icon

Bývanie v podnájme. Na čo si dať pozor? Čo vybaviť?

pia22
30. dec 2009

Chystame sa na byvanie v podnajme s nasim 3 mes. dietatkom, bude to nase 1. samostatne a s tymto typom byvania nemame ziadne skusenosti - co treba vybavit, na co si dat pozor, ake mate skusenosti a pod. Dakujeme 🙂
😉

Strana
z2
jonatanka
30. dec 2009

ozaj,chcem sa spytat ci mas nejaku vybranu lokalitu kde chces byvat? centrum alebo nejake sidlisko?

pia22
autor
30. dec 2009

Lokalitu ani nie, velmi ma nelakaju Solinky a Vlky 3 pri Nay - zdaju sa mi to take okrajove casti, ani prostredie tam nie je bohvieco, ale prezili by sme, keby sme museli 😉

jonatanka
30. dec 2009

my byvame na hajiku, a mne sa tu velmi paci, poza domy popri luke je klud a tichucko, na kazdom rohu je pieskovisko a v tejto "novej" casti hajika su medzi domami, pekne velke travnate plochy

pia22
autor
30. dec 2009

Hajik vyzera pekne, je to jedna z mala lokalit, ktora je este zelena a ticha, aj ked je dalej od centra. Aj na Vlkoch 4 pod Baumaxom je velmi pekne, tam pracujem
😀

jonatanka
30. dec 2009

Hajik nie je tak daleko a spoje su ozaj kazdych 5 minut, hlavme su super tie nove ihriska a luky 😉 , mne sa tu velmi dobre byva rovno pod oknami maju deti ihrisko tak sme tam boli v lete kazdy den

pia22
autor
30. dec 2009

Juj normalne ti zavidim 😉 My sme sice este malicky na ihriska, ale tiez mi dost zalezi na prostredi

jonatanka
30. dec 2009

my sme sa tu prestashovali z centra a ozaj nelutujem 😉 , musim pustit draheho k Pc, tak vela stastia pri hladani podnajmu

pia22
autor
30. dec 2009

Jonatanka dakujem, mozno sa stretneme aj na tom Hajiku 😉

murcos
31. dec 2009

jonatanka, priznam sa, ze na sk som si nikdy byt neprenajimala a nabola som nutena hladat si ani podnajom.
hovorim zo skusenosti v zahranici.

spomenula som oboznamenie sa s cenami aj preto, lebo prirodzene su najvyssie v centre (aj ked nas byt pri centre mal viac nez rozpravkove najomne)

tiez vela robi "nasmerovanie bytu" - napr. slnecny je urcite cennejsi, ako napr. severne orientovany,
tiez sa rata balkon, ale aj vytah.
urcite by som si dala pozor, ci je dole kocikaren - alebo ci sa napr. zmestis do vytahu s kocarom(aj ked nebudes ho potrebovat vecnost- ale je to dost potrebny detail)
a z vlastnej skusenosti si vsimnut bud. susedov tiez nie je od veci...aj ked vela krat sa to odhadnut neda. vsak ano.
tak vela stastia

jonatanka
31. dec 2009

murcos ja som v podnajme byvala a teraz drahy prenajima byt, a niekedy ma ta cena za prenajom riadne sokovala 😀 😀 😀 , hlavne ked garzonka vyzerala ze ti o chvilu cela spadne na hlavu a pan majitel si vypytal riadnu sumu 😉

pia22
autor
31. dec 2009

Spomenula som si na jednu historku, co sa tyka podnajmov, ktora sa stala kolegyny: majitelka bytu si po podnajom chodila osobne a to, i ked tam kolegyna osobne nebola. Po jednej takej navsteve, jej zmizla kabelka z predsiene, ktoru nosila, pricom vsetky veci z nej boli vylozene na policke. Jasne, ze sa majitelka nepriznala, ale o mesiac sa kabelka "sama" opät vratila na povodne miesto. Nuz aj take veci sa deju medzi nebom a zemou 😀

miriam17
25. mar 2010

ahojte baby dlho som tu nebola aako tak pozeram zmena ..ale pekna..
mal aby som na vas otazkoccku...ja byvam teraz s rodicmi som studenka este strednej skly a ma m 3 rocnu dcerku....ale premyslal som ist do podnamu bud do garsnonky alebo 1-izb byt....ale neviem neviem ako co .dalej pretoze ako my povedala znama tak to by som dostaval niekolko prispevkov od statu tak by to mohlo aj teoreticky byt dobre ..neviete my povedat ako to tak v podnajme je....ja by som to chcela skusit len na parmesiace....ak mate skusenosti prosim piste my len IP..dakujem za rady...

miacakamimi
Odpoveď bola odstránená
mati123
3. aug 2014

Dobry den mam taky problem,byvala som zo sestrou v podnajme bez uzavretia najomnej zmluvy.. V podstate sme tam byvali na cierno. Uz tam teraz nebyvame a chcela by som len vediet ci majitleka ma pravo pytat od nas peniaze na uhradenie cast elektiny aj ked sme tam byvali bez zmluvy.
reagovať

vanilopka93
30. jún 2016

Ahojte, babenky poradte mi, našla som si byt, boli sme na obhliadke, potom sme sa s realiťačkou dohodli na podpise zmluvy, tak sme išli na podpis kde nám realiťačka hovorila že prvú platbu chce " majiteľka " v hotovosti a ona tiež svoju províziu za ktorú mi chcela vydať príjmový doklad, ale pred podpisom zmluvy som chcela aby mi nájomnú zmluvu poslala na email, mala s tým veľký problém, tak sme potom stretli na byte kde sme si precitali zmluvu, na ktorej figurovala ako prenajímateľka pani čo tam s nami bola, tak som sa jej spýtala kto je vlastník lebo na dverách bolo iné priezvisko, povedala že ten byt je na manžela, keď som sa jej spýtala či má splnomocnenie povedala že nie, chcem vedieť či vlastne je normálne aby takto nieto prijímal byt ?

butterfly333
30. jún 2016

@vanilopka93 prečo nejdeš rovno za majitelom bytu a sním uzavriet zmluvu o prenajme,prečo cez realitku??Lepšie by bolo priamo cez majitela bytu.

vanilopka93
1. júl 2016

Majiteľ bol udajne v zahraničí 😔 a kontakt som naňho nemala, lebo väčšina inzerátov na webe je cez maklérov alebo cez realitku, nehovorím že sa sa nevyskytnú aj samotný prenajímatelia.

biba987654321
17. sep 2021

Ahojte treba si pred podpísaním overiť aj či je prenajímateľ vlastníkom bytu ?chcem ísť prvý krát do podnájmu nerada by som sa dala oklamať

Strana
z2