Bude tretia svetová vojna? Diskutujme o aktuálnej situácii
Viem, že to sem nepatrí, ale čo si po dnešku myslíte?
@eludka ja viem ani jeden tam nemá čo hľadať kôli týmto starcom trpia nevinný ľudia
@lenkakravcova snáď budeš tento tvoj názor zastávať aj v prípade, ak niekto napadne nás a taký ako ty si v iných krajinách povedia, že im je to jedno, nie je to ich vojna, kým tebe budú zomierať blízky. Je mi z teba zle.
@cafelatte Sialeny je hadam Putinov krok napadnut Ukrajinu, nie? A je v Putinovych rukach ukončiť to tak, aby to na Ukrajine nevyzeralo ako v Gaze. Hladat v zlozitej situacii mensie zlo? To je co za alibizmus? Stale dokola elegantne prehliadate, kto je vlastne agresor, kto koho napadol, kto za toto cele nesie zodpovednost a kto to moze zastavit. Keby samozrejme chcel.
@eludka v tejto vojne len hlupi a nevzdelani ludia delia strany na "dobrych" a zlych". Obe strany maju svoju vinu, svoju pravdu a tento konflikt skonci jedine tak, ze si sadnu za ten stol spolocne a vyriesia to. A nie, dodavanie zbrani to neskonci, len predlzuje agoniu na oboch stranach s rizikom celosvetovej vojny.
@prvecominapadlo to ze je agresor Putin nič nemení na tom, ze povolenie rakiet s dlhým doletom ukrajincom situáciu zhorší a ano moze to vyzerat ako v Gaze. Ci čakáš ze Putin ustúpi?
Viem, že ma zato ukamenujete, ale toto je môj názor. Vojna začala v roku 2014, kedy ukrajinskí nacisti začali vraždiť rusky hovoriacich ľudí na území Ukrajiny. Žiadali o pomoc Putina. A v tom istom čase, Američania začali zbrojiť vo veľkom pri hraniciach s Ruskom, čo bolo v porušení zmluvnej dohody. Putin sa rozhodol, že zachráni svojich občanov z Ukrajinského územia, posilní svoje hranice voči nekalým praktikám západu na čele s USA, ktoré je v neskutočných sračkách a obrovských dlhoch. Chcú zničiť konkurenta - Ruskú federáciu formou Ukrajiny. Zelenskyj je len ich bábka, dobre platená. Každý normálne zmýšľajúci človek pochopí, aká je pravda. Putina, sledujem už min. 15 rokov, je to podľa mňa neuveriteľne inteligentný, príjemný, pokojný človek, najmä vlastenec do poslednej bunky svojho tela. Chráni si svoje územie, a svoj ľud.
Samozrejme, že som proti vojne, proti zabíjaniu nevinných ľudí, zvierat...ale ak by USA nezačala vojnu proti Ruskej feredácíi, nič by sa nestalo.
Mier nastane len vtedy, keď si účastníci vojny začnú rokovať za jedným stolom. Vojnu neukončí to, že hlúpe krajiny budú naďalej posielať zbrane, peniaze...Humanitárna pomoc áno, zbrane nie!
Pamätám si, ako Slovensko prosilo o pomoc Ukrajinu s nedostatkom plynu, bez mihnutia oka nás odmietli. Ak by sa bojovalo u Nás, Ukrajina by sa na nás vyprdla.
A teraz všetci do mňa, Slniečkári...😀
@alguno aky problem by bol, keby sa ruskojazycni ukrajici prestahovali do Ruska, ked sa citili ohrozeni? Putin ma fakt dobre srdce. V Moskve maju problem s oknami, ze z nich vypadavaju aj vysokopostaveni Rusi. Mas problem rozlisit demokraciu od rezimu, zrejme si nezazil socik. A citaj menej konspiracii, ale seriozne zdroje. Neposielat zbrane-povedz Kimovi a snad Putin prestane bombardovat Ukrajinu. Čím sa majú ukrajinci brániť? A nech Putin chrani svojich obyvatelov na uzemi RF, nie na ukrajinskom.
@eludka ukrajina utocila na svoje rusko-hovoriace obyvatelstvo. Ano, od roku 2014 bola ukrajina v obcianskej vojne, ale to nase media a nikoho v eu netrapilo, vsak nech si to na vychode poriesia sami. A akosi tu nie je ani priestor na to, ze drviva vacsina ruskej politickej elity ma ten isty nazor ako putin, lebo tu mame obmenenu "kubansku krizu".
U nas len v 2022 je zrazu nas problem, lebo MY (alias usa) dostala taky super perfis napad- nech pristupi ukrajina do eu a nata, aj napriek dohodam, ze ukrajina bude neutralne pasmo. Paci sa mi vyrok jedneho dejepisca, ktory sa v 2016 vyjadril na tuto temu: "nech usa netrha tak cast ukrajiny na zapad, lebo ju nakoniec na komplet roztrhnu". A ano, takyto bude aj koniec vojny-cast ukrajiny pojde na zapad a cast na vychod. Pritom keby selensky nebol hlupy, vyrokoval by lepsie podmienky na zaciatku pri mierovych rokovaniach v instanbule (a obeti by bolo ovela menej).....🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@vevesh sú to klamstvá, ktoré boli viac krát prešetrované a nič sa nepotvrdilo. Jediný dôkaz nebol predložený. Ale jednoduchým ľuďom to stačí, ako obhajoba milióna zavraždených ľudí. A to všetko preto, aby si jeden duševne chorý deduško mohol splniť sen o obnovení sovietskeho zväzu.
@vikimed a niektorym jednoduchym stacia media ako je markiza a spol., ktore im povedia, co si maju mysliet, a ze to klamstva su...🫣🫣🫣 skus si precitat ukrajinsku cast od daniele ganser z knihy ilegalne vojny, co sa na ukrajine dialo a ano, on predvidal tuto situaciu uz v 2014-2015 roku. A splnilo sa to takmer do bodky, za co je momentalne oznacovany ako konspirator, esteze jeho knihu nevedia stiahnut z trhu a vymenit datum vydania...🫣🫣🫣
@vevesh ja nesledujem markízu, mne stačí vnímať realitu, históriu ruska, ich garanciu územnej celistvosti Ukrajiny výmenou za jadrové zbrane. Všetky ruské klamstvá, vyhrážanie sa atomovkami podľa toho ako sú Medvedev a konská hlava lavrov ožratý. Putinove žvásty o obnovení ZSSR a ako sa posledných 10r pripravovali na vojnu vytváraním finančnej rezervy. Mne sú ruské ciele úplne jasné, pretože sa nimi ani nejak netaja.
@vevesh zoznam krajín, ktoré čelili ruskej agresii: Japonsko 1904
Ukrajina 1918
Azerbajdžan 1918
Poľsko 1920
Mongolsko 1924
Čína 1929
Ukrajina 1937
Azerbajdžan 1937
Japonsko 1938
Poľsko 1939
Fínsko 1939
Japonsko 1945
Čina 1946
Severná Kórea 1950
Čína 1950
Východné Nemecko 1953
Maďarsko 1956
Laos 1960
Vietnam 1961
Alžírsko 1962
Egypt (Spojená arabská republika) 1962
Jemen 1962
Sýria 1967
Československo 1968
Čína 1969
Kambodža 1970
Bangladéš 1972
Angola 1975
Etiópia 1977
Libanon 1982
Afganistan 1979
Azerbajdžan 1988
Gruzínsko 1991
Tadžikistan 1992
Moldavsko 1992
Gruzínsko1992
Tadžikistan 1992
Azerbajdžan 1992
Ingušsko 1992
Čečensko 1994
Azerbajdžan 1994
Dagestan 1994 a 1999
Gruzínsko 2008
Ukrajina 2014
To bude istotne mierumilovný národ.
@vevesh ja ti kašlem na tvoje citáty, preferujem fakty a faktom je, že Rusi napadli Ukrajinu na ich území, zavraždili milión ľudí a tam kde žilo ruskojazycne obyvateľstvo je teraz spálená zem, ľudia buď utiekli, zomreli pri bombardovaní, alebo po tom, čo ich nahnali na front. Určite ďakujú za Putinovu pomoc a ty si to obhajuj, ako ti len intelekt dovolí.
@vikimed a ked usa v 2014 ostrelovalo policajne zlozky a aj civilne obyvatelstvo na ukrajine, vyvolalo puc a obciansku vojnu na ukrajine, zapricinilo vrazdenie rusky-hovoriaceho obyvatelstva, to je podla teba okej??? Za rezie nositela nobelovaj ceny za mier....🤐🤐Kde je rozdiel medzi vychodom a zapadom? Vsak vdaka zbraniam a financiam zo zapadu je tolko obeti (=> keby ich nebolo, po mesiaci by to ukrajina zabalila...)
@vevesh ja neobhajujem USA, tiež majú svoje prusery, ale kedy USA naposledy okupovali inú krajinu a zavraždili milión ľudí? Na Ukrajine mladí ľudia nemajú právo protestovať? Nemajú právo si vybrať, či chcú patriť do civilizovanej časti sveta? Nemajú právo chcieť lepšiu budúcnosť pre svoje deti? Len preto, že Putin chce obnoviť ZSSR? O tom bol majdan a jednoznačne to ukázali aj voľby. No putinova jesitnost toto nedala a preto tu máme vojnu. O nič iné nejde.
@vikimed irak, syria, afganistan???? Ci toto sa nas netyka, lebo to je daleko?? Z iraku sa dodnes odmietaju stiahnut, napriklad....🙃🙃 a bohuzial, ze ukrajina bude neutralna bolo dohodnute medzi 2 velmocami, ktore sice na to pravo nemaju, ale bojovy arzenal, geopolitika a hospodarske zazemie im tu moc dava. A ked jedna strana tuto dohodu porusi (usa), len blba eu si myslela, ze sa nic diat nebude, i ked kazdy armadny general akejkolvek eu krajiny im potvrdil, ze z geopolitickeho pohladu bude vojna na dva miliony percent...

@eludka sialeny Bidenov krok s povolením rakiet dlhého doletu to môže behom okamihu vsetko zmenit a na AU to moze vyzerať ako v Gaze..o mier tu nikomu nejde, to ze dali UA rakety im ešte zhorší situáciu paneboze. V každej zložitej a ťažkej situácii sa musí zvoliť menšie zlo.