Chodím z práce ako zbitý pes

15. nov 2019

Potrebujem asi poradit. Pracujem v nemenovanom ustave pre handicepovanych ludi. Pracujem takto uz od strednej no popravde uz som unavena. Z prace chodim ako zbity pes. Boli ma cele telo, v praci ma to uz nebavi, dochadza mi trpezlivost, som podrazdena frustrovana no najviac ma trapi to,ze si to odnasa moj manzel. Vadi mi,ze je to malo platene a je to 12 hodin. Deti nemame tym padom mam vyse sluzieb ako kolegyne co maju deti. Do kolektivu som zapadla iba v mojom oddeleni ale vacsinu dna len mlcim lebo vsetky sa bavia len o detoch. Jedine kedy sa chitim je ked hovoria o autach alebo technicke veci inak som ticho. Nikdy som nevztiahla ruku na klienta ani po nom nekricala aj ked bol aky bol ale tu je bitie a fackovanie na dennnon poriadku a mne sa to nepaci.
Chcela by som odist a pracovat na 8 hodin a mat taky klud odrobit si a ist domov. Muz ma v tom podporuje ale rodine sa to moc nepozdava vraj to mam iste miesto ale ja uz ozaj nevladzem ani po psychickej stranke. Este aj to prostredie ma deprimuje...

wena
15. nov 2019

Si dospelá, nemusíš brať ohľad na to čo si myslí tvoja rodina. A keď už, tak tvoja rodina je teraz tvoj manžel. Ja by som si už dávno hľadala inú prácu.

hacula1816
15. nov 2019

Ak si unavena a mas moznost pracovat inak a lepsie tak chod do toho, co mozes stratit? Ja by som takto nedokzala hlusit. Ako ano si uzasna, ze robis prave takuto pracu, ale aj ty mas mat svoj zivot.

stvura
15. nov 2019

urcite odist a hladat si nieco lepsie....ako zdravotnu sestru ci osetrovatelku ta vsade prijmu s otvorenou narucou, duplom ked si pracu robis vyborne

ivkazba
15. nov 2019

Aká rodina? Tvoja rodina je teraz tvoj manžel. Prvoradé pre teba by malo byť aby ste vy dvaja boli v pohode. Ak ťa práca vyčerpáva, nemáš v nej potešenie, odíď. To najhoršie čo robíš je, ak si pracovný stres odnáša tvoj manžel. Z dlhodobého hľadiska to len a len podkope váš vzťah. A čo sa týka tvojej rodiny... je smutné, ak ťa nepodporia v tom, aby si bola spokojná. To by pre mňa bol ďalší dôvod, aby som sa rozhodovala iba na základe toho, čo je dobré pre mňa a môjho muža a nie na základe toho, čo si myslia druhí. Držím palce.

autor
15. nov 2019

@stvura len ja uz ani v zdravotnictve robit nechcem. Tu kde robim pracujem ako opatrovatelka ale som vystudovana sestra ale vzdelanie mi neuznali. Opatrovatelky nemaju ani sajnu o tom ako maju osetrovat rany pricom by som to mala robit iba ja ale kedze som tiez len opatrovatelka a najmladsia nemam si co vyskakovat a nadriadovat sa ale ked vidim ako im osetruju rany normalne mi je do placu. Sterilita im absolutne nic nehovori, postup ako osetrit ranu. Toto ma taktiez deprimuje,ze aj ked som najmladsia mam dost skusenosti aby som vedela povedat,ze to ako to robi robi to zle. Ale som mlada tym padom mam co najmenej vypravat. To ma deprimuje tiez,ze neocenia, ze sa im snazim pomoct a este ja som ta najhorsia.

0silvia0
15. nov 2019

tak hádam si dospelá a svojprávna, nemusíš brať do úvahy názory rodiny... ak ťa bavia technické veci, môžeš skúsiť robiť čokoľvek, žena so záujmom o techniku si miesto určite nájde...

autor
15. nov 2019

@ivkazba moja rodina stavia na prve miesto vzdelanie. Mam magistra a oni chcu aby som robila aj v tom co som vystudovana. Ale ja uz som z toho unavena. Ziadne ocenenie proste nic.
Moj manzel je velmi trpezlivy a dobry chape to a podporuje ma sam mi hlada robotu ktora by ma bavila ale ja mam pocit,ze ziadna praca nie je pre mna ta vysnivana

simca06022011
15. nov 2019

Momentalne nie je pre teba ziadna praca vysnivana, lebo si unavena a frustrovana... Ty by si si mala oddychnut a premysliet co chces. Z tejto prace urcte odides, nakolko si tam nedocenena a este aj podcenovana, kvoli veku a si PREKVALIFIKOVANA na taktu pracu.. to je este viac deprimujuce, lebo mas viac vedomosti si mlada a este svedomita. PRi vybere prace sa odraz od svojho vzdelania, neverim, ze si roky studovala nieco, co ta nebavi...

sissy27
15. nov 2019

a čo stále riešiš rodinu? oni ti ešte platia účty alebo čo? riaď sa podľa seba a dohodni sa s manželom - on bude ten, kto vás bude finančne ťahať kým si budeš hľadať lepšiu prácu. Ja nevidím jediný dôvod zostávať v zle platenej práci, kde ťa to nebaví a nadmerne vyčerpáva. Hlavne keď je to práca, kde by si mala dať zo seba maximum a byť láskavá, citlivá, empatická a s úsmevom na tvári.

ivkazba
15. nov 2019

Chápem, je veľa takých rodín ako tá tvoja, ktorá dáva vzdelanie či iné hodnoty na vyšší stupienok ako spokojnosť a šťastie dieťaťa. A práve preto by si mala pozerať na záujmy seba a tvojho muža, lebo oni na ne evidentne nehľadia. A čo sa týka vzdelania, ja som pôvodom zdravotná sestra iba so SŠ ale nerobím to a robím niečo kde zarábam mesačne poväčšine vyše 3 tisíc a robím cca 8 dní v mesiaci, takže pohľad tvojej rodiny že vzdelanie je TOP je v dnešnej dobe úplne mylný. Ako som písala, osobne si myslím, že hoci je tvoj manžel chápavý a trpezlivý, všetko má svoje hranice. Ty sa musíš rozhodnúť, či budeš spokojná ty s mužom alebo bude spokojná tvoja rodina ktorá má evidentne sebecký pohľad na vec. Ak si totiž vyberieš spokojnosť rodiny a nie muža, tak sa môže stať, že raz chápavosť a trpezlivosť muža skončí. Pôsobíš podľa písania ako dobrý človek, zaťni sa, zmeň prácu, ak nevieš nájsť nič vhodné, tak odíď a ostaň na podpore a počas voľna premýšlaj a venuj sa sebe a mužovi. Proste treba začať aj keď celkom nevieš ako a kde. Kým sa neodrthneš od práce ktorá ťa ubíja a od rodiny ktorej sú ľahostajné tvoje pocity, tak sa to nezmení.

eliska13
15. nov 2019

Urcite odist nepodriaduj sa tomu, co chce rodina.Kolko mas rokov?pracu si urcite najdes, ked by bolo najhorsie starych ci hendikepovanych ludi, ktorych treba sukromne opatrovat je vela.
Uz si demotivovana,vyhorena fyzicky, psychicky

halienka
15. nov 2019

Ani chvíľu nerozmýšľaj a odíď, lebo z tohoto vedia ľudia ochorieť, proste to nemá význam strácať svoj čas a život v takej práci, kde už to neznášaš. Tiež by som sa zamerala na opatrovanie nejakého jednotlivca súkromne, niektorí ľudia nemajú problém svojim blízkym zaplatiť takú opatrovateľku. A keby aj si chcela úplnu zmenu oboru, no a čo, človeka to vie veľmi povzbudiť ak vyskúša či naučí sa aj úplne niečo nové, iné. Ale každopádne už nerozmýšľaj a určite odíď.

juliet86
15. nov 2019

odid. s tvojim vzdelanim mas bilion prilezitosti. mozno mozes robit v nemocnic v ambulanciach mozes opatrovat v rakusku. mozes robit v jasliach. v skolke. pozri si mudrehranie.sk napr. ci by ta to nebavilo. utec prec.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska13
15. nov 2019

@juliet86
@juliet86 mimo temu...to ty si zvazovala odchod z prace kvoli nadriadenej ako to dopadlo?ci si Ta mylim?

maminuska
15. nov 2019

mňa čím si zaskočila , že tam bijú a fackujú zverených klientov. Zaskočilo ma to preto že sama mám takú dcéru , ale tá navštevuje denný stacionár na 8 hodín denne a neviem si predstaviť že by ju niekto fackoval a bil . Za 24 rokov jej života som ju ja ako matka nikdy neudrela a tam mi ju budú biť ? Toto nie je dovolené a mala by si to nahlásiť.

Chápem ťa že si z toho unavená , lebo sama viem čo je to starať sa o handicapovaných ľudí . Je potrebné ju jednoducho zmeniť.

stvura
15. nov 2019

urcite odid, a pracu si najdes, skutocne mas naviac...a potom, ja robim napr. tiez uplne ine ako som vystudovala a asi povacsina nas

autor
15. nov 2019

@maminuska nezazila som to len tam. Zazila som aj v inom zariadeni pani po tazkej mozgovej prihode rozchodila to ale uz nebola ako pred tym kolegyna ju mala ist kupat a rupli jej pri nej nervy a prefackala ju. Bola som z toho v soku. Velmi zle znasam taketo veci. Akokolvek bol pfe mna ten pacient a klient neprijemny vzdy som k nemu pristupovala akoby bol moj pribuzny. Chcela by son tu pracu robit ale odradza ma to ako su z vedenia lahostajni,ze im tam mlatia klientov kricia po nich alebo s nimi hrubo zaobchadzaju. Pribuzny to nevidia lebo ten clovek im to nema ako povedat ale ja ked som o tom vedela naznacila som to rodine ale aj tak som to zle znasala

maminuska
15. nov 2019

no panebože , ani sa nečudujem že to zle nesieš. Ja keby som sa to dozvedela že mi tam niekto tlčie mamu ,otca alebo aj moju dcéru , tak do toho človeka asi skočím . Ako vŕšiť sa na bezvládnom človeku , alebo zaostalom to je hyenizmus prvej kategórie, jednoducho hnus .
Keď nemám nervy na to robiť s takýmito ľuďmi , tak to nerobím . Odíď odtiaľ a nahlás to na polícii .
Ja čo som mala opatrovateľku tak odišla z takéhoto zariadenia , presne kvôli tomuto , teda hlavne kvôli jednej kolegyni ktorá tak kŕmila malé postihnuté deti , že ich až zadúšalo , lebo sa im to snažila v čo najkratšom čase narvať úst. Alebo im urobila veĺké diery na cumľoch a keď sa chuďatká zadušali tak sa smiala ako strelená a nadávala im do debilov. Ona to nahlásila vedeniu , aj s ňou riaditeľka robila riadne poriadky , ale aj tak ju potom vyštval kolektív.

juliet86
15. nov 2019

@eliska13 spravne si pamatas ;) predstav si . odisla ta nadriadena!

eliska13
15. nov 2019

@juliet86 tak fajn🙂
@maminuska ked som byvala v meste vedla nas bol ustav pre ludi trpiacich alzheimerom sestricky, opatrovatelky pred kazdou nocnou si chodili kupovat alkohol vobec nemam iluzie o takychto zariafeniach

autor
15. nov 2019

@maminuska vies take baby uz maju finty. Ked sme vedeli,ze ma prist pribuzny tak sa napriklad klient v ten den rychlo okupal dali sa mu ciste veci ale nedali mu jest iba napriklad desiatu aby to tak vyzeralo. Poumyvali stolik upratali aby to nebolo zle na pohlad a nechali tak a ked sme videli z okna,ze idu pribuzny tak sme rychlo prebalili a cakali na navstevu. Ked prisli pribuzny tak sa baby usmievali,ze ake je to zlaticko ten klient samozrejme rodina spokojna,ze o deda alebo babku je postarane nechala na stole im kavu alebo zakusky a odisla v domienke,ze je vsetko vporiadku. Sestricky s opatrovatelkami mu prezreli veci co dostal veci poupratali a jedlo rozdelili- kolace zakusky mu nechali ale take ako napolitanky,cokoladu cipsy a vody zobrali do sesterne a tam to schovali do skrine alebo si to rovno otvorili a jedli to.
A takto to tam fungovalo normalne. Ja som si nikdy nic nevzala aj ked mi ludia nukali

juliet86
15. nov 2019

akoze uprimne... chod do medii s tyntom nakontaktuj nataliu blahovu alebo stranu za ludi klaru dynisovu. alebo ps petru hudakovu. mozem ta na ne nakontaktovat ak chces. toto by bolo na ocenenie biela vrana. nemlcme
nebojme sa. normalni zamestnavatelia sa o teba pobiju! drzim ti palce. ja ak budem mat pribuzneho tak prisaham ze mu niekam namontujem kameru...

miriam11
15. nov 2019

A prečo ta zaujíma názor rodiny? Oni nežijú tvoj život! Ty si ho ži ako potrebuješ a cítiš, že je to pre teba najlepšie. Odid. Lebo sa ti rozpadne aj manželstvo.

eliska13
15. nov 2019

Odid, ako sa mozes pozerat kolegom do tvare.Je to hyenizmus a verim, ze to tak je skoro vsade.mas na viac ako travit drahocenny cas v takom prostredi

maminuska
15. nov 2019

@eliska13 viem že sú rôzne zariadenia , viem že niekedy sa nedá človek hneď prebaliť, ale bitky , fackanie ? Tiež chápem že aj pri najlepšej starostlivosti občas preležanina je .
Moja 95 ročná babka je DDS , tam máš celodenný prístup , vždy je čistá , najedená , má 10 detí a každý deň je tam niekto pri nej . Nie je to súkromné zariadenie , ale zariadenie Červeného kríža . Si neviem predstaviť že by ju niekto bil .

maminuska
15. nov 2019

normálne sa mi obracia žalúdok z toho čo píšeš, ako požrať tým ľuďom ešte aj t čo im donesú , veď to čo už sme za ľudia preboha ?
Poviem ti úprimne mám pokazený celý deň .

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petkasaurus
15. nov 2019

Mne sa toto cele tazko cita... Normalne mi je zle..

autor
15. nov 2019

Hovorim ako to je presla som vsetky zariadenia v nasom meste viem porovnat kde a ako sa chovaju. Pre seniorov este ano to je ok ale pri psychiatrickych neexistuje. Viem,ze aj ked ma kopec tabletiek v sebe neznamena to aby sa sestra chovala ako svina. Najhorsie sestry a opatrovatelky su tie ktore maju pred dochodkom alebo si tam na dochodku privyrabaju. Nemaju dost trpezlivosti a nerozumeju,ze ty ludia su psychicky chory. Nazyvaju ich debilmi, kriplami atd. Uz to ako sa ta opatrovatelka vyjadruje k dietatu s DMO vsak to je debil s nim sa ani nebav... pochopil viac nez si mysleli.
Mnohe mozno ani neviete ako sa chovaju k Vasim pribuznim ale z vlastnej skusenosti viem,ze medzi nimi je jedna alebo dve ktore sa hrubo chovaju k Vasim pribuznym a ani to neviete. :(