icon

Bude zákaz petárd naozaj účinný?

28. dec 2023

Tak realisticky.. Myslíte si, že ten nový zákon ohľadom zákazu používania a predávania petárd bude mať nejaký účinok? Či je fakt naivné myslieť si, že toto je posledný rok kedy si to treba odtrpieť? Ja som fakt zvedavá, či to bude budúci rok citeľné, tak ma zaujímajú názory druhých 🙂

tilly
31. dec 2023

@natalka13 preto píšem, že Španieli milujú rachot a ohňostroje. My sme tu boli na Jana tento rok a nič, len ohne na plážach. Tu sa to možno nesmie kvôli lesným požiarom. Neviem, ale ľudia vtedy odchádzajú z miest, kde je rachot. Tu, v malom mestečku na pobreží bol kľud.

slovakboy
31. dec 2023

Mne sa púšťanie ohňostrojov v súčasnosti nepáči aj kvôli vojne na Ukrajine. Oni majú výbuchy na dennom poriadku. Aspoň tak by sme mojli prejaviť súcit s tým, čo prežívajú.

maciatkolulu
31. dec 2023

@ejka82 zjavne ten,kto považuje búchanie patard za zábavu,je myslenia mldleho🤣,lebo akože pozerať a tešiť sa z rachania. No dobre,alebo môže ísť dobiť dobrovoľníka niekam na front.... Úplne vážne. Ako prskavka,laserová show a tak fajn,pekne,ale niečo,čo pár sekúnd letí a svieti a vzápätí rachne a pozerať ako sa dospelí ako retardovaný tešia,však nevadí a potom revuuuu,ako sa stať nepostara o nich a ich rakoa deti,ale na tieto zbytočnosti,na to sa nájde vždy. A keď náhodou decku urve ručičku,vypáli ocko,je zle .. keď niekto predaj pubisom pyro,ktoré je od 18. Tiež to nie je ok. Ale tak na sk sa porušuje ,vo sa dá a kde sa dá.

mane01
31. dec 2023

Podla mne toho z roka na rok menej, tento rok som nepocula jednu petardu, takze myslim, ze to bude mat efekt…

proximaa
31. dec 2023

Malokto si vobec uvedomuje kolko skodlivin ide z ohnostroja. Keby vypusti nejaka firma v meste tolko skodlivin do vzduchu ako sa vypusti na silvestra ohnostrojmi, hned by ju zavreli. A treba si uvedomit, ze to vsetko pada na zem aj na zahradu, kde si niekto zasadi zeleninu aj na ovocne stromy, z ktorych budeme chciet ovocie

docq
31. dec 2023

Každý z nás v našej spoločnosti by mal mat právo volby, ak nemate radi pyrotechniku a ohnostroje potom nie je pre vás vhodné sučastnovat sa silvestrovských osláv . petardy pri nespravnom použití su rovnako nebezpečné tak isto ako auto moze byt zbran ,flasa od sampusu a pod . Zákaz petard plati od 2.1 2024 iba na Slovensku ! ich kúpa a dovoz z krajín EU vsak nie je zakazaná iba ich používanie. Petardy sa zakazaly hlavne na zaklade dlhorocných sporov eko -aktivistov a niektor.politických strán o zmenu zakona o výbušninách a výbušných predmetoch z roku 2014. Vo velkych mestách na slovensku sa rusia ohnostroje tvrdia, že sa tak usetria finacne prostriedky v skutocnosti je to len mizive menej ako 1 percento z financ. prostriedkov a ludom vezmu tento tradičný záver roka v meste. A preto som za tradicný silvestrovský ohnostroj od profikov .
a na záver: buchanie petard celý december od 12 r pubertiakov vadi nakoniec vsetkym ludom aj zvieratam v obci aj v mestach. PF 2024

nika523
31. dec 2023

Keď to nebudú mať kde kúpiť tak si myslím že toho bude oveľa oveľa menej, nemyslím si že veľa ľudí si pôjde niekde do zahraničia kupovať petardy a ohňostroje , nie každý má tú možnosť, večšinou to hádžu tínedžeri a a retardi. Malo to byť zakázané už dávno, neznášam kôli tomu silvester kôli tej hnusnej zábave ktorá ubližuje, mne raz niekto hodil petardu vedľa kočíka keď bol syn malý a bolo to poobede asi týždeň po silvestery. Náš pes sa tak bojí že ešte mesiac po silvestery sa bojí chodiť von a neviem ho dať dokopy, to nevravím ako sa bojí v ten deň D. A zvieratá vonku, vtáky, túlavé psy, mačky čo musia prežívať nechcem si ani predstaviť. Mám známu ktorá má dcérku s mentálnym postihnutím a že sa tiež veľmi bojí, nevie pochopiť čo sa deje. Empatickí ľudia sa takto zabávať nebudú len ľudia čo si nevidia na koniec nosa ako sa hovorí, ja sa chcem zabaviť, vypnúť a nič iné ani nikto ma nezaujíma

beronsche
31. dec 2023

@domkakvet ludia sa chcu zabavit a vypnut a preto potrebuju ohnostroj? To ako vazne?
Naozaj bez tych cca 10min rachotu a svetielok je uz oslava o nicom? Fakt na tom stoji a pada cely Silvester?
.. nemam slov..

Pre mna za mna mozu zakazat ohnostroje aj komplet.
A dementov hadzucich petardy by som dala pochytat a prikazala I'm za trest robit verejnoprospesne prace.

diannas
31. dec 2023

Mne sa ten zakaz nepáči vôbec, silvester bol vždy o tom ze ma byt ohňostroj.
Deti sa z toho tešia a tiež aj dospelý.
Iné štáty majú krasne ohňostroje, ľudia sa z toho tešia, oslavujú a Slováci zas majú s niečím pekným problém... 😑
Jasne psy sa boja ale nie je to stále, aj my máme psíka a bojí sa ale tak vydrží toto obdobie....Véd nie je to každý deň v roku.

nika523
31. dec 2023

@diannas čo sa ti nepáči? Veď ohňostroj nebude zakázaný ani predaj

maciatkolulu
31. dec 2023

@diannas aj gramatika je od prvej triedy vo všetkých štátoch a väčšina inteligentných ju ovláda,len na sk sú Mgr,čo nepoznaju základy. Čo už. 🙃😉. A kebyže máš dieťa na onkológii,umierajúcich, chorých blizkych,starého psa,mačku..... Ako príklad-ver tomu,že ti to radosť neurobí. Ako matka troch detí,ti môžem povedať,že ani jedno sa z toho netešilo,že niečo bucha ako u blbych. Naopak,poväčšine sa báli. A tie zvieratá volno zijuce? A ten bordel potom....to len svedčí o IQ ľuďoch,čo to obľubujú. Zabaviť sa dá všelijako,aj show vie byť bez hluku,smradu a bordelu.

autor
31. dec 2023

@diannas nie všetky deti a dospelí sa z toho tešia. To nie je len o psoch.
A páčia sa mi tie argumenty bol vždy 🙂) Oproti tomu koľko je tu ľudstvo tu je ohňostroj chvíľu. A áno, aj ženy boli "vždy" menejcenné súce len pred sporák, tak asi sa nič nemalo meniť lebo čo je vždy to je správne, nie? :D

maciatkolulu
31. dec 2023

@diannas myslíš to fakt o tých iných metropolách,Viedeň je čo???

maciatkolulu
31. dec 2023

@diannas aj to je také slovenské,tvrdiť,že iní majú všetko iné a samozrejme lepšie,skôr v tomto prípade sú Slováci jemne pomalší,poväčšine sa iné štáty snažia chrániť prírodu,životné prostredie, slabších a chorých. A neberú to ako útok na osobnú slobodu a kazenie zábavy raz do roka.

lapersefona
31. dec 2023

@frida88 alebo na rehabilitácie pre chore deti

jakubkoanjelik
31. dec 2023

Že ľudia sa chcú baviť a vypnúť 😂 ak niekto potrebuje vypínať pri ohňostroji tak nech si pustí do slúchadiel zvuky z frontu a kuká na prskavky, efekt rovnaký. Hluk, bordel, zbytočné úrazy, zbytočný strach a dokonca aj úhyn zvierat a pozitíva? Aké sú pozitíva tejto primitívnej zábavy? Ak niekomu tak veľmi chýba ohňostroj tak nech ho nahradí laserovou šou .

blonde_bella
31. dec 2023

Londýn 12minjtovy ohňostroj
Paríž 8
Barcelona, Dubaj, Sydney.... Ľudia budú odchádzať tam kde to na Silvestra žije a pocíti to akurát tak naša ekonomika. Grandiózny krok

nika523
31. dec 2023

Ľudia plačú že nemajú peniaze a vyhadzujú ich doslova do vzduchu aj mestá peniaze ušetrené za ohňostroj môžu dať na charitu do krízových centier, azylových domov, do útulku, hocikde len nie do vzduchu, som rada že veľa miest sa rozhodlo že ohňostroj robiť nebudú

diannas
31. dec 2023

Ja sa tu s vami hádať nebudem, proste nám sa to paci. Napisla som svoj nazor. Dokonca ohnistroj pustame pri kazdej prilezitosti , svadba a oslava... 🥰

Preto každý silvester cestujeme mimo SK aby sme videli pekný ohňostroj. 😍
Vyspelejsie štáty ako Slovensko ohňostroj majú v úplnej pohode a to dokonca niekoľko minútový... A ľudia to berú úplne v pohode. 😉

bosorkabb
31. dec 2023

Nebude také jednoduché to kúpiť. Budú sa musieť predávať len v špecializovaných predajniach na to prisposobenych a to len personálom ktorý má na to oprávnenie. Je to dosť prísny zákon. Ohňostroj musí byť vopred schválený, potrebuješ podľa nového zákona ohlášku poslať viacerým organizáciám a zaplatiť poplatok. V okolí nesmie byť školské zariadenie, domov dôchodcov, detský domov, ZOO, útulok, nemocnica a kopec iného.
Petardy už ani v špecializovanej predajni nebudú môcť predávať. V AT to tiež nekupia.
Takže sa to dosť skomplikovalo.

vieronika14
31. dec 2023

@bosorkabb stačí zájsť do Poľska kto chce si kúpi vždy

bosorkabb
31. dec 2023

@blonde_bella no neviem. Nikde na Slovensku nebol nikdy ohňostroj ako v Sydney či Londýn. A ani nikdy nebude.

bosorkabb
31. dec 2023

@vieronika14 možno. Len koľko ľudí pôjde do Poľska práve pre to? Hlavne ak Poľsko nemáš za rohom. Momentálne si si to mohla kúpiť v každom supermarkete po novom nie. Už mesiac tu delobuchy hádžu pubertiaci po námestí. Myslíš že pôjdu do Poľska kúpiť?

nika523
31. dec 2023

@diannas mne osobne sa ohňostroj páči tiež ale ja som človek ktorý pozerá aj na iných ľudí a na zvieratá tak preto som proti tomu

tilly
31. dec 2023

@blonde_bella taká rana pre ekonomiku to zas nebude. Ľudia na Silvestra aj tak vždy cestovali a nie kvôli ohňostrojom, ale kvôli službám 🤷‍♀️ a možno aj kvôli kľudu, keďže napr. v alpách sú tiež zakázané petardy kvôli zvieratám a riziku požiarov.

oli18
31. dec 2023

Moja mama dostala na Silvestra mozgovu prihodu, mala 74 r a na nu zomrela. My sme boli na zabave a nasli sme ju, ked sme dosli domov. Este zila. Bola chora, nie vsak na zomretie, velmi sa vsetkeho lakala a toto ju dorazilo. Bolo to pred 21 rokmi a od vtedy sa v tom na nasej ulici nic nezmenilo. Deti dorastli a ti, co mali vtefy 20 r, maju teraz 40 a strielaju stale. Spolu so svojimi maloletymi detmi. Ja som medzitym zostarla a bojim sa tiez. Najviac vsak zabludenej petardy, ktora na jedneho Silvestra v Bard.
Kupeloch trafila tuju a ta vzblkla. My tu vsetci dookola mame tujove 4m vysoke ploty a domy nahusto. Kazdy rok trpnem. O 16 rocnom psikovi ani nepisem.

nika523
31. dec 2023

@blonde_bella to čo za blud zase? Ako utrpí ekonomika? Nezmysel

nika523
31. dec 2023

@blonde_bella čo že ľudia nepôjdu na námestia keď nebude ohňostroj? Alebo nebudú kukať z okna? Aj tak sú námestia plné ľudí aj keď nie je ohňostroj a ľudia chodia na silvestra do tatier napr a tam je ohňostroj úplne zakázaný

blonde_bella
31. dec 2023

@nika523 už si bola v Tatrách na Silvestra? Keby si bola, vedela by si, že sa to tam nedodržiava

blonde_bella
31. dec 2023

@bosorkabb veď práve že nebol....tak načo sa tu hráme?

Čo ideme zachraňovať? Strašný brainwashing

Vieš aké množstvo ľudí ide na Silvestra do Londýna, Paríža Sydney Dubaja? Práve kvôli oslavám nového roka?
Kto pôjde do Bratislavy? ...