icon

Cestovanie mimo okres - opatrenia

24. nov 2021

Ahojte viem že teraz len vyšli opatrenia ale môže mi niekto vysvetliť ako to bude s.cestovanim mimo okres? Lebo ja mám ísť v sobotu k chorej máme ktorá je ztp.. postarať sa o ňu kým sestra vyzdravie a teraz neviem či budem môcť keďže žije mimo môj okres aj kraj

janka1011
•
24. nov 2021

Tak to by ma ani nenapadlo uvažovať, či môžem ísť k chorej mame.Proste idem a hotovo.

janai1
•
24. nov 2021

Precitaj si vyhlášku a dozvieš sa 🙂 starostlivosť o inú osobu je vo výnimkach
A len tak mimochodom, zakaz-nezakaz toto by som vyhádala aj so 100 policajtmi

estrella5
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
24. nov 2021

@estrella5 jasné len keď ma zastavia pre kontrolu tak ako to preukázem ?

janka1011
•
24. nov 2021

Starostlivosť o blízku osobu je predsa povolená. Poniektorí to beriete prehnane vážne.

estrella5
•
Autor odpoveď zmazal
•
kkovacovak
•
24. nov 2021

Sú vo vyhláške nejaké sankcie? Ak nie tak si môžeš ísť kam chceš. Aj na tlačovke hovorili že je to na zodpovednosti ľudí a oni nemajú kapacity to kontrolovať.

vellllo_70
•
24. nov 2021

Veľmi som nepostrehla ale platí zákaz cestovania medzi okresmi na 10 dní? 🙊

zuzikak
•
24. nov 2021

nijako to nedokazes. Mama ti predsa nevystavy kolkovanu ziadost o starostlivost o nu . Nerozmyslala by som ani minutu a sla. Ak neveria, nech idu s tebou sa presvedcit. Mozno ti aj s nakupom pomozu 🙂

@estrella5 presne tak

vellllo_70
•
24. nov 2021

@kkovacovak prepáč asi sa pýtam ako blbá ale týka sa to cestovania medzi okresmi?

janai1
•
24. nov 2021
vellllo_70
•
24. nov 2021

@janai1 áno na prvú alebo druhú otázku? 😂🙊

janai1
•
24. nov 2021

@vellllo_70 na akú prvú alebo druhu? Pýtala si sa ci je zákaz cestovať medzi okresmi... Tak áno je... A keď už tak je to 14 dní

kkovacovak
•
24. nov 2021

@vellllo_70 čo myslíš tie sankcie alebo kontroly?

vellllo_70
•
24. nov 2021

@kkovacovak kontroly

kate_cs
•
24. nov 2021

Toto riešime aj my. Mama nie je chorá, ale opatruje babičku po mozgovej porážke a práve tento víkend sme tam konečne mali a deťmi ísť. Mama aj babička sa vždy neskutočne tešia, keď prídeme. Posledný lockdown to policajti u nich v meste brali vážne a reálne stali na vstupoch do mesta (sú na hranici okresov) a kontrolovali ľudí 😕 a tak sa bojím a váham. Či mi môžu dať pokutu, či mám silu sa s niekym dohadovať. Aj som si poplakala ako mi to prišlo ľúto 😞

kkovacovak
•
24. nov 2021

@vellllo_70 no v podstate sa na tlačovke vyjadrili veľmi neisto. Skôr na ten štýl že veria že ľudia budú zodpovední a že to budú dodržiavať. Nepríde mi že by mali v pláne mať hliadky ako minulý rok. Pýtali sa ich na sankcie a to tiež moc neriešili. Takže mi príde že to nebude tak ako to bolo

vellllo_70
•
25. nov 2021

@kkovacovak ďakujem ☺️❤️

vellllo_70
•
25. nov 2021

@kate_cs za pokus nič nedáte ja by som určite išla ☺️

jana_eyre_2
•
25. nov 2021

Samozrejme o chorú mamu sa postarať môžeš.. dnes ide môj manžel voziť svoju mamu po doktoroch, býva v inom okrese.. výnimiek kedy môžeš ísť cez okres je viac..

Teraz ide o to aby sa ľudia nestretávali pokiaľ NEMUSIA ..

leuska1991
•
25. nov 2021

@kate_cs hlavne,ze ludia mozu do velkych fabrik,kde je 3000ludi ,ale k mame,babke atd...sa musime bat ist. Smutna ta nasa vlada. A ze velmi tvrde opatrenia😓

kate_cs
•
25. nov 2021

@leuska1991 veď toto. Všetci sme sa dali očkovať už dávno, aj babička, tá sa dokonca nakazila v dome sociálnych služieb hneď po porážke a našťastie to zvládla. Teraz je už u mojej maminy doma a opatruje ju a dávame si veľký pozor. Dodržujem veľa opatrení, ale vidím ako zle to znášajú ľudia, že nemôžu vidieť rodinu 😞