Chceme začať so snažením v lete 2010. Kto sa pridá?
Ahojte kocky,chystame sa na babetko.Chceli by sme to skusit v auguste,aby bolo majove.Dufam,ze sa to podari.
ide drahy zatial sa lucim
no myslím že to je max platim od maja 😖 hadam to nezvýšili 😠
@effie81 ja uz som z toho DNP nejaka zmatena 😅 citam o tom aj na nete a mam z toho gulas.najlepsie asi bude,ked sa opytam na socialke,len sa bojim ci tam bude nejaka ochotna teta mi to vysvetlit
terazsa to bude menit,ale ja som uz nechcela cakat do jula sprihlaskou,lebo sme chceli tie 2 mesiace ako rezervu a ja by som uz najradsej hned snazilkovala.🙂
@miyya 😀 pockaj neriskuj, nehaj ma vyskusat, ked zabere, dam vedet.... - ale som si uplne ista, ze toto je to prave 😀 😀
@jankastela ked si nezamestnana,tak je to jednoduche,potom musis platit 47,7eur,alebo ked pockas do 1.7. tak z toho noveho vyssieho max VZ.ale to bude pri platbe iba o nieco viac.
@miranda21 ja platim od juna, ale pani mi oradila, ze sa mam prihlasit a k 30.6. odhlasit a znova od 1.7 prihlasit, lebo od 1.7.sa meni VZ na 1116,.. Eur a nemohla by som si potom zvysit platbu, lebo to sa vraj da len raz za pol roka 🙄
no skratka hruuuuza s tym DNPO
@effie81 aha, dakujem 🙂 tak to uz pockam a zacnem si to platit od toho 1.7.
ak otehotniem po mesiaci od zaciatku platenia, tak to stihnem doplatit, aby som mala narok na tu matersku? ci? ☹
@lalia21 tsss - ticho - o.b.cka som schovala... 😀 chcem ms naozaj ojejkabatit, ze nemam nist pripravene... 😀 oo... asi by som mala ist dnes domov z prace, zacina mi riadne hrabat... 🙂 Heheee tak 4 x do tyzdna - to by mojho asi zabilo 🙂 ale navrhnem mu to jak pridem domov - dam vedet, co povedal 🙂
@marianna28 😀 😀 😀 asi sa potesi. 😀
ja tiež počítam mne 12 februara 😒
@cenculinka len tam je otazka to,ze kedy porodis.nevies si to dopredu vypocitat.Ja som (vraj) skoro porodila v 31. tyzdni,zastavili mi to a potom som rodila v 38.
volako nas odbudl ☹ okde ste vsetci? 😲
ale ked budeme vo finisi,asi nas bude najviac zaujimat,aby boli tie nasedeticky zdrave. 🙂 hoci aj peniaze navyse by bodli. 😉
Ahojte. No ja som bohuzial tiez potratila v 11tt ☹ . Bolo to moje prve tehotenstvo.V augute by sme chceli ist opat nato. Zatial cakam na prvu mentruaciu, tak dufam, ze coskoro pride. No uvidime, tak po troch cykloch ideme na to...Mozno to bude az v septembri, no uvidime. Pred tym sa nam zadarilo hned na prvy krat a prvy sup a mala som cyklus ako hodinky kazdych 28 dni. Tak dufam, ze to tak bude aj teraz. No uvidime.
s tým DNP, musíte byť za posledné 2 roky minimálne 270 dní poistené, aby vám vznikol nárok na tú vyššiu materskú a hlavne musíte byť aj zamestnané (aspoň sa mi vidí), ja si to platím, 14/mes., no po pol roku si to chcem zvýšiť.
baby a ja si DNP platím od marca, kašlať na to, človek nevie, kedy sa zadarí, radšej mať rezervu a istotu... vždy sa ti to oplatí.
Ahojte, môžem sa ku Vám pridať. Aj my by sme sa chceli začať snažiť, alebo sa už pomaly aj začíname snažiť.
Ja som DNP využila pri prvom dieťati a platím si to naďalej, aby som aj druhú materskú mala čo najvyššiu.

mne o 4tej pride drahy,tak odovzdam postu a uvidime odpoved asi pride hned ,tak potom budeme docitkavat obidve