icon

Bolesť zubov a lícnej kosti

dubek
2. feb 2018

Dobrý večer ja už som totálne zúfalá neviem kde mam hľadať radu.... Už som ti písala viac príspevkov o tom pred vyše rokom ma začala bolieť licna kosť aj zuby bola som u zubára jeden zub mi urobili a zevraj ostatok ok lenže stále bolesti boli cely rok každy deň nakoniec ma neurológ poslal na rezonanciu kde my zistili cystu v dutine vybrali mi ju operačné v celkovej anestézi o dva dni sa mi rána zapálila dali mi množstvo liekov od zápalu a aj dvojkombinaciu antibiotik chvíľu bolo dobre a zase mam tie bolesti všetky zuby aj licna kosť prosím vám pekne poraďte mi nebol deň za ten rok že by som nebrala lieky od bolesti co to môže byť??

petka82
9. máj 2021

@dadkkkka @bapi1 Toto daval niekto vcera do tej FB skupiny a poukazoval na suvis medzi nervami, mozgom a zubnym vyplnami.

dadkkkka
9. máj 2021

@petka82 no mr TM klbov sa robi na specialnom pristroji ktory robi rychle dynamicke sekvencie…nie kazda magneticka to vie robi sa pri otvorenych a zatvorenych ustach ja dom isla uz ako samoplatca na spinn kliniku v ruzomberku alebo aspo rtg klbov tiez otvorene zatvorene usta tuv.schulerova projekcia , inac ty mas aku bolest tupu ? Tlakovu? Palivu?

bapi1
9. máj 2021

@petka82 @dadkkkka a kto alebo aky pristroj/vysetrenie dokaze naozaj zistit co je príčinou? To uz budeme takto trpiet do konca zivota? Lebo zatial co som skusala liekmi tlmit...dokonca aj na epilepsiu ci migrenu od neuro...tak nic nezabera. Skusala som aj tu cast lica natierat aflamilom. Co vam zabera?

dadkkkka
9. máj 2021

@bapi1 :( ja neviem je to tazke ako naozaj mam lepsie dni a teraz uz 3 den hroza niekedy berien nurofen niekedy aulin ale vacsinou tu bolest znesiem uz som slkusila aj gabapentin ale dostala som alergicku reakciu a na zuvacie svaly tuhnutie niekedy stvrku diazepamu ale je tu na zblaznenie …😢otravuje mi to psychiku uz riadne a biolampa je super inac tie

petka82
10. máj 2021

@dadkkkka Co sa tyka bolesti, vacsinou taka tupa iritujuca bolest, akokeby tlak v tom lici. Niekdy ma to zacne palit,pripadne mam pocit, akoby mi niekto dal facku. 🙂 Ked je to uz na nevydrzanie, tak nurofen alebo paralen trochu tie bolesti utlmia. Ja mam pocit, ze mi to reaguje na zmeny pocasia. V piatok vecer som mala pocit akoby mi niekto kosti na tvari lamal. V sobotu a nedelu ok. Dnes idem na ORL a k zubarke. Skusim sa popytat na ten klb. @dadkkkka kto ta odporucil na to MR? Baby ja som strasne znechutena z lekarov.... Mam pocit, ze na kazdom vysetreni musim bojovat. :( V robote uz krutia hlavou,ci trosku neprehanam. Ze to uz by doktori nieco nasli. Klima v aute nehrozi. Pri kazdom mensom vetriku alebo vanku si musim dat ciapku a sal aby ma nahodou neofuklo. 🙂 Tie vtipne komentare susedov milujem ... "juj aby ta nahodou neofuklo, Petka" Ked von mrzne alebo fuka, tak radsej ani nejdem. Sankovanie s detmi uz len ojedinele. Tato neuralgia je cela na prd. Ja sa modlim kazdy den, ze ako prisla tak nech aj odide. ;)

petka82
10. máj 2021

@dadkkkka este otazocka...kolko ta stalo to vysetrenie TM klbu v Ruzomberku? Aj ti musel niekto vypisat odporucanie na to?

dadkkkka
10. máj 2021

@petka82 ahoj presne take bolesti ako si opisala mam tlan tupa paliva… niekedy mam pocit aj mravencenia a trpnutia:( , na spinn kliniku som sa obkednala sama cez ich stranku ako samoplatca cca 200 eu 2,5 roka dozadu ale vravim je to specialny mr pristroj nasli mi tam mali cystu a nejake nepatrne zmeny nic take co by asi toto sposobovalo … ja to uz mam od 2016 :( ale citim uplne stuhnute trapezy na tej strane kupila som si autotrakcne lahatko a biolampa pravidelne este z vitaminov benfogamma …

dadkkkka
10. máj 2021

@petka82 este sa chcem opytat 6, 7 zub ti niecim nahradili? To ti vytiahli zhora?ci zdola vies ono sa sj meni skus ked clovek pride o stolicky…. a ked sa ti to zacalo nemalq si bejaky uraz .. nemusel byt hrozny ale nejake buchnutie a tak .. mne to zacslo ze dom si buchla hlavu zhora a sa mi stavce v krcnej chrbtici narazili ale nebolo to nic katastrofalne a tlakove bolesti zacali cca pol roka od urazu.. tiez uz na mna lekari pozeraju ze akoby som si vymyslala :( uz sa citim ako blazon pomalicky..inac 8 zuby mas prerezane?

dadkkkka
10. máj 2021

@dadkkkka ospravedlnujem sa za chyby pisem z mobilu 🙄

petka82
10. máj 2021

@dadkkkka Ja zatial vobec netusim, co to cele spustilo. Viem, ze by to mohlo byt aj z urazu. Vycitala som to v tej skupine na FB ( trigeminal neralgia) @dadkkka a @bapi1 Pozerali ste ju? Vraj aj v detstve ked bol uraz...moze sa to za par rokov prejavit. Ja si nespominam na ziadny uraz. Mne ta biolampa velmi nepomohla. Mala som Zepter od kolegyni pozicany asi 3 mesiace. Skusala som akupunkturu, kremy od justu...Lekar mi dal spravit testy na herpesy, boreliu a este nejake virusove ochorenia...vsetko ok. Mne maserka nahmatala nieco pri krcnej... lenze moja neuro, obvodak aj sestra maserka povedali, ze tam nic necitia... Takze na RTG s tym som sa nedostala. :(

petka82
10. máj 2021

@dadkkkka Dnes som bola v Rosveltke v BB na krcnom. Robili mi vysetrenie takou hadickou s kamerou. Dutiny mam ciste. Mudr ochotna...studovala MR aj CT asi pol hodinu. Nakoniec mi predpisala znovu spravit CT pre kontrolu, ci sa nieco po roku zmenilo. Bola som aj u zubarky. Ta ma odporucila na stomato chirurgiu kvoli tym TM klbom. ZISTENIE DNA 🙂 Poskodenie klbov CT dutin, MR hlavy a panoram. RtG neodhali.

bapi1
10. máj 2021

@petka82 @dadkkkka myslis krcne ako ORL? Mne tiez isla kamerou pozerat nosohltan, ale na tej pravej strane sa zastavila hned na zaciatku, ze tadial neprejde, lebo ze tam mam nieco doboku co zavadzia, nieco s prepazkou...no neviem a lavou stranou prešla v pohode. Skupinku som pozerala ale je to vsetko v angličtine. A uraz som nemala ziadny. Na konci mesiaca idem na neuro, este sa spytam ake vysetrenia mi mozu spravit. A na CT dutin ktory doktor odporuca?

petka82
10. máj 2021

@bapi1 CT dutin ti ORL odporuci. Mne to presla lahucko...ani to nebolelo. Na CT mi potom ukazovala, aj tu prepazku a spominala, ze niekedy tam moze byt polip alebo tak,ale ze u mna ok. Pytala som sa aj na tie cysty. Ze to by sa ukazalo na tom CT mi vravela... Boze potom mi zubarka 3 zuby robila na druhej (pravej) strane... Tak ma pre znenu to dnes boli. Lava strana konecne ok po dlhej dobe 🙂 A ta stranka je sice anglictine, ale da sa zapnut prekladac, prip.niekedy mi FB automaticky prelozi. ;)

dadkkkka
12. máj 2021

@petka82 kedy ides na stomatochirurgiu koli klbom? Ci uz si bola ? Ja viem ze poskodenie klbov ct neodhali ken specialny rtg-schulerova projekcia alebo specialne mr vysetrenie, inac nikdy ti nesekali 8 z kosti ?

dadkkkka
12. máj 2021

@petka82 este aslo a reumatoidny faktor ti vysetrovali z krvi?

petka82
12. máj 2021

@dadkkkka Nie...s osmickami som problemy nikdy nemala. Na aslo mi robili testy,rovnako na borelie,mononukleozu a herpesy...na ten reumatoidny faktor som si nie ista. Pred 2-3 rokmi som mala problemy s hrudnou chrbticou... take divne stavy, tlaky do hrudi, brnenie... po vsetkych vysetreniach sa to uzavrelo ako bezne opotrebenie klbov a ze ta bolest sa moze prenasat rebrami. Potom z nicoho nic to prestalo.... a o par mesiacov zacala ta tvar. Rozmyslam nad tym, ci to nema suvis fakt s tou krcnou. Ze vtedy mi to do hrude vyrazalo a teraz mozno do tvare. Len doktori riesili len hrudnu chrbticu. Krcnu mi nikto vysetrit doteraz nedal aj ked som to viac krat spomenula
:(

dadkkkka
12. máj 2021

@petka82 no dnes som bola na na rtg krcnej chrbtici prvykrat mi ribili rtg krcnej pri otvorenych ustach a zboku… mam rotaciu 2.krcneho dtavca presne ako hovorila neurologicka ze budem mat… ta ti ma oitvrdene a blokove postaveniw C3-C4 plus vybezky na C 7 vsetko to suvisi s tou rotaciou…C2 preto je zvysok krcnej zatazeny inac tiez mam problem s hrudnou mam protruziu medzi 5-6 stavcom a ano prenasa sa mi to na rebra niekedy doslova dostanem svalovy krv pod rebra ..:(

petka82
13. máj 2021

@dadkkkka To je dobre, že si zase o krôčik bližšie k nájdeniu príčiny bolesti. Čo ti odporučili ďalej? Rehabky, fyzio? Budem sa aj ja musieť zase objednať na neuro alebo ortopédiu a požiadať o RTG krčnej. ZNOVU!!! A nedať sa odbiť hlavne. 🙂

dadkkkka
14. máj 2021

@petka82 ano idem na rehabilitacie ale poviem ti kupila som si autotrakcne lehatko za cca 150 eu a vesiam sa dole hlavou uz 3 den a sa mi nejako gravitaciou pouvolnovali stavce plus som zacala cvicit mckenzieho cviky na krcnu a normalne konecne sa zacinam citit lepsie☺️Urcite si daj vysetrit este krcnu chrbticu ty si odkial?

bapi1
14. máj 2021

@dadkkkka @petka82...tak dievcata, ja dnes opat na stomatochirurgii...odtial ma poslal dr.na rtg chrbtice, vysledky budu v pondelok. A odporucil mi odbornika na neurochirurgii, lebo z popisu z MRI tam ide o konflikt nervov ci ciev ci coho. Buduci tyzden budem vediet ci je ci nie je chrbtica ok a potom k tomu neurochirurgovi sa musim objednat.

dadkkkka
15. máj 2021

@bapi1 cize mas neurovaskularny konflikt cieva sa krizuje s nervom no neurochirurg to lieci asi len operacne … napis ako si dopadla na rtg ja sa vesiam dole hlavou.. na tom autotrakcnom lehatku a akoze klop klop …nieco na tom je drzim ti palce 🌸

bapi1
15. máj 2021

@dadkkkka tou operaciou si ma teda nepotesila..spomenul ju aj lekar. Vobec neviem co ma caka.

petka82
18. máj 2021

@bapi1 a aku operaciu spominali? V tej FB skupine casto ludia hovoria o "MVD surgery" ze to robia vtedy, ked cieva tlaci na nerv. To bude asi ten tvoj problem. Potom spominali este "gama knife" to je mensi zakrok, ale nie vzdy pomoze. Tu MVD si chvalia. Aj ked ta je narocnejsia. Ale vela ludom po nej bolesti prestali. Tak ci tak, aspon uz vies pricinu. Ja stale patram. :(

bapi1
18. máj 2021

@petka82 no pricinu viac menej mozno budem vediet az o mesiac - vtedy uz mam objednanu konzultaciu u neurochirurga. A uvidím co povie...ci spomenie operaciu, ci ine moznosti. Uz mam aj výsledky rtg krcnej, spomina sa napriamena lordoza a paradoxna kyfotizacia v C5/C6. Neviem este co to v preklade znamena, ci aj toto ma vplyv...ak niekto vie, mozte mi napisat.

petka82
20. máj 2021

@bapi1 Tak držím palce, aby to dobre dopadlo. No u mňa týždeň celkom ok a včera celé zle. Chytila ma zase po roku a pol aj hrudná chrbtica. Do toho neskutočné bolesti hlavy... Ja už niekedy neviem, či je navine počasie, alebo čo.

dadkkkka
20. máj 2021

@petka82 a cvicis na chrbat? Rehabilitacie di bola?

petka82
20. máj 2021

@dadkkkka no veru v poslednej dobe som necvicila. :( od dnes zase zacinam. Ja idem v pondelok na to CT dutin. Potom s vysledkom na stomatochirurgiu. Dnes som tam volala, ci by mi nemohli rovno spravit CT krcnej -ze si to priplatim ako samoplatca. Ze nie :( . Vraj aj tak musim mat odporucanie od neuro. Tak som volala aj tam. 3. Juna idem na neuro, tak mi dufam da nejake rehabky a odporucanie na CT alebo MRI. Dnes ma to v robote tak rozbolelo, ze nezabrali ani tabletky. To sa mi stalo prvy krat, ze som sa musela z roboty domov pytat.

dadkkkka
20. máj 2021

@petka82 urcite si pytaj rehabky a mr krcnej alebo aspon rtg… naozaj blok v krcnej moze suvisiet aj s hrudnou chrbticou jajj som zvedava ci ti nieco ukaze ct dutin

suzie28
Autor odpoveď zmazal
bapi1
20. máj 2021

@petka82 ďakujem, tiez som to spociatku prikladala zmene pocasia (aj to tak vychadzalo 🙂 ) ale od toho konca roka je to cele zle a s pocasim nic spolocne. Ake tabletky ti zaberaju? Mne ziadne. Vcera a predvcera som mala silné bolesti hlavy, v tie dni ako ty, dnes uz v pohode. @dadkkkka baby, od koho treba pytat rhtb? Na zaklade mojho nalezu z rtg chrbtice ci mri mozgu myslite ze mam narok?