icon

Cesta mimo čierny okres za starou mamou

25. feb 2021

Prosím neodsudzujte ma, viem že to čo plánujeme nie je správne, uvedomujem si, že porušujeme pravidlo a nie som na to hrdá ale.... Potrebujeme ísť navštíviť moju starú mamu. Ona je onkologický pacient, ktorému ostáva žiaľ pád dní života a nám nedá neísť sa s ňou rozlúčiť. Žiaľ je u môjho brata v inom okrese ako bývame my. Okresy sú od seba vzdialené, takže cesta trvá 2,5 hodiny. My sme kvôli tomu s manželom zostali pracovať z domu, aby sme sa s nikým nestretávali, deti sú tiež radšej doma a nechodia do škôlky. V sobotu sa ideme celá rodina ráno otestovať a ak budeme negatívny chceme rovno sadnúť do auta a isť za starkou. Obávam sa však prípadnej kontroly zo strany polície. Či by vedeli pochopiť dôvod našej cesty a bola by poľahčujúca okolnosť to že sme negatívny. Lebo popravde veľká pokuta by bola pre nás nereálna na úhradu.

Viem, že na druhej strane nie sme ani prvý a ani posledný čo niečo takéto spravia, preto sa pýtam na rovinu, dostal tu niekto za to pokutu a ak áno v akej výške prosím?

Strana
z2
sasa1310
25. feb 2021

a prečo idete všetci? Veď choď sama. To môžeš a nedostaneš ani pokutu.

nafka0483
25. feb 2021

Pises, ze vies, ze to nie je spravne a ze porusujes pravidla. Tym padom musis ratat s tym, ze je mozne ze vas hliadka zastavi a ze vam pokutu da.
Velmi tazko je povedat co bude. Nemusi sa ti ozvat nikto kto bol skontrolovany a dostal pokutu ale to neznamena, ze sa to nestane prave vam.

moniquer
25. feb 2021

Môj syn brázdi SK pracovne a ešte ani raz ho nikde nezastavili, takže neviem odpovedať. Viem, že kontroly robia námatkovo. Ak by ma zastavili, povedala by som, že sa idem postarať o blízku osobu. Ale radšej by som naozaj išla sama, prípadne s mužom a nie celá posádka auta.

ibrunova
25. feb 2021

Ak je to už takto, tak by som šla asi bez detí.

autor
25. feb 2021

@sasa1310
@moniquer moje deti starkú milovali, veľa nám pomohla, pomáhala s nimi keď boli bábätká a ona sama prosila, že ich túži ešte raz vidieť. Ja nemám to srdce nezobrať ich za ňou, naposledy. Oni sami o tom nechcú ani počuť, keď som sa ich na to pýtala. Za ďalšie,neviem, nie som si istá, že zvládnem toto bez podpory mojej rodiny. Je to pre mňa veľmi bolestné a jej strata bude najťažšia akú som kedy zažila. Vedomie, keď budem odchádzať, že je to naposledy čo ju vidím... neviem, sama tam jednoducho nejdem.

simca06022011
25. feb 2021

Museli by ste mat "stastie" na kontrolu. Chodia mi chalani cely den hore doel po SR (samozrejme maju dovod), ale kontrolu mal jeden raz, ostatni ani raz.. a mna cestou do prace kontrolovali presne 1x.. otazne je ako to bude v sobotu, lebo teraz to zacali dost sprisnovat, uz boli prisnejsie aj kontroly na hraniciach v utorok. Isla by som, bez deti a riskla to, naozaj babka v takomto zlom stave je podla mna dovod ist. Lepsie ako si vycitat, ze sme ju neboli pozriet... Na druhej strane, neviem ake su stare, da sa povedat, ze idete iba nieco jej odniest, je chora a podate jej to, a deti sa prevezu. Viem ze to nie je "ok", ale proste ked sa neda inak.. a naozaj v takychto pripadoch riziko/prinos navstevy... to ako sa smejeme, ked o dusu sekyruju kamionistov, ale ludia lietaju po dovolenkach a karantenu nik nekontroluje.

nafka0483
25. feb 2021

V tejto dobe uz zazil podobnu situaciu plno ludi, bohuzial :( nemohli sa rozlucit, navstivit v nemocnici a podobne. Citis, ze to chcete urobit takto, tak potom neostava ine iba zmierit sa s tym, ze je mozne, ze dostanete pokutu. Takze byt na to pripraveny.

moniika268
25. feb 2021

Môj manžel chodí do práce z čierneho okresu do čierneho a už ho kontrolovali viac krát, dokonca 2x v jeden deň a pozerali všetko test, pracovnú zmluvu, papiere od auta aj dychovu skúšku robil. Ci by vám dali pokutu neviem, ale pravdepovedne ak vás zastavia vás ďalej nepustia 🙃

panelacikova
25. feb 2021

autorka: ak je pravda všetko, čo píšeš, tak si tu nemusela dávať ani otázku... ja osobne som totiž za dodržiavanie pravidiel, atď..., ale nejdem ťa odsudzovať. pokiaľ ste fakt poctivo doma a do termínu testu aj budete a bude to dohromady aspoň 7 dní (čo by už AG ukázal prípadnú infekciu), a pokiaľ aj starká má starostlivosť od ľudí, ktorí sú zodpovední a nie je u nich riziko nakazenia a šírenia, tak by som to z tvojej strany poňala ako starostlivosť o blízku osobu (je chorá a ide aj o jej psychickú pohodu). Manžel bude vystupovať ako šofér, ty si blízka príbuzná a deti nemáte kam dať. Bodka. Čo sa týka kontrol na cestách, tak široko-ďaleko čo čítam, nikde žiadnej kontroly niet, až včera vraj pod Strečnom bola a kopu vodičov - pracujúcich ľudí - sa sťažovalo, že kvôli tomu meškali 30-60 minút do práce... predpokladám, že budú na to obrovské sťažnosti, nie každý zamestnávateľ bude mať pochopenie a ľudia sa budú búriť. v každom prípade, pokiaľ štát nevypne republiku, tak takéto kontroly aj tak zmysel nemajú, kto chce, dôvod si nájde. vy však dôvod máte a môj názor je, že pokiaľ dodržiavate naozaj všetky opatrenia, tak je tento dôvod opodstatnený. ak som ťa dobre pochopila, pôjdete z bytu (svojho) do bytu (bratovho) a presuniete sa autom. nevidím v tom ohrozenie života a zdravia iných. ešte si ale poriadne over brata, či všetko dodržiava ako má, aby ste sa pre dobrý skutok (návšteva umierajúceho človeka) neocitli vy ako rodina v nebezpečenstve.

panelacikova
25. feb 2021

@simca06022011 presne, moja reč. tu sa autorka bojí toho, že dostane pokutu za takúto vec, ale dovolenkári veselo lietajúci si hore-dolu po Afrike a neviem akých ritiach, tí sú nedotknuteľní.... ani sa už nečudujem, že ľudia poľavujú a majú na saláme :( nič v tejto republike, čo sa týka covidu, nemá systém...

marcela64
25. feb 2021

Pokiaľ tam chceš naozaj ísť , tak choď sama.Je to bezpečnejšie aj pre teba aj pre tvoju rodinu. Čo sa týka kontrol tak im buď skús vysvetliť situáciu alebo popros šéfa nech ti dá papier, že ideš na pracovnú cestu , ak máte dobré vzťahy v práci . Tak isto mu vysvetli situáciu, ľudia hádam nestratili všetok súcit ešte

katka708
25. feb 2021

Neviem kade pôjdete ale okolo Bystrice a na Donovaloch každý víkend kontrolujú.
U vás by som uviedla ze sa idete postarať a blizku chorú osobu. Manžel šoféruje, ty si najbližšia príbuzná a deti nemáte kde nechať. Ak by robili problémy tak povedz pravdu. Starkej už neublížite, idete splniť jej posledné prianie a týždeň po návšteve sa dáte opäť otestovať keďže ste z čierneho okresu...

bobo2433
25. feb 2021

Chod ,riskni to a nepýtaj sa .... Sama píšeš že je to posledný krát čo ju budeš vidieť živú...rodina je najviac ,neviem si predstaviť sa nerozlucit keď druhý zomiera... Kadekto behá hore dole po Slovensku za blbosti a neberie ohľad a kašle na zákaz... Ja by som išla a hotovo.aj keď ja som za dodržiavanie zákazu ,nikam nechodíme ,rodinu som si poriadne už dlho nevidela...ale v tomto prípade by som šla.moj názor.....

zuzka38
25. feb 2021

@bobo2433 mam rovnaky nazor... toto je vec, ktoru nevies spravit nikdy inokedy, posledna prilezitost.. nikto by mi to nezabranil, keby som nesla, vycitala by som si to do konca zivota
a policajotm ak by ma nahodou zastavili by som povedala pravdu

luba41
25. feb 2021

sadnite do auta a chodte..vyhnite sa cestám, kde najčastejšie kontrolujú a zastavujú / aj ked nie je nudzový stav/..

alexk12
25. feb 2021

Choďte autobusom🙄

autor
25. feb 2021

@alexk12 to určite nie, to má aký zmysel? Lebo pre mňa žiaden. Za prvé nedostane nás až tam kam potrebujeme, za druhé je to pre mňa zbytočné riziko potenciálnej možnosti sa nakaziť.

panelacikova
25. feb 2021

@alexk12 no to už je inteligentná reakcia....

nafka0483
25. feb 2021

Podla mna narazala na to, ze VRAJ autobusy nezastavuju a nekontroluju.

sasa1310
25. feb 2021

tak potom ešte jedna možnosť. Choďte o 1. v noci a pokutu nedostaneš naisto

veronikaszabova
25. feb 2021

@sasa1310 Tiez ma to napadlo, ze medzi 1:00-5:00 mozu ist bez problemov

miriam11
Odpoveď bola odstránená
tanja111
25. feb 2021

Povedz ze omylom si sa tam ocitla.. 😉Ja v tvojej situácii by som to riskla.. Držím palce..

dollyzv
25. feb 2021

Choďte v noci keď nieje zákaz vychádzania,vtedy vám pokutu dat nemozu..nie som za obchádzanie pravidiel,ale v takýchto prípadoch by som tie pravidlá sama porusila

mint_blossom
25. feb 2021

Mozes ist v noci prip. do prirody mimo okres (neplati pre cierne okresy) cez cierny okres mozes prejst ale nesmies zastavit 🙂

lasina
25. feb 2021

Choďte v noci od 1 do 5 rana je výluka

ninusa221
25. feb 2021

My chodime pravidelne pozerat mojich a pristelovych rodicov a to ideme NR-ZV- RS a späť zatial nas nikto nezastavil

misa11111
25. feb 2021

Nas tiež ešte nikto nezastavil a to sme videli aj policajtov stať na ceste

altair
25. feb 2021

Chodím za prácou do iného okresu. Za celú dobu (od októbra - od vyhlásenia výnimočného stavu) ma zastavili policajti raz.

oblecenie99
25. feb 2021

Som za dodržiavanie pravidiel, poctivo sedíme doma, u našich sme neboli od začiatku decembra (cez tri okresy) Ale keby som bola na tvojom mieste, išla by som tiež. Podľa opisu situácie je toto starostlivosť o blízku osobu. Manzel je šofér a deti nemáte kam dat.

Strana
z2