Bývajú učitelia v bytoch pri škole zadarmo?
Je niekde na dedinách, tak že pri škole je byt pre učiteľa, kt. tam býva zadarmo. Nie je to ešte prežitok komunizmu ?
A odkiaľ máš tie všeobecne známe fakty? Kamerový systém alá Kelišová?
@zuzana76 áno je to v hrubom, mzda sa vždy udáva v hrubom predsa, aj tá minimálna 645€... 🤷 Pre porovnanie nepedagogický pracovník s požadovaným VŠ vzdelaním v 6.platovej triede, nástupný plat 780 €... a ten ani po 40 rokoch praxe v školstve nedosiahne ani len nástupný plat absolventa učiteľa, viď tabuľka, pritom má vzdelanie rovnako ukončené 2.stupňom VŠ...Tak už potom neviem ako ten dostane tu hypotéku... 🤔
@breeenda možno tiež nedostane, ja som sa vyjadrovala k tomu, co poznám, ak nemajú dva príjmy, alebo partnera z inej oblasti, ma jeden sám zarábajúci učiteľ problém, nejakú minimálnu hypotéku iste dostane, ale v meste kde byty stoja 200 000 nereálne kúpiť to, možno v 30- tke, keď šetrí a ma nejaký základ
@kubkovamama v dedine sa také neutaji, susedia vidia do školského dvora
@lenka7477 ideme to riešiť viaceri ... Aj keď je tam nenormálne rodinkárstvo všade podosadzovani kamaráti a rodinA
@zuzana76 no podľa tých platov musí nepedagogický pracovník asi čakať do 65 rokov, aby dostal hypotéku ako 25 ročný učiteľ...🤔 Ja tiež poznamenávam na margo toho, ako tu je prezentované že učitelia zarábajú minimálnu mzdu, pritom sú povolania vo verejnej správe, kde sa tiež vyžaduje VŠ a zarábajú ešte o tretinu menej... A na plat učiteľov nedosiahnu ani do dôchodku...
Šak toto, susedia videli, počuli, takže je to 100% overené. Ja byť tebou zaleziem niekde a hanbím sa ako pes a ešte to tu rozoberať na nete úplne nezmyselne,anonymne,čo akože čakáš,že sa udeje. Zavolaj Makrízu čo za hrôzu u vás v dedine,chlap býva ZADARMO a ani kúriť si nevie-teda lenivý je.
@kubkovamama videla som to na vlastné oči, ja chcem len upozorniť ako to tu funguje ... Rozoberajú sa tu o 100 percent väčšie pičoviny, na rozdiel od tohto je toto normálna vec... Najhoršie na Tom je, že žiadna učiteľka pri ňom nevydrží učiť...a je to normálny dom hneď pri škole akoby radová výstavba, kde niekedy to boli dva samostatné byty, kde býva teraz len on, nechápem potom prečo nema aj tá učiteľka na ten byt nárok rovnako ako riaditeľ
A budem totu rozoberať anonymne keďže je tu taká možnosť .
Ty si TA učiteľka, či ONA je tvoja sesternica?
@viestta ja nie som učiteľka vôbec ani žiadna rodina s ucitelkou
Si "na vlastné oči videla" bývanie zadarmo? A ten vulgarizmus celú túto frašku zaklincoval ...👍
Ahoj, neviem preco sa tu do teba tak zacali obuvat, je to pochopitelne, ze to ludom vadi, teda mne ako rodicovi/obcanovi by urcite vadilo, keby sa za obecne alebo skolske peniaze, ktore by mohli byt vyuzite ovela lepsie pre deti/obec niekto vyvaluje zadarmo v byte a mina energie, ktore neplati, a na ktore nie je odkazany. Rada by som vedela, ako im to prejde cez financnu kontrolu, ak neexistuje najomna zmluva, kto plati vsetky tie energie a vodu. My pri skole mame 3 sluzobne byty a kazdy musi mat vlastne merace na vsetko, plus platia najom skole a je to teda prisne sledovane. Ak by to bol sukromny starostov dom, nech si tam ubytuje zadarmo koho chce, ale ak je to hradene z obecnych penazi, mate do toho tiez co povedat ako obcania. To uz kde sme s takymto pristupom, kde su poslanci, to nikoho nezaujima? Alebo ste taka bohata obec? Pozrite si stranku vasej obce, ma povinnost zvejnovat zmluvy, faktury, ci tam nieco nevycitate... inak podivne hospodarenie🤨
@lubmar ďakujem za pochopenie, tiež sa čudujem, že každý ho obhajuje...keďže to platí obec ide to z daní všetkých obyvateľov, ale tam je strašné rodinkárstvo aj kontrolór je kamarát starostu...určite nie sme bohatá obec, keďže máme pod 1000 obyvateľov...neide len o bývanie zadarmo, ale aj o míňanie školskej vody cez prázdniny na umývanie auta, prania veci a kobercov...a to teda za normálne nepovažujem, keďže má aj normálne vlastné bývanie, kde chodí aj cez víkendy, považujem to za riadne zneužívanie systému a totálne zgrlostvo, veď to ušetrí aj tak len pár eur keď si príde dať vyprať veci za školské... ale aj o to, že druhá učiteľka nemá rovnaké podmienky a právo na byt ako riaditeľ...keďže on tam býva už odmala, keďže aj jeho rodičia boli učitelia a bývali tam
@kubkovamama videla som na vlastné oči všetko čo som napísala, nie je to fraška ale tvrdá realita na Slovensku, kde sa všetko zvykne zametat pod koberec...kde nikto nič nevidí a neozve sa aj keď sa deje krivda, neprávosť, diskriminácia...ešte tomu treba zatlieskat...že niekto sa priživuje na cudzom aj keď na to vôbec nie je odkázaný...keby bol nejaký sociálny prípad, tak nepoviem ani slovo...ale človek,kt. ma normálny príjem, tak mi rozum nebere, že nemôže platiť, hoci aj keby symbolicky, nechápem ako, tak môže žiť, že sa priživuje na cudzom, ved tie peniaze čo platí obec sa môžu urcite využiť aj rozumnejšie pre blaho všetkých...
Ja som to bé obhajoval, dá som ti návod ako zistiť ako to v skutočnosti je, lebo zatiaľ sú to len tvoje (celej dediny) domnienky. Ako občan máš právo kontrolovať kde sa míňajú obecné peniaze, máš na to využiť zákonom dane prostriedky ale nič ta neoprávňuje šíriť nepodložené domnienky.
Ešte pridám, že okrem všetkého co som vymenovala môžeš podať na prokuratúre podnet aby pre šetrili hoslodafenie obce, podnet na prešetrenie korupčné ho správania riaditeľ a starosta, podnet ne prešetrenie zneužívania právomoci starostu, podnet na podozrenie na neoprávnene nakladanie so zverený majetkom. Možnosti máš veľa. Nadávať pred jednotkou na starostu a na MK na riaditeľa je užitočné ako mŕtvemu perina. Som zvedavá, či aspoň jednu z tých možnosti využiješ. Daj vedieť ako to dopadlo
@autorka ved sa nabuduce prihlas do vyberoveho konania na riaditela skoly a mas byvanie zadarmo, ked to takto vidis. Ja to vidim tak, ze keby nemal sluzobny byt a nech aj zadarmo, tak by zriadovatellen tazko nasiel niekoho do malej dedinskej skoly. Mozno by sa skola zrusila a dedi by chodili od 6r autobusom do najblizsej skoly ochotnej ich vobec zobrat. (A to je v niektorych pripadoch aj 10km). No a za to tiez obec plati.
@nwnw presne to som jej išla napísať. Závisť je sviňa a ešte keď si všimne, že v niektorých firmách majú 13. a 14. plat, služobné auto, mobil a notebook k dispozícii...
@nwnw tak do VK sa určite neprihlásil, keďže nemám pedagogické vzdelanie aj tak by som to nikdy robiť nechcela, VK sú len na papieri aj tak už sa vie dopredu, že výberu jeho a že tu bude učiť do dôchodku pokiaľ tu bude starosta aký je, a do tej školy vôbec biely nedávajú deti aj napriek tomu, že je škola opravená, lebo ich nechcú miešať s rómami, najbližšia škola je do 5 km, takže v pohode by mohli aj tu školu zrušiť, keďže je to bežná prax, že sa také málotriedky rušia, pokiaľ nezasiahne obec, samospráva a nefinancuje to, tak stať sa nestara
A prečo si nevite iného starostu? Komunálne voľby sú zanedlho, síce už nestihneš kandidovať, ale môžeš skúsiť nabudúce. A ak nie, tak aspoň daj svoj hlas niekomu, kto bude lepší.
@elizabet173 to nie je závisť, je to realita, každý nech dostane čo mu patrí a na čo má právo ale zákonne... Nie prizivovanim sa na niečom/niekom
@viestta veď uvidím či bude lepší kandidát, aj keď pri ňom neviem či má niekto šancu, keďže má dosť veľkú voličskú základnu zo strany rodiny a taktiež Rómov, je tu vyše 25 rokov na tejto stoličke, takže už vie vo všetkom chodiť
@mandzula áno za výhodných podmienok, ale myslím si , že aspoň za symbolickú sumu nie úplne zadarmo

@breeenda a učiteľ s 20 ročnou praxou tiež skoro tolko isto, nejaký výrazný rozdiel tam nie je a je to v hrubom