icon

Britská mačka modrá

5. jún 2023

Ahojte žienky. Prosím potrebujem Vašu pomoc 🙏. Tie čo sa v tom trochu vyznáte, je podľa Vás táto mačka čistokrvná?
Predáva sa samozrejme bez PP a ja sa do toho vôbec nerozumiem. Ďakujem

Strana
z2
aksulim
6. jún 2023

Dlho som uvažovala o kúpe vhodného druhu mačky.Dnes má moja britka pomaly13 rokov,nemá papiere, ale už vtedy som dala za ňu 110€.Mala by mať malé uši, ploský nos, okrúhlu hlavu.Moja nie je veľmi prítulná, ale nevadí mi to.Je to leňoška, neničí nábytok, neškriabe sa po záclone, čo mi obyčajná robila.Ale treba počítať, že každé zvieratko má inú povahu.Zatiaľ je zdravotne v poriadku, podstupuje iba raz do roka pravidelnú preventívku.Pije však len filtrovanú vodu🙃ako my.Býva vo vnútri, teraz v lete je skoro celý čas na terase.Riešime iba dovolenky, lebo ľudí si veľmi vyberá.Vtedy sa ku nám nasťahuje kamoška.Treba si kúpu dobre premyslieť, lebo veľa vecí vyjde na povrch, až keď ju máme.

nikiki29
6. jún 2023

Nevyzerá čistokrvne a bez PP ani nie je. Ale sa ti páči, nerieš či je Britská či aká… mne sa však zdá 80€ za obyčajné mača veľa. Ak túžiš po mačke tejto farby, zaplať, ale typickú Britku z toho mať asi nebudeš. Plus by som si teda pozrela či modrý gén neprenáša nejaké choroby ako u psov, keďže predpokladám, že rodičia mačky bez PP genetiku vyšetrenú nemajú.

autor
6. jún 2023

@nikiki29 A ako by som si prosím mohla pozrieť či ten modrý gen neprenáša nejaké choroby?

tarra6
6. jún 2023

na FB je kopa mačiatok, ktoré sú nechcené, čo tak dať domov niektorému takému?
https://www.facebook.com/groups/111756169496316...

liusa82
6. jún 2023

alebo si vyber nejakú z mačky sos.Tam dávajú adoptovať.Sú aj zaočkované,vykastrované odčervené.Daj šancu teda takej.Aj malých mačiatok je tam na adopciu dosť

slavomira236
6. jún 2023

Neviem ci je britska ci nie ale je peknucka ja by som si ju vzala

aandrea9
6. jún 2023

Podľa mňa je to Britka, ma okrúhle uška a kratku papulku. Mame 10 ročnú bez PP a okrem alergie na jar..prišlo s vekom... nema žiadny zdravotný problém. Ale ak chceš mojkáča, budeš sklamaná. Vekom z toho vyrastie. Ale je to kluďas a salámista🙂

aandrea9
6. jún 2023

Každá šľachtena rasa ma predispozicie na nejake choroby. To je daň za šľachtenie. Britky pokiaľ viem mávajú problémy so srdiečkom.

korinecka
Autor odpoveď zmazal
korinecka
Autor odpoveď zmazal
domiklik
20. aug 2023

@korinecka podľa mňa hej... Sú krasne

korinecka
21. aug 2023

@domiklik ďakujem. 🙂 Prosím ostatných, ešte nejaké názory?

aandrea9
21. aug 2023

@korinecka krátky frňák, okrúhle uška, jantárové (moja súkromná definicia) očká...znaky britky majú. Naša má čierne vankúšiky, je bez PP a aj tak najkrajsia v činžiaku 😁 Bude problém ak nie sú pravé?

korinecka
23. aug 2023

@aandrea9 nebude to problém, len som chcela počuť názory ostatných, keďže je to moja prvá takáto mačička. Ale aj tak už to je bezpredmetné, zmazala som🙂

aandrea9
23. aug 2023

@korinecka tak nech sa vám spolu dobre býva 🍀. Oni si vás už vycvičia na svoj obraz 😁

sandi111
Odpoveď bola odstránená
sandi111
Odpoveď bola odstránená
sandi111
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2