icon

Môžem navštíviť kardiológa mimo môj okres?

7. nov 2023

Zdravím. Trápi ma už pár mesiacov vysoký tlak a bola som dnes u obvodnej lekárky, ktorá mi namerala tlak 150/120. Teraz si mám týždeň zapisovať tlaky a následne, ak budú tlaky zlé - čo vyzerá že budú, aj keď doma je to okolo 130/95 - tak ma pošle na kardiológiu.

Moja otázka znie - vezme ma aj kardiológ, ktorý je mimo môj okres, alebo musím jedine k niekomu z okresu? Chcela by som ísť k jednému konkrétnemu v mojom krajskom meste, pretože sú naňho veľmi dobré ohlasy a hlavne je známy tým že rieši pacienta ako celok a nie len tlak samotný, a takisto ľuďom na prvý raz sadnú nm predpísané lieky, pretože ich predpisuje po zvážení všetkých okolností. Na rozdiel od kardiológa, ktorý je v mojom okrese a ktorý nasadzuje lieky štýlom pokus-omyl.

Niekomu by to mohlo prísť že preháňam, ale naozaj sa chcem zveriť do rúk odborníkovi, ktorý vie čo robí. Aj vzhľadom k mojej rodinnej anamnéze.

Ďakujem veľmi pekne.

markusrasford
•
7. nov 2023

Môžeš aj v inom okrese

viestta
•
7. nov 2023

Stale plati slobodna volba lekara, takze mozes ist tam, kde ty uznas za vhodne

deti95060810
•
7. nov 2023

kľudne choď... len aby ťa zobral...

luccija
•
7. nov 2023

Môžeš ísť kde chces, ale či má voľné kapacity?
Zohnať kardio, neurologa, internistu je nad ľudské sily teraz vybavujem doktorov otcovi je to na plač
a plnú penazenku

mogaa
•
7. nov 2023

musíš mu zavolať a spýtať sa či ťa vezme...lebo nemusí.....dokonca ťa nemusí zobrať ani ten z tvojho okresu....väčšina sa pýta odkiaľ si a až potom sa rozhodne či ťa vezme ak má teda voľnú kapacitu...

macekovam
•
7. nov 2023

Ahoj a odkiaľ je ten kardiológ?

taktotedanie
•
7. nov 2023

Ak ta vezme tak mozes

mamina7070
•
8. nov 2023

jasne mozes uplne kludne