icon

Bolestivá menštruácia. Čo mi pomôže?

karinsochova
20. jan 2018

Ahojte žienky mám velmi bolestivu menstruaciu nie som schopná nieco urobit len prelezat a mat na krížoch teplú vodu priloženu. Nebavi ma takýto život 1 tyzden do mesiaca chcem to zmeniť ale bez tabletiek . Neviete poradiť nieco overené co mi pomôže? Dakujem

katharines
20. jan 2018

Cvicenie, pupalkovy olej, horcik s B6, medovkovy caj ... vsetko treba brat tyzden az 2 pred menstruaciou. Tiez vyvazena strava, orechy, dostatok spanku.

karinsochova
autor
20. jan 2018

@katharines dakujem vyskúšam 🙂 mas overené na sebe ? 🙂

katharines
20. jan 2018

Ano, az na ten pupalkovy olej, ale odporuca sa i ten

katharines
20. jan 2018

@karinsochova a este som zabudla napisat, ze aj omega -3 kys., ktore su but v rybacom alebo lanovom oleji, ale aj v tych orechoch

karinsochova
autor
20. jan 2018

@katharines oki ďakujem ti dufam ze bude uz koniec tym bolestiam

katharines
20. jan 2018

@karinsochova ale je to potrebne robit pravidelne. Tak nech sa ti dari.

bosoriak
20. jan 2018

@karinsochova Moze to byt ale aj priznak ineho ochorenia, napr. endometrioza sa prejavuje bolestivou menstruaciou a to treba riesit s lekarmi. Ak by ti to nepreslo po prirodnych pripravkoch, daj sa vysetrit.

katharines
20. jan 2018

A este ma napadlo, ze mozes vyskusat toto
http://natural-fertility-info.com/fertility-mas...

kakalake
20. jan 2018

Pocas menstruacie papat veeeela zeleninky,ovocia a vynechat vyprazane,mastne sladke jedla a vynechat aj kofein...umocnuje bolesti...

katharines
20. jan 2018

@emi16 to vyzera byt dobre 🖒

veriine
20. jan 2018

Ja skriabam steny, ked pride menstrucia. Nastastie bolesti mam len prvy den, a ms celkovo v dlzke 3-4 dni.
Vyssie spominane doplnky beriem pravidelne (aj na ine veci) ale na ms to nema ziadny vplyv - u mna. Tiez preferujem zdravu a pestru stravu, vyhybam sa bielej muke, smažkám a cukru, ale ani to na ms u mna nijako nevplyva.
Jedine, co mi zaberie, ked uz pri bolesti neviem ani prejst na wc a slzy v ociach su zial algifenove kvapky - pri silnych bolestiach musim vziat, dobrovolne trpiet take bolesti nemienim.
Je dokazane, ze niektore menstruacne bolesti su silnejsie ako porodne, je to ale individualne.
Gyndos mi ale posledne predpovedal z vysetreni, ze moze ist o endometriozu. Takze v takom pripade skutocne ziadna uprava stravy ci byliny a doplnky nepomozu 😒

katharines
20. jan 2018

@veriine to mas pravdu, endometrioza je diagnoza. Avsak, ak to je len menstruacna bolest, tak to pomoze. Ja som tiez mavala silne menstruacne bolesti, kedy v 1. Den som len prelezala s termoforom a mne to, co som pisala pomohlo. Avsak ak ma autorka bolesti celu menstruaciu, tak to moze byt aj cosi vaznejsie.

kakalake
20. jan 2018

@veriine pri endometrioze pomaha pestra a zeleninovo-ovocna strava bez skodlivych cukrov a bez kofeinu.endometriozu mam a da sa diagnostikovat len laparoskopicky. Ale ak ze vyhodi zo stravy tieto jedla tak to troska pomoze,nehovorim ze by bolesti a problemy spojene s tym skoncili ale troska sa zmiernia

veriine
Autor odpoveď zmazal
veriine
20. jan 2018

@karinsochova jednoznacne ale treba riadne vysetrenie u gynekologa, to neodkladaj ak mas taketo opakujuce sa bolesti 😉

karinsochova
autor
20. jan 2018

Ďakujem vám žienky bola som a vsetko ze je v poriadku 😔

veriine
20. jan 2018

@karinsochova aj hormonalny profil?

karinsochova
autor
20. jan 2018

@veriine hm to sa dá u ktorého lekára zistiť? Take vyšetrenia ohladom hormonalnej rovnováhy alebo ako to mám nazvať narobili

veriine
20. jan 2018

@karinsochova to robi normalne gyndos (prip. endokrinolog) - takze potom nemas vysetrenia porobene. Klasicky mas len prehliadku, ze? Do prehliadky ale hormonalny profil nespada (takto sa to vola original). V HP sa zistuje stav hormonov ako progesteronov, estrogenov, prolaktin ai.

karinsochova
autor
20. jan 2018

@veriine ano klasicku predliadku mam o tomto som ani nevedela super pojdem si na testy snáď to moje problémy vyrieši

zuzimaluna
5. sep 2018

@karinsochova o všetkých spôsoboch ako si uľaviť fyzicky už asi vieš. Bolesť vždy vzniká z odporu, neprijatia, telo je v kŕči. Ja bolestivú menštruáciu už nemávam, ale viem o čom píšeš. Ak sa mi to však ešte stane, napustím si horúcu vaňu, ľahnem si do nej, zapálim si len sviečku, pustím si príjemnú hudbu a snažím sa byť naozaj len sama so sebou a prijímať to, čo sa mi práve v živote deje. Počas menštruácie sa totiž čistíme. A nielen fyzicky ale na všetkých úrovniach. Takže si treba dovoliť dať von všetky bolesti, trápenia, pocity ublíženia a pod, ktoré sme počas cyklu prežili. Nechávam tu aj link na článok ohľadne bolestivej menštruácie http://www.maluna.sk/zdravie-2/teplo-ako-liek-n...

Niekedy však naozaj pomôže iba hlboká práca s dušou prostredníctvom napr.hypnózy, regresnej terapie a podobne.
Každopádne držím palce na ceste za bezbolestnou menštruáciou.