Chcem podstúpiť sterilizáciu - ako postupovať?
Mam 34 a vlastne deti nechcem ja ani moj buduci manzel. Vieme to od zaciatku a zvlast aj kvoli tazkym zdrv. problemom. Prosim nedsudzujte ma. Problem je vsak v tom,ze lekarka mi odmieta podpisat papiere na sterilizaciu,ze som este mlada v kuse ma od toho odhovara no uz ma s tym ozaj stve pretoze neriesi problemy a ked sa jej na nieco pytam nikdy sa nic nedozviem. Nechce mi predpisat antikoncepciu pretoze podla nej je uz nacase aby som zacala planovat a stale sa ma vypytuje kedy sa na to vrhneme. Uz som jej 100x vysvetlovala,ze ziadne dieta nechcem ale chcem aby mi vypisala papiere na sterilizaciu a ona ma vysmiala,ze takej mladej to ani nespravia. Som zufala, chcem zazit normalny uvolneny sex bez toho aby som premyslala na nasledky a nie sa stresovat co ked. Poradte ako mam postupovat
@limetka69 keby sa pritrafilo môže ísť na potrat, samozrejme však čo bude, nech si ide dať zabiť dieťa a kľudne bez problémov môže riskovať aj riziká potratu, hlavne nech sa nedáva sterilizovať 🤦
ja osobne poznam zenu co po 4 detoch sla na sterilizaciu... ze uz viac nechcu. UPS. zadarilo sa :D :D :D a mali dalsie... piate 🙂 vsetko je mozne.
Jednoznačne radšej sterilizovať lebo ak dieťa po nejakých rokoch chcieť bude bude trpieť ona a nie to zabité dieťa toto keď niekto povie by ani nemal mať deti. Vidno že takí ľudia mysli len na seba a potom keď sa pritrafí tak čo veď to je také jednoduché dať si z maternice vyškriabať dieťa. Keď ich nechce tak nech to spraví potom len vidíme ako niekto z ľútosti voči životu svojho nenarodeného dieťaťa vychováva dieťa a tak to potom aj vyzerá. Lepšie nech sa voči tomu ubráni teraz ako by malo trpieť to dieťa potom v detskom domove alebo by šla na potrat.
@777januska777 no a? Ved ked deti nechce? Sa netvarte, ze sa inerupcie nedeju.
@evittam ona sa nechce dat podviazat, ale sterilizovat, ok vygooglila som si to, ale pointa je aj tak rovnaka
@limetka69 no dejú, ale interupcia je pre ženu ktorá má srdce veľmi ťažká a aj pre teplo je to neskutočný zásah. Nepochopím ako sa môžeme v dnešnej dobe tváriť, že to je ako vŕtanie zuba.
@777januska777 ja by som na to nesla, ani to nikomu neodporucila, ale zakladatelka pise ako pise, a vobec sa jej to nemusi pritrafit tak ako doteraz.
@evittam mylit sa je ludske, priznala som si to, tak daj pokoj, nikde nepisem, ze som najmudrejsia, no dobre tak, funkcne pohlavne organy, jej nik nevrati, spokojna? 🙄 Riešiš nepodstatne kraviny
@missviolet Tomu komentáru som ani ja nerozumela čo tým chcela pani povedať ...a čo keď je jedináčik ?! Možno sa má lepšie ako keď maju nakotene pomaly 5 deciek a žijú z ruky do huby 🤦♀️
Doktorka nemá právo rozhodovat ci budete mat deti, či nie ..Nie pre každého je zmysel života dieťa!!A takých je čoraz viac a viac .Takze nenechaj sa odradiť ,aj keď zmeníš 10 doktorov.Najlepsie ist súkromnému ,neviem ako ste finančne na tom.No tá starostlivosť je určite inde a nie že tá bude tlačiť doktorka do dieťaťa ,to je vrchol všetkého .A opýtaj sa jej nabudúce ,ci ti ona to dieťa vychová...
@gelifil ako sameho?zomriet sa este aspon 50 rokov nechystám a neskor bude mat vlastnu rodinu
Neznesiem ked niekto vravi ze jedinacik je sam na svete.ma predsa rodinu a kolko surodencov si ani na meno nepride
@missviolet a @retatka ona píše: "A to je jedno proste decko nechceme a basta." To znamená, že napísala ako slovné spojenie "a to je jedno", že to je jedno aké sú dôvody, len že dieťa nechce. Jedináčika nespomína.
@limetka69 Netrep blbosti, sterilizacia je podviazanie vajickovodov, nie je to vybratie maternice ani vajecnikov, a nemizne ani chut na sex, kedze vajecniky funguju normalne. A existuju civilizovanejsie riesenia ako potrat.
"Sterilizácia ženy je lekársky výkon, ktorý zbaví ženu plodnosti, pričom jej vaječníky nie sú ani odstránené, ani poškodené. Základom sterilizácie ženy je podviazanie vajíčkovodov. Sterilizácia je bez následkov a nijako neovplyvňuje tvorbu ženských pohlavných hormónov ani sexuálnu túžbu a ani menštruačný cyklus. Hormonálna činnosť organizmu nie je narušená, a žena má aj po sterilizácii normálne menštruáciu a zákrok nezasahuje jej pohlavný život."
moja švagrina mala dve dcéry veľke a už deti nechcela mala aj nejake zdravotné problémy tak gynekologička jej napisala odporučanie na sterilizaáciu dala sa sterilizovať po pol roku hovorila že to nedostala a ja že si tehotna a ona že určite nie lebo mám sterilizáciu a naozaj tehotná bola narodil sa jej syn aj gynekologička bola s toho prekvapena a normálne v lekárskych správach sa pisalo že normálne mala operáciu sterlizáciu a otehotnela aj napriek tomu moja rada ten tvoj si nechava zadne dvierka a SPAT S CHLAPOM SA DA AJ Z ROZUMOM.
@777januska777 my rozumieme autorke, ale ina prispievajuca sa spytovala dalsej prispievajucej, preco ma jedno dieta len, ze ho necha same na svete bez surodenca.... tak sme reagovali na jej prispevok,nie autorku temy
Tak ako moj chlap je v pohode mozem sa na neho spolahnut a zas sobec nie je on s tym nesuhlasi lebo sa boji,ze mi to ublizi ked cital o co vlastne ide. A gynekologicku co mam je sukromna. Z nasej strany su tamhlavne zdravotne dovody ale dalsie aj to,ze financne by sme dieta nezvladli. Obaja mame uz starsich rodicov a ty by az tak s detmi nepomohli a ja celkovo necitim to povestne tikanie biologickych hodin. Obcas ma to zamrzi ale asi je to tak lepsie
Nečitala som všetky prispevky, ale som zhrozená čo niektoré baby píšu. Však ked chce podstúpiť sterilizáciu je to len jej vec. K tvojej otázke, nechápem čo to máš za gynekologičku, ona môže poradiť, vysvetliť riziká, ale to je všetko. Gynekologička ti vypíše žiadosť, robí sa to myslím 30 dní od podania žiadosti, ak by si si to rozmyslela. Robí sa to laparoskopicky v celkovej anestézii, mylím že sa da aj hysteroskopicky cez pošvu, to neviem či na slovensku robia. Každa žena od 18 rokov može podstupit sterilizáciu, však to je kazdeho vec či chce deti či nie.
No ak to chceš pre tieto dôvody tak radšej skús iný druh antiky myslím to v dobrom, lebo predsalen my ženy meníme názory ako na husliach a myslím že sú na tom finančne aj horši iní s viacerými deťmi ale neber si tú možnosť keď ozaj nevieš ako vravíš ťa to aj zamrzí čo ak za rok si budeš trieskať hlavu? Ale je to ja tebe ak si tak zaryto rozhodnutá tak skús napísať aj iným súkromným gynekológom cez nejaké poradne alebo email prípadne 🙂 a vyzisti si kde to sú ochotní spraviť. Každopádne nech to dopadne tak ako to má byť😊
To že niekto zmazal môj príspevok ,neznamená že ten problém neexsistuje.
Keďže podľa posledného sčítania ľudí,domov a domácnosti je tých ktorý sa hlasia ku katolíckemu náboženstvu viac ako 70 percent.Preto som zvolil takýto postoj.Postoj ktorý vám má pripomenúť že náš život má len obmedzeny čas,a nieje jedno ako ho budeme žiť.Ako to súvisi s témou?Kresťania vedia že len boh má právo dávať ako aj brať život,nikto iný.Dôležité je pítať si svojim životom vstupenku do neba lebo tam bude už nekonečne dobre,v pekle zas naveky čo znamená navždy zle.Každy tam bude mučený tým čím v živote hrešil.Preto sa mi kresťania staviame proti interupciam,ako aj proti sterilizáciam.To posledne áno ale len ak ide o zdravie ženy.Ale to sarobí zvyčajne u žien ktoré rodili a majú zdraptné problémi.No a teraz to môžte zrušiť znovu.
Ospravedlňujem sa za príp.gram.chybi
@ludovit11 Pekné je sa oháňať cirkevnými prikázaniami avšak Boh miluje a odpúšťa ak človek úprimne ľutuje. Ak to raz oľutuje určite neskončí v pekle. Takže je irelevantné aby ste niekomu kázali čo robiť má a čo nie. Predstavte si, že sa narodí dieťa podľa týchto vaších rád. Kto ho bude vychovávať? Ten váš Boh? Alebo nebodaj vy? Kto vám dáva právo hodnotiť a kritizovať život a rozhodnutia ostatných? Lepšie tomu zabrániť ako potom vidieť tie nešťastné detičky v detských domovoch. Jediná starosť cirkvi je, že je antikoncepcia hriech. A nasilu porodiť dieťa alebo ho priviesť do nešťastného prostredia už hriech nie je? Som kresťanka ale dnešná cirkev nemá s Bohom nič spoločné. Dnešná cirkev len ovláda a manipuluje citovo ľudí pomocou prikázaní a čo je hriech a za čo skončia v pekle. Len sa tieto ovečky klaňajú a celý život opierajú o niečo čo nemá s kresťanstvom nič spoločné. Každý kresťan len vďaka tomu, že chodí do kostola nadobúda právo kecať ostatným do života a svoje “hriechy” nevidí. Že babky vyjdu z kostola a potom poohovárajú celú dedinu alebo v sebe držia nenávisť voči iným vďaka vlastnej zatrpknutosti to už vás zvestovateľov kresťanstva nezaujíma. Presne tak ako ani to čo s tými deťmi bude, aký budú viesť život atď. Hlavne aby sa nezabraňovalo antikoncepcii a narodeniu dieťaťa. Sama nie som za potrat. Preto je sterilizácia miliónkrát lepšia ako potrat. A radšej nech sa ženy oberú o túto možnosť, akoby mali chodiť na potraty. Pekný deň ;)
Moment Boh nám dal slobodnú vôľu,ale dal nám aj pravidla podľa ktorých sa máme správať a žiť,min 10 božích prikázaní.Všetko take ako píšeš je len akési sa ospravedlňovanie voči sebe,ale v skutočnosti všetko čo je proti bohu,je miestenka do pekla.Žiaľ je to tvrdé ale pravda je nesmlúvava,je len jedna A ja nikomu nič nekážem.Koniec koncov každy je strojcom svojho šťastia,či nešťastia.Neviem ako ste to myslela o tej výchove,ale áno môže sa stať že sa narodí postihnuté dieťa.Ono už v tom momente má miestenku do neba ,lebo ono si nesie svoj kríž zo sebou celý svoj život.A nikto ani z nás nevie ako dlhy ten život je.30, 40, 60, rokov?Alebo do večera?Je to p.noho zložitejšie ako si myslíš a píšeš.Tak ako ty píšeš píšu len ateisti ktory o tom nič nevedia.Ale nik nemôže rátať s božou zhovievavosťou keď vedome prestupuješ jeho príkazi.Alebo si myslíš že v pekle je tak fajn.
@ludovit11 Tak za prvé nikde som nenapísala choré deti, ale keď napríklad žena vie, že nemá financie na dieťa, že by mu nemohla dopriať naplnený život zakladnými potrebami atď chcete tvrdiť, že je lepšie také dieťa porodiť? Alebo si spraviť sterilizáciu a neohroziť tým to dieťa a vyhnúť sa možno potratu? To ste potom mimo keď myslíte len na tie prikázania, ktoré Boh kedysi dávno ustanovil, ale ako dávno to bolo? Dnes sa už dávno nežije ako v dobe kamennej (irónia) , a preto to považujem za menšie zlo. Žena nie je len nástroj na plodenie detí. Prečo by si s manželom nemohla užívať intimitu bez toho, aby sa musela báť že otehotnie a nebude zvládať či už psychicky alebo finančne, alebo inak dieťa? Príde mi na hlavu postavené, že o žene, jej deťoch atď má rozhodovať akýsi príkaz. To čo sa s jej telom stane je na tej žene , presne ste to pomenovali. Každý si je strojcom svojho šťastia a príde mi smiešne, že ma raz niekto bude súdiť, lebo som nežila tak ako si on predstoval a kázal. Jednoducho takto to nefunguje. Verím že Boh existoval a ako “duch” existuje stále. No neverím, že niekto má to právo súdiť život iných. Čo je podľa niekoho správne, podľa iného byť nemusí. Opýtam sa inak. Ak niekto verí na reinkarnáciu je to hriech? Je ale vy ste aj tak (všeobecne kresťani) zaslepení vierou ale fakty sú fakty. Je veľa dôkazov o tom, že sa to skutočne deje. Ale v to vy neveríte. Veríte v Boha, ktorého nikto nikdy nevidel. Každý v niečo verí. Ale narozdiel od vás, ja nechávam iným právo na názor toto bolo vyjadrenie môjho názoru na váš pohľad, lebo akosi máte pocit, že keď sa chodíte modliť do kostola žijete posvätne, váš život je viac ako život niekoho iného, kto do kostola nechodí a máte pocit práva iným kázať za čo budú potrestaní a nešťastní trpieť v pekle. A takí je rozdiel medzi ľuďmi, ktorým je jedno v čo veríte, len sami majú iný názor a ľuďmi ako vy, ktorí máte pocit, že len VÁŠ názor je ten správny a poučujete iných ľudí o svojej pravde a o tom čo robia zle. Kresťania nikdy nebudú brať do úvahy názory nekresťanov alebo kresťanov, ktorí majú ale iný názor na cirkvet a tieto bláboly okolo ako napr JA 🙂 len tie svoje názory. A normálni ľudia rešpektujú keď v niečo veríte a preto vám túto zaslepenú vieru absolútne nežeriem. A nemám potrebu sa už k vám vyjadrovať, len naozaj nerozumiem čo vás vedie k tomu na modrom koníkovi dávať rozumy žene keď sám ste chlap a absolútne nemáte poňatia ako by ste sa zachovali na jej mieste. Hľaďte si svojho, modlite sa, choďte do kostola ale tu na fóre prosím vás nechajte ľudí žiť aj bez týchto kecov okolo a odsudzovania ich činov. Nikto totiž na to nie je zvedavý a som si istá, že si na internete nájdete nejaké Bohofóra, kde sa môžete presadzovať týmito názormi..
@malia18
@malia 18 písal som síce o inom ale dobre.Myslel som že ženy poznaju svoju anatómiu.Tak poprvé každy zásah operačný nesie zo sebou pozdejšje komplikácie(preto ta zdržanlivosť gynekologičky)
Po druhé žensky organismus je funkčne iný ako ten mužský.(nie len dole a hore)
Po tretie mať sex a bezpečný sa dá mať aj bez kastrácie a antykoncepcie.Lenže to je pre niektoré ženske hlavičky strašne zložité.
Ak iste ste možno nepočuli o plodných a neplodných dňoch.Ale na to by ste museli vedieť čo je tp kalendár.
30 rokov sme s manželkou spolu a poviem vám fungujeto ako švajčiarske hodinky.
@ludovit11 nehnevaj sa ale tvoje komentare tu nemaju ziadne miesto si chlap nepoznas zeny nie si lekar takze sa prosim laskavo zdrz komentarov pokial je mi zname chlapi maju penis a mi vaginy takze nemas ako chlap pravo rozhodovat v tom ci sa zena ma sterilizovat a ci nie a druha vec tie plodne a neplodne dni teraz behaju nasej susede po dvore takze asi tak

Akoby sa nedalo ist na potrat. To nemusis byt vykastrovana, jezisi, ked sa das sterilizovat, prejde ta aj chut na ten sex, ktory chces bez obav, ja a moji vsetci partneri za zivot sme to vedeli ustrait bez antiky, kym som vedome dieta nechcela. Takze da sa to bez sterilizacie, a keby sa aj pritrafilo, mozes ist na potrat, ale rozmnozovacie organy ti nik nevrati. A je xy zien co s inym dieta chceli aj ked s ex nechceli, ako clovek starne vyvyja sa, a ty mozes dojst k zaveru, ze dieta chces.