Budem platiť za hospitalizáciu a prevoz sanitkou, ak išlo o "úraz z nedbanlivosti"?

3. júl 2022

Baby, stala sa nam taka neprijemna vec...maly mi pri vybalovani nakupu - kym som davala veci do spajze, otvoril cisticiaci prostriedok na pracku. Kedze som si nebola ista, ci si aj odpil, boli sme preistotu na pozorovani v nemocnici. Z miestnej nas previezli este na vysetrenie do Ba sanitkou (70km). Dokopy sme tam boli od stvrtku, sobotu rano nas pustili. Vsetko bolo chvalabohu v poriadku, maly to nastatsie nemal v ustach 🙏 myslite, ze nam to da poistovna uhradit? Nemate niekto skusenost, ze ste boli s dietatkom v nemocnici z podobenho dovodu? Dakujem

martinmmartin
3. júl 2022

Nic nebude. Uhrada z nedbanlivosti neexistuje. Ako by aj mohla ked kazde zranenie je vlastne z niekoho nedbanlivosti. Kde by bola ciara co je nedbanlivost a co nie?

autor
3. júl 2022

@martinmmartin vdaka za odpoved. Uvidim, mna to samu nenapadlo, az znama mi spomenula, ze im sa stalo podobne nieco - sice pred 20 rokmi - maly si odpil z domestosu a veruze platili potom poistovni pokutu.
Takze stale cakam ( stalo sa to v aprili), netusim aka je lehota poistovne, ak by to nahodou posielali a dost sa aj obavam sumy, ci to nebude v stovkach eur.

martinmmartin
3. júl 2022

A tych co si "nahodou" kazdy druhy den odpuju z troch flias borovicky a skoncia na pohotovosti myslis ze niekto pravidelne pokutuje?

autor
3. júl 2022

@martinmmartin prave som citala prispevok nizsie ako sa mladistvy opil - brala ho zachranka a noc v nemocnici stravil. Mamine tam pisali, ze podobne pripady zazili a prisla im nemala pokuta.
Preto ma to napadlo...viem, ze ak je alkohol v krvi, meni sa situacia...ale teda znama platila za podobny pripad ako je ten nas...

malinoismum
3. júl 2022

Vôbec sa nemáte čoho báť.
Nič vám nepríde… 😊

martinmmartin
3. júl 2022

Zachytka je nieco ine- za tu sa plati. Ale nie za tu "medicinsku" cast ale za pobyt, matrac, cistenie a pod. Za zdravotne vydavky sa neplati

jaskolka
4. júl 2022

Nič platiť nebudete. X úrazov a nehôd sa stane, to v podstate všetko by mohlo byt z nedbanlivosti. Dieťa výstroji v sekunde hocičo, mne malý spadol z detskej trojkolky - toho bicyklika, čoa držadlo, kým som sa otočila zamknúť dvere. Bol 20 cm odo mňa pripútaný, zabrzdeny, ale prevazil sa na druhú stranu a bum, bol na zemi aj s bicyklom. To bolo torz vlastne z nedbanlivosti, našťastie sa nič nestalo, len odreta brada.
Jedine do budúcnosti snažiť sa zamedziť tomu, čistiace prostriedky daj bud do zamknutej skrinky, alebo úplne z jeho dosahu niekde hore na skriňu.

pelopeia
4. júl 2022

Nebudete nic platit.. Plati sa za urazy a zranenia, ktore sa stali pod vplyvom alkoholu (ked bol clovek osetreny alebo prevezeny do nemocnice a bol mu zisteny alkohol v krvi/dychu). je uplne jedno ci si dal clovek len pohar vina alebo vypil celu flasu tvrdeho. Vtedy si poistovna uctuje vsetky ukony od prevoz sanitkou, cez osetrenie, operáciu az po pobyt v nemocnici.. svokra bola na navsteve, dala si pohar vina, po ceste domov sa jej na kolajniciach nestastne zvrtla noha a zlomila si clenok.. brala ju sanitka do nemocnice, operovali ju.. a po case jej prisla domov faktura na vyse 2000€ s odovodnenim, ze jej v krvi nasli alkohol..

autor
4. júl 2022

@pelopeia fuuuha, tak to potesi 😳 to ozaj nie je mala suma, chuda mala smolu...alkoholici, co byvaju na prach, urcite take faktury neplatia. A prosim Ta nevies, za ako dlho jej poslali tu fakturu? Myslis, ze uz by mi prisla, ak sa to stalo zaciatkom aprila?
@jaskolka no snad baby mate pravdu a nezostanem potom v nemom uzase, ak by nakoniec prislo.

pelopeia
6. júl 2022

jej to prislo do par dni od prepustenia z nemocnice.. podla mna sa urcite nemusis bat, ziadna faktura ti nepride.. pri malych detoch staci sekunda a zle sa rychlo stane.. dokazovat nedbanlivost by bolo priam nemozne..

petkavka
6. júl 2022

Mas vnutornu neistotu, ktoru ti tu nase komenty nevezmu. Takze este dnes vezmi Telefon a zavolaj si na poistovnu a oni ti pekne povedat, ci na tvoje Meno je tam nejaky poplatok. Kludne by som povedala-, ze chces brat hypo a chces si overit cisty stav (to fakt treba k hypo). Budes sice nervozna chvilu- ale lepsie nez teraz mesiace sa umarat, ze co ak (evidentne si si to takto do hlavy dala)