Bola som oklamaná pri kúpe kožucha? Čo robiť?
Ahojte,
Som strasne nasr*ata, nechala som sa pravdepodobne oklamať. 😃 pred dvomi rokmi som si kúpila od mojej nechtarky známej kožuch. Mal by byt pravý, z pravej polárnej líšky. Tak som si myslela, že veď je to tak. Poznáme sa a pozná ju. Predava och normálne. ALE dnes som zistila takú správu, že to je vyslovene z AliExpress … úplne do bodky ten istý a aj vnútro to iste.. a tam stojí 180€ max. Ona si za neho vypýtala o niekoľko € visc.
No neporazilo by vás? Čo môžem urobiť? Mojka som mať kľudne dva za tu cenu už keď 😭🤣
@kat_ áno, isto za takú cenu by si bola nadšená priam.
Co by som robila? Ja by som si taky kozuch ani nekupila. Ale to si asi nechcela pocut. Minimalne by som jej povedala,ze viem o jej podvode a nech vie ako ma sklamala. Nic viac nezmozes. Tovar je kupeny,vratit sa uz neda.
@marca12 nie nechcem počuť takéto. Ďakujem. Možno by som chcela nejak zabrániť, aby neklamala ďalšie zákaznícky 🙃 no máš pravdu, už nič nezmozem
Neda sa napisat kometar k jej inzeratu? Alebo nejaka recenzia?
Poradila by som ti to,že najskôr si veľmi dobre zisti, či ide naozaj o podvod a až potom konaj. Niektoré čínske stránky zneužívajú originálne fotky pre svoje výrobky
@domka222 kamoškina kamarátka jej to naživo ukázala. Ma ho odtiaľ
Takze ani nevies naisto.. nevidela si ho
@dadis kamoska ma ten istý kožuch od nej.
Takže nemusím ho ani vidieť. A recenzie na AliExpress od reálnych ludi sú tam fotky reálne odfotene a ten kožuch už tam je do bodky ten istý
Nikdy by som si kožuch nekúpila ani pravý ani nepravý takže by som na tvojom mieste nebola. Ale k podvodu - si si istá, že je to tak?
@januska12323 tak keby vidíš, že ma niekto z AliExpress úplne do bodky ten istý. Tak by si neverila? Neviem no.. vnútro úplne podobne
Tak si pytajte peniaze spat. Dajte si overit kozuch v nejakom vyskumnom ustave a doneste jej potvrdenie. Dala vam aj danovy doklad?
@dadis bohužiaľ nedala. Ani nedáva podľa mňa… povedala, že dováža z Turecka 😃😅 pýta si presne zálohu 100€ zaplatí kožuch na AliExpresse a ostatne si dá pekne do vačku.
Tak aspon skuste jej kozucg vratit, ale toto mi skor pride ako vasa hlupost..
Kupovala si kozuch ako pravy a nie je pravy? Dobre rozumiem?
Ako sa da nerozoznat prava kozusina od umeliny z Ali? To jedine ma zaujima.
ak to predava online dat jej zle hodnotenie.. zmenila by som nechtarku a iste jej povedala aj z akeho dovodu ..kazdopadne peniaze nazad po takej dobe uz nedostanes.. tie kozuchy z ciny su zial vacsinou prave ale nie z lisky ale z chudak psov kt stahuju z ahroznych podmienok ..tak snad mas len umelinu
Ano presne
@danieli
@ukgirls Práveže moja nechtarka si od nej kúpila tiež. A bola zaskočená, že to je z AliExpress
aha ja som citala ako nechtarka je tvoja znama... no tak hold smola .. naleteli ste obe ..
No smola, že som tomu verila moja hlúposť.ale Aspoň vyzerá draho..
Ja by som si sice kozuch nekupovala ale ked uz tak z overeneho obchodu a nie od niekoho koho mi odporucala nechtarka.
@autorka musíš vidieť či to je pravé alebo nie. V Číne sťahujú zaživa psov aj mačky. Videla som veľa videí ako kvičia a skuvíňajú. Číňania ich najprv omracia, následne rychlučko stiahnu z kože a zvieratá ešte žijú. Len ich hodia na hromadu a tam pomaly skapu
Autorka-mas ponatie kolko by vysiel original taky kozuch? Urcite nie par stovak.
@misiak7777 preboha😔toto som citat nemusela. Kvoli tomuto nemam potrebu vlastnit kozuch. Kvoli tyraniu a trapeniu zvierat.
@autorka ak by som dala niekomu za kozuch 500€ a potom by som sa dozvedela, ze je identicky z aliexpressu za 200€, isla by som do obchodov, kde predavaju take kozuchy a opytala sa ich, ci ten moj je pravy. Nech mam z viacerych zdrojov potvrdene, ci pravy je alebo nie je..
Ak by nebol, isla by som za osobou, ktora mi ho predala, ukazala by som jej normalne fotky z aliexpressu a dala otazku, ci mi na to vie nieco povedat...
Ak by priznala farbu, polahcujuca okolnost, vypocula by som si ju a vypytala si cast penazi naspat, nakolko pri predaju klamala.
Ak by farbu nepriznala, vytiahla by som na nu, ze kozuch pravy nie je, nakolko ti to potvrdili viaceri predajcovia, citis sa z jej strany podvedena a pozadovala cast penazi naspat. A ak neda, povies, ze znamym opises svoju skusenost. A mozno jej pride kontrola na jej "turecke" objednavky.
A co sa da este robit? Mozes ostat ticho a vediet, ze tej osobe uz nikdy verit nebudes uz ani nos medzi ocami 😊
@stanulienkat ja inak beriem kožu spracovanú z hospodárskych zvierat, jednoducho sa spracuje celé zviera. Ale vidieť takéto videá je masaker, a so zvukom to normálny človek nedopozera🤢 ako tam skučia, plačú doslova.. to nie, ja toto nezvladam. Táto masová výroba je niečo strašné, to nie sú domáce králiky na mäso a kožušinu
Pred dvoma rokmi, ako nova kolekcia, mohol byr ten kozuch drahsi. A ona si pridala len alikvotnu ciastku za zadovazenie. Cize vsetko moze byt o.k.
Ak klame, a chces varovat inych ludi, napis varovnu recenziu na jej webovu stranku, kde ma zverejnene jej nechtove studio.
Rozpravala si sa s nechtarkou? Kamoska ma kozuch z Aliexpresu, nechtarka tiez, ale tvrdi, ze je z Turecka? Nuz, sikovna je, ze si dokaze zarabat aj takymto sposobom. Mozes zajst za nechtarkou, aj s kamoskou, aj s kozuchmi a poprosit o vratenie casti ponazi tym, ze ti 2-3 krat urobi nechty zadarmo.
A naco by ti boi 2 kozuchy? Rada sa paradis, tak na to zabudni a hrdo nos kozuch z pravej polarnej lisky.. Koho zaujima v sucasnosti, co mas na sebe? Podla mojich info, uz sa take vdaka ochrane prirody ani nevyrabaju. Marnost nad marnost 😉 Ber to ako poucenie. Nekaz si zivot zbytocnym nasrdenim. Aj ked uplne s tebou spolucitim...
@misiak7777
@ukgirls
to je hrozne
@eva8 nevyrábajú? 😂 to si asi zle videla. Vyrábajú a nosia sa vo veľkom kožuchy. Jasne, nemá to každá jedna ale druha. Tak potom nepapate ani masko, že? Veď to je tiež to iste, len ho konzumujeme. Ale áno, je to hrozne, čo sa píše vyššie. A smutne.

co by som robila? bola by som rada, ze nie je pravy...