icon

Cesta z Rakúska z nákupov

kika1106
13. dec 2021

V pohode prejdem ako zaočkovaná ?

nyusika
13. dec 2021

ano

sisulia
13. dec 2021

Myslim, si ze takto hej

viestta
Odpoveď bola odstránená
sissy27
13. dec 2021

@kika1106 ano, len by si mala vyplniť ehranicu.
@viestta ako plne zaočkovaná nemusí ani karanténu ani test

loginexistuje
13. dec 2021

do ehranice akonockovana sa stacibraz za sest mesiacov registrovat opakovane uz nemusis nemas karantenu

sorciera24
13. dec 2021

@viestta je ockovana, netreba nic, plati vynimka, len vypisat e-hranicu

weronika171717
13. dec 2021

Nemusíš vôbec nič, ani ako neockovana

loginexistuje
13. dec 2021

@weronika171717 neklam ty si zjavne v rakusku nebola ako neockovana si ani neskrtnes

kiwi3
13. dec 2021

@weronika171717 tak to urcite... 😅

weronika171717
13. dec 2021

@loginexistuje keď myslíš 😁

vevesh
13. dec 2021

@loginexistuje tak cez hranice na tajnasa tam a spat sa dostane, ked kontroly su namatkove...a do hofera tiez aj bez ockovania🙈🙉🙊

@weronika171717 ako neockovana cestovat mozes, ale karantenu obist velmi neobides, pokial ta na hraniciach stopnu...

loginexistuje
13. dec 2021

@vevesh neviem ako casto chodis cez hranice do rakuska ja pravidelne nakupujem tam bezne (teraz ako boli uzavreti samozrejme nie ) ale teraz ako otvorili idem asi zajtra a teda kontroly na vstupe boli vzdy (rakusania) plus niektore obchody pri vstupe toez (hofer nie)
a dokonca som zazila aj kontrolu v prevadzke (policajti)
ako ak manniekto na rakuske pokuty nech sa paci nech vyskusa sam ale radit to inym 😔

vevesh
13. dec 2021

@loginexistuje tak bola som z ineho smeru de-at, ale kontroly boli namatkove. Priletela som z iraku, vobec nekontrolovali ani ocko/ani pcr test. Z iranu naopak kontrolovali dosledne. Z anglicka sa do nemecka svagor bez ockovania nedostal...fakt zalezi na "stasti" a kontrole. Ale tak cudziemu by som to teda neradila. V nemecku pokuta 2500e, nech sa paci...

kika1106
autor
13. dec 2021

@loginexistuje než nezavreli Rakúšania hranice som chodila tiež často len potom dali aj nám lockdown a je zákaz vychádzania no otvorili hranice Rakúšania tak by som chcela ísť len neviem s tým návratom na Slovensko či budú chcieť vedieť účel cesty keď zbadajú nákupu či nebude zle keď mame lockdown 😅

maris5
13. dec 2021

My sme sa chodili v lete kupat do AT plus nakupy, nebolo dna co by nas nezastavili. Este aj strcil hlavu do auta, ze kto sedi vzadu. Samozrejme cestou spat na SK hranuci mrtvo.

maris5
13. dec 2021

@kika1106 nikto sa nebude pytat na ucel tvojej cesty. Nie si na colnici. 🤭
Ty ides domov. Musis mat e-hranicu, ak su ocko, nie starsiu ako pol roka. Ak beries deti, nezabudni pasy

diusqa761
13. dec 2021

@kika1106 chlap chodí ako pendler do Rakúska a späť na SVK 2x týždenne už niekoľko mesiacov a nezastavili ho ani raz

loginexistuje
13. dec 2021

@vevesh tak to zavisi odkial kam zo slovenska ked ides do at kontroluju ale tak my sme tusim pravidelne medzi najhorsimi consa tyka covid a ocko a tak

kiwi3
13. dec 2021

@kika1106 hranice boli stale otvorene
tak ja neviem, ci chodite do rovnakeho rakuska, ale rakusania kontroluju minimalne namatkovo, aj sa pytaju, kam ides