icon

Chceme šteniatko

00momo
2. mar 2023

Ahojte. Chceme si zaobstarať šteniatko psíka a nevieme sa rozhodnúť akého. Máme viac kanididatov. Labrador, Zlatý retriver, Doberman, Nemecka doga alebo Novoufodlan.
Bude mat dokončený domček takže pocas dna bude vonku a vecer vo vnútri.
Ďakujem za rady.

Strana
z2
mb2021
Odpoveď bola odstránená
smiling89
2. mar 2023

@00momo skusenost mame s retriverom ten je uzasny aj k detom a celkovo k ludom..pokojny psik, pohodak..zvazila by som nemeckeho/belgickeho ovciaka este...
Na labradora mi celkom nejdu tie chvalospevy...je to pes s velmi dlhou pubertou, potrebuje pevnu ruku..manzel mali dvoch, katastrofa🤔a nasi susedia maju jedneho, aktualne 2 rocneho, ich obe deti sa ho boja 👀 je sialeny, uteka pri kazdej prilezitosti. a to sa mu venuju kolko mozu pri detoch a asi aj to je malo....druhi susedia bezdetni maju tiez labradora 2 rocneho, driluju o106, no takisto riadny divoch...

simona20201309
2. mar 2023

@25elena25 ved napíš, čo ty odporúčaš, expertka.
Nemecku dogu k 1,5r dieťaťu? Nemusi byť pes agresívny, ale takéto pomaly 90kg plemeno potrebuje obrovský výbeh a hlavne veľmi dlhé prechádzky. Okrem toho strašne slintaju.
U nás je strašne veľa faktorov, ktoré rozhodujú pri vybere psa. Viem, čo to je a čo velke plemeno vyžaduje, preto si momentalne pri malom dietati si absolútne netrúfam na psa. Vôbec nejde o agresivitu, ale nechcem mať zo psíka tupelo, ktoré nakoniec radšej budeme zatvarat, pretože nám bude robiť viac škody ako radosti. Psa si kúpime, keď budu deti schopné prejsť aspoň 1h prechádzku každý jeden deň a keď budu schopne ho samé nakŕmiť a vyvenčiť. (Tzn. Cca o 5r)

simona20201309
2. mar 2023

@smiling89 belgického?
:Dôsledný a láskavý prístup ku psovi je rovnako dôležitý ako schopnosť ho fyzicky aj mentálne zamestnať. Musíte myslieť na to, že pes je veľmi energický a má silne vyvinutú potrebu pohybu a zamestnania. Ak to zanedbáte, môže sa u tohto plemena prejaviť nepríjemné správanie, a môže mať sklon k nadmernej agresivite

Belgický je masaker! Na toto potrebuješ fakt skúsenosti a hodiny času denne. To by išlo na úkor dieťaťa.

zafir01
2. mar 2023

@smiling89 belgickeho mala svagrova ex vedľa u svokra. Jej otec policajt. Cvičili ho. Ale to je len pre 100% psovi od danému chovateľovi s množstvom času, skúsenosti a energie

00momo
autor
2. mar 2023

@kavaba ako som uz vyššie pisala mame Žaka tiez ich nemôžem nechat osamote. Sice ho respektuje ale i tak ho uz cvakla za prsty chytil sa klietky keď pila vodu.

00momo
autor
2. mar 2023

@25elena25 ja nikoho nepocuvam, len chcem vedieť názor iných aj ty ktorý majú takýto psov tak skusenosti. Mozno ani z jedno uvedených plemien mat nebudeme a nakoniec si zoberieme utulkaca.

00momo
autor
2. mar 2023

@simona20201309 mne prave ide o tie prechádzky maly si rad pospi v kociku aj 2.5 h. A len tak sa motať bez duše s malym ma to nebaví.

smiling89
2. mar 2023

@simona20201309
@zafir01
Moze byt. Ja som mala 2, ale este ako slobodna,bezdetna, napriek tomu si nemyslim, ze extra skusena chovatelka..obaja nemali problem s detmi, ani s inymi ludmi, boli poslusni a velmi rychlo sa ucili.

Kazdy pes vyzaduje aby mu clovek venoval cas. Ja osobne po mojich dobrych skusenostiach, s pokojnymi psikmi, si aktualne neviem predstavit nejakeho mat. Deti maju 3,5 a 1,5 roka, absolutne by som nemala cas, ani len na "bytoveho", ani len na hocake ine domace zvieratko. Je mi to luto aj kvoli detom, snad v horizonte 3-4rokov aj k nam pribudne psik

simona92101
2. mar 2023

@smiling89 belgicky ovciak?to je plemeno pre skuseneho psovoda,ktory mu vie zamestnat hlavu,to nieje pes na zahradu k detom!ak sa pri nom aj akakolvek malickost podceni a bude mat volnu ruku,tak budete mat doma neovladatelne torpedo,to je pes co potrebuje driet hodiny hodiny.

palomka
2. mar 2023

@00momo ja by som whippeta 💙 skúste si o tomto plemene prečítať 😊. Alebo rodezsky ridgeback 🙃

smiling89
2. mar 2023

@simona92101 ja to nepopieram, iba pisem o mojej skusenosti. Po mojich BO som povedala ze nikdy ine plemeno nebudem chciet, avsak osud ku mne zavial zlateho retrivera a teda to je uzasne plemeno do rodiny.
Sama som zvedava ake si casom nakoniec vyberieme, kedze uz by som uprednostnovala nieco mensieho vzrastu 😁

anega79
2. mar 2023

ja mam australskeho ovciaka, plzne stale, je to pes pre jedneho majitela. chodi za mnou aj v noci, ale deti nic moc. este mam aj fenku z utulku, mix setter
a to je uplne zlaticko

mipu
2. mar 2023

@00momo za mňa bernský salašnícky. My ho mame už pomaly 13 rokov a a keď bude treba zas kúpime. K deťom je neskutočný maznáčik, breše keď treba do dvora neusti nikoho cudzieho....

00momo
autor
2. mar 2023

Belgicaka ani nechceme citala som o tom plemene dost. No netrufame si na take nieco. Ale dievcata mi dali chrobáka do hlavy s Bernskym salasnickym psom. Citala som ze moze mat problwmy s klbami so srcom a trávicím traktom.

00momo
autor
2. mar 2023

@palomka o Rickeckovi som citala ale o tom druhom precitam ked krpec zaspí.

bambinomio99
3. mar 2023

@mipu súhlasím je to úplne zlatíčko ale pri každom jednom najskôr výcvik a bude to

mipu
3. mar 2023

@bambinomio99 my sme nemali žiadny výcvik.a je úplne v pohode🙂

katkaseiner
3. mar 2023

@00momo s klbami maju vseobecne problem takmer vsetky vacsie psy...

00momo
autor
3. mar 2023

@mipu takže zo všetkých mnou vymenovaných ani jeden najlepšie Bernský salašnícky pes?

mipu
3. mar 2023

@00momo tak ja osobne mam iba s týmto skusenost.
Ale naši majú labradora a nieje taky maznáčik k deťom. Susedia mali dogu a ta im utekala😃
Hlavné je co hľadáte a aby ste vy boli spokojny

00momo
autor
3. mar 2023

@mipu no este ma napadol Cane Corso. Neviem ci je do dobra volba

mipu
3. mar 2023

@00momo to ani neviem😀

anega79
3. mar 2023

@00momo to uz radsej dogu, alebo irskeho vlkodav. do cane corso by som s malymi detmi nesla nikdy

7ammy7
3. mar 2023

@00momo z uvedených by som šla asi do dogy. Ale skúste sa pozrieť aj na nemeckého boxera.mali sme ho do nedávna a k deckam super.toleroval ich vymysle a vedel určiť čo je pre deti nebezpečné ( vždy keď chceli ísť na schody alebo k bazénu, stál pred nimi a bokom svojho tela ich tlačil dozadu). Jednoduchý na vychovu,len keď sa nudil žul čo našiel ( papuče, ponožku, čiapky, metly)a trochu slintal 🤷

lucuska28
3. mar 2023

@00momo skús pozrieť aj chodskych psov. Malo známe plemeno ale perfektne k deťom a v pohode zvládajú aj v byte aj vonku.

laronsk
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2