icon

Chcem poslať balík cez poštovného kuriéra

zuzanakatrakova
5. feb 2022

Ahojte chcela by som poslať balík ce- poštového kuriéra.
Poradíte mi ako?

malinoismum
•
5. feb 2022

@zuzanakatrakova Veď máš všetko na stránke, nie MK,
ale :
https://www.posta.sk/sluzby/expres-kurier

zuzanakatrakova
autor
•
5. feb 2022

@malinoismum ja viem, len osoba , ktorej idem predať tovar mi napísala, že si všetko vybaví, zaplatí kuriéra. Ze mi prídu peniaze a ja potom pošlem balík. Funguje to takto? Prídu mi peniaze najskôr?

petka1402
•
5. feb 2022

@zuzanakatrakova je to odrb pravdepodobne

zuzanakatrakova
autor
•
5. feb 2022

@petka1402 veď mám pochybnosti aj ja, nie je to malá suma.

puklica13
•
5. feb 2022
cefka29
•
5. feb 2022

@zuzanakatrakova na 99,9% podvodnici. Ja ked som pridala inzerat na kocik tak do hodiny asi 5 takychto ako mi kurier prinesie peniaze atd. V ziadnom pripade by som takto nic neposielala.

petka1402
•
5. feb 2022

@zuzanakatrakova ci ako to myslíš? Zisti si koľko budeš platiť kuriéra, plus cena predávanej veci a nech pošle na účet peniaze, potom pojdes na postu a pošleš balík, či je to veľká vec po ktorú chceš aby prisiel kuriér ci ako, lebo teraz na nete sú odrby, že všetko vybavia a domov ti pošlú kuriéra a blaa bla

zuzanakatrakova
autor
•
5. feb 2022

@puklica13
@petka1402 ďakujem dievcata

noami12
•
5. feb 2022

@zuzanakatrakova nie to sú podvodníci, na stránku kde ti príde link uz v linku nebude stránka pošty, iba sa to bude tváriť ako stránka pošty... zoberú si údaje z karty, ide o podvod
Ja tiež každú chvíľku niečo predávam a väčšinou na whatsapp mi píšu podvodníci.

zuzanakatrakova
autor
•
5. feb 2022

@noami12 presne ako som dala inzerát, tak na Whatsapp mi do 30 sekúnd napísali, že majú záujem

malinoismum
•
5. feb 2022

@zuzanakatrakova to je odrb je Toho plny net….

kitycat
•
5. feb 2022

A pisali spisovnou slovencinou? Cislo karty aj CVV si uz napisala aku mas? Hlavne maj aspon 100 eur aby si stiahli... boze... 🤷‍♀️

zuzanakatrakova
autor
•
5. feb 2022
malinoismum
•
5. feb 2022

@zuzanakatrakova 😃🙅🏻‍♀️
.. - a tomuto si verila… áno?;)
To je stránka posty?- posta-sk???
úplne všetko sa ti zdá ok???
🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

malinoismum
•
5. feb 2022

@noami12 Presne tak, a zahraničné mena, pripadne ešte “účet spoločnosti” začalo byt dosť IN 🙂

zuzanakatrakova
autor
•
5. feb 2022

@malinoismum nie, jasne ze neverím. Ale nech vedia aj iní....ze je to podvod.

petka1402
•
5. feb 2022

@zuzanakatrakova no tak ich posli kade ľahšie a dobre ze si sa opýtala, teraz je toho plno, už nevedia ako by človeka odrbali, vždy žiadaj peniaze vopred a až keď budeš ich mat na účte tak posielaj (neakceptuj žiadne screeny prevodu, ani nič podobné! Až keď cinknu peniaze na účte!)

malinoismum
•
5. feb 2022

@zuzanakatrakova Je to tu už dlhšie… aj v Tv to X krát bolo. A stále sa nájdu taki, ktorí uveria.

malinoismum
•
5. feb 2022

@petka1402 píše veľmi rozumne - môjmu otcovi poslali tak dôveryhodne PDF zrealizovanej platby že sme zirali, no ale aj čaka na peniaze, on už harcovník poučený …. 🙂 vlastne - doteraz caka 🙂🤷🏻‍♀️

zuzanakatrakova
autor
•
5. feb 2022
nelca0510
•
5. feb 2022

@zuzanakatrakova podvod. Bolo to už veľa krát v médiách. Veď si vezmi, kuriér nosí len zásielky a poroabde,nikdy som nevidela možnosť že by doniesol peniaze

mamina1419
•
5. feb 2022

@zuzanakatrakova chcú ťa oklamať. Treba si pozrieť stránky pošty. Na toto už upozorňuje aj polícia je toho plný internet. Nechápem že niekto tomu ešte verí

malinoismum
•
5. feb 2022
karolinakr
•
6. feb 2022

Najlepšie si dať odkliknúť na facebooku stranka Policia - Hoaxy a podvody, a tam ti denne policia ukaže prispevky o podvodnikoch, ja to sledujem a som informovana, tieto whats up kurierske služby su tam pravidelne
Inak keby som niekomu niečo posielala a chcel by mi poslať peniaze na kartu a žiadal čislo karty, tak to ťa hned napadne, či je na hlavu padnuty, celý život sme to robili inak a teraz takéto vymýšlaniny

karolinakr
•
6. feb 2022

No, rozpravame sa o podvodoch a na stranke Alzy dnes rano takyto oznam som našla

Pozor, na sociálnych sieťach sa šíri pokus o podvod ménom našej spoločnosti. Obsahom je ponuka značkových televízorov a stránka vyžaduje platobné údaje. Prosím, neklikajte na tieto odkazy a nezadávajte vaše osobné údaje.