Bude kríza?
Asi hlúpa otázka, lebo kríza už tu je, skôr premýšľam nad tým, či príde niečo ako obrovská nezamestnanosť, teraz sa Čína chystá napadnúť Taiwan, na Taiwane sa vyrábajú čipy, čo by mohlo spôsobiť masívne prepúšťanie vo fabrikách. Takisto ropa, plyn..čo myslíte, ako dlho to bude trvať. Chcem si vziať s manželom hypotéku, ale vôbec nevieme čo robiť, či do toho ísť alebo nie. Takisto sa bojím straty práce, keďže prichádza recesia, vôbec si neviem rady, ak by som prišla o prácu tak z čoho potom platiť hypo, my máme úspory, takže v pohode by sme pol roka bez práce prežili.
Tak ja zase vidím vo svojom okolí ľudí, ktorí zúfalo hľadajú prácu a nemôžu nájsť.
@mamula20 drevo niekde nasekám, toho je dosť, zatiaľ
@mamula20 spojíme príjemné s užitočným , len aby nás nechytili 😂
Zaujimave ze teba zrovna zaujima mozna nezamestnanost skrz cinsko taiwansky konflikt ....tam by ta skor zaporozie malo zaujimat a to ako si tam rakety strielaju do elektrarne lebo tam ked to buchce tak ver ze strata prace bude to najmensie co bude svet trapit ...a ropa plyn?...z toho max pride vlna zas len zdrazovania kedze z ropy nieje len nafta benzin ci plyn ale aj hromada beznych domacich produktov, ktore zas porastu na cenach
@mamula20 mala by som začať už teraz kým je, lebo keď to vypukne, bude to ako po víchrici, nikde nič 😂
@mamula20 žiaľ Slovensko vsadilo na nesprávnych ľudí a doplácame na to
@cubo2 už dávno sa mala prebudiť a nedopustiť to, čo sa tu stalo. Zničené hospodárstvo, ekonomika. Pomaly nič tu nie je naše. Všetko kolabuje. Ale je zbytočné to rozoberať na MK. A len nadáva a pripravuje sa na najhoršie. Tak to najhoršie aj príde a stále budú spokojní, veď sa na to chystali, čakali to, takže to je v poriadku.
@solange7 presne tak… roboty je dost a najviac technickej odbornej, kde velmi chybaju ludia, ale chyba hlavne manualna sila vo vyrobe, v obchode. Takmer v kazdom obchode je len jedna kasa otvorena, sice mam pocit ze sa to posledne zlepsilo, ale i tak… ludom sa moc nechce do tazkej prace, nocnych. Jasne, ze je to menej platene, ale kto chce ten si pracu, najde si ju vzdy, aj keby traktory padali. A jasne, vela ludom sa znizi komfort a zivotna uroven, zasiahne to svojim sposobom kazdeho, ale je to aj o sile cloveka a prisposobeni sa zmenam.
@solange7
@barborachors za takým druhom práce sa ľudia nehrnú najmä preto, lebo sa narobia a plat je mizerný, berú to len v nevyhnutnom prípade a na nevyhnutný čas
@kvetinka75 a my mame znicenu ekonomiku? Nieco mi uslo?
@barborachors presne, kto chce si najde. Mali sme dlho susedu, ktora dve deti ale povedala, ze za 500 euro proste robit nepojde. Ze radsej bude doma. A aj tak skoncila. Musela sa odstahovat, deti jej vzala socialka a isli k otcovi a zostala na ulici.
Tiež mám pocit, že ľudia nechcú pracovať. Chodím ako HR aj po úradoch práce, úrad nám tam nahrnie aj 50 ľudí a záujem o prácu u nás nemá nikto z nich.
@barborachors No tak takéto práce ako predavačka alebo vo výrobe, manuálne práce nahradia roboty, takže ľudia budú bez práce.
Nebudu bez prace. Budu skratka robit nieco ine, nieco s vacsou pridanou hodnotou. Taketo strachy, ze ludia budu bez prace su tu od cias vynajdenia parneho stroja, sijacieho stroja, traktorov, bagrov, kalkulaciek..

@mamula20 nie gamatky, kachle 😀