Chcem podstúpiť sterilizáciu - ako postupovať?
Mam 34 a vlastne deti nechcem ja ani moj buduci manzel. Vieme to od zaciatku a zvlast aj kvoli tazkym zdrv. problemom. Prosim nedsudzujte ma. Problem je vsak v tom,ze lekarka mi odmieta podpisat papiere na sterilizaciu,ze som este mlada v kuse ma od toho odhovara no uz ma s tym ozaj stve pretoze neriesi problemy a ked sa jej na nieco pytam nikdy sa nic nedozviem. Nechce mi predpisat antikoncepciu pretoze podla nej je uz nacase aby som zacala planovat a stale sa ma vypytuje kedy sa na to vrhneme. Uz som jej 100x vysvetlovala,ze ziadne dieta nechcem ale chcem aby mi vypisala papiere na sterilizaciu a ona ma vysmiala,ze takej mladej to ani nespravia. Som zufala, chcem zazit normalny uvolneny sex bez toho aby som premyslala na nasledky a nie sa stresovat co ked. Poradte ako mam postupovat
zmenit lekarku a hned
Mám 56 a niesom sprosty.Neboj niečo som si prečítal ,a nebolita "lacná"literatúra.
Veď hovorím niktore rozmýšľajú rozlrokom.
Aj to ste sa kej pýtali?
Ja vám poviem prečo je po tom taký dopyt .Moderna žena si chce užiť aj v pisteli.A preto ide ako cirkulárka naplno,tak sa bojí aby sa niečo neprihodilo.Ále to je debata o inom,a inde.........
Ak má žena vážne zdrav.problémi možno ale iba možno.
Reinkarnácia z kresťanskeho hľadiska nieje.Je len život vo večnosti v nebi teda v totalnom dobre,alebo v pekle totálnom zle v mnoho horšom ako tu v našom živote na zemi.
@ludovit11 ja verím dôkazom a vy verte v niečo čo ste v živote nevideli je to len na vás brať vám to neberiem každý má právo veriť čomu chce...nie že naplno ...urážate tu ženy a potom že kresťan možno ste kresťan ale to vám nezachráni to že sa neviete správať také reči rozprávajú 14 ročné deti ale že aj vo vašom veku...človek by si myslel že vo vašom veku budete poznať aspoň základy slušnosti...a keď už tu teda haníte ženy povedzte mi kto môže z partnerov ovládať výron semena? Žena? Prečo sú na vine ženy? Lebo chlap nevie kedy to naňho ide? Viete koľkokrát zlyhala prerušovaná súlož? A prečo? Kvôli chlapovi, ako to môže žena ovplyniť? Žena to necíti veď vajcia má chlap nie? Ako to môže vedieť žena? Toto mi vysvetlite keď tu mudrujete a nadávate na ženy. Vidíte že takéto praktiky ochrany zlyhávajú a vďaka ženám to teda nie je tak sa nedivte že sú nútené si tú ochranu zaobstarať..inak to ste taký egoista? Viete koľko chlapov ženu oplodní lebo nevie ustrážiť to jediné čím dokonca aj premýšľa a potom zduchne? A keby aj nezduchol žena je tá čo si tým všetkým prejde a vždy pokiaľ je žena zodpovedná a milujúca matka to dieťa bude v prvom rade “jej” v zmysle že celá starostlivosť je väčšinou závislá na žene. To jediné čo si má chlap ustrážiť je výron semena a ani to nedokáže ale budete tu nadávať na ženy? Jediný kto ide teda naplno je chlap aspoň z biologického hľadiska to jedine dáva zmysel tak prečo sú ženy nehanebné keď sa chcú ochrániť pred nezodpovednými mužmi? Alebo možno aj len pred manželom už po viacerých deťoch. Pôrod tiež nie je len tak a ak by bola dobrá ochrana žiadne potraty by neboli. Pre toto ma neskutočne rozčuľujú tieto vaše názory lebo kresťanstvo si protirečí antikoncepcia nie ale ani potraty tak čo? Buďme ženy ako čerešne každý rok mať deti...
Robte si z vašim telom čo chcete vaša vec.
@ayanamirei presne ani nebude jazvu vidieť po dvoch mesiacoch
@ludovit11 je 21 storočie ma dieťa ďalšie nechce je to jej telo nie vaše...
@zuzanagarelova jé ja som tu nebol ani nepamätám a k tom sa nechcem už sa vyjadrovať nechcem.Je to vaša vec vaše zdravie.
Limetka. sterilizácia a "podviazanie" je to iste, len toto je taky hovorovy názov. Preruší sa vajickovod,hormóny sa tvoria ďalej,aternica ostáva, žena menstruuje. Nemýlis si to náhodou s vybratím maternice a vaječníkov? To ale u nie je sterilizácia.
Chcela by som vidiet ten problem,preco jeho nemozu. Ako v tomto naozaj davaj pozor. Ked sa ides dat sterilizovat ty,nech teda aj on. A necudujem sa,ze ta nechcu sterilizovat ja ako lekar by som to tiez neurobila. Raz to budes lutovat.
@zuzanagarelova už som napísal že nech si robí so svojím zdravím čo chce.Skončil som,a už ma viac nespomínakte v tých vašich debilných komentároch.
Aj ja sa chystám ale je to na dlho, už mesiac behám po Dr. Teraz som 2 žiadosť podala do nemocnice lebo prvú od lekára mi v nemocnici neuznali, že majú svoju žiadosť.. Tak teraz som bola potvrdiť u svojho Dr. Žiadosť z nemocnice co mi poslali od môjho podpisu za 30 dní je platná žiadosť a ďalších 30 je na zákrok.. Takze ešte cca mesiac a pol to potrvá mi sme s mojim boli rozhodnutý ak by som nešla ja išiel by on. Ale ja deti už nechcem mam 2 a aj keby sa s mojim rozideme nechcem ďalšie deti.. Zákrok ma vyjde 400 eur.. Skúšala som volať aj do súkromnej tam to stojí 600eur a tiež sa tam čaká okolo mesiaca ale musí sa tam podpisovať tvoj doktor.. Zvaž všetky pre a proti, dá sa to vziať späť ale nemusí to vyjsť, že sa podarí ti zas spojazdniť prechody keby si časom rozmyslís že chceš.. Tak želám pekný deň..
Je to tvoje rozhodnutie ak si s tím stotoznena a berieš zodpovednosť zmeň doktorku porozpravaju sa s partnerom nik nemá byť tlačený čo nechce.
@ayanamirei ono v dnešnej dobe nemať 11 rokov manžela ktorý išiel idem do toho sama je to sloboda lebo ženská sexualita je veľmi mizogine riešená aj lekármi. Takto je žena zdravá cyklus ale konečne aj slobodná
@zuzkabeuty dievča nakoniec ma druhého a už aj bábo. Paradox 😀

@ludovit11 nedajte sa vysmieť prosím vás že plodné a neplodné dni😂😂😂 vidno že ste chlap...vy očividne neviete ani sčasti ako funguje ženské telo, že ženy otehotneli aj počas menštruácie dokonca, takže riadiť sa plodnými a neplodnými dňami je mi na smiech a to, že to funguje tak pri vašej manželke neznamená, že také isté telo a potreby a súvislosti s ním spojené majú tiež všetky ostatné ženy. Ženské telo je v tomto veľmi individuálne a čo platí pri jednej pri inej nemusí. Myslíte si naozaj, že ak by to tak perfektne bez antiky a zásahov fungovalo bol by po tom taký dopyt? A prečo je po tom dopyt? Žeby preto, lebo plodné a neplodné dni nie sú zaručená ochrana? To by som chcela vidieť, či by ste to riskovali keby si jednoducho to dieťa dovoliť nemôžete alebo dieťa nechcete, či by ste túto “zaručenú” metódu skúšali veselo a bez obáv ďalej. Presne pre to, že táto metóda zlyháva ( vplyvom mnohých vecí môže byť ovulácia ženy posunutá alebo jednoducho v iné dni než nám ukazujú tabuľky plodné dni...telo nie je program nedá sa podľa tabuliek riadiť) je zvýšený záujem o antikoncepčné prostriedky a žiaľ aj potraty. Toľko k VAŠEJ metóde plodných a neplodných dní🙂