icon

Bol by záujem o detské víkendové centrum?

28. feb 2020

Ahojte, bývame v dome v ktorom nám stojí obrovský nevyužitý priestor. Rada by som si v týchto priestoroch otvorila "detské víkendové centrum". V okolí nič podobné nie je. Nápad je zatiaľ taký, že by som v jednej miestnosti zriadila interiérové ihrisko napr veľké penové kocky a iné aktivity, v druhej časti by bola oddychova miestnosť prispôsobená na aktivity ako je napríklad čítanie a pozeranie TV (veľký televízor, občas by sa púšťala nejaká pútavá rozprávka, občas by sa zas čítal nejaký zaujímavý príbeh - tieto aktivity by sa samozrejme nerobili každý víkend len napr raz, dvakrát do mesiaca) v ďalšej miestnosti by bol kútik s hračkami pre najmenších pár stolov a stoličiek pre rodičov, možnosť uvariť si kávu, pripadne dať si koláčik. Je to dom na dedine na Horehroni (viem lepšie by bolo mesto) ale zas rátam s tým, že v blízkom okolí sú lyžiarske strediská, v lete využívané jazero čo by snáď nejakých návštevníkovi priviedlo. Ďalšia vec by boli napríklad grikovacky pre rodiny na terase a iné občasné zaujímavé aktivity. Brali by ste niečo takéto v okrese, alebo sa to nebude tešiť veľkej navstevovanosti? Samozrejme pre mňa by to bol len vedľajší zdroj príjmov, nezakladám ma tom rodinný rozpočet.

deti95060810
28. feb 2020

za mňa isto nie...

dopolbokaodrata
28. feb 2020

Aj v mestách takéto podniky pozatvárali, takže niekde mimo na dedine by som si moc nefandila.

snehulienka8
28. feb 2020

ja by som necestovala do nejakej dedinky, aby som bola zavreta v 2-3 izbach s hrackami a cudzimi detiskami, pripadne pobehala si po dvore..ak su v okoli lyziarske strediska, urob z toho radsej apartman..

kittykat22
28. feb 2020

Moze to mat potencial, preco nie. Ale predtym ako sa do toho pustis, tak si zisti, ake vsetky papiere musis vybavit, aby si tam mohla prevadzkovat co si napisala. Musis mat na to minimalne zivnostak, registraciu na firmu a cely kocurkov okolo. Musis tomu spravit reklamu, nakupit material a kedze to musi byt ofiko business budes asi potrebovat potvrdenie od institucii ze to vyhovuje normam. Napad to moze byt fajn, ale musis pocitat s tym, ze akonahle to zacnes robit ofiko, tak musis mat budget par tisic eur - minimalne.

lucinka1988
28. feb 2020

Ja by som niečo take nevyužila, nakoľko vikendy trávime väčšinou len s malým a manželom v trojici niekde v prírode, na výlete a pokial možno sme radi, ak nie sme obklopení druhými ľudmi a veľa deťmi..

kulumulu123
28. feb 2020

Za mna tiez nie atrakcie typu decke Centra zdialky obchadzame... Tiez si myslim ze ak je to v blizkosti lyziarskeho strediska urob tam apartman za rozumnu cenu a hod to niekam ako Airbnb bude to mat ovela vacsi uspech a v podstate sa to preda same nemusis riesit reklamu a pod...

elbar
28. feb 2020

Ja sice nie som uplne proti detskym centram, niektore koncepty su fakt zaujimave alebo ponukaju nieco, co doma nie je mozne. Ale tiez by som urcite nesla do centra, kde som v podstate zavreta v par izbach a uz vobec nie, aby sme si pozreli film alebo precitali rozpravky.
Z mojho pohladu by si musela ponuknut nieco vynimocne - nejaky specialny kurz alebo konkretnu aktivitu. Ci sa nieco take ale udrzi v dedine?
No a grilovacky, neviem teda aku cielovu skupinu si predstavujes, ale pravdupovediac cestovat za grilovackou u niekoho cudzieho na terase a este si za to aj zaplatit... neviem, za mna asi nie.

Asi by som velmi zvazila, aka investicia je potrebna, kolko vybavovaciek to je a kolko navstevnikov by si mesacne musela mat a za aku cenu vstupneho. A potom je to len na tvojom rozhodnuti.

hindakus
28. feb 2020

Tak to som paf, nezijem na SVK ale tu je vo zvyku do detskych centier chodit obden..aj naj kamosku som si tak nasla, neviem prečo o to na Slovensku vraj nie je zaujem...

nika3136
28. feb 2020

Ja asi zijem nejaky zvlastny zivot, ale za mna ano 😃
Velmi radi chodime niekam medzi deti.
Byvam v malickom mestecku a nic tu nie je. Male dieta si nema kde najst kamaratov, okrem ihrisk vonku, ktore su vyuzivane v lete a mimo sezony su zvesene hojdacky, prekryte pieskoviska.
Velmi radi chodime s malou do detskeho centra vzdialeneho 30km, vozi sa na autickach, hadze sa do guliciek a najma, su tam deti, ludia, to ju bavi. Vo vseobecnosti mi tu napriklad chyba kryte miesto, kam zajst, ked prsi ale zaroven nebyt uplne doma...ozaj da da iba prechadzat v dazdi a zajst do Tesca.
Lenze pre teba ako prevadzkovatela
1) aby to bolo vyuzivane, musis tam dost investovat a caka ta poriadne vela papierovaciek, mala by si tam mat podla mna aj wc a tak dalej
2) ja ako rodic nechcem platit vysoke vstupne (napr viac ako 3-4€), radsej si tam posedime a urobime ucet v bare...nejaka kavicka, pitie a podobne
3) rataj s tym, ze ked to bude herna, kde ti pride 1-2 rodinky, tak sa to vobec prevadzkovo neoplati a nikdy neziskas peniaze spat

evamea
29. feb 2020

Neviem prečo, ale mne to pripomenulo detské pastoračné centrum a tých je dosť a hlavne lepšie situovaných. Aj tam sú rôzne aktivity, športy, oddych, kreatívne činnosti, etc..

evica01
29. feb 2020

Urcite nie. A nerataj navratnost. Nezarobis ani deravy gros.
Kym vybavis na to papiere..
Kontroly z hygieny, poskodene zariadenie, upchate wc..
V zivote by som toto nerobila.
Ak chces zarobit tak tam urob platene parkovisko 😊

evica01
29. feb 2020

@hindakus kolko platis vstup do centra? Chodi ti dieta do skolky? O kolkej konci vo skolke?

fokuska
29. feb 2020

@evica01 V miestnostiach v rodinnom dome alebo na terase ma urobit parkovisko? A to uz ako? :D

montemotherone
29. feb 2020

@dopolbokaodrata v mestách takéto podniky pozatvárali? 😁 veď sú napchané až po strop ešte aj vtedy keď vonku svieti slnko a rodiny môžu ísť na ihrisko, či do lesa čučia zatvorení

evica01
29. feb 2020

@fokuska ano presne tak som to myslela 🤐😶

fokuska
29. feb 2020

@evica01 Neviem ako si to myslela, ked autorka ma volnu terasu a miestnosti v dome a chce ich vyuzit.
Nespomina velky dvor ani inu volnu plochu, takze poradit jej urobit "tam" parkovisko je rovnake ako poradit kupalisko, golfove ihrisko, volejbalove ihrisko a pod...

thoughtfulweirdo
29. feb 2020

Ja mam krpanu este "nezaradenu do systemu", tj neskolkovanu, takze my vyuzivame rozne detske centra na maximum, aby sme sa obe naraz mohli socializovat a za naozaj dobrym by som aj do dediny sla. Ale myslim, ze pre rodicov s vacsimi detmi to az tak lakave nie je, lebo cely tyzden lietaju z povinnosti do povinnosti, tak si vela ludi aspon cez vikend chce oddychnut od uzavretych priestorov s cuzdimi ludmi. Napad super, ale ja keby sa do niecoho takehoto pustam, zameram sa na mensie deti, lebo skor zeny na RD vyuzivaju rozne taketo aktivity.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
evica01
29. feb 2020

@fokuska ak chce zarobit nech tam urobi platene parkovisko.
"Tam" som myslela tam u nich.
To detske cenrum panubohu za chrbtom je cisto stratova zalezitost.
Cize ak chce zarobit tak nech detske centrum nerobi.

caroline_
29. feb 2020

@kittykat22 prepáč, ale čo znamená ofiko?

jajabajaja
29. feb 2020

Pre deti s jedinacikmi su stretnutia s inymi detmi klucove a vyhladavane. Viacdetne rodiny si zvyknu vystacit same. Urcite by som tiez necestovala len pre par hraciek, film, ci knihu. TV aj knihu mame dennodenne, hraciek az privela. Na filmy do kina chodime len ked su 3D. Grilovat ideme radsej do prirody alebo k znamym. Urcite by to chcelo lepsi plan, pridanu hodnotu, zaujimavejsi program a vyuzit okolie. Ak by to malo sluzi ako "odlozisko"deti,aby sme s manzelmi mohli mat vlastny program cez vikend, tiez by to nestacilo.... Co mne chyba su rozne "kurzy" pre decka, ktore ich vedu spravnym smerom vo vychove. Kvoli tomu by som vycestovala -naucno-vychovne vylety do prirody napr, budovanie vztahu k zivot.prostrediu (nielen vysvetlenie separovania!) alebo nieco podporujuce medziludske vztahy-ako sa spravat ku kamaratovi napr.hravou formou a podobne...alebo hry ako bolo za starych cias - napr. na indianov v lese, stavanie bunkrov...atd...

jajabajaja
29. feb 2020

Za seba mozem povedat,ze u nas v meste fungovalo statom podporovane detske centrum-plne hraciek, detsky domcek, smykalka, zinenky,motorecky, kuchynka, prijemne prostedie-poplatok uplne symbolicky 0,50eur na "pobyt" a este v tom bola i kava a caj...a pani, co tam robila ,aj strazila deti, tiez za 0,50eur na hodinu-aby si maminka mohla medzicasom nakupit,ist k lekarovi. podla mna uzasna vec. a preto ma zarazila jedna vec! hoci my sme tam chodili,casto sme boli jedini....centrum organizovalo aj karnevaly a burzy-o tie bol obrovsky zaujem paradoxne. Napokon centrum pre nezaujem rodicov zavreli. Bolo mi do placu a nechapala som. Pritom take to klasicke interierove detske centrum -Detsky svet- zabavny s preliezackami, bicyklikmi, a gulkovym bazenom sa u nas celkom drzi a ludia tam chodievaju,hoci sa tam plati ovela viac.....ked som sa pytala mamiciek, co som stretla obcas na ihrisku, preco do centra nechodia, povedali, ze oni radsej deckam doma pustia telku....co dodat...je to smutna realita mnohych rodin dnesnej doby. Ak su u vas mamicky uvedomelejsie, mozno by to mohlo fungovat ako komunitne centrum na stretavanie pravidelne prevazne miestnych,ale to budete robit skor ako "charitu" potom...

jajabajaja
29. feb 2020

Este mi napadlo,ze celkom velky zaujem bol aj o modnu vlnu montessori, do klubu, ktory bol na to orientovany, matky deti bravali.....

kittykat22
29. feb 2020

@caroline_ ludia ktori nikdy nepodnikali maju casto skreslene predstavy o tom, co vsetko je potreba spravit aby si nieco otvorili. Niekto si vymysli ze chce skolku a ma pocit, ze staci prenajat priestor, zohnat deti a ucitelku. Lenze za tym je asi gazmilion papierov a poziadaviek. Pre cloveka ktory skolku nemal a nikdy neviedol prevadzku, moze byt sok, co vsetko obnasa skolku realne zalozit, ake mnozstvo poziadaviek treba splnit, potom otvorit, naplnit detmi a prevadzkovat + vo finale este nebyt v strate. Preto som pisala ofiko. Mat sny a realita financii a papierov su dve, diametralne odlisne veci.

evica01
29. feb 2020

@kittykat22 amen 🙏🏻

fokuska
29. feb 2020

@kittykat22 Myslim, ze @caroline_ sa pytala na vyznam slova "ofiko". Nejaka skratka od slova oficialne? Podla kontextu dedukujem ;)

kittykat22
29. feb 2020

@fokuska to je mozne. Ja som to pochopila uplne inak

sticker
caroline_
29. feb 2020

@kittykat22 myslela som význam slova ale aj tak ďakujem :D

vierkainka
1. mar 2020

Určite z toho urob apartmán a skus porozmýšľať, či by si nevytvorila niečo aj pre ľudí čo majú do sebou psíka.. Mam na mysli apartmán, kde môžu prísť aj so psikom...