Buchla som auto - stačí papierik s telefónnym číslom?
Caute. Dnes sa mi podarilo ťuknúť trosku zaparkované auto(nic hrozné). Nechala som tam papierik s telefonnym číslom, nakoľko uz bolo viac hodin nechcela som zvoniť na vsetky zvončeky, kedze neviem komu auto patrí. Citam si o tom na internete. No dost ma to vystrašilo lebo vsade citam ze som mala zavolat políciu. No pride mi to zbytocne riesit to s policajtmi. No vraj to moze byt bráne ako útek z miesta. Papierik som uz bola raz skontrolovať ci tam stale je. Rano sa chytám tiez, kedze je to kusok odomna. Zajtra skusim zazvoniť niekomu, ak by si to nevšimol do obeda. Alebo mam volat políciu? Naozaj neviem 😕dakujem za radu
Autorka ,nám takto oskreli auto na parkovisku a chalan volal políciu ,čo nám zvonili o pol 1 ráno ...takže áno mala si volať ..a taktiež prišli policajti aj keď nám niekto obsuchol dvere a to je taktiež brane ako útek z miesta činu kde si príslušný orgán zistí ,či nieje v okoli kamera alebo fotopasce.
treba volat policiu. ja som buchla auto ked som davala autosedacku. obaja sme mali vyonute motory na parkovisku. nevedela som cakat lebo som mala dieta po rehabilitacii.... listok som nechala. volal mi typek ze som mala.volat policajtov a ze on so mnou nestiha riesit poistovnu lebo ide do zahranicia takze nech mu dam na ruku 200 eur (uplne mini skrabancek na starsom aute oskretom) lebo ze ak teraz zavola.policajtov tak mi mozu zobrat vodicak a dat pokutu 300 az tisic eur. takze normalne ma oekne krasne takto povydieral a manzel mu tie peniaze odniesol ako vypalne..... takze.... za dobrotu na zobrotu ako sa hovori. nikdy nevies na koho padnes. snad mu to vesmir oplati
@veronikalubko a myslite ze ak si papierik všimne volal by políciu ? Ked papierik uvidi ?
Osobne neodporúčam len papierik, aj keď medzi normálnymi ľuďmi to môže fungovať. Problém môže mať aj poškodený, ak z nejakého dôvodu dodatočne pri riešení škodovej udalosti (čo je samo o sebe v podstate v rozpore so zákonom) vyvstanú problémy - či už so spísaním lajstra, či o dohode o rozsahu škody, či v prípade problému s poisťovňou, a to nielen čo sa týka výšky plnenia.
Ak sa poškodený spoľahne iba na papierik a férovosť jeho autora, tak berie všetky rizika na seba. Akonáhle s poškodeným vozidlom odíde z miesta škodovej udalosti, stáva sa rovnakým vinníkom, čo sa týka opustenia miesta už dopravnej nehody. Ak by to teda chcel riešiť napr. s políciou pre rôzne problémy až dodatočne, vystavuje sa rovnako riziku pokuty a zákazu činnosti.
To už je na charaktere človeka .
Mne tak volali policajti, ze niekto mi oskrel maraznil pred domom a caka ma dole pri aute a mam si ho ist skontrolovat. Bol tam starsi pan, ktory mi cuvol do auta na parkovisku a kedze som tam nebola tak ma skontaktoval cez policiu, kde ma vylustrovali a zavolali. Takze papierik nestaci, moze ho odfuknut, moze zmoknut a stat sa necitatelnym, moze ho niekto zobrat.
No ak by niekoho zaujimalo ako to dopadlo 😂😂. Tak povedala som si ze pockam teda do pondelka (dnes) ze ved pojde rano asi do roboty tak si to všimne. Tak aj bolo, rano mi pán zavolal s tym ze si našiel papierik a este sa aj na tom zaspial ze chcel ist do roboty no nemohol a bol uplne zlaty. Chvala bodu. Potom sme sa dohodli ze on pride sem( on navrhol) a napisal mi po telefonáte SMS ze ci mu viem poslat moje meno aby mal aspon niaky kontakt mimo čísla a ako som mu ho napisala mi zavolal ze ved to som ja (meno) 😂😂😂😂😂 strasne som sa zacala smiať kedze to bol kamarat 🤣🤣🤣. Takze vsetko v poriadku. Chvalabohu 🙂
tesim sa ze to dobre dopadlo
A tak si mu nabúrala auto, že nemohol ist do prace? 😀 inak toto sa stalo aj kamaratke, že nedobrzdila a nabúrala do kamarata, dokonca v inom meste. Svet je naozaj maly 😀
@goodidea 🙈
My sme raz šli z lesa po veľmi úzkej ulici, muž osuchol auto.. keďže tam bolo veľa domov a veľa áut, tak sme nechali papierik s číslom.. chalan normálne zavolal a povedal že tam ho osuchavaju celý čas a nikto mu ešte papierik nenechal.. 😅
Keď som ja nabúrala tak tam šofér bol, ale normálne sme sa dohodli že políciu volať nebudeme, ja som svoju chybu samozrejme priznala, spísali sme papiere pre poisťovňu a všetko sme uhradili.. pan do ktorého som nabúrala bol veľmi milý..
@tramtada31 nie niee nebolo to az tak ze by nemohol. Len chcel si to uz rovno vyriesit ze nebude cakat az do vecera zas kym by prišiel z roboty. Tak to bolo myslené 🙂 on to hned na to tak povedal. Bolo len škrtnuté pri blatníku uplne máličko 😂
@tramtada31 ale naozaj sranda jaky je ten svet maly 😄

bude asi, ale pokuta je v rozpätí rôznych súm, tak na to prihliadnu. Nesmieš odísť, lebo majiteľ si nemusí papierik ani všimnúť alebo papierik môže zmiznúť dokedy príde k autu. Spôsobila si škodu, teba to nebude nič stáť.