Boli ste na pochode za život? Ako sa vám páčil?
Boli ste včera ma pochode za život? Ako sa Vám páčil?
Bavia ma tie komentare a nazory odporkyn tehotenstva. Podla nich,zena ktora otehotnie,nema pravo rozhodovat o svojom tele a dietati. No cudzi ludia,ktori nie su v kozi tehotnej zeny,ktori sa o nu nezaujimaju,ktori kaslu na to dieta po narodeni,tak ti cudzi ludia maju pravo o tom rozhodnut?! Halooo. Kolke z vas si adoptovali dieta? Kolke z vas,sa zaujima o tieto deti? Odhadujem velmi mizive percento. Pre vas to konci tym,ze zrusia potraty....lenze co s tymi nechcenymi detmi?! V domovoch ich je uz teraz vela,ale to vas nezaujima,len to,aby zena nesla na potrat. Tlieskam naozaj
@anonym_82c0d4 predstav si, že veriaca som, ale to neznamená, že si nechám od farárov rozprávať do toho, či sa vôbec môžem chrániť alebo akým spôsobom sa mám chrániť. Takže vidíš, fanatička asi nie som.
Takisto sa ti tu nemusím zodpovedať s tým, koľko mám detí a podobne. Vraždenie detí by nemal podporovať nikto, ani bezdetný človek dokonca. Je fakt smiešne, ako sa dokážete rozčúliť len zato, že niekto povie, že zabíjanie detí v maternici by malo byť postavené mimo zákon, pričom ochrana života by mala byť prvoradá pre každého z nás, lebo nikdy nevieme, kedy náš vlastný život bude v ohrození. To vy údajne "pro choice" ste sfanatizované stádo, ktoré šíri nenávisť voči každému, kto chce ochrániť tých najzraniteľnejších, keď ich vlastné matky v tejto úlohe zlyhávajú. Len zúrivo štekáte, ľudí, čo sú za život označujete nálepkami ako pánbíčkári, zaseknutí v stredoveku a používate argument, že je 21. storočie. Presne preto, že je 21. storočie a vzdelanie je minimálne tu na Slovensku verejne dostupné, tak by ste mali mať vedomosť o tom, že embryo nie je súčasťou tela ženy, je to nový človek. Príroda to tak zariadila, že ženy dieťa vynosia a porodila, možno je to nefér, ale je to tak, popieranie na tejto skutočnosti nič nezmení. Keď to nejakým ženám extrémne prekáža, je tu možnosť sterilizácie, môžete ju využiť.
@qrstxyz ved prave preto som sa ta pytala, ako si ty konkretne prispela k tomu, aby sa tie narodene deti mali lepsie. Ci fakt staci, ze sa narodia? Uz potom je to jedno, ako ziju? Keby bol pochod za dostojny zivot kazdeho cloveka, deti, dospelych, starych, chorych, postihnutych, zúčastnila by som sa velmi rada. Ale takych ako ty zaujima len to, aby sa dieta narodilo, dalej uz nic. Ci je zdrave, ci sa ma on kto postarat. Kedze si mi neodpovedala na otazky, je mi jasne, ze si presne taka ista. Plna huba reci a skutek utek.
@anonym_82c0d4 Na to, aby človek bol proti umelým potratom, nemusí byť vôbec kresťan. Na to stačí obyčajný humanizmus!
@hefo a nemal by byt humanista aj za dostojny zivot? Napriklad aj za dostojny zivot matky, ktorej pri tehotenstve hrozi smrt alebo bola znasilnena? Alebo za dostojny zivot dietata, ktoreho postihnutie je nezlučiteľné so zivotom? Ci to uz nie? Staci, ze zijeme, je jedno ako, nech aj zivorime? Trpime?
@hefo a nemal by byt humanista aj za dostojny zivot? Napriklad aj za dostojny zivot matky, ktorej pri tehotenstve hrozi smrt alebo bola znasilnena? Alebo za dostojny zivot dietata, ktoreho postihnutie je nezlučiteľné so zivotom? Ci to uz nie? Staci, ze zijeme, je jedno ako, nech aj zivorime? Trpime?
@anonym_82c0d4 Dôstojnosťou by som sa príliš neoháňal, lebo čo sa považuje za dôstojné, je vecou individuálneho názoru aj doby (je dôstojné mať 5 detí v dvojizbovom byte? Pred 200 rokmi by ti za takúto nedôstojnosť 95 % populácie ruky bozkávalo).
(hrozbu smrti pri tehotenstve by som sem vôbec nemiešal, to je otázkou lekárskej vedy, nie o dôstojnosti, ale o živote ako takom - a tam sa to berie ako niečo ako nutná obrana, teda život dieťaťa nemá prednosť pred životom matky. Takéto prípady sú najmä "mediálne vďačné", hoci tvoria maličký zlomok z celkového počtu.),
@anonym_autor RKC a bigoti by sa nemali starat do cudzich maternic.
Ak chcu zit v 15. storoci, nech prestanu pouzivat vydobytky sucasnej doby.
@anonym_408632 starám sa o ňu určite lepšie než ty o tú svoju. Očividne nie si schopná sa účinne chrániť a preto si potrebuješ nechať otvorené zadné vrátka v podobe možnosti interupcie.
@qrstxyz tak sa staraj len o tu svoju, o ostatne sa starat nemusis. O tie sa postaraju ich majitelky. A este ich gynekologovia. Nikto iny sa o nu starat nemusi, dokonca sa o nu ani starat nema.
@simsalabim O tom, kedy nový život vzniká, hovorí biológia. Život je základná ľudská hodnota a nie vec názoru.....Ako upt do 12 týždňa chráni práva plodu?
@anonym_171c99 chrani ich od 13. tyzdna. Je to plod, nie clovek. Ani o vajci skoro po oplodneni nepovies, ze je to kurca.
Nepodporuje pochody ktorých následok môže byť ohrozenie života žien
@simsalabim A nie je lepsie menit spolocnost tak, aby zeny neotehotnievali len tak pre paradu ? Mozno by bolo nacim naozaj trosku dbat na to aby sa nezacinalo so sexom priskoro. Resp. len tak z rozmaru lebo si chcem uzivat. Mozno by bolo vhodne viest deti k zodpovednosti aj v tejto oblasti.
@anonym_a55494 nemyslim, si, ze "otehotnievaju len tak". Suhlasim, ze so sexom sa nema zacinat priskoro. Ale faktom je, ze velku cast zien na upt tvoria zeny s 2-3 detmi. Jeden cas to bola na Slovensku ta najvacsia skupina. Takze "priskoro" nie je takym zavaznym faktorom. Ano, tehotenstvu sa casto da uspesne predist, ale nie vzdy. Tak, ako ty zakopnes, hoci si davas pozor. To je zivot. Ale...uz sa mi tu vazne nechce tocit dokola. Kto je proti upt, nech nan nejde. Ale nech neprikazuje inym zenam, aby nan nesli. Nikto nebude zit jej zivot, iba ona sama. A od zakazu upt to je potom iba krocik k obmedzeniu zakladnej zdravotnej starostlivosti zene.
@anonym_82c0d4 Dôstojnosťou by som sa príliš neoháňal, lebo čo sa považuje za dôstojné, je vecou individuálneho názoru aj doby (je dôstojné mať 5 detí v dvojizbovom byte? Pred 200 rokmi by ti za takúto nedôstojnosť 95 % populácie ruky bozkávalo).
(hrozbu smrti pri tehotenstve by som sem vôbec nemiešal, to je otázkou lekárskej vedy, nie o dôstojnosti, ale o živote ako takom - a tam sa to berie ako niečo ako nutná obrana, teda život dieťaťa nemá prednosť pred životom matky. Takéto prípady sú najmä "mediálne vďačné", hoci tvoria maličký zlomok z celkového počtu.),
@hefo humanizmus podla Slovnika cudzich slov a Slovnika slovenskeho jazyka: postoj, nazor zdoraznujuci uctu k cloveku, respektovanie jeho DOSTOJNOSTI, prav, potrieb a zaujmov, ludskost
Takze nepouzivaj terminy, ktorym nerozumies a ktorych vyznam popieras v dalsom komentari
Dopriala by som všetkým ochrankyňám a ochrancom plodov,aby oni alebo ich dcéry,či niektorá iná žena v rodine bola znásilnená,alebo jej zlyhala antika,alebo by čakala postihnuté dieťa.Potom chcem vidieť to bitie sa päsťou do hrude "za život"
@anonym_8f82a7 asi tak. plus namiesto pochodovania nech radsej teda takej zene pomozu. potom uz je to tvoje dieta, tak sa staraj. ale ze by pomohli, aby teda napr nebola v takej tazkej financnej situacii, pomohli so starostlivostou... to uz nie. ale budeme pochodovat.
@anonym_8f82a7 Každý druhý argumentuje znásilneniami, ale z celkového počtu umelých potratov je takých prípadov úplné minimum...
(nehovoriac o tom, že to bábo za to nemôže, akým spôsobom bolo počaté, je možnosť anonymného pôrodu či hniezdo záchrany, pokiaľ by sa tá žena naň nedokázala pozerať)
@hefo ale tehotenstvo nie je prechadza ruzovou zahradou. mnohe zeny maju dozivotne nasledky, rozne zdravotne dopady, je to extremny zaberak na telo zeny.
@hefo humanizmus podla Slovnika cudzich slov a Slovnika slovenskeho jazyka: postoj, nazor zdoraznujuci uctu k cloveku, respektovanie jeho DOSTOJNOSTI, prav, potrieb a zaujmov, ludskost
Takze nepouzivaj terminy, ktorym nerozumies a ktorych vyznam popieras v dalsom komentari
@anonym_82c0d4 Dôstojnosť má ale aj ten maličký človek. A život je snáď ešte viac ako dôstojnosť.
@hefo ale tehotenstvo nie je prechadza ruzovou zahradou. mnohe zeny maju dozivotne nasledky, rozne zdravotne dopady, je to extremny zaberak na telo zeny.
@anonym_3d7443 A to má s tým, na čo reaguješ, spoločné čo?
Každopádne ja by som bol inak za to, aby žena po znásilnení, keby sa rozhodla dieťa vynosiť a dať na adopciu, dostala (od štátu a v prípade známeho páchateľa by to štát vymáhal na ňom) nejakú rozumnú kompenzáciu za sťažený život počas tehotenstva.
Len či by to zas neviedlo k falošným hlásením znásilnenia najmä od istej skupiny spoluobčanov...
Poďme kaztrovat chjapov co nie sú v manželstve 🙂))
@qrstxyz tak sa staraj len o tu svoju, o ostatne sa starat nemusis. O tie sa postaraju ich majitelky. A este ich gynekologovia. Nikto iny sa o nu starat nemusi, dokonca sa o nu ani starat nema.
@anonym_4af643 veď očividne tú starostlivosť o svoje maternice nezvládate, keď používate výškraby ako formu antikoncepcie 🤦
@anonym_4af643 veď očividne tú starostlivosť o svoje maternice nezvládate, keď používate výškraby ako formu antikoncepcie 🤦
@qrstxyz az do takej demagogie si schopna zajst, ked si v argumentacnej nudzi? No nic, tu skoda debatovat, zaslepene budes presadzovat svoju jedinu spravnu pravdu. Sice je aj jedina, dokonca aj spravna, lenze iba a len pre teba.

@qrstxyz krestanka katolíčka na milion percent nie si, inak by si tu neradila vsetky mozne moznosti antikoncepcie, sterilizaciu a ine sexualne praktiky. Pretoze by si dobre vedela, ze to vsetko je cirkvou zakazane. Cize to je svojim sposobom este horsie, pretoze cirkevnici sa spravaju fanaticky a myslia si, ze maju pravo rozhodovat o inych, aspon na zaklade nejakeho vyssieho presvedcenia, ktoremu uprimne veria (tym nehovorim, ze je to správne, len ze sa to da racionalne pochopit). Ty to robis z cisteho fanatizmu bez nabozenstva, takze si beznadejny pripad. Mam na teba niekolko otazok: 1. Bola si niekedy v situacii, ze si sa musela rozhodnut, ci si nechas dieta? Ked tak presvedcivo používaš slovo, ze "nikdy" by si to neurobila. Zivot totiz prinasa situacie, na ktore sa vobec neda pripravit. 2. Kolko mas vlastnych deti? 3. Kolko nechcenych a uz narodenych deti si si osvojila alebo ich podporujes inak nez recami? 4. A co take adopcie parmi rovnakeho pohlavia? Ktore by dali opustenemu dietatu lasku a vsetko potrebne na zivot? Si za ne? Ci nech len sa dieta narodi a uz je potom jedno, co s nim bude? Tvoja uloha je splnena, lebo sa narodilo?
@anonym_82c0d4 predstav si, že veriaca som, ale to neznamená, že si nechám od farárov rozprávať do toho, či sa vôbec môžem chrániť alebo akým spôsobom sa mám chrániť. Takže vidíš, fanatička asi nie som.
Takisto sa ti tu nemusím zodpovedať s tým, koľko mám detí a podobne. Vraždenie detí by nemal podporovať nikto, ani bezdetný človek dokonca. Je fakt smiešne, ako sa dokážete rozčúliť len zato, že niekto povie, že zabíjanie detí v maternici by malo byť postavené mimo zákon, pričom ochrana života by mala byť prvoradá pre každého z nás, lebo nikdy nevieme, kedy náš vlastný život bude v ohrození. To vy údajne "pro choice" ste sfanatizované stádo, ktoré šíri nenávisť voči každému, kto chce ochrániť tých najzraniteľnejších, keď ich vlastné matky v tejto úlohe zlyhávajú. Len zúrivo štekáte, ľudí, čo sú za život označujete nálepkami ako pánbíčkári, zaseknutí v stredoveku a používate argument, že je 21. storočie. Presne preto, že je 21. storočie a vzdelanie je minimálne tu na Slovensku verejne dostupné, tak by ste mali mať vedomosť o tom, že embryo nie je súčasťou tela ženy, je to nový človek. Príroda to tak zariadila, že ženy dieťa vynosia a porodila, možno je to nefér, ale je to tak, popieranie na tejto skutočnosti nič nezmení. Keď to nejakým ženám extrémne prekáža, je tu možnosť sterilizácie, môžete ju využiť.