icon

Chcem nové porcelánové zuby

lusy1507
18. okt 2017

Ahojte rozmyslam nad novymi zubkami. Neviem kde kam a za kolko. Chcela by som porcelanove alebo asi by mi stacila aj taka ta proteza ako maju babky. 😁 niekto kto ma skusenost v okoli brstislavy? Poradit ohladom ceny a porozpravat zazitok? Dakujem

cernusik
8. jan 2019

@maschiota Ahoj, ako zubky? Spokojná?

lusy1507
autor
9. jan 2019

@cernusik ahoj, nie nie zial este stale nemam nove zubky. Stale som nenazbierala dostatok odvahy dst si vytrhnut vsetky zuby 😐 a vobec som nenasla overenu kliniku

cernusik
9. jan 2019

@lusy1507 och..tiež mám zuby v hroznom stave. Dnes som bola v Pl-zywiec, prístup 100%, no keď si predstavím, že toľké prachy v ústachusmev aj tak škaredý, tak mi je do plaču. Treba mi 4 zuby vzadu na implantaty=3tis.€. A predne škaredé poopravovat plomby. Objednané som až v marci

lusy1507
autor
10. jan 2019

@cernusik no prave, ze to nie je par penazi tak si terba dibre rozmysliet komu to dat spravit a hlavne ako lebo nie vsetko ti organizmus moze prijat

cernusik
10. jan 2019

@lusy1507 ved práve..tiež mám obavy

maschiota
11. jan 2019

@cernusik Ja veľmi 🙂 telo ich bez najmenšieho problému prijalo.Len trošku ešte šušlem😉 už len splácať úver za ne..stálo to za to!!!

monuska342
12. jan 2019

Ahojte. Ja momentalne riešim to iste. Potrebovala by som poradit. Dopredu 4 zuby. Zubarka mi odporučila kovokeramiku a pospajat ich dokopy. Čo si o tom myslite? Vraj keramika sa može zlomit. Idem 21.1 už na brusenie. Vpredu mam 2 zuby už 6 rokov mrtve.

lucrezia
Autor odpoveď zmazal
lucrezia
12. jan 2019

@monuska342 kovokeramika je najmenej estetická takže na predné zuby skôr nie. Ale zase je najlacnejšia. V dnešnej dobe su modernejšie a estetickejsie materiály. Všetko záleží od financií

monuska342
12. jan 2019

@lucrezia financie mi nerobia problem, skor ide o to, že mi to odporuča žrvraj najdlhšie vydržia vzhladom na moje korene. Tak ja naozaj neviem.

lucrezia
14. jan 2019

@monuska342 tak to áno, lekár musí posúdiť stav parodontu a koreňov, preto ti to odporučila spojiť aby to bolo pevnejšie. Ale prečo kovokeramika? Prečo nie zirkón napr.? Ak nie sú peniaze problém určite by som kovokeramiku do frontalneho úseku nevolila

lucrezia
17. jan 2019

@maschiota musím ťa sklamať, nemáš do smrti pokoj. Ani implantáty nie sú na celý život.

jarhal
Autor odpoveď zmazal
dzt
11. mar 2019

@jarhal o tej Ukrajine som už aj ja počula, no neviem či by som do toho isla... 🤔

jarhal
11. mar 2019

@dzt ani ja neviem ci dobre robim ..🙈

dzt
11. mar 2019

@jarhal dajte potom vedieť aký dojem na vás spravili... 😊 snáď to bude ok 👍🏻

martulka1990
11. mar 2019

@maschiota prosím vás koľko e vás to bude stáť? Ďakujem krásne

lucrezia
20. apr 2019

@jarhal kovokeramika je porcelán (keramika) napalovana na kovovú čiapočku ....je to pevné , no menej estetické. Zirkón je novší , modernejší, estetickejší..a čo do pevnosti a tvrdosti sa vyrovná kovokeramike, avšak sú tam isté obmedzenia, napr. ak ti chýba viac zubov za sebou medzi piliermi, vtedy je kovokeramika istejšia z hľadiska pevnosti....všetko sú to prípady, ktoré sa posudzujú individuálne

lucrezia
20. apr 2019

A ešte čo sa týka návštevy zubnej ambulancie na Ukrajine za účelom zhotovenia lacnejších zubov, prečo nie? Ľudia z južného Slovenska si dávajú zuby robiť v Maďarsku, rakúšania a angličania zasa chodia k nám....

jarhal
Autor odpoveď zmazal
kati2613
20. apr 2019

Sú veĺmi pekné..."ako vaše"...ozaj krásny úsmev😘

jarhal
Autor odpoveď zmazal
lucrezia
22. apr 2019

@jarhal 🦷👌úsmev pekný, zúbky estetické a pokiaľ je to ešte aj za prijateľnú cenu, ...nie je o čom....len nech slúžia

jarhal
Autor odpoveď zmazal
lolitka89
6. aug 2019

Pripájam svoju skúsenosť so zirkónovými zubami. Na hornej čeľusti mám 13 nových koruniek spojených do mostíka. Aj po 8 týždňoch od nasadenia mám v ústach pocit závažia. Od obeda sa tlak stupňuje, k večeru je už tlak neznesiteľný, ako by čeľusť bola vo zveráku. Vtedy by som si mostík najradšej strhla, aby som sa toho zbavila. Som zúfalá, stratila som chuť do života, neustále riešim svoje zuby a neviem, čo s tým. Nedokážem sa zmieriť s tým, že budem takto trpieť do konca života. Cena za toto utrpenie na súkromnej klinike v BA ma vyšla na 6 500 eur.

dzt
6. aug 2019

@lolitka89 zdravim, pošlete mi fotku do správy? Dakujem 😊

lusy1507
autor
7. aug 2019

@lolitka89 v ktorej klinike si bola? Riesila si to aj so zubarom co ti to robil? Kym sa zvyka na zuby to vraj trva aj niekolko mesiacov ale je normalne ze to tak dlho boli? Pochval sa aj fotkou, ak ti to neprekaza

dominika_sk
7. aug 2019

Neviem kolko maš v pokladničke ale novy chrup a tym myslim jedna čelusť začina na sume 5000€, s vedlajšimi investiciami ešte viac. Proteza okolo 300€ kukni stranku vitadent trenčin, semtam napišu cenu alebo mudr maria berešikova, robi system cerec, od 300eur jeden zub a to je naozaj lacna s tym čo viem porovnať.

lolitka89
9. aug 2019

@dzt pošlem, len akosi zabúdam sa dať odfotiť dcére. Snáď v pondelok sa podarí.

chill90
7. apr 2020

@jarhal krásny úsmev... Môžem sa opýtať kde presne ste si si dali robiť zúbky a koľko vás to vyšlo? Čítala som konverzáciu, no bohužiaľ už som sa domotala.. Ďakujem