Bývanie v zahraničí - nevieme sa zhodnúť s priateľom
Ahojte s priateľom máme fakt veľký problém sa zhodnúť na Tom kde chceme ísť. On chce ísť bývať do LA a Španielska a ja chcem ísť do Londýna. Nevieme čo máme robiť. Tak strašne sa kvôli tomu hádame. Nevieme sa zhodnúť 💜
A uz mate niekde pracu, resp. mate uz vymyslene, z coho kde budete zit alebo ste len v teoretickej rovine? Lebo myslim, ze pri rozhodovani najviac zavazi prave zdroj prijmu 🙂
@diewcatqoo a ubytovanie....
@eminaaaa
do LA potrebujete viza pracovne, ktore len tak nedostanete, do londyna ste sa mali rozhodnut ist minuly rok, teraz uz je tazsie ziskat uk papiere...... a do spanielska sa bez spanielciny pracovat neoplati, teda pokial nerobí jeden z vas na slovensku v korporacii a zaziadal si o presun.....
Ja by som sla do Londyna. Niekto z vas dvoch sa musi prisposobit, alebo riesenie rozchod.
a viza na pracu do UK alebo USA máte ? to vam asi hodne zjednodusi rozhodnovanie
pusti priatelovi tento kanal o zivote v LA, mozno tam nebude chciet ist https://www.youtube.com/user/M4jkl2
Ja by som do USA nešla uz len kvôli ich zdravotnému systému. Londýn je na mňa depresívne mesto + brexit, takže išla by som do Španielska. Záleží ale co budete robiť, ak máte korporátne pozície nepotrebujete ani španielčinu, stačí vam Aj.
@eminaaaa otázka je - na základe akých markantov sa portfólio Vášho výberu zúžilo na tieto 3 krajiny? Ono je veľký rozdiel vycestovať niekam na dovolenku, alebo tam vycestovať natrvalo. Odísť v dnešnej dobe do zahraničia takpovediac "naslepo" - čiže štýlom "idem - a keď tam prídem, budem si hľadať prácu a bývanie" by bolo veľmi nerozumné a neuvážené. NIKDE (a už vôbec nie v Amerike) nečakajú na dvoch Slovákov s rozprestretým náručím. Pracovný trh západných krajín je predimenzovaný východnou pracovnou silou - a skutočne - kde sa len pozrieš, stretneš Bluharov, Rumunov, Srbov, Ukrajincov. Tie časy, keď si človek vyberal pre svoj život krajinu prstom na mape, sú dávno preč. Takže moje odporúčanie - pokiaľ naozaj vážne uvažujete nad tým, že odídete trvalo do zahraničia, zvážte si v prvom rade vlastné pracovné zručnosti a zistite si, v ktorej krajine je po nich aký dopyt. Zamerajte sa tiež na sociálny a zdravotný systém, mentalitu národa, životnú úroveň, úroveň vzdelávania, prípadne eventuálne sociálne rozdiely, a pod. Nerozhodujte sa systémom "lebo som to videla v telke a tam by sa mi páčilo". Realita môže byť úplne iná.
Tak chodte do Australie. 😜
chod skusit a uvidis. Nedopadne, tak sa vratis. Do UK a US si najskor vybav viza. V spanielsku je 16% nezamestnanost - najvyssia v EU. Mala by si mat vybornu spanielcinu aby si si mohla najst job. Sesternica zije roky v malage a po strate prace si takmer pol roka hladala novu.
Tiez sa mi zda, ze si to predstavujete prilis jednoducho a o realnom zivote nemate ani paru.
@maciatkolulu ubytovanie nie je problem nikde okrem juzneho a severneho polu. Vsade staci mat $ . A k tym nejaky job aby bol ich prisun.
V L.A Spanielsku aj Londyne je super ked mate dost $ na prijemny zivot. V L.A aj spanielsku aj Londyne je hrozne ked ste na spodku socialneho retazca. Tak chodte na skusku na vsetky 3 miesta a uvidite kde sa vam bude najviac pacit . ( sorry napisala si to tak akoby ste vyberali na mape so spendlikom svet gombicka) ide skor o to prakticke. Ake su vase jazykove znamosti AJ Spanielsky jazyk.. profesie .. ako rychlo chcete odist ako rychlo kde viete vybavit viza. ? Ci mate dost $ lebo si spanielska len letenky su x krat lacnejsie ako do USA. A mozete ist aj vlakom autom autobusom. Ako casto chcete chodit na Svk ? Z Londyna a spanielska mozete chodit niekolko x za rok. Z USA budete chodit raz za par rokov. ( Lebo za cenu leteniek na Svk mozete mat all inclusive v karibiku)
A on chce ísť do Los Angeles alebo Latinskej Ameriky? 🙂
@maciatkolulu ja chcem ísť radšej do Londýna preto lebo tam mám svoj byt 💜 ale tí chlapi sú dosť komplikovaní
@miadi no áno, peniaze.... Ale niekde je nedostatok bytov, podmienky rôzne atď. Ja sa na to už ale pozerám očami zaslúžilej matky😂
kedze pises ze mas v londyne byt tak idem urcite tam, ani chvilku nevaham
@miadi Reagujem na poslednu vetu - pred Covid sme chodili medzi Australiou a Európou bezne dvakrat za rok stalo sa ze aj tri. Let z USA je este kratsi - jedine co ma teraz brzdi (ergo uplne zastavuje, bohuzial), je zatvorenie hranic v Australii. Cena economy letenky je zanedbatelná.
@ingelika78 pre niekoho co len zacina zit v zahranici nebude cena zanednatelna. Chodila som na Svk raz za rok a je to luxus. Letenky $3-4ooo. Popri materskej. ( Ja +dieta) co poznam ludi malokto ide kazdy rok a uz vobec nie 2x za rok. Takze patris k tym stastnejsim. Kolko je Ta zanedbatelna cena letenky? Mozno skocim do australie z Svk niekedy .Mne raz za rok staci 😜chodili sme na mesiac. Vlastne bezdetna som raz Isla 2x v roku.
@maciatkolulu Ja sa na to pozeram ocami cloveka co zil na 3 kontinentoch .S ubytkom nie je problem. Ked nanho maju.

Tak si hoďte mincou a osud za vás rozhodne