icon

Cesta mimo čierny okres za starou mamou

25. feb 2021

Prosím neodsudzujte ma, viem že to čo plánujeme nie je správne, uvedomujem si, že porušujeme pravidlo a nie som na to hrdá ale.... Potrebujeme ísť navštíviť moju starú mamu. Ona je onkologický pacient, ktorému ostáva žiaľ pád dní života a nám nedá neísť sa s ňou rozlúčiť. Žiaľ je u môjho brata v inom okrese ako bývame my. Okresy sú od seba vzdialené, takže cesta trvá 2,5 hodiny. My sme kvôli tomu s manželom zostali pracovať z domu, aby sme sa s nikým nestretávali, deti sú tiež radšej doma a nechodia do škôlky. V sobotu sa ideme celá rodina ráno otestovať a ak budeme negatívny chceme rovno sadnúť do auta a isť za starkou. Obávam sa však prípadnej kontroly zo strany polície. Či by vedeli pochopiť dôvod našej cesty a bola by poľahčujúca okolnosť to že sme negatívny. Lebo popravde veľká pokuta by bola pre nás nereálna na úhradu.

Viem, že na druhej strane nie sme ani prvý a ani posledný čo niečo takéto spravia, preto sa pýtam na rovinu, dostal tu niekto za to pokutu a ak áno v akej výške prosím?

Strana
z2
angel993
25. feb 2021

My sme išli v noci, potrebovala som ísť k lekárovi do iného okresu, ale išli sme týždeň skôr aj k rodičom. Za našou obcou pravidelne otáčajú autá. Naspäť sme išli cez deň s potvrdením o návšteve lekára.

luccy89
25. feb 2021

Chodte, pekne vsetci. Ziadne, ze sama. Riesenie ti tu baby napisali, deti nemate kde nechat... preboha, viete kolko ludi si teraz vycita, ze nesli navstivit najblizsich a uz ich nikdy neskor nevideli...

luccy89
25. feb 2021

Zle mi je z tohoto, niekto nemoze ist navstivit umierajucu babku a niekto sa omylom zaockuje a potom este postuje fotky vo zvaracskych okuliaroch na Maledivach🤮

gulka123
25. feb 2021

Ja by som sa s prepáčením vysrala na tieto všetky hlúpe opatrenia... priateľovi nechceli povoliť ísť na pohreb vlastného otca... (nakoniec šiel, pretože je úplne nelogické, aby tam nebol) To čo už je toto? To kde žijeme, že sa nemôžme rozlúčiť s nami veľmi blízkou osobou? Dajte si spraviť testy a choďte... to či chcete ísť 10ti alebo len ty sama, to je len na tebe alebo na vás ako sa rozhodnete, ak by vás zastavili vysvetlíš im situáciu a myslím si, že nikto nie je až taký bezcitný, žeby toto človeku nedovolil...a tí, ktorí by náhodou napísali, že opatrenia sa musia dodržiavať atď.... dodržiavam ich, nikam nechodim☺️ píšem lne svoj názor, že ak by som bola na jej mieste určite by som šla...
Ak nepôjdeš, budeš to navždy ľutovať, ver mi...

lentilkaxxx
25. feb 2021

Logicky je to blbosť, ale podľa nariadenia si môžeš ísť vyzdvihnúť tovar do výdajne. Nikde sa nepíše, že to musí byť v mieste bydliska. Tj. môže to byť aj 2,5 hodiny od domu.😉
Ako píšu dievčatá hore, manžel je vodič a deti nemáte kde dať. Vyriešené

lenkatt2
26. feb 2021

Zazili sme podobne, pred par tyzdnami, volali nam z nemocnice, ze mozme prist za otcom... na druhy den sme sa dali otestovat a isli.
Volala som znamemu na policii, povedal ze kontroluju, ale dovod nasej cesty by akceptoval. No vzdy sa zamyslam, ako by to clovek tym policajtom dokazoval, ten ucel jazdy.

elizabet173
26. feb 2021

@gulka123 kto mu to nechcel povolit? Je to nezmysel, bolo to vo vynimkach vzdy. Zomrela mi teta pocas tvrdeho lockdownu na jar, tak viem.

delphineta
26. feb 2021

Uprimne?šla by som aj s detmi

17alisha
26. feb 2021

Ja chodim do prace cez tri okresy, moja mama cez styri a odkedy je tento stav, tak policajtov som ani len nevidela. Dokonca ani merat rychlost. Ved v tych nariadeniach je tolko vynimiek, ze kto chce, vyhovorku si najde. Ides do prirody, na nakup,starat sa o blizku osobu, k lekarovi, na test. Toto vsetko ti nemaju ako dokazat, ze nehovoris pravdu. Je to potom uz len o svedomi konkretneho cloveka, ci tie nariadenia bude dodrziavat alebo mu prasknu nervy a vysere sa na to.

katulienkax
26. feb 2021

@panelacikova presne Hurghada, Dubaj a kadejaka rit stale, bez karnteny a kontroly a svojich pribuznych si nesmiem pozriet. A vcera posranci na pohrebe a kebyze vam niekto umrie tak len 6 ludi. Ano sme na jednej lodi - hovno, jedni su v podpalubi a ini v luxusnych kajutach

katulienkax
26. feb 2021

@luccy89 ano presne toto sak stari rodicia mozu umriet na hocico ine a budete si to vycitat ... hlavne ze vcera na pohrebe 150 posrancov

Strana
z2