Celkom trefné poznámky k dnešnej dobe

Muži môžu chcieť dieťa ktoré doslova stojí ženu jej telo, zdravý rozum aj spoločenský život ale nedajbože, aby žena chcela finančnú istotu a životný štýl, v ktorom sa cíti bezpečne, spoločnosť ju okamžite označí za „zlatokopku“.
Muži môžu chcieť dieťa ktoré doslova stojí ženu jej telo, zdravý rozum aj spoločenský život ale nedajbože, aby žena chcela finančnú istotu a životný štýl, v ktorom sa cíti bezpečne, spoločnosť ju okamžite označí za „zlatokopku“.
@anonym_autor Ale prosím ťa, muži zvyčajne deti vôbec nechcú. Ak, tak jedno. Väčšina nemá o deti vôbec záujem, len sa dajú prehovoriť ženami a nejako tie deti pretrpia, kým nevyrastú . Chlapi chcú mať pokoj, ženy na sex a doma navarené. V posledných rokoch ich už ani ten sex nezaujíma a jedlo si objednajú. A deti sú úplne iná konci ich potrieb. Deti vždy chceli a aj teraz chcú ženy a mnohé preto, aby si poistili chlapa a zabezpečili sa.. A im aj tie deti zostanú po skončení vzťahu, keďže vtedy sa pekne ukáže, že chlap nemá záujem. Stačí si tu prečítať, ako na deti muži zvyčajne zabudnú krátko po rozchode a príde im za ťažko zaplatiť aj smiešne výživné, nieto ešte decku niečo navyše kúpiť alebo ho niekam zobrať. Alebo ako si deti nevšímajú doma, keď prídu z práce. Sama mám kolegov, ktorí radšej sedia v práci, hoci nemusia, len kvôli tomu, aby nemuseli doma pomáhať s deckami.
@anonym_autor Ale prosím ťa, muži zvyčajne deti vôbec nechcú. Ak, tak jedno. Väčšina nemá o deti vôbec záujem, len sa dajú prehovoriť ženami a nejako tie deti pretrpia, kým nevyrastú . Chlapi chcú mať pokoj, ženy na sex a doma navarené. V posledných rokoch ich už ani ten sex nezaujíma a jedlo si objednajú. A deti sú úplne iná konci ich potrieb. Deti vždy chceli a aj teraz chcú ženy a mnohé preto, aby si poistili chlapa a zabezpečili sa.. A im aj tie deti zostanú po skončení vzťahu, keďže vtedy sa pekne ukáže, že chlap nemá záujem. Stačí si tu prečítať, ako na deti muži zvyčajne zabudnú krátko po rozchode a príde im za ťažko zaplatiť aj smiešne výživné, nieto ešte decku niečo navyše kúpiť alebo ho niekam zobrať. Alebo ako si deti nevšímajú doma, keď prídu z práce. Sama mám kolegov, ktorí radšej sedia v práci, hoci nemusia, len kvôli tomu, aby nemuseli doma pomáhať s deckami.
@anonym_c43ec6 Tuto by som sa aj hádala.... samozrejme že každý človek je iný, ale viac sa stretávam s tým, že chlap práveže viac hľadá matku detí, než partnerku. Akonáhle sa blížili v 30-tke, tak toto bola prvá vec, čo riešili. Hneď od prvého stretnutia. Pritom to ani nebolo rande. Ale akonáhle zistili že je žena single, tak nadhadzovali túto tému, sondovali záujem a vnímali ju ako potenciálnu partnerku / matku.
Zo všetkých chlapov (nie partnerov. Kolegov, kamarátov, ect) čo som stretla od veku 25 - 40, iba jeden jediný nevidí deti v budúcnosti. Ale ten nevidí ani partnerku/partnera a má nejakú príchuť autizmu, takže to je trocha iné... dokonca ešte aj chlapi, čo deti nechceli kvôli dedičným chorobám zrazu zmenili názor a agresívne hľadajú potenciálnu matku. Lebo zachovať gény, doprať rodičom vnúča, ect...
Či a ako by sa podieľali na výchove je už iná vec, drvivá väčšina deti chce. Práveže to je trocha problém a pomerne vášnivo diskutované s kamarátkami, lebo často chlap chce viac to vajce a je mu jedno ktorá sliepka to znesie. Ak by bola partnerka pekná a rozumeli si, tak super, ale čím sú starší, tým je to okrajovejšie. Hlavne aby dala dieťa.
Vlastne aj môj otec.... stále hovorí že narodenie dieťaťa bol najkrajší moment v jeho živote. Rovnako aj najviac rieši kedy budem mať deti, prečo už nemám deti?! Matka to neriešila nikdy. Ale pritom o rodinu sa tiež nejako extra nezaujímal. Maximálne raz za rok dovolenka, ale to bolo skôr pre manželku. A keď som mala.... 13-14, tak sa zobudil že mu decko vyrástlo a nejako prešvihol, tak sme raz išli na jeden výlet spolu. Venoval mi jedno poobedie, ale na deti tlačí najviac.
@anonym_c43ec6 Nehádž nás prosím všetkých do jedného vreca 🙏 Ja som deti vždy veľmi chcel a aj skôr ako som stretol tú pravú, s ktorou máme dve deti. Vždy som chcel rodinu, deti a vždy som si predstavoval ako sa o nich budem starať. Na tom pracujem neustále. Moju manželku si vážim a vždy keď sa takáto debata spustí, tak jej hovorím, že to že nám ich donosila a porodila a stará sa o ne a o rodinu je minimálne tak dôležité ako to, že ja pracujem a snažím sa nás finančne zabezpečiť. Veľmi si to na nej vážim a makáme na rodine spoločne. Každý svojim dielom a svojimi možnosťami a výsledok: Rodina, deti, financie, bývanie … to všetko je naše spoločné. Chcem sa tu zastať aj mužov. Áno veľmi veľa je takých ako píšeš a veľmi veľa je takých, ktorý si to všetko vážia a starajú sa.
@anonym_autor ďakujem za preklad. Je to tak. U staršej generácia boli rozdelené role že kam žena patrí, a ona má obskakovať muža atď. Ak žena podvedie je ku.... Ak muž podvedie tak je frajer a má ďalšiu trofej. Tie stereotypy má staršia generácia, mladí už kašlú na to.
@anonym_c43ec6 áno aj ja si toto všímam, že muži len strpia maniere žien, len aby bol pokoj. Však ženy len ťahajú mužov po wellnesoch, na zájazdy, chcú deti a pod. Viacero mužov čo sa rozviedli, povedali že je to to najlepšie čo mohli urobiť. Už majú pokoj aspoň, môžu flirtovať neviazane atď. Záleží či sú ludia rodinné typy. Sú muži aj ženy také čo chcú rodinu. A sú aj takí čo nechcú, dokonca aj ženy.
@anonym_c43ec6 na to si ako prišla? Mala som manžela, ktorý po dieťati túžil viac, ako ja, ja som si pripadala ešte mladá. O dieťa sa príkladne staral od príchodu z pôrodnice, venoval sa mu maximálne, bol vynikajúcom otcom, aj napriek tomu, že sme sa rozviedli. Môj súčasný partner deti miluje, má so svojími krásny vzťah, už sú dospelé, ale dokáže sa hrať s deťmi na návšteve aj hodiny. Možno si podvedome vyberám takých mužov, lebo ja nám sa otec venoval, hral sa s nimi. A ja si všímam medzi maldými mužmi práve opak, vidím ich kočíkovať, učiť deti plávať, bicyklovať, asi sa pohybujem v okruhu iných ľudí, ako ty.
@anonym_c43ec6 podľa mňa muži detí chcú ale takým štýlom že urobím a ty sa staraj. Na zachovanie potomstva. A že je všetko na žene ich už netrápi. Nedajbože že chce nejakú istotu, aj finančnu. To už je považovaná za zlatokopku alebo vypočítavú. Česť mužom čo sa na to takto nepozerajú a myslia to vážne
@anonym_c43ec6 podľa mňa muži detí chcú ale takým štýlom že urobím a ty sa staraj. Na zachovanie potomstva. A že je všetko na žene ich už netrápi. Nedajbože že chce nejakú istotu, aj finančnu. To už je považovaná za zlatokopku alebo vypočítavú. Česť mužom čo sa na to takto nepozerajú a myslia to vážne
@anonym_autor já poznám kopu mužov čo nechceli deti, alebo vyslovene nechcú. Ale užívať si to áno. Priatelku by chceli, a väčšinou vždy žena chcela sobáš aj dieťa a oni to len strpeli ako nutné zlo. Stále sa sťažujú že žena vymýšla, stále niekam ísť, prerábať byt, vymeniť zariadenie, a že jemu to je dobré tak ako to je. A že deckom je len starosť a problémy. Že jak by mu bolo dobré keby to bemal...
@anonym_autor já poznám kopu mužov čo nechceli deti, alebo vyslovene nechcú. Ale užívať si to áno. Priatelku by chceli, a väčšinou vždy žena chcela sobáš aj dieťa a oni to len strpeli ako nutné zlo. Stále sa sťažujú že žena vymýšla, stále niekam ísť, prerábať byt, vymeniť zariadenie, a že jemu to je dobré tak ako to je. A že deckom je len starosť a problémy. Že jak by mu bolo dobré keby to bemal...
@unbeholfen no tak v tom prípade by si mal taký muž vyslovene hľadať ženu ktorá má na všetko rovnaký pohľad ako on. Žiadna svadba, žiadne deti, žiadne spoločné bývanie, len sa občas stretnúť. Taká sa samozrejme hľadá ťažko lebo väčšina žien to všetko chce a potom sa sťažujú chudáci, ale nikto im nekaze do takého vzťahu ísť, ani robiť si deti , ani sa sobášiť, tým pádom by sa nemuseli ani sťažovať ako hrozne oni trpia lebo sa oženili. Nech ostanú sami.
@unbeholfen no tak v tom prípade by si mal taký muž vyslovene hľadať ženu ktorá má na všetko rovnaký pohľad ako on. Žiadna svadba, žiadne deti, žiadne spoločné bývanie, len sa občas stretnúť. Taká sa samozrejme hľadá ťažko lebo väčšina žien to všetko chce a potom sa sťažujú chudáci, ale nikto im nekaze do takého vzťahu ísť, ani robiť si deti , ani sa sobášiť, tým pádom by sa nemuseli ani sťažovať ako hrozne oni trpia lebo sa oženili. Nech ostanú sami.
@anonym_autor nevedia nájsť kompromis, lebo ženy to väčšinou chcú, takých je málo čo nie, a tak tí muži to berú ako nutné zlo. Že sami nechcú byť, a tak radšej pretrpia tie ženské veci. Nie všetci muži sú vyslovene takí že zaťato nechcú, ale väčšinou žena iniciuje svadbu, dieťa, spoločné bývanie. Napríklad seriál Tomáš a Diana je dobrou ukážkou.
@anonym_autor nevedia nájsť kompromis, lebo ženy to väčšinou chcú, takých je málo čo nie, a tak tí muži to berú ako nutné zlo. Že sami nechcú byť, a tak radšej pretrpia tie ženské veci. Nie všetci muži sú vyslovene takí že zaťato nechcú, ale väčšinou žena iniciuje svadbu, dieťa, spoločné bývanie. Napríklad seriál Tomáš a Diana je dobrou ukážkou.
@unbeholfen tak čo to je potom? Vypočítavosť nejaká z ich strany? Že nechcú byť sami tak budú "trpieť" aj keď nemusia a kľudne môžu ostať sami. Skôr by som povedala že to potom tie ženy trpia že majú vedľa seba chlapa ktorý je s nimi nasilu a lepšie by mu bolo samému. Ja si neviem predstaviť byť s niekým keby som videla že nič z toho moc nechce a je to nasilu z jeho strany. Nechcela by som takého, bolo by to cítiť že mu to nie je povôli a ani by som nenutila žiadneho aby do toho šiel keby som videla že nechce. Opustila by som ho a hľadala takého čo chce aj sám od seba alebo radšej ostala sama.
@unbeholfen tak čo to je potom? Vypočítavosť nejaká z ich strany? Že nechcú byť sami tak budú "trpieť" aj keď nemusia a kľudne môžu ostať sami. Skôr by som povedala že to potom tie ženy trpia že majú vedľa seba chlapa ktorý je s nimi nasilu a lepšie by mu bolo samému. Ja si neviem predstaviť byť s niekým keby som videla že nič z toho moc nechce a je to nasilu z jeho strany. Nechcela by som takého, bolo by to cítiť že mu to nie je povôli a ani by som nenutila žiadneho aby do toho šiel keby som videla že nechce. Opustila by som ho a hľadala takého čo chce aj sám od seba alebo radšej ostala sama.
@anonym_autor ja som na vlastné oči zažil hádku kde žena povedala: "spravil si mi decko, tak sa staraj!" Ona sa dala nabúchať aby si muža poistila. Nemala kam ísť tak sa votrela k zabezpečenému mužovi. Jakmile si našla takého do ktorého sa aj zalúbila, raz dva s ním ušla a nechá si vyplácať alimenty. Nie tie ktoré dá súd ale také že "je to tvoje decko tak sa staraj!"
@anonym_autor praveze uz je aj vela mladych zien, co deti nechcu, najdi si kolko je tu tem - nechcem dieta
@anonym_autor ja som na vlastné oči zažil hádku kde žena povedala: "spravil si mi decko, tak sa staraj!" Ona sa dala nabúchať aby si muža poistila. Nemala kam ísť tak sa votrela k zabezpečenému mužovi. Jakmile si našla takého do ktorého sa aj zalúbila, raz dva s ním ušla a nechá si vyplácať alimenty. Nie tie ktoré dá súd ale také že "je to tvoje decko tak sa staraj!"
@unbeholfen a ona sa pred dieťaťom celý čas pretvarovala ako ho miluje alebo ako? On nevidel čo je zač keď si s ňou išiel robiť dieťa? Hrala sa pred ním na sladkú a potom otočila?
Dnes je uz vela muzov, co sa staraju, dokonca niektori aj viac ako matka, ze si vymenia role, lebo zena chce pracovat a chlap zostane doma, nie ako za socializmu, kde chlap bol naozaj vykresleny ako otec rodiny, co pride domov, cita noviny a pokojne zje veceru, co jeho manzelka navarila.
@anonym_autor praveze uz je aj vela mladych zien, co deti nechcu, najdi si kolko je tu tem - nechcem dieta
@zuzana76 áno už som viackrát čítala podobné príspevky. Ja som skôr narážala na muža ktorý chce mať celý život kľud, byť sam sebe pánom, žiadna žena v domácnosti aby mal kľud, možno len nejaká kamarátka ktorá to vidí rovnako a občas sa stretnú. A aj tie ženy čo nechcú deti asi túžia aspoň po harmonickom vzťahu a chcú s partnerom byť a žiť hoci aj bez detí. To je v poriadku pokiaľ majú obidvaja rovnaký pohľad na život. Tu sa skôr bavíme o tom kedy žena chce všetky tie veci a muž nie ale ide do toho nasilu lebo žena chcela a potom sa sťažuje. O týchto píšem nech si hľadajú seberovnu a ak nenájdu tak nech ostanú sami a nech nechajú ženy ktoré majú iné hodnoty napokoji pretože nikto im nekaze aby sa ženili a zakladali rodiny len preto lebo žena chce a potom vyplakavanie ake je manželstvo hrozné. Majú absolútnu slobodu v rozhodovaní a môžu si ju aj vybrať, ale bez tej ženy samozrejme.
@zuzana76 áno už som viackrát čítala podobné príspevky. Ja som skôr narážala na muža ktorý chce mať celý život kľud, byť sam sebe pánom, žiadna žena v domácnosti aby mal kľud, možno len nejaká kamarátka ktorá to vidí rovnako a občas sa stretnú. A aj tie ženy čo nechcú deti asi túžia aspoň po harmonickom vzťahu a chcú s partnerom byť a žiť hoci aj bez detí. To je v poriadku pokiaľ majú obidvaja rovnaký pohľad na život. Tu sa skôr bavíme o tom kedy žena chce všetky tie veci a muž nie ale ide do toho nasilu lebo žena chcela a potom sa sťažuje. O týchto píšem nech si hľadajú seberovnu a ak nenájdu tak nech ostanú sami a nech nechajú ženy ktoré majú iné hodnoty napokoji pretože nikto im nekaze aby sa ženili a zakladali rodiny len preto lebo žena chce a potom vyplakavanie ake je manželstvo hrozné. Majú absolútnu slobodu v rozhodovaní a môžu si ju aj vybrať, ale bez tej ženy samozrejme.
@anonym_autor no vies, lenze aj ta zena je niekedy na vine, ze tlaci na pilu, ved kolke chlapa do toho dotlacia a ano, ten chlap ich neposle prec, lebo mu vyhovuje vztah bez deti a zena dufa, ze sa zmeni a tak ho dotlaci do niecoho, co ten chlap nechcel, len nedokazal povedat nie.
ludia by mali byt dostatocne vyzreli, ked idu bud uzatvarat manzelstvo, alebo plodit deti. Ak to je potrebne, tak sa asi aj rozist skor, ako toho druheho do niecoho dotlacia. Ale opakujem na vine su obaja, aj ten co dotlacil, nielen ten, co sa nechal dotlacit a nedokazal povedat nie. - to je odpoveda na toto - "nikto im nekaze aby sa ženili a zakladali rodiny len preto lebo žena chce a potom vyplakavanie ake je manželstvo hrozné."
@unbeholfen a ona sa pred dieťaťom celý čas pretvarovala ako ho miluje alebo ako? On nevidel čo je zač keď si s ňou išiel robiť dieťa? Hrala sa pred ním na sladkú a potom otočila?
@anonym_autor presne to spravila čo máš v posledných vetách.
Dnes je uz vela muzov, co sa staraju, dokonca niektori aj viac ako matka, ze si vymenia role, lebo zena chce pracovat a chlap zostane doma, nie ako za socializmu, kde chlap bol naozaj vykresleny ako otec rodiny, co pride domov, cita noviny a pokojne zje veceru, co jeho manzelka navarila.
@zuzana76 toto je stránka pre rodičov tak nemalo by tu byť veľa ľudí takých čo rodinu nechcú. Ale napríklad mňa ani neuvidíte v tých častiach fóra kde je o rodine. Tak sa môže stať že aj single ženy tu ondia.
AUTOR-ka to je vyslovene ten prípad aký máš na mysli, preto som ti tú osobu spomenul. Tam to bolo doslova také že nutné zlo, lebo on chcel blízkosť ženy, nebyť sám, tak sa nechal dotlačiþ do týchto vecí len aby mal pokoj. Lebo keby odporoval tak ho nechá. A keď muž je taký dobráčisko že nevie povedať nie, tak potom aj to dieťa je také že tato chcem ísť do mekáča, bezslova ide jak na rozkaz, tato chcem playstation, bezslova mu ho kúpi, tato chcem iphone, zase mu to kúpi. Proste radšej vyhovie ako keby sa mal hádať.
@zuzana76 toto je stránka pre rodičov tak nemalo by tu byť veľa ľudí takých čo rodinu nechcú. Ale napríklad mňa ani neuvidíte v tých častiach fóra kde je o rodine. Tak sa môže stať že aj single ženy tu ondia.
@unbeholfen je tu vela slobodnych, alebo aj zadanych, v manzelstve, ktore deti neplanuju
@anonym_autor pravdive ale "dnesna doba"?... ved to tak vzdy bolo predsa.
Nerozumiem. Na slovensku po slovensky. Prelož.
@unbeholfen tvoj nick znie nemecky 🙂

Nerozumiem. Na slovensku po slovensky. Prelož.