Bude majiteľ súhlasiť s umývačkou v podnájme?
Ahojte. Chcem majiteľa bytu poprosiť o zapojenie umývačky. Respektíve o jeho súhlas so zapojením. Dohodla by som sa s ním, že ja ju kúpim, zapojím a keď sa budem chcieť odsťahovať bud dám byt do pôvodného stavu alebo ak sa mu to bude páčiť, môže to odomna odkúpiť. Určite tu niektoré prenajímate byty. Súhlasili by ste s tým? Myslite, že obstojim? Jediný trvalý zásah do vybavenia by bolo vyrezanie krúžku na hadicu zozadu v linke asi o priemere 4cm čo vlastne ani nie je vidieť a môže to tam byt ready ak by sa niekedy pre tu umývačku rozhodol. Podľa mňa je umývačka riadu už štandard a v tom byte to veľmi chyba.
Suhlasila by som, ale co sa tyka odkupenia po xx rokoch asi nie. Ako majitel by som si vopred rozmyslela, ci tam tu umyvacku necham a kupim za vlastne taku aku ja uznam za vhodne, alebo ju tam nechcem a potom vsetky naklady idu na teba aj vratenie do povodneho stavu.
@sissy27 to odkúpenie by som mu dala len ako návrh, nie že mu ju nanútim. Ak bude chcieť on alebo budúci nájomca nechám ju tam a keď nie, vezmem ju.
@sissy27 tak ono to vrátenie do pôvodného stavu obnáša len odpojenie spotrebiča a presunutie skrinky. Dierka v linke by tam uz musela zostať. Ale ako píšem, nebolo by to vidieť ani keď sa otvorí skrinka.
Ak to bude urobene pekne, umyvacka sa kazdym umytim pekne poumyva zvnutra sama, odkupenie za rozumnu cenu by aj mohlo byt realne. Samozrejme je to vec hlavne tej dohodnutej odkupnej ceny.
to bude vstavaná myčka?
Umyvacka ma dve hadice, napustaciu (s aquastop systemom, ktora je hrubsia a na aj ine ukoncenie ako bezne napustatcie hadice), vypustaciu a este kabel na elktriku. Diera o 4 cm ti na napojenie stacit nebude. Okrem toho potrebujes namontovat rohovy ventil pod drez a vymenit sifon za taky, kde napojis odpad od umyvacky a musis mat prisrupnu aj samostanu zasuvku za linkou
Tak my sme sa majitela nepytali, ale uz bola cela instalacia na umyvacku pripravena, aj prazdne miesto na nu, tak sme len kupili a zapojili.
A teda, keby som bola prenajimatel, nemala by som s tym problem.
Normalny prenajimatel by tam tu umyvacku mal 🙂 🙂
@viestta ja sa do toho nevyznám, rieši to priateľ. Už tam niečo je, tam asi povodne aj umývačka byt mala ale majiteľ sa rozhodol ju tam nedať. Takže ten sifon mame a aj ten ventil (asi). Už sme to riešili, v podstate stačí len pripojiť hadice umývačky k odpadu a prívodu vody.
@zic on je v pohode, ale podľa mňa trošku vytrhnutý od reality. Keď sme riešili to pri podpise zmluvy tak sa nás pýtal že na čo nám je umývačka keď sme dvaja😂 a žena čo tam žila pred a sprostredkovala nám to tak tiež na mňa pozerala ako na nijakú fiflenku, že riešim umývačku.
Poslala som mu email čo je vo veci, že by som sa rada stretla, ukázali by sme mu čo a ako, tak dúfam, že bude normálny. Umývačka nebude vstavaná, pôjde na voľne miesto medzi linkou a stenou
@chodec15 určite budem kupovať kvalitu, hlavne kvôli tomu aby to išlo tak ako ma, ale myslím si, že tam bude opačný problém, že on sem nebude chcieť odkúpiť drahšiu umývačku, keď vidím aké tu sú spotrebiče.
Kúpila by som lacnejšiu, tie slapu úplne rovnako ako drahšie len vydržia kratšie. Overila by som či máte samostatnu zásuvku so samostatným isticom na umývačku inak vám môže vyhadzovať poistky resp môžete vyhoriet.