Chcem pomáhať
Ahojte ženy (aj muži).
Rýchly príbeh o mne - vyrástla som ako dieťa v malej dedine uprostred Slovenska a nikdy sme toho nemali veľa, moji rodičia boli veľmi zadĺžení z minulosti, nemohla som si vybrať v obchode žiadnu sladkosť, ísť na výlet zo školy, moje oblečenie bolo len dedené od známych a starších detí, nemala som súrodencov, ani kamarátov, a tak som sa vždy akosi cítila prázdno - viem ale, že moji rodičia sa mi pokúšali mi dať všetko čo mohli aj nemohli a ľúbili ma najviac na svete. Asi typický príbeh väčšiny detí.
Napriek tomu ma to veľmi trápilo, a čím som bola staršia, tým som si to viac uvedomovala a vedela som že takto nechcem ako dospelá žiť a už vôbec nie, aby sa tak mali moje deti - a ak raz nejaké budem mať, chcem im dopriať všetko na svete. Mala som vždy veľké sny a ambície, precestovať svet, naučiť sa viac jazykov, čítala som už ako malé dieťa veľa kníh a pozerala veľa dokumentov. Nikto ma nechápal a všetci sa mi vysmievali, kedže najďalej kam obyvateľ našej obce zašiel bolo doposiaľ krajské mesto.
Keď som skončila strednú školu, presťahovala som sa do Bratislavy a našla som si prvú prácu, potom som si našla lepšiu, a ešte lepšiu. Stretla som muža, dnes už manžela, ktorému sa tiež podarilo dostať cez šikovnosť k skvelej práci. Dnes, v len 22 rokoch spolu zarábame v čistom 3500eur a som každý deň vďačná, že si v potravinách môžem kúpiť čo chcem bez toho aby som sa pozerala na cenovku, dopriať si čo nám v domácnosti treba, kúpiť si občas nejaký darček, ako aj rodine, ísť na dovolenky, zaplatiť hneď nájom a iné veci čo treba, a že sa jednoducho nemusím báť o to, čo bude zajtra. Nepriek tomu peniaze nerozhadzujeme, jazdíme na 15 ročnom aute, kupujem veci z druhej ruky, oblečenie zo sekáča a sledujem koľko minieme každý mesiac a teda sa nám podarí ušetriť veľká čiastka. Týmto sa vôbec nechcem chváliť, len ukázať, že ktokoľvek zdravý a šikovný sa vie aj u nás na Slovensku mať dobre a nemusí kradnúť ako si mnoho ľudí myslí.
Dostávam sa k pointe môjho príspevku - každý deň či už na sociálnych sieťach, v TV či tu na modrom koníku čítam príbehy ľudí, ktorí si nemôžu dovoliť potraviny, bývanie, základné potreby, boja sa čo bude ďalej a zbierok je nekonečné množstvo - ale jednoducho jeden človek sa nemôže rozdeliť na sto kúskov. A tak ma teda zaujíma, ako pomáhate vy, kam posielate peniaze, hmotnú či nehmotnú pomoc ak sa vám dá, a podľa čoho si to vyberáte?
Chcela by som pomôcť najmä tým, ktorí si nemôžu pomocť sami - zdravotne znevýhodnení, starší, deti (ktoré majú možno také šialené ambície ako som mala ja) či zvieratká. Budem rada ak mi tu necháte linky na konkrétne organizácie, združenia, či charity a ako im viem finančne aj nefinančne pomôcť. Tiež máme veľa praktických vecí doma, ktoré si viem predstaviť, že by ešte niekto využil. Ďakujem vám všetkým za prečítanie 🙂
Ja davam na dievcatko v keni 22 mesacne, pred billou na bajkalskej pani, co predava notabene vzdy pri nakupe podla toho kolko mam v hotovosti. No a v okoli mam kopec ludi a tak hlavne detske oblecko a hracky posuvam dalej po znamosti, ostatne veci cez fb skupiny. Tiez vzdy vacsi obnos na den narcisov a mobilny hospic slnecnica (nam velmi pomohli).
@quee57 no zďaleka nemáme príjem ako ty. Pomoc uznávam, ale nesmie sa to otočiť voči pomahajucemu tak, že nakoniec on sám skončí na dne. Na zbierky pri nemocniciach alebo pred obchodmi neprispievam
prilis anonymné na moj vkus. Pomáham žene, ktorá toho sama nemá veľa a zachraňuje pouličné zvieratká. Zviera nie je vec a citi rovnako ako clovek. Konkretna pomoc konkretnej osobe. Nie, nie je to zberatelka. Je to Človek.
@quee57 Moje srdcovky sú: Návrat (aby každé dieťa malo rodinu), Cesta von (Omamy), Dobrý anjel. Pred Vianocami posielam pozdravy seniorom cez Vianočnú poštu a vyberiem si 2 - 3 želania seniorov a osôb v DSS z Vianočného zázraku, ktoré kúpim a pošlem. Počas roka občas pošlem pár eur na niektorú z výziev na Ľudiaľuďom.sk alebo prispejem na niektorú zbierku. Tento rok som sa materiálne viackrát zapojila do zbierok pre Ukrajinu. Pomáhať sa dá aj napr. dobrovoľnícky svojím časom (Buddy.sk) - stačí sa popýtať v miestnej charite alebo centre pre rodiny.
Ja prispievam momentalne iba na ceskoslovensky kastracny program(psi, nie ludia😃) a na jeden konkretny psi utulok
@quee57 v dnešnej dobe potrebuje pomoc veľa ľudí a čoskoro ich bude viac a viac 😪ja sama nemám veľa...ale základné veci potrebné k životu moje deti majú a hlavne sme zdravý 💙to je najviac 👏Pred Vami klobúk dole 🙏toto sa v dnesnej dobe málo kde vidí 💙💙💙máte odomna všetkých 🙌hore 💙kiežby bolo viac takých ľudí ako ste vy 💙ja kebyže môžem tak pomôžem hlavne deťom 💙ako vravíte;všade sa pomôcť nedá 😪ale zamerala by som hlavne tam kde sú choré detičky 😪lebo tam toho nikdy nieje dosť 😪držím vám palce nech nájdete tých správnych kt.to potrebujú 🙏a ešte raz💙klobúk dole 💙
Nechcem byt zla, ale chore deti vraj maju dost pomoci, pretoze to ludom hra najviac na city a prispievaju prave tam.
@quee57 napíšem ako prispievam ja. Ja nechcem organizované zbierky. Stále pred Vianocami dávam väčšiu sumu rodine v okolí o ktorej viem že to potrebuje. Napr. rodina zo sídliska, tretie dieťa maličké skončilo v BA na onkológii, dala som im peniaze anonymne do obalky do schránky tesne pred Vianocami spolu s vianočným prianím. A tak. Každý rok iná rodina. Keď ma nikto nenapadne tak aj tu na MK zdieľajú mamičky čísla účtov. Plus ešte keď u nás v cirkvi je situácia resp.vyzva na pomoc napr.jednej rodine vyhorel byt, alebo rehabilitácie pre konkrétne dieťa, atď. S dcérou sme robili balíky pre "babku a dedka"v programe koľko lásky... " do domova dôchodcov, to som chcela aby sa aj deti učili že niekomu prispejeme/urobíme radosť.
@ivana11155 💙💙💙💙💙💙💙💙💙🥰klobúk dole
@moni73 myslíte?....tam nikdy nieje tej pomoci dosť...a keď ešte musia podstúpiť liečbu ktorá je drahá a tá danná rodina je na tom finačne zle tak veru ťažko to zvládajú....a to sa bavíme o jednom dieťati 🥺je ich však neúrekom 🥺skúste sa opýtať matky ktorá nemôže pracovať pretože všetok čas trávi na onkológii zo svojím dieťatkom či má tej pomoci dosť...🥺Vďaka Bohu že mám zdravé detičky 👏🙏to je to najcennejšie čo žena môže mať....vždy keď vidím alebo čo i len prečítam niekde niečo o chorých deťoch ...vždy sa opýtam...prečo?...prečo detičky musia namiesto radosti a spoznávania okolitého sveta zažívať bolesť?🥺...
ja odporúčam toto https://adopcianadialku.sk/
Tiez som do toho zapojena
@quee57 môj príbeh začínal ako Tvoj. Dnes som už zamestnávateľom a verím, že svojim babám doprajem, aby sa mohli podeliť ako Ty. Zo začiatku som to robila tak, že som konkrétnej rodine nakúpila. Keď teta povedala,že by chceli mlieko tak som nekúpila liter ale celý kartón a tak aj ostatné. Nám totiž keď sme boli malí a hladní tiež nejaký 'zazracny ' človek občas zavesil tašku s nákupom na kľučku dverí. Doteraz pri tej spomienke plačem, lebo to bolo fakt silné keď si malé hladné decko nájde lekvár a aj chlieb a nemusí jesť plesnivy. No proste hotový zázrak ♥️ Tej tete by som dala všetko na svete čo vtedy pre našu rodinu robila a sama mala málo! Len, žiaľ, už nežije a ako dospelá žena a mama som sa jej poďakovať nestihla ale aspoň jej synovia vedia, že mali skvelú matku! Každý rok mám vyčlenených 10perc. Z obratu firmy, ktoré rozdam v podobe tovaru, ktorému sa venujem. Zostanú obdarované školy, základné, materské, tento rok sa ujde dokonca pre hospic. Čo bude v ďalších rokoch ešte neviem ale možností je veľa. Ľudí pri nákupných centrách však nepodporujem, beriem to ako medvediu službu, proste keď tam vydržia stať, vydržali by aj v robote len by museli chcieť. Pozri si ešte program Buddy, kde máš dieťa, ktoré navstevujes pravidelne a učis ho, aby sa vedel obracať a nemusel zle žiť. Toto by som robila, keby mám viac času len som ho zatiaľ nenašla, tak aspoň vyberám oblasti,kde môžem pomôcť viac ľuďom.
Malá čiastka, ale pravidelne na Dobrého anjela. Veci oblečenie kamoškam alebo Charity shop. Domáce potreby, topánky tiež Charity shop alebo Centrum pre rodiny s deťmi Dorka.

@quee57 Podívej se možná sem - to je Forum tady na Koníku, kam vkládají svoje sbírky maminky z Koníka, ... https://www.modrykonik.sk/forum/category/overen...