Cena vajíčok v obchode
Ahojte, prosím vás, aká je momentálne cena vajíčok v obchode? Nekupujem, máme domáce a nevieme koľko pýtať za ne. Ďakujem
V obchode neviem, kupujem domáce 2 eurá /10 ks
záleží kde kto a kedy nakupuje...u nás v obchode majú z klietkového chovu cca 1,6-1,8/10ks
Podla toho ake chces, klietkove/podstielkove/volny vybeh. My kupujeme iba z volneho vybehu a tie su myslim okolo 3-4e/10ks, ak kupujeme v bio kvalite ked maju, tie su este o nieco drahsie. Ja ked som videla ako “chovaju” tie sliepky v klietkach, v zovote by som take vajice uz neziedla.
3€ bezne pytaju za domace
vcera som bola kupovat XL za 0,29€, prislo mi to strasne vela
Ja kupujem vajcia z farmy. Sú mega veľké a stoja 2,50€ 10ks
Domáce z dvora 1,50€/10 ks.
Ďakujem pekne.
Vidim podla odpovedi, ze zalezi aj od lokality, kde sa predavaju. V meste sme ochotni naozaj zaplatit za domace produkty relativne vela penazi, lebo je nam to vzacne.
ja kupujem od suseda za 2,50 za 10ks
@zuzanockamt fu za 1.5 aby sa dnes niekomu oplatilo predávať... ktovie čím ich kŕmia. Ja len za krmivo dám 45e mesačne a máme len 20 sliepok
Autorka
Normálne krmivo - pšenica, pasú sa navoľno. Pani to nerobí kvôli zisku. Predáva prebytky známym a susedom.
Tiez si myslim ze 1,50 je malinko. Co na tom zarobia chudaci? Tak min 4 eura za 10 ks aspon.
@belllinka Pani to nerobí kvôli zisku. Nie je to jej zdroj príjmu. Má prebytky, tak sú všetci spokojní.
No ja tiež kupujem len tie "prebytočné", od viacero ľudí z okolia, ten kto aktuálne má nazvyš, od toho vezmem a všetci majú po 2 eurá za 10 ks /tt okolie/. Sliepočky voľne behajú, áno viem, lebo všetky som videla a vajíčka sú všetky vždy krásne .
Videla som predávať aj za 4 e 10ks ale teda nikto sa nehrnul.
My mame väčšie doteraz sme pytali 7eur za 30ks
Po novom ked budeme mat nove sliepky budúci rok zrno islo o 200%vysse plus....zneska domaca a budem pytat 8 az 9eur za 30ks
BA - domáce 10ks / 2 Eura. Kupujem od kolegu
Lidl - klietkovy chov 1.99e/10ks veľkosť M, malý obchodík kde majú vajíčka z farmy Medzev 0.20e/ks veľkosť L, MilkAgro tie isté vajcia z Medzeva 0.28e/ks veľkosť L.
Za domáce platím 2.30/10ks
Ja keď nemám tak poviem kolegovi nech mi donesie dve preložky,čiže 60 vajec a pýta si 10€.
Tiez berem z dvora a 2€ za 10ks
Pred sviatkami majú ísť ešte o tretinu hore s cenou v obchodných reťazcoch
Včera v coop jednote 15ks vajec 3,49eur
Billa 10 vajec 2 eura
Ja kupujem domáce 30 ks za 5€

Najlacnejšie sú M za 2€ ...bežne stoja aj viac takže 2,5-3€ kľudne za 10 ks