Jedna osoba ma oklamala o 17€, išlo o sprostretkovanie práce.
Chcem sa spýtať aké mám možnosti, lebo som počula, že trestné oznámenie by sa riešilo iba ak by škoda presiahla 8000sk, čo nepresiahla.
neboj, jej sa to vrati...to ti asi bude musiet stacit, fakt, esteze to nebolo viac 🙂
misstka mozes sa ist informovat na policiu, ci tych podvodov nebolo viac, ak by sa ta suma nazberala, tak by mohli policajti zacat vysetrovanie
misstka, ťažko posúdiť, či išlo o podvod, ako sa ty domnievaš, lebo nevieme posúdiť všetky okolnosti. Ale ak podľa tvojho tvrdenia si utrpela škodu 17 €, mohlo by ísť o tzv. priestupok proti majetku podľa zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch, ktoré prejednávajú Obvodné úrady. Stačí teda namiesto "trestného oznámenia" napísať tzv. oznámenie o priestupku, kde opíšeš, na koho oznámenie podávaš a opíšeš skutkové okolnosti, prípadne pripojíš všetky listinné dôkazy a pošleš to na Obvodný úrad. 🙂
tin007 nepomozes si zabudni na to mi sme si hladali podnajom a nasli sme strasne milu starsiu pani aj s dcerou co ponukali byt na palisadoch dali nam najomnu zmluvu zaplatili sme najom 6500sk energie sme mali az nasledujuci mesiac no vies ako to dopadlo? do bytu sme sa ani len nedostali bol to trojpodlazny trojgeneracny rodinny dom ta mila zlata pani bola sice majitelkou ale iba 1/6 ktoru zdedila po mame zvisok mal jej brat co jej nedalo pravo davat do prenajmu 1 poschodie policajti nas predvolali podali sme tresne oznamenie a zistili ze mila pani to aj s dcerou pravnickou robi takto asi 2roky vzdi na konci mesiaca ked som pani volala vysmiala sa mi ze mam na nu podat tresne oznamenie podotikam stalo sa nam to 22decembra uz su tomu 2roky anic sa nedeje kedze oni vedeli ako to robit hoci to policia posudila ako pokracovaciu tresnu cinnost ☹ doteraz to vzdy mohli riesit len ako priestupok
zdravím, aj nás oklamal jeden pán z Košíc volá sa Ing. Košič. Tvrdil, že mi zakúpený MT už zaslal no od pondelka má peniaze na účte a ja som bez svojho MT. Dalo by sa to vyriešiť na tom priestupkovom konaní? Išlo totiž o 50 eur. Veľmi ma to trápi, pretože ešte sa mi to nikdy nestalo. Veľa krát som si aj objdenávala veci cez net no toto sa mi ešte nestalo. No toto mu určite nedarujem.
Potrebovala by som poradit,dala som sa oklamat cez internet som si od jednej zeny objednala tovar v hodnote 51eur...uz som si cez net objednavala tak mi ani vo sne nenapadlo ze ma okllame... ☹ az kym som jej na ucet poslala moje peniaze tak so mnou normalne komunikovala....a potom ako keby sa vytratila neviem kde,minule mi po 2 tyzdnoch odpisala ze mi tovar poslala ale stale mi nic neprislo....odvtedy vobec na moje maily nereaguje a ja nemam ani tovar ani peniaze,Poradili by ste mi prosim vas niekto kto s tym ma skusenosti ako to mam riesit?pretoze ma to stve,je mozne ze oklamala aj inych ale to uz ja asi nezistim...nechcem sa vyhrazat v mailoch to nieje moja parketa ale to potrebujem vyriesit,nejako ju postrasit aby mi vratila peniaze,neviem ci sa s takou somou vobec da podat trestne oznamenie......Poradte mi prosim ja sa v paragrafoch moc nevyznam tak neviem ze co dalej....ďakujem vopred za vsetky rady 🙂 Ď
Dobry den ja by som sa chcela tiez opytat ci moze moj manzel podat na dotycnu pani V. tresne oznamenie pre (dnesnym dnom )916eur ktore sa mu zaviazala vyplatit do konca mesiaca a uz su to dva mesiace a stale nic.A aby ste boli v obraze jedna sa o to ze sme im boli rucit na pozicku a prisiel nam exekutor a to malo za nasledok ze mojmu manzelovi nariadili zrazky zo mzdy a ta pani V. spisala smojim manzelom ze zrazku zo mzdy mu bude vyplacat v danom mesiaci. dakujem vopred za nejake rady.
Dobrý deň, jeden chlapík ma oklamal a to tak že mi cez dobierku poslal CD, ktoré bolo napalované a ja som chcel originál. Bol to podvod pri ktorom ma oklamal o 12 €. Je nejaká šanca, aby som dostal 12 € späť ??
Vopred Ďakujem za rady. Polerecký
No už som sa mu viackrát vyhrážal, ale neuspelo to...
realne moznosti? zabudnut na to a ist dalej.