto v tej polarizacii, tak ja som v tej prvej skupine a vzdy budem za tym stat. Ano, v tomto som silne polarizovana.
Dalsie ak niekto siaha na nasu demokraciu a chce tu nastolit prinajmensom autoritarsky prorusky system tak ano, budem vzdy na tej druhej strane ako budu ti co toto obhajuju, podporuju a dokonca svojim hlasom vo volbach toto umoznili.
A spytajme sa inac: Kto polarizuje spolocnost? Nie su to nahodou ti, ktorym polarizovana spolocnost vyhovuje, ktori prilievaju olej do ohna aby spolocnost polarizovali a oni mohla pachat dalsie svinstva, ktore maju na svojom To To Liste. Ano, robia svinstva, za ktore by sa nemusel hanbit akykolvek diktator. Ide im iba a len o to, mat moc a dosah na vsetko. Je smutne, ze ich podporovatelia to este stale nevidia a zozeru im kazdy kalerab, ktory im predlozia a nie su schopni sa ani len zamysliet nad tym, co im hovori a pise ta "druha strana". Vsetko povazuju za utok. Utok na seba, utok na tych mocnych, ktorym oni veria.
A pokoj podla Pellegriniho je pokoj na dalsie svinstva z toho zoznamu uloh, ktory dostali od oligarchov, ktori za nimi stoja.

vevesh
26. mar 2024

@viestta nechapes, ze si prave s tymi, co najviac prilievaju do konfliktov, aby zachranili vlastnu ekonomiku a hraju to na akoze demokraciu? Doteraz mali monopol na vladnutie, ale teraz sa misky vah posuvaju... Ja nie som za usa, ani za rf, ani za pelleho, ani za korcoka, ani za sucasnu koaliciu, ani za opoziciu. Som za samostatnu eu, nezavislost a mier.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
vevesh
26. mar 2024

@jozko_z_lesa nie, vobec si nepochopil, ale to je ocividne u teba strata casu...🙃

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
eva8
26. mar 2024

@krasavec007 a kto moze za situaciu vo west bank? Tam nevladne Hamas. Iba Palestincania su povazovani za druhoradych

eva8
26. mar 2024

@jozko_z_lesa a ty si ako predstavujes nezavislost a mier v kontexte slivenskej republiky? 🙃

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
eva8
26. mar 2024

@cukorfalat ... Ugorščina....
Aj vychodniari maju to slavne "šč"

Mas nejake prihody z Ukrajiny? Co chcu Ukrajinci? V Doneckej oblasti a v zapadnej casti?

P.S. Nepohybovala si sa v madarskej casti Ukrajiny? (Dedukujem z nicku)

liv1
26. mar 2024

@eva8 dobre otazky. Mne sa vtiska otazka. V kontexte so situaciou, komu najviac vyhovuje/by vyhovovala vojna v Europe podla teba?

eva8
26. mar 2024

@liv1 neviem, ani sa nad tym nezamyslam. Bezni ludia si chcu zit svoje bezne zivoty v pokoji, tesit sa z blizkych, z jari, uzivat si zivot, ambiciozni vyniknut, nieco dosiahnut, niekam to dotiahnut, zmenit svet 🙂 No a vo vojne sa to neda. Kazdy jeden menime svet svojim spravanim.

negymama
26. mar 2024

vojna vyhovuje vacsinou tomu,,,kto je nespokojny s usporiadanim hranic a zdrojov - lebo ano o to vzdy ide /ideologicke rozpravky o demilitarizacii ochrane svojich za hranicami inzch statov treba nechat detom v skolkarskom veku/.
kto posledne roky vola o novom usporiadani sveta, o novom poriadku? o krivdach na uzemi a tragedii rozpadu? no Rusko...

a v 2.sv. vojne Hitler podobne...mal pocit ze nemecko je nedocenene ako narod, ma malo vsetkeho - ludi, uzemia, zdrojov, uznania, kolonii...

eva8
26. mar 2024

@liv1 Nemyslim si, ze niektore mocnosti chcu vojnu v Europe.
A ked uz vojna je, tak samozrejme sa najdu staty, ktore z nej vytazia. Na zaciatku usa a jeho bridlicovy plyn. Potom vseobecne odstranovanie starych zbrani a nahrada novymi. Zbrojarsky priemysel = prinos.
A podobne.
Zavet: Okrem ineho obrovska devastacia prirody

eva8
26. mar 2024

@negymama som presvedcena, ze Putin chce spat uzemia byvaleho ZSSR na zaciatok. Nevychadzalo mu to, ale skusa, kde sa da. Momentalne Ukrajina. Moldavsko je coby-dub. Erdogan ma prekvapil (tiez som myslela, ze chce Osmansku risu) tym, ze navrhoval mierove rokovania.
Afd pomyslalo na monarchiu? Nejaka extremisticka skupina o tretej nemeckej risi rozpravala?

eva8
26. mar 2024

Pisalo sa tu o rope, ze ked Rusko o nu pride, lebo ju nebudeme kupovat. Jedno obdobie cena ropy za barel klesla, aj kvoli cistejsiemu prostrediu sa urcili nejake kvoty, kolko sa moze vytazit v ropnych mocnostiach. Rusko bude mat stale komu tu ropu dovazat. Aj ked za nizsiu cenu. A aj tak si myslim, ze v buducnosti vdaka alternativnym zdrojom spotreba ropy klesne

viestta
26. mar 2024

@vevesh a ako si to vlastne predstavujes?
Na prelome storocia, a potom cca 15 rokov bol v Europe rovnovazny stav. Fungovali cule obchody medzi vychodom a zapadom, kazdy mal z toho benefity. A potom zrazu uz bolo treba prekreslovat hranice, prehlasovat uzemie ineho suverenneho statu za svoje zaujmove uzemie. Zrazu bolo treba pchat nos do jeho smerovania pod zamienkou denacifikacie a ochrane svojich... Kto stale vyklada o tom, ze ho zapad ohrozuje?
A o vnutornej politike a smerovani tejto koalicie, to je aj skoda pisat, pretoze to sa jednoducho ani neda presne opisat, jedine co by to snad vystihlo v celej podstate je povedat, ze je to loz za lzou. Kto toto nevidi?