icon

Bývanie v zahraničí - nevieme sa zhodnúť s priateľom

eminaaaa
2. aug 2021

Ahojte s priateľom máme fakt veľký problém sa zhodnúť na Tom kde chceme ísť. On chce ísť bývať do LA a Španielska a ja chcem ísť do Londýna. Nevieme čo máme robiť. Tak strašne sa kvôli tomu hádame. Nevieme sa zhodnúť 💜

lula313
2. aug 2021

Tak si hoďte mincou a osud za vás rozhodne

diewcatqoo
2. aug 2021

A uz mate niekde pracu, resp. mate uz vymyslene, z coho kde budete zit alebo ste len v teoretickej rovine? Lebo myslim, ze pri rozhodovani najviac zavazi prave zdroj prijmu 🙂

maciatkolulu
2. aug 2021

@diewcatqoo a ubytovanie....
@eminaaaa

sapetka
2. aug 2021

@eminaaaa ja by som si vybrala Spanielsko😊ale samozrejme ze to vsetko zavisi (ako bolo vyssie spomenute) kde mate robotu, kde sa to financne viac oplati atd

lucik194
2. aug 2021

do LA potrebujete viza pracovne, ktore len tak nedostanete, do londyna ste sa mali rozhodnut ist minuly rok, teraz uz je tazsie ziskat uk papiere...... a do spanielska sa bez spanielciny pracovat neoplati, teda pokial nerobí jeden z vas na slovensku v korporacii a zaziadal si o presun.....

brita7777
2. aug 2021

Ja by som sla do Londyna. Niekto z vas dvoch sa musi prisposobit, alebo riesenie rozchod.

loginexistuje
2. aug 2021

a viza na pracu do UK alebo USA máte ? to vam asi hodne zjednodusi rozhodnovanie

liz_lemon
2. aug 2021

pusti priatelovi tento kanal o zivote v LA, mozno tam nebude chciet ist https://www.youtube.com/user/M4jkl2

zuvelyn
2. aug 2021

Ja by som do USA nešla uz len kvôli ich zdravotnému systému. Londýn je na mňa depresívne mesto + brexit, takže išla by som do Španielska. Záleží ale co budete robiť, ak máte korporátne pozície nepotrebujete ani španielčinu, stačí vam Aj.

janne318
2. aug 2021

@eminaaaa otázka je - na základe akých markantov sa portfólio Vášho výberu zúžilo na tieto 3 krajiny? Ono je veľký rozdiel vycestovať niekam na dovolenku, alebo tam vycestovať natrvalo. Odísť v dnešnej dobe do zahraničia takpovediac "naslepo" - čiže štýlom "idem - a keď tam prídem, budem si hľadať prácu a bývanie" by bolo veľmi nerozumné a neuvážené. NIKDE (a už vôbec nie v Amerike) nečakajú na dvoch Slovákov s rozprestretým náručím. Pracovný trh západných krajín je predimenzovaný východnou pracovnou silou - a skutočne - kde sa len pozrieš, stretneš Bluharov, Rumunov, Srbov, Ukrajincov. Tie časy, keď si človek vyberal pre svoj život krajinu prstom na mape, sú dávno preč. Takže moje odporúčanie - pokiaľ naozaj vážne uvažujete nad tým, že odídete trvalo do zahraničia, zvážte si v prvom rade vlastné pracovné zručnosti a zistite si, v ktorej krajine je po nich aký dopyt. Zamerajte sa tiež na sociálny a zdravotný systém, mentalitu národa, životnú úroveň, úroveň vzdelávania, prípadne eventuálne sociálne rozdiely, a pod. Nerozhodujte sa systémom "lebo som to videla v telke a tam by sa mi páčilo". Realita môže byť úplne iná.

miadi
3. aug 2021

Tak chodte do Australie. 😜

kittykat22
3. aug 2021

chod skusit a uvidis. Nedopadne, tak sa vratis. Do UK a US si najskor vybav viza. V spanielsku je 16% nezamestnanost - najvyssia v EU. Mala by si mat vybornu spanielcinu aby si si mohla najst job. Sesternica zije roky v malage a po strate prace si takmer pol roka hladala novu.

elenita
3. aug 2021

Tiez sa mi zda, ze si to predstavujete prilis jednoducho a o realnom zivote nemate ani paru.

miadi
3. aug 2021

@maciatkolulu ubytovanie nie je problem nikde okrem juzneho a severneho polu. Vsade staci mat $ . A k tym nejaky job aby bol ich prisun.

miadi
3. aug 2021

V L.A Spanielsku aj Londyne je super ked mate dost $ na prijemny zivot. V L.A aj spanielsku aj Londyne je hrozne ked ste na spodku socialneho retazca. Tak chodte na skusku na vsetky 3 miesta a uvidite kde sa vam bude najviac pacit . ( sorry napisala si to tak akoby ste vyberali na mape so spendlikom svet gombicka) ide skor o to prakticke. Ake su vase jazykove znamosti AJ Spanielsky jazyk.. profesie .. ako rychlo chcete odist ako rychlo kde viete vybavit viza. ? Ci mate dost $ lebo si spanielska len letenky su x krat lacnejsie ako do USA. A mozete ist aj vlakom autom autobusom. Ako casto chcete chodit na Svk ? Z Londyna a spanielska mozete chodit niekolko x za rok. Z USA budete chodit raz za par rokov. ( Lebo za cenu leteniek na Svk mozete mat all inclusive v karibiku)

emmeke
3. aug 2021

A on chce ísť do Los Angeles alebo Latinskej Ameriky? 🙂

eminaaaa
autor
3. aug 2021

@emmeke do Los Angeles .

eminaaaa
autor
3. aug 2021

@maciatkolulu ja chcem ísť radšej do Londýna preto lebo tam mám svoj byt 💜 ale tí chlapi sú dosť komplikovaní

maciatkolulu
3. aug 2021

@miadi no áno, peniaze.... Ale niekde je nedostatok bytov, podmienky rôzne atď. Ja sa na to už ale pozerám očami zaslúžilej matky😂

lucik194
3. aug 2021

kedze pises ze mas v londyne byt tak idem urcite tam, ani chvilku nevaham

ingelika78
3. aug 2021

@miadi Reagujem na poslednu vetu - pred Covid sme chodili medzi Australiou a Európou bezne dvakrat za rok stalo sa ze aj tri. Let z USA je este kratsi - jedine co ma teraz brzdi (ergo uplne zastavuje, bohuzial), je zatvorenie hranic v Australii. Cena economy letenky je zanedbatelná.

miadi
3. aug 2021

@ingelika78 pre niekoho co len zacina zit v zahranici nebude cena zanednatelna. Chodila som na Svk raz za rok a je to luxus. Letenky $3-4ooo. Popri materskej. ( Ja +dieta) co poznam ludi malokto ide kazdy rok a uz vobec nie 2x za rok. Takze patris k tym stastnejsim. Kolko je Ta zanedbatelna cena letenky? Mozno skocim do australie z Svk niekedy .Mne raz za rok staci 😜chodili sme na mesiac. Vlastne bezdetna som raz Isla 2x v roku.

miadi
3. aug 2021

@maciatkolulu Ja sa na to pozeram ocami cloveka co zil na 3 kontinentoch .S ubytkom nie je problem. Ked nanho maju.