icon

Chcem byť perfektná

miminka272
24. nov 2014

Rozmýšľam či je tu niekto s podobnými problémami ako ja lebo mám čoraz častejšie pocit že som nejaká divná. :D Som prvý krát tehotná, neplánovane. No s priateľom sme už 5 rokov a aj tak sa to malo uskutočniť niekedy o 5-6 rokov. Akurát som skončila vš denné a prešla na externé ktoré si určite dokončím aj keď sa mi veľa ľudí čuduje a ja nechápem prečo. Neviem prečo by som nemala študovať ten jeden rok a pár mesiacov popri bábätku. :-/ Problém je v tom že som príliš mladá a necítim sa na to a okrem toho som silne zaťažená na kariéru. Dostala som veľmi dobé miesto v Bratislave, no vzhľadom na tehotenstvo a súčasné doštudovanie som to nechala tak. Na jednej strane som sa chcela vypracovať byť niekým, starať sa o seba, užiť si mladosť aj s peniazmi a kariérou, vplyvnými priateľmi, veľa veľa cestovať a byť s priateľom len tak. Po skončení školy si za rok naplánovať dokonalú svadbu. Postaviť domček a až potom dieťa. Deti mimochodom milujem a chcem byť najlepšou matkou akou dokážem byť. Lenže popri tom sa akosi nechcem vzdať tých svojich plánov čo sa týka kariéry, štúdia. Do práce nechcem ísť tak chcem rozbehnúť vlastný biznis. Zároveň nie som ochotná odísť od dieťatka skôr ako pôjde do škôlky. Samozrejme si zakladám tiež na tom aby som mala dokonale upratané vždy v domácnosti a taktiež aby om bola stále príťažlivá. Je to podľa Vás reálne? Byť perfektná vo všetkých smeroch?

jalito
26. nov 2014

@miminka272 ja som ti diagnozu neurčila, to, čom čítam je bohužial i realita, sama som sa tým v okolí stretla. Ty len nechceš bra´t život taký aký je, máš ho presne nalinajkovaný a akúkoľvek odchýlku od normálu si odmietaš pripustiť. Može sa potom s teba stať síce perfektná mamina, upravená, tip-top, ale keď zhodíš make-up, každý uvidí strhanú tvár a tridsaťročnú babu, ktorá vyzerá na patdesiat.
Keď sa ti narodí dieťa bude všetko inak, a ty s tvojím pohľadom na život budeš možno i kandídátkou na laktačnú psychózu...

miminka272
autor
26. nov 2014

@jalito tak to vyznelo že buď skončím na psychiatrii alebo alkoholička 😀 teraz píšeš už trochu inak, že si sa s tým stretla v okolí, no pred tým že sa toho veľa píše.. to ja neberiem ani ako argument 🙂
keby si si čítala pár stránok dozadu tak by vedela že nemám ten život nalinajkovaný a sama som sa tu už viac krát vyjadrila že nemusí sa mi všetko splniť... pretože všetko sa naplánovať nedá, v živote sú neočakávané udalosti ktoré dajú životu úplne iný smer... napríklad pozri sama som napísala v úvodnom príspevku čo som všetko chcela a že som neplánovane otehotnela a že mi to narušilo plány, zdá sa ti že by som sa tu stresovala alebo nebodaj bola nahnevaná že mám dieťa ktoré mi všetko zmenilo... ani náhodou, ja sa na bábätko strašne teším ALE mám nové plány ktoré sú prispôsobené tomu čo sa stalo.. takže nie je na mieste písať že akúkoľvek odchýlku si odmietam pripustiť.. veď toto je asi najväčšia odchýlka aká sa mi mohla momentálne stať 😀 a ja mám z nej radosť a nevzdávam sa 🙂 už chápeš? 😉
vidíš a zase začínaš s diagnózou 😀

stano4000
26. nov 2014

@miminka272 takze vlasne pises: "nechcem sa prisposobit vzniknutej situacii, dieta ktore mi do zivota pride ma ide obmedzovat, najma v tom co som si naplanovala a co ako som si to predstavovala a od vas potrebujem aby ste mi schvalili, ze naozaj mam moralne pravo si ziadat od zivota co chcem a co som si naplanovala!" ???

alebo ako to myslis?

nikde v tvojom texte nie je spomenuta alternativa, prisposobenie sa vzniknutej situacie... a co mna najma prekvapili: "vplyvny priatelia"... to je akoze kto? priatelia su ludia na ktorych sa mozeme spolahnut v zivotnych situacich do ktorych sa dostavame, ci ma niekto vplyv alebo nema vplyv, je uplne jedno, ak je to priatel... predpokladam ze tebe treba este par rokov na dospievanie... poprosim ta dieta ved ku sportu, nech moze svoju frustraciu z rodiny ventilovat nejakym inym sposobom ako su drogy! diky!

miminka272
autor
26. nov 2014

@stano4000 však hneď príspevok nad tým tvojím píšem pravý opak toho ako si to ty pochopil 😀 už len to o niečom svedčí 😉

no stano nedá sa tu napísať celý román o mojom živote 😉

jalito
26. nov 2014

@miminka272 Moja, a to ta nikto neučil, že keď chceš jedno, musíš pre to obetovať to druhé? Koľko máš rokov? Predpokladám, že máš od dvadsiatky ďaleko, ale tridsať ešte nemáš... nie si už tak stará aby si to nepochopila.

miminka272
autor
26. nov 2014

@jalito no ja to píšem na základe toho že v živote som dosiahla zatiaľ vždy pravý opak.. napr. chcela som pracovať a popri tom študovať denne na VŠ, venovať sa domácnosti, priateľovi, rodine a tiež mať nejaké kultúrne vyžitie a vidíš všetko som zvládla.. mala som všetko čo som chcela, len som popri tom bola ochotná sa viac snažiť ako ostatné spolužiačky na vš, ktoré nikdy nechápali ako to zvládam.. a stres som nemala nikdy, musíš si vedieť veci nejak naplánovať, usporiadať a hlavne nesedieť pri telenovelách 🙂 takže nesúhlasím s tebou, teraz keď chcem byť matka a chcem mať 2 deti tak 6 rokov mám sedieť len doma nikam sa neposunúť v rozvoji, myslíš si že toto je správne?
sme ženy, musíme toho zvládnuť oveľa viac ako muži

jalito
26. nov 2014

@miminka272 dobre, ale úvodný príspevok si mala formulovať inak. Takto to tu vačšina pochopila negatívne.
Nikto nemože byť dokonalý, pochop to. V ľudoch keď niekto chce byť dokonalý vyvoláva skor negatívne reakcie, než pozitívne. To by si ako študentka VŠ už mohla vedieť.

S malým dieťaťom zabudni na dovolenky, posedenia s priateľmi, lebo kým nebude mať min. 3 roky, skoro nikam sa s dieťaťom nepohneš, iba ak budeš mať opatrovateľku, alebo ti pomožu rodičia.A takisto, ver mi, prvý rok na to ani chuť mať nebudeš

miminka272
autor
26. nov 2014

@jalito myslím si že máš pravdu v tom že úvodný príspevok mal byť formulovaný inak, lenže to by som tam musela napísať aj o dosť viac informácií ktoré som uviedla už tu v komentároch..
mám z toho aj taký pocit že tu na SVK ľudia nedoprajú úspech, a nepáči sa im ak by mal byť niekto iný úspešnejší ako oni.. a preto ak väčšina mamičiek tu sa ani nepriblížila tomu čo chcem ja, tak automaticky to nemôžem dosiahnuť ani ja, teda aspoň to tvrdia.. nezáleží mi na názoroch ostatných, ale rada si ich vypočujem .. ja som to už často počúvala v živote to nemôžeš zvládnuť, to nedosiahneš, načo sa do toho púšťaš a vieš čo zvládla som všetko na čom mi naozaj záležalo.. ešte ma to práveže viac nabudilo keď mi niekto povedal že niečo sa nedá 🙂
ja dokonalosť chápem tak že pre každého je dokonalosť niečo iné, už aj to som tu písala.. a nech si myslí každý čo chce 🙂

a čo sa týka dovoleniek a posedení s priateľmi nevidím problém, však to bežne vidím že s malými deťmi sa chodí trebárs do kaviarní kde sú detské kútiky, rôzne opekačky, bazény a pod.

jalito
26. nov 2014

@miminka272 ja som tiež musela byť priebojnejšia a ambicioznejšia, inak by som zostala zastrčená u nás na dedine, kde sa nič nedeje, to ti neberiem, ale tie ženy, ktoré ti píšu tu v tejto diskusii to myslia dobre, ale to uvidíš potom sama, po porode prehodnotíš hodnoty, uvidíš. Ja mám tiež malé dieťa a neobmedzujem sa v ničom, ani v kariére, i keď s tými peniazmi je to už trocha pri dieťati zložitejšie, ale neviem si predstaviť, že by som takto mala dve deti, to by sa už nedalo... dovolenky, a podobne. Ja som mala šťastie na to, že naši si malého vezmú aj na mesiac k sebe... a nemám z toho zlý pocit... ale nemám také prehnané nároky na život ako ty, tiež som si musela priznať, že mať všetko proste nejde.

lauricka
26. nov 2014

@miminka272 podla mna to zbytocne riesis. Ak to chces, tak sa o to pokus. Nemozne to nie je. A az realita ukaze, kolko z toho zvladnes na akej urovni. Nemozes si to este vediet ani len predstavit. CLovek sa pokusit moze a vzdy je sanca, ze sa mu to podari. Na tom, co si napisala, nevidim nic extra. Je mnoho uspesnych zien, ktore vela dosiahli aj s detmi. Ale, myslim si, ze nie vo vsetkych smeroch si mohli dovolit byt 100%-ne a ani to, podla mna, nebol ich ciel, take byt. Toto nevidim ako daky problem. Ja si skor kladiem otazku, aky problem ma clovek, ktory potrebuje k zivotu byt vo vsetkom perfektny? Lebo myslim, ze vyrovnana osobnost proste toto nepotrebuje.

miminka272
autor
26. nov 2014

@lauricka tak ako si napísala až čas ukáže 🙂 nemám žiadny problém, teda neviem o tom, jednoducho mám takú povahu od malička že som sa vždy snažila veci urobiť najlepšie ako som vedela.. neovládam to, no neničí ma to a ani nespôsobuje stres ak sa aj niečo nepodarí, lebo potom aj tak sa zase budem snažiť urobiť najlepšie čo viem..

miminka272
autor
26. nov 2014

@jalito ja tu nikoho nechcem uraziť, nemám za potreby, idem si svojou cestou.. len mi tie maminy prídu trochu zakomplexované voči ženám ktoré chcú byť šikovnejšie a teda napr. mať aj dobrú prácu a zároveň aj byť dobrou matkou.. niektoré sú s deťmi do troch rokov doma a myslia si aké sú skvelé matky, čo z toho keď im odmalička dávajú do rúk mobil s hrami, alebo zapnú im telku len aby mali od nich pokoj.. ja som napríklad za to aby sme telku dali preč, ja ju aj tak nezapínam, lebo ma to okráda o čas ktorý môžem využiť aj lepšie... ale hlavne že sa plne venujú deťom

majka99999
26. nov 2014

@miminka272 len chcem napisat, ze ja som pred 2. porodom chodila casto von, dokonca som svoje 5mesacne dieta opustila na 24 hodin (krkavcia matka 😀 ), vzdy postrazil manzel, pripadne moja mama. Aj na svadbu sme sli a nechali maleho (1,5 roka) prespat u babky. Ono to chce aj to, ze mama nebude ako kliest pricucnuta na dietati, lebo potom aj dieta je pricucnute na nej. K dokonalosti sa neviem vyjadrit, karieru som mala pred detmi fayn, ale par rokov sa k nej nebudem vracat, kedze ratam, ze v skolke budu chore a ja sa nemienim stresovat ako predtym. 🙂 Ked pojdu do skoly, rada prevezmem nejaku zodpovednost za skupinu ludi. Pocestovala som si pred 30ou naozaj dost, sluzobne aj sukromne, rada neskor vezmem mojich syncekov na moje oblubene miesta.
Ked porodis, sama uvidis, co zvladnes, mozno sa naucis novy jazyk, mozno budes vycerpana sediet uprostred bordelu s revucim dietatom. 😀

lussy211
5. dec 2014

Chcieť byť perfektná je najlepšia cesta do blázinca

alaguema
17. dec 2014

@miminka272 ach jaj, dobre som sa zasmiala... 🙂 Na margo tej šikovnosti. Ak chceš niečo robiť dobre, musíš tomu venovať čas, energiu, sústredenie a srdce. musíš to robiť na plno. Či je to kariéra, alebo je to výchova dieťaťa, alebo štrikovanie ponožiek. Nezáleží nakoľko veľkolepá sa ti tá činnosť zdá, alebo nezdá, aj tá zdanlivo úplne bezvýznamná by sa mala robiť s plným uvedomením. Je to jeden zo základných pilierov viacerých východných náboženstiev a je to jednoducho holý, vekmi overený fakt. Samozrejme, môžeš byť matka na polovičný úväzok, popri tom robiť kariéru a zháňať vplyvných priateľov (to hlavne...veď čo by to bol za život bez nich 😀 ), ale ani jednu z tých vecí nebudeš robiť na plno. Mimochodom, prečo chceš byť šikovnejšia a hlavne - šikovnejšia ako kto? Ja ťa inak asi aj celkom chápem v rámci tých tvojich predstáv je vlastne všetko v norme, pokiaľ by už nebolo na ceste bábo. Tiež som mala predstavy, mne sa naplnili, aj som celkom dosť precestovala, mala dobrú prácu, užila si slobody a manželstvo a deti prišli až po 30-tke. Ale nikde nie je napísané, že ti to všetko musí ujsť, aj keby si sa prvé (aspoň) 3 roky venovala výlučne dieťatku. Šance prichádzajú stále. Tá, čo je na rade teraz, ťa možno naučí oveľa viac, než vôbec momentálne tušíš 😉

miminka272
autor
18. dec 2014

@alaguema hmm, čo sa týka tej šikovnosti, nepotrebujem sa porovnávať s niekým iným, jednoducho chcem byť o rok nazvyme to teda ,,šikovnejšou,, než som dnes, teda čo v živote potrebujem je napredovanie.. ani to nie je uznanie, peniaze, jednoducho chcem byť spokojná sama so sebou, zatiaľ mi všetko tak vychádzalo a ani dieťa nevidím ako prekážku, aby som pravdu povedala skôr to vidím ako obrovskú silu.. každá sme iná.. nikde tiež netvrdím že to čo je v úvode chcem stihnúť do určitého časového intervalu.. kým je dieťa malé, nie sú to len tie 3 roky, teraz mám školu ešte takže samozrejme nebudem v jeden čas perfektnou študentkou, matkou, manželkou a začínajúcou podnikateľkou 🙂
zase tie predstavy nie sú nejaké nereálne, nepísala som tu konkrétne čo kedy, a preto to viem najlepšie zhodnotiť sama.. avšak beriem do úvahy že všeličo sa stáva, nemám 18 rokov, a tiež som si už toho veľa doteraz naplánovala, nie všetko šlo podľa plánov, viď teraz :D ale bola som flexibilná v rámci tých plánov, a koniec koncov vždy som sa dostala do cieľa, aj keď nie vždy tými prvotnými plánmi 🙂 pre mňa je najdôležitejšie že som max. šťastná.. a vlastne o tom je celý život, byť šťastná, tak si myslím že sa v živote uberám správnym smerom 🙂

alaguema
19. dec 2014

@miminka272 potom si ale dala blogu celkom zlý názov. Lebo "byť šťastná" sa celkom iste nerovná "chcem byť perfektná 😉" A aj to "chcem byť max. šťastná" je také...Pripadá mi to trošku exaltované. Sú momenty nesmierne šťastné a sú aj ťažké chvíle, občas napreduješ, občas stagnuješ, premýšľavý človek občas aj pochybuje o tom, či ciele, ktoré si vytýčil sú správne...podľa mňa to nie je všetko také tralalá jednoduché...ale zas každý sme iný. Prehané nároky ale každopádne plodia neurotikov a v konečnom dôsledku depky, ktoré prídu spolu s uvedomením, že sú aj veci, ktoré proste nepôjdu vôbec tak, ako chcem. Ono to až tak nevidieť, kým človek nemá žiadne záväzky. Prejavuje sa to neskôr. Zvlášť ak ide o vzťahy, deti, rodinu celkovo, predstavy sa často nestretnú s realitou a s tým sa treba vyrovnávať čo najlepšie. Ja osobne si myslím, že najväčšiu šancu byť v živote šťastní majú tí ľudia, ktorí prijímajú veci tak, ako prichádzajú a veľmi sa nepechoria 😀 Tým netvrdím, že človek má byť pasívny,...ale sú veci, ktoré ťa môžu veľmi zaskočiť. Sú deti, ktoré si vyžadujú všetku pozornosť, sú také, o ktorých pomaly nevieš, že ich máš, sú ľudia, ktorí majú detičky chorľavé tak, že sa od nich prakticky nepohnú, nedá sa proste plánovať, niekedy ani maximálne flexibilne, jednoducho občas je to totálny škrt cez plány. Prichádza živá bytosť so svojimi potrebami, so svojou individualitou ...veď uvidíš 😉

katka1981
19. dec 2014

@miminka272, co znamena perfektna? Myslis dokonala? To nebudes, ani nie si. Inak by ti vsetk ovyslo podla planu a ako vidis nevyslo. A ajkeby si bola neviem aka super, zivot sa neda uplne naplanovat, ale meni sa. Mozno by ti vsetko vyslo, a ked by si planovala dieta, nemohla by si otehotniet. Ja som mala v plane skoncit vysku, najst si super job, videla som sa v kostymceku v ihlickach, kost jak svina a potom budem mat super byt, muza, a neskor dieta. Samoska svadba uzasna. No skolu mam, muza uzasneho, dieta sme mali ked sme postavili dom, nosim len tenisky, a pohodlne oblecenie, pracu mam taku aby som prezila a neprisla o nervy a jedinym mojim zelanim je vyspat sa a nech sme zdravy. kariera? Najvacsia debilina z mojho pohladu, len nech nezivorime a chcem pokoj a klud. A prosim spanok. A ked sa vyspim, vtedy mi patri cely svet, nech sme vsetci pokope, viac mi netreba. Clovek si tie priority pomeni. A nie, uz nepotrebujem byt dokonala, a som spokojna, naco? Ked je clovek spokojny, vtedy je mu uz vsetko jedno a netrapi sa. A hlavne spaaaanok. Neboj, zvladnes vsetko, ale nesnaz sa byt dokonala, to je iba Boh.

horana
19. dec 2014

@miminka272 Mne to prijde akoby si sa mozno kapku zbytocane vyhradzovala voci inym. Lebo - po spokojnosti a naplneni planov tuzime kadza jedna. Nie si ambicioznejsia nez ine a to preto ze kazda ma tu svoju akuratnu mieru ambicioznosti, ktoru si naplna - na 100perc ako je v danej chvili a vzhladom na to ako jej zivot rozdal karty, najviac schopna. Zda sa ti mozno ze si lepsia, schopnejsia od inych, je to z velkej casti klam mladosti. Klam toho ze momentalne frcia iste podmienky v ktorych relativne dobre plavas, staci ale maly zadrhel a cely zivot sa ti moze rozsypat ako domcek z karat. Potom clovek zisti ze to co si myslel ze su istoty ktore uz nemoze stratit su vsetko len docasne nastavenia, na ktore v skutocnosti nema az taky vplyv. Niekto to nezazije cely zivot a umrie s prepacenim sprosty, aj ked si prave taky paradoxne mysli ako mu zivot vysiel. 😉
Mozno sa ti zda ked vidis nejaku mamicku na ulici unavenu, s mastnymi vlasmi, v teplakoch ze ty tak neskoncis. Mozno nie, mozno ano. Ak ano, budes tak spokojna (aj keby unavena a vystavena) pretoze to bude top co ti osud dovoli a budes s tak prehodnotenymi planmi stastna - co ine to bude zostavat?! Stastie nezavisi totiz od vonkajsich okolnosti, od toho ci budes mat perfektnu svadbu, dom, karieru. Zavisi vyhradne od stavu vnutra. Tak ako si stastna teraz, hoc ti nevyslo vsetko co si chcela, a v porovnani s tebou su este ine supermatky. Vzdy bude niekto navonok schopnejsi ale aj navonok menej schopny, ale je to len navonok, v skutocnosti na starsie kolena mozno pochopis jednu vec a sice pochopis aj tie strhane matky, aj tie co ledva pachtia do prace, nakolko uvidis ze aj teba zivot okrese natolko, ze z toho ako si si to malovala v puberte bude nieco uplne ale uple ine. Nie je to znizovanie latky, prave naopak, mozno ti naopak zivot dovoli rozbehnut sa, ale urcite padnes v tolkych aspon bocnych oblastiach na hubu, ze - a to ti uprimne zelam ako tu najlepsiu skusenost ktoru ti moze zivot dat, dolezitejsiu pre pochopenie a mudrost nez samotne splnenie cielov - ze budes chapat osudy inych, a to ze naozaj kazdy jeden clovek v kazdej jednej chvili, aj ten co vyzera ako jedna leniva vos, robi v skutocnosti to najlepsie coho je v danej chvili schopny. Ale kedze nie sme podla pravitka, mame casto nielen diametralne inu vychodziu poziciu, danosti ale aj prostredie a stimuly, su tieto veci rozne. A ked to plne pochopis a precitis, zacnes s inymi mat sucit, lebo uvidis ze su skratka taki isti ludia ako ty. Nevystreli ti to do vyvysovania typu: aha JA som to dokazala, ale prave do sympatii a lasky ako takej s inymi ludmi. Prestanes byt na seba sustredenym ostrovom, ale sucastou pevniny, kde jeden druheho ovplyvnujeme a doplname. Ono to vlastne uz akoby vies, sama pises ze sa nechces s nikym porovnavat, aj ked nezabranuje ti to vidiet rozdiely v tom co si dosiahla, istym sposobom si pripadas schopnesjia. Neskor sa ti len prehlbi to pochopenie ze porovnavat sa naozaj neda a ze v tomto zmysle si rovnako jedinecna a cenna ako ktorykolvek iny clovek, ako ktorakolvek ina matka.

miminka272
autor
19. dec 2014

@alaguema ale to nie je že ja chcem byť šťastná, pretože ja už SOM šťastná, lebo je to presne vnútorný stav.. nemysli si že mi všetko vychádza podľa plánov, nie je to možné ale všetko sa im približuje, pretože som si zvykla niečo preto robiť.. a asi aj preto som šťastná, nie som zvyknutá že sa niečo nedá a mať pasívny postoj, skôr mám postoj ako sa to bude dať 😉 presne tak ako si napísala niekedy je škrt cez plány, to som mala na začiatku tehotenstva, a nebrala som to ako tragédiu ale ako šťastie a plány ktoré som mala sa prispôsobili.. a fungujeme si a som šťastná a to predsa viem ja najlepšie 😉

miminka272
autor
19. dec 2014

@katka1981 pekne si to napísala, a práve na takúto reakciu som čakala, niekoho podobne zmýšľajúceho čo si tým prešiel a dal konečne takú správnu odozvu 🙂 tak v rámci toho čo si napísala ti to aj vyšlo zhruba ako si si plánovala, hlavne že si šťastná 🙂

babulka82
19. dec 2014

@miminka272 nečitala som celu diskusiu . Ja len tolko k tomu uvodnemu prispevku.Vidiet že nemaš detičky,prepač. Byt perfektna vo všetkom to proste nejde a neverim tomu že niekto to tak ma. A to že budeš mat super zamestnanie,super praitelov manžela a vždy domacnost tip top ešte neznamena že budeš perfektna aj ty ,možno pre seba ale nie pre okolie. Nič v zlom samozrejme .Obdivujem tvoje sebavedomie.
Aj ja sa snažim ale nie vždy všetko tak ako by som ja chcela a ver mi ked ti napr. detičky ochoreju vobec ale vobec ta nebude zaujmat ako vyzeraš ,aka je tvoja domacnost alebo kolko zarobiš. 😔

miminka272
autor
19. dec 2014

@horana neporovnávam sa s nikým, takže to znamená že sa necítim ani viac a ani menej schopná ako iné osoby.. ja viem najlepšie kým som a kým nie, preto si myslím že tvoj príspevok hoci pre nezainteresovanú osobu je fajn, no mne nič nedal lebo si ma nepochopila správne.. niečo čo som dosiahla, áno som na to hrdá a je očividné že ľudia v mojom okolí by to nezvládli, tvrdia to práve oni totižto, že nechápu ako všetko zvládam, ale nebudujem si na tom sebavedomie 🙂 prejav uznania každému padne ok, ale nepotrebujem to, pretože ak by som si pripúšťala uznanie, musela by som si pripúšťať aj zlyhania od iných, a to sa tiež stáva.. bola by som takou bábkou ostatných.. preto sa najlepšie ohodnotím sama, neporovnávam sa a už vôbec nie že by som sa povyšovala nad iných 🙂

alaguema
19. dec 2014

@miminka272 no ty skutočne nepotrebuješ uznanie od iných, si zjavne v tomto smere sama k sebe veľkorysá až až. Čo by bolo úplne v poriadku, pokiaľ by si to nezdôrazňovala v každej druhej vete. Teraz neviem, či si natoľko zameraná sama na seba, alebo natoľko neistá sama sebou, ale oboje môže patriť k tvojmu veku a všetko je ok 😉 Uži si to ešte, lebo keď porodíš, tak vesmír sa už nebude môcť točiť len okolo teba. Myslím, že môj posledný príspevok k oslavnému blogu na tvoju osobu 😀 Nič v zlom, samozrejme...trošku mi pripomínaš mňa z pred dvadsiatich rokov 🙂 BTW: horana to napísala perfektne, ale to ešte asi nemôžeš vedieť oceniť.

miminka272
autor
19. dec 2014

@alaguema no z tvojho príspevku to vyzerá tak že asi ma lepšie poznáš ako ja sama seba 😉 ja by som si nedovolila charakterizovať ani teba a ani nikoho na základe pár viet 😉 čo by zase k tvojmu veku patriť asi nemalo 🙂 ale ok, tiež to nemyslím v zlom, ale názor akceptujem.. ja som len zdôrazňovala isté skutočnosti a ak sila nevzdať sa všetkého čo chcem je podľa teba uznanie voči sebe samej tak určite nevidíš do danej veci.. ale to je také slovenské podľa mňa, tu na svk je považované za správne byť ticho, nič nechcieť od života, jednoducho si tak plávať životom 🙂 žila som dva roky v zahraničí a tam som sa možno práve toto naučila ísť si za svojim a nebyť ticho schovaná v kúte.. ale pred tým som tiež taká bola, ešte mladé dievča, no a potom som sa sem vrátila a začala študovať a musela som si zvykať zase na pravý opak.. priateľov máš keď ťa môžu ľutovať alebo si na tom horšie ako oni, ale keď ideš hore, alebo chceš niečo dosiahnuť, tak vidíš tú pravú slovenskú mentalitu na každom rohu.. istou formou sú aj tieto príspevky.. preto tu tieto príspevky beriem s istou rezervou.. od všetkých tých ,,psychologičiek,, ktoré ma majú prečítanú celú a ďalších 10 nasledujúcich rokov môjho života vedia najlepšie ako čo zvládnem 😀

simca06022011
19. dec 2014

@miminka272 moja netrap sa, ja som taka ista.. s podporou partnera sa to vsetko da.. v pripade, ze zacnu komplikacie a nebude ti mat kto s dietatkom pomoct tak to moze byt problem... ale inak nie 🙂))) ja mam presne ten problem, totalne staromodneho chlapa co si mysli, ze zena musi viest domacnost sama, starat sa o deti sama, este aj jeho veci ustriehnut a samozrejme aj pracovat... tak som uprednostnila dcerku (doma bola s kratsou pauzou do 2 rokov, potom v sukr. jaslickach, teraz v skolke), kolkokrat, ked je chora som s nou sama doma aj mesiac, je to na porazenie, nie kvoli nej.. ale kvoli ostatnemu, praca mi chyba (aj ked vsetku viem robit z domu, jasne je to uplne ine ako ked clovek robi z kancelarie), vycitam si ze by som mohla robit viac, viac sa vzdelavat dalej atd... no ale ja to nestiham... hlavne ked takto vypadnem na dlhsiu dobu.. to potom treba vsetko dohanat a dorabat a nadrabat.. aby ak naaaahodou zase nieco, nebude problem... Ukludnujem sa tym, ze toto obdobie rychlo prejde a nebudeme tak casto chori... ved tie 4 roky prebehli tak rychlo, az ma to desi... Najlepsie je, ze som presvedcena, ze chcem aby aj moja dcera bola vychovavana v takomto aktivnom pracovnom duchu s ambiciami, cielmi.
Jednoznacne sa da spojit kariera s detmi... horsie je to potom s tou zabavou 🙂)) Ale viem si predstavit, ze keby sme mali viac znamych, znamych s detmi alebo aktivnejsiu rodinu, tak by bola aj zabava 🙂)) Jednoznacne ide o to, ze musi byt aj druah osoba ochotna sa podielat na aktivnej vychove a starostlivosti... neda sa pracovat/studovat a na 100% sa venovat dietatu.
ALE ako pise horana, pri takychto planoch treba ratat aj s tymi stresmi a mastnymi vlasmi, bezmejkapovej matohe co uteka kupit chleba na ranajky a podobne :P Pripadne ja utekam v nie chvalihodnom stave aj do skolky rano a nasledne prace :P A malujem sa zasadne ked sadnem do kresla :P

alaguema
20. dec 2014

@miminka272 neviem kde vidíš nejakú charakteristiku. Prečo by som sa tým vôbec mala zaoberať. Napísala som predsa jasne, že NEVIEM, či je to tak, alebo tak a môžem ťa uistiť, že skutočne na tom nezáleží. Ani tebe, čo si ja myslím a ani mne, aká ty si 😉 Nie z ľahostajnosti, nie preto, že by som ti chcela dať najavo, aká si pre mňa bezvýznamná, ale jednoducho preto, že od toho sa pre mňa skutočne nič neodvíja, Ja si tu len tak debatujem a keďže ústredná téma tvojho blogu si ty sama, tak sa ľudia vyjadrujú k téme. Nezakladala si tému, aby sa k nej ľudia vyjadrovali? Mimochodom, je trochu smiešne ako za každou nie práve súhlasnou reakciou vidíš hneď závisť, alebo neprajnosť, alebo nedostatok ambícií...prečo? Nenapadlo ti, že niekto sa iba chce podeliť so svojou skúsenosťou? Ty niečo chceš dosiahnuť, to je úplne v poriadku. To, čo ty máš v pláne, ja už som zažila, dosiahla a predefinovala som si niektoré pojmy ako úspech, šťastie, hodnoty. Žila som mimo SR 15 rokov, ako mladá žena plná ambícií, ako dobre zarábajúca slečna, neskôr pani, ako manželka, ako mama...Nikde ti nepíšem, čo zvládneš a čo nezvládneš. Napísala som ti, že to nemôžeš vedieť dopredu, lebo nevieš ako (ne)náročné dieťa budeš mať. To je celé.

siska53
21. dec 2014

@miminka272 inak dik za temu..ja som po takom obcasnom uvazovani dospela k zaveru ze viac ako byt dokonala mi vyhovuje byt stastna a spokojna. Vtedy sa citim dobre. 🙂
Krasne sviatky zelam!

miminka272
autor
21. dec 2014

@alaguema tak preco stale reagujes? 🙂 nie ze by som mala nieco proti tomu ale vyssie si napisala ze posledny krat 🙂 takze chladnu hlavu.. A ani zdaleka nereagujem na vsetko reakcii bolo dost vela a mam aj ine veci na praci.. Takze mudrejsi ustupi a uz ti nejdem ani nic na to pisat. Pekne sviatky a hlavne bud vzdy nad vecou 🙂

alaguema
22. dec 2014

a prečo by som nereagovala, keď sa mi chce 🙂 Pôvodne som nechcela, a potom som reagovala, lebo vidím, že sa s tebou dá diskutovať. Aj to je zlé? 🙂 Pekné sviatky aj tebe a hlavne zdravie pre teba a tvoje bábenko, o chvíľu zistíš, že nie je nič na svete dôležitejšie ...a želanie byť nad vecou ...Musela by si ma poznať, aby si vedela, ako tieto debaty na nete beriem....dôležitosť nulová. Ale fajn, beriem si tvoju radu k srdcu, od teraz sa môj život zmení 😀