icon

Bývajú učitelia v bytoch pri škole zadarmo?

8. sep 2022

Je niekde na dedinách, tak že pri škole je byt pre učiteľa, kt. tam býva zadarmo. Nie je to ešte prežitok komunizmu ?

zuzana76
8. sep 2022

@dagmarovita veď to mi je jasne, ale tu ide niekto závidieť učiteľovi služobný byt, ježkove oči, veď je to úplne v poriadku, aj keby zadarmo, aj zamestnanci banky majú byty, aj zamestnanci automobiliek atd…

zuzana76
8. sep 2022

A prečo to teba trápi? @ autor

autor
8. sep 2022

@tanyan To určite nie, je riaditeľ, aj triedny 2 ročníkom a platí mu tu starosta a obec ako zriadovatel

autor
8. sep 2022

@zuzana76 netrápi, len sa chcem spýtať či je to aj niekde inde tak...veď každý musí predsa platiť nájom aj keď ma mizernú minimálnu mzdu či je to predavačka alebo učiteľ ... Hoci je aj učiteľov malo aj tak si myslím , žeby mohol platiť aspoň niečo symbolicky ... Veď to je trošku diskriminácia ... Potom aj keď nebude na dedine predavačka, tak jej dáme byť zadarmo...keby to bolo všade tak, tak kde by sme sa dostali...veď dobre vieme, že co je pre niekoho zadarmo, niekto to musí zaplatiť

autor
8. sep 2022

@zuzana76 neidem závidieť, len mi to príde moc, že keď ma svoj plat, bývanie zadarmo a cez prázdniny si chodí do školy umývať auto, prať oblečenie, umývať koberce, tak to je moc... Keďže má aj iné vlastné bývanie, tak mi to príde totálne zgrlostvo

viestta
8. sep 2022

Ak nemá papiere na obsluhu kotla, tak.ho obsluhovat nesmie. Toľko k tomu kúreniu.
Ak máš pocit, že nič neplatí, môžeš písomne požiadať o informáciu o uzatvorenej zmluve medzi tým tiaditelom a obcou. Obec je zo zákona povinná ti podať informáciu. Takisto kontrolór obce ma povinnosť kontrolovať účty a faktúry obce, takže vie zistiť ci riaditeľ platí a koľko plati za užívanie obecného majetku.
Také do dedinské ohováracky sú trápne. Máš mnoho možností aby si zistila ako to skutočne je skôr ako začneš šíriť nepodložené podozrenia.

autor
8. sep 2022

@drake122 pokus o vtip ? Nevyšiel :p keď má človek z minimálnej mzdy na prenájom tak ma aj on, nerobme teraz z učiteľov chudáčikov, veď každý si môže vybrať čo chce robiť a vie dopredu aky bude mať plat

zuzana76
8. sep 2022

Opakujem, aj keby nič neplatil a obec mu dala byt do prenájmu zadarmo, ak sa tak dohodli, je to len a len medzi týmito dvoma stranami na dohode, vieš kolko lekárov dostáva zadarmo dovolenky, notebooky, z ich platu by si to mohli dovoliť, iní majú zadarmo benzín a najmä takí, čo by si to mohli dovoliť.

aniele
8. sep 2022

@lilope Samozrejme. Je to len taký "marketingový", v podstate demagogický ťah. Preto vždy komentujem nesprávne použitie tohto pojmu. Pretože stokrát opakovaná lož...
@aurelia2000 No, idealistické predstavy. Zabudlo sa na to, že "každé kura k sebe hrabe" a že je "bližšia košeľa ako kabát" 😞. Aj na to, že ľudia pričasto nevedia odlíšiť "potrebujem" od "chcem".

lenka7477
8. sep 2022

skús požiadať priamo u zriaďovateľa o prešetrenie , požiadaj kludne o informácie ktoré potrebuješ . Možno sa nakoniec budeš hanbiť za svoje otázky a podozrenia ...

zuzana76
8. sep 2022

Iní dostávajú rôzne naturalie, 13 a dokonca 14 plat

autor
8. sep 2022

@lenka7477 to nie su podozrenia, ale všeobecne známe fakty

lenka7477
8. sep 2022

tak zapracuj na tom, aby si to pozisťovala a ukojila svoju zvedavosť - veľa šťastia ... len aby si raz niekto nevzal na ,,paškál,, teba a tvoje výhody či benefity ... takých ľudí ako si Ty - ľudia majú veľmi radi ......

zuzana76
8. sep 2022

Vieš, aj keby to mal úplne zadarmo, obec by mu platila aj elektrinu a plyn, ak majú na to zmluvu a starosta to dal do užívania tomuto pedagogickemu pracovníkovi ako benefit, je to v úplnom poriadku, lebo škola patrí v obci pod obecný úrad

autor
8. sep 2022

@viestta opakujem nie sú to podozrenia, ale fakty ... A k tomu kotlu je to normálny kotol ako máme aj my, takže k nemu fakt nepotrebuje papiere, len je proste lenivý urobiť to sám

zuzanockamt
8. sep 2022

Nikdy nebol učiteľský byt zadarmo.

lenka7477
8. sep 2022

tak napíš priamo starostovi , či primátorovi - komukoľvek - napíš čo máš na srdci - žiadaš jednoducho o preverenie , na základe podozrenia ..... a hotovo . Podpíš sa pod sťažnosť a buď neoblomná.

autor
8. sep 2022

@lenka7477 v kľude môžu, keď potrebujú, nech riešia

breeenda
8. sep 2022

@zuzana76 no neviem aj začínajúci mladý učiteľ má okolo 1000€ nástupný plat v(viem to, som mzdárka na škole), takže to je od minimálnej mzdy 645€ dosť vzdialená suma... A o takom plate môžu aj iné povolania kde sa vyžaduje VŠ len snívať, napríklad taký nepedagogický pracovník s VŠ mať taký plat ani po 20 rokoch v školstve mať nebude... Tak neviem ako potom ten nepedagogický dostane tu hypotéku, keďže aj on niekde žiť musí... 🤔

lenka7477
8. sep 2022

To nie ty ? Tak potom načo to tu vypisuješ ??????

autor
8. sep 2022

@lenka7477 to bola odpoveď k tvojej predchádzajúcej správe 🙄

zuzana76
8. sep 2022

@breeenda tak neviem, som učiteľka s vyše 20 ročnou praxou a ano teraz som niekde v hrubom na takomto plate, takže začínajúci no neviem

lenka7477
8. sep 2022

postav sa problému čelom.... ale to asi bude problém - pretože ani tu nevystupuješ pod nijakým nickom,,,,, len máš potrebu vrtať ...ale nie si dosť silná na to , aby si sa pod niečo podpísala ...

zuzana76
8. sep 2022
viestta
8. sep 2022

@lenka7477 zbytočne tu vyskakuje. Zisti si fakty, potom žiada nápravu. Ako obyvateľ obce máš právo ísť na zasadnutie obecného zastupiteľstva a tam sa pýtať, sťažovať. Kým sa budeš len tu a doma rozčuľovať, tak sú tvoje reči len mlatenie prázdnej slamy. A keď tam nepôjdeš, nebudeš to riešiť tak.suchaj nohami.

sorciera24
8. sep 2022

@breeenda
@zuzana76 presne 942,50 + adpatacny prispevok (v hrubom) má zač. ucitel v 6tke triede aktuálne: https://www.minedu.sk/data/files/11306_platove-...

zuzana76
8. sep 2022

@sorciera24 dala som vyššie

sorciera24
8. sep 2022

@zuzana76 vidim, davali sme asi naraz

breeenda
8. sep 2022

@sorciera24 presne tak, 942,50 + príplatok začínajúceho učiteľa okolo 50€ takže cca 1000€ v hrubom má čerstvý absolvent...

lenka7477
Autor odpoveď zmazal