icon

Celoplošné testovanie a otváranie škôl

19. jan 2021

Ako je to s testovaním? Čítam, že deti do 15 rokov nemusia, avšak potom môžu nastúpiť do školy? Či sa školy otvárať nebudú? Od pondelka? Mám v tom už total chaos. Zaujíma ma 1 aj druhý stupeň

Strana
z2
pribinak
19. jan 2021

Najskorší možný termin otvárania škol, o ktorom sa môžeme baviť je 8.2.

deti95060810
19. jan 2021

no chaos máš...😉 o školách sa zatiaľ nehovorí nič resp. žiadny konkrétny termín...
Už len dúfať že tie školy ozaj otvoria...

kristina2015
19. jan 2021

Ja si myslím že tak marec už nie sme v časoch kedy pár pozitívnych ,doma máme sami covid...stačí chvíľka obed kde dáš rusko dole a máš to. Podľa mňa sa ešte predĺži nie je to sranda tie počty ešte pôjdu hore.

kayyaa
19. jan 2021

Zatial nikto nevie, kedy sa otvoria skoly.
Ale vzhladom na situaciu dufam ze tak skoro nie.
Vsade okolo kopec ludi nakazenych, traja znami, z toho jeden 40r a jeden 43r na ventilatore...takze za mna to nie je ziadna sranda a radsej nech sa deti ucia doma, zdravie a zivoty su prednejsie...

autor
19. jan 2021

Toto už neplatí?

armica152
19. jan 2021

toto už dávno veru neplatí

kristina2015
19. jan 2021

To sa ešte bude meniť podľa mňa sa uvidí po celoplošnom ako to dopadne . Tak ale šup deti do škôl snáď majú dosť prístrojov už teraz sú čísla zle . My máme chvála bohu ľahký priebeh ale tie mutácie sú horšie roznesie sa to raz dva .

zuzubb007
19. jan 2021

To už dávno neplatí, podľa mňa tak marec je reálny nástup keď ako tak klesnú cisla

lenadka
19. jan 2021

Mne dnes bolo povedané, že podľa výsledkov testovania. Čiže potom sa už bude všetko riadiť kovid automatom. A teda nebude celé Slovensko na tom rovnako, niekde sa otvoria, niekde nie. Ak náš okres prejde z čiernej do bordovej tak otvoria prvý stupeň ZŠ... Tu si to môžeš pozrieť https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...

autor
19. jan 2021

Ďakujem. Takže teraz sa majú dať ísť otestovať aj deti prvého stupňa? Ak by náhodou otvorili školu?

pribinak
19. jan 2021

Nie. Testuje sa od 15 do 65 rokov

autor
19. jan 2021

@pribinak
@deti95060810
@kristina2015 práveže, krajči sa vyjadril o termíne 1.2 (druhý stupeň) s negatívnym testom.

lenadka
19. jan 2021

Ja moje dievčatá dám, 10 ročná je štvrtáčka ak otvoria školu bez negatívneho testu nebude môcť nastúpiť. Najstaršia má čerstvo 16, tak je to na nej, nakoľko bez negatívneho testu nebude môcť vychádzať, ona s tým ale nemá najmenší problém už ju testovali 4x. Škôlkara nedám on testovaný byť nemusí.

deti95060810
19. jan 2021

Bodaj by si mala pravdu...

autor
19. jan 2021

Už som to našla. Po 29.1 - po testovaní sa rozdelia okresy na skupiny. Určí sa, ktorá skupina sa bude opätovne testovať a ktorá nie. Školy sa otvoria 1.2 alebo 8.2, tiež podľa automatu. No a teda, ak by deti nastúpili do školy, a bolo by to podmienene neg.testom, budú pretestovane pred nástupom.

To je najbližší plán v skratke.

zuzanaete
19. jan 2021

Uz len dufat, ze to bude ten zaciatok februara. Na realitu si treba pockat. Veci sa menia za chodu.

poisonblu
19. jan 2021

@kayyaa len kto bude s tymi detmi doma? nie kazdy moze mat HO...

mariet24
19. jan 2021

Minister zdravotnictva sa vyjadril že 29.1. na tlačovke povie aký bude postup vzhľadom na výsledok testovania... Predpoklam že dovtedy budú školy určite zatvorené....

abbey1
19. jan 2021

@lenadka Ani 10 ročná na prvom stupni nemusí mať test.

jankapepe
19. jan 2021

základnej školy, žiaka strednej školy a poslucháča staršieho ako 10 rokov
do a zo školy a školského zariadenia, ak sa preukáže negatívnym
výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného
na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 vykonaného
od 18. januára 2021 alebo ak prekonal ochorenie COVID-19 a má o jeho
prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, alebo ak táto osoba bola
zaočkovaná proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny
a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní,
23. od 3. februára 2021 do 7. februára 2021 cestu žiaka druhého stupňa
základnej školy, žiaka strednej školy a poslucháča staršieho ako 10 rokov
do a zo školy a školského zariadenia, ak sa preukáže negatívnym
výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného
na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 vykonaného
od 27. januára 2021 alebo ak prekonal ochorenie COVID-19 a má o jeho
prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, alebo ak táto osoba bola
zaočkovaná proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny
a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní,
24. od 27. januára 2021 do 2. februára 2021 cestu na účel sprevádzania
dieťaťa, žiaka a poslucháča podľa bodu 20 až 22, a cestu späť, ak ju
vykonáva osoba, ktorá́ sa preukáže negatívnym výsledkom RT-PCR testu
alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie
na ochorenie COVID-19 vykonaného od 18. januára 2021 alebo osoba,
ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie
starší ako tri mesiace, alebo ak táto osoba bola zaočkovaná proti ochoreniu
COVID-19 aj druhou dávko..........

Podľa tejto časti aktuálneho uznesenia mi logicky vyplýva že test detí bude v tomto období nutný.... prípadne očkovanie či prekonaný covid....

Ale testovať deti do 15 rokov teraz na druhej strane nebudú.

....? Výsledok? Ani srnky netušia 😁

autor
19. jan 2021

@jankapepe to je presne to, čo ma zmiatlo. Pravdepodobne sa otvoria školy pre detí ľudí v prvej línii a bude sa to vzťahovať na nich. Ostatné školy teda najskôr od toho 1.2 a teda, to bude po ďalšom kole testovania

lenadka
20. jan 2021

@abbey1 u nás musela mať aj v prvom kole lebo to boko obmedzené vekom a teraz je vyslovene uvedené, že prvý stupeň antigenovy test, plus jeden rodič test. Akurát výsledok je neistý aj keď ho bude mať školu nakoniec vôbec nemusia otvoriť. Včera som sa pýtala vedúcej oddelenia hygieny detí a mládeže, či musím svoju 10 ročnú štvrtáčku dať testovať.

letfenixa
20. jan 2021

Aká pekná prehľadná tabuľka. A to je asi všetko, čo sa k tomu dá povedať.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
20. jan 2021

@lenadka v akom prvom kole? Myslíš to prvé celoplošné? Teraz sú podmienky nastavené trochu inak. Vám povedali, že otvoria školy po testovaní?

baumka
20. jan 2021

Ešte je celkom možné,že možno otvoria až v marci - po jarných prázdninách, možno aj takto bude niekto z vlády uvažovať? Ak ich nezrušia. Takže ak by šli niektoré deti 8.2. napr. do školy,tak v ich kraji možno začnú jarné koncom toho týždňa,lebo od 13.2. začínajú v niektorých krajoch,viď tabuľka. https://www.zones.sk/kalendar-udalosti/skolske-...

mogaa
20. jan 2021

pred nástupom do škôl budú deti testované zo slín - kloktaním

autor
20. jan 2021

@mogaa to máš odkiaľ?

baumka
20. jan 2021

toto je napr. v nasledovnom texte: " Gröhling spresnil, že kloktacie testy sú určené len pre žiakov druhého stupňa základných škôl a pre učiteľov. Stredoškoláci a rodičia sa budú testovať antigénovými testami." https://www.info.sk/sprava/183277/ziaci-sa-budu...

autor
20. jan 2021

@baumka to ešte nič neznamená. Pochybujem, že to bude doriešené už teraz

Strana
z2