icon

Chorobná žiarlivosť z partnerovej strany

icegirl
19. mar 2018

Ahojte, potrebujem s vami zdielať moje trápenie..
S priateľom sme spolu dva roky, deti nemáme.. ja som mala pred ním vážny vzťah, po rozchode som bola cca 1,5 roka sama, kým som nestretla jeho. Od začiatku bol do určitej miery "majetnícky", chcel vedieť kde a s kým som bola, kedy som prišla domov, vypytoval sa na detaily, no mne to nevadilo, priznávam, že skôr lichotilo, hovorila som si ako veľmi mu na mne musí záležať. Bola som veľmi zamilovaná...
Po čase sa táto "zvedavosť" začala stupňovať, začal sa vypytovať s kým si píšem na FB, na čo to vlastne mám (po niekoľkodňovom nátlaku som FB deaktivovala), otázky typu načo ideš s mamou na kávu, veď si s ňu bola včera, určite si nebola s ňou ale s niekým iným. Toto vyvádzanie som stopla (aspoň som si myslela) dlhým monológom, kedy som mu vysvetlila, že mám právo ísť s matkou na kávu, mám právo zaspať a neodpisovať a nemusím automaticky trpieť narážky typu, kde si, určite nie si doma a bohviečo robíš keď neodpisuješ..Po mojom výstupe bol cca pol roka kľud až doteraz...
Všetko sa zdalo byť fajn, sme obidvaja temperamentní takže menšie výmeny názorov v obchode neberiem do úvahy, to sme skrátka my..ale jeho žiarlivosť a paranoja bohužiaľ prerastá do obrovských rozmerov. Otázky typu s kým si píšeš a prečo ešte nespíš, určite s niekým komunikuješ poza môj chrbát už ani neriešim. Začal vyťahovať moju minulosť, nič výnimočné na nej nie je, no jemu vŕta v hlave obdobie, kým som ho nespoznala. Teda obdobie, kedy som žila úplne sama. Vkuse sa vypytuje na môj sexuálny život, čo som s kým kedy mala, čo som skúšala s bývalým, niekoho na ulici pozdravím a hneď som s ním určite spala, minimálne mám vysvetliť odkiaľ ho poznám..Ja sa nemám za čo hanbiť, ale uráža ma, že stále vyžaduje vysvetlenia k niečomu, čo neexistuje, k osobám, s ktorými som nikdy nič nemala. Odkedy som ho spoznala, prerušila som pomaly všetky kontakty s kamarátkami a kamarátmi, venovala som sa iba jemu, so žiadnym iným mužom som si nepísala, už vôbec som sa s nikým iným nestretla, paradoxne on bol ten, ktorý telefón nepustil z ruky..
Unavuje ma, že ma vkuse upodozrieva, posledné týždne len tŕpnem, čo si zas vymyslí, čím ma napadne, čo sa zas začne vypytovať a ja som doteraz bola tá, ktorá všetko krvopotne vysvetľovala a presviedčala ho o tom, že milujem len jeho. No mám pocit že čím viac vysvetľujem, tým menej mi verí. Pritom mňa jeho minulosť nezaujíma, resp nikdy som sa nevypytovala, každý máme niečo za sebou. Psychicky ma to strašne unavuje, chodím jak bez duše, pretože jeden dva dni je dobre a potom mu prepne a začne ma upodozrievať a vypytovať sa aj napriek tomu že sme vo vzťahu, je to moje súkromie, niečo čo mu vysvetľovať nemusím a ani nechcem...
Prosím poraďte ako mám stopnúť jeho útoky na moju osobu, pretože tomu nerozumiem, chcela by som, aby sme si vzťah budovali a upevňovali a nie ho ničili takýmito hlúposťami...

Moc ďakujem za každý názor a radu !!

Strana
z8
tinaa64
24. mar 2018

@chocky11 no to by bolo zaujimave. ..podla mna by sme boli veeelmi orekvapenr

icegirl
autor
24. mar 2018

@tinaa64 1. som prekvapená, koľko žien tu opísalo svoje príbehy, poháňa ma to vpred, ukazuje mi to presne to, čoho sa mám vyvarovať a čo mám spraviť preto aby to nezašlo ešte ďalej, aj keď tieto posledné dva dni ma tak psychicky vyčerpali, že som naozaj rada, že mám podporu u rodičov a priateľov, aj u VÁS všetkých, ktoré ma tu podporujete
2. veľa ľudí okolo mňa videlo, s kým som sa dala dokopy, mnoho ľudí aj vedelo čo je za psychopata a manipulátora a nebezpečného magora a nikto nič nepovedal, aj keď sa možno ani nečudujem, nikto sa do neho nechcel starať.
3. skupina s takými menami by sa hodila, pretože nedávno som zistila, že poznám jeho bývalú priateľku, nebudem uvádzať odkiaľ, ale všetko som si pospájala, vždy sme sa čudovali, prečo s nami nikam nechodí, len zahľadená do mobilu, veľa krát mu len behom naskočila do auta, ani nepozdravila...keď si na to spomeniem behá mi mráz po chrbte. ale bohužiaľ by to asi neprešlo-ochrana osobných údajov, toto je zahrávanie sa s ohňom a verím že takých žien, ktoré si prežívajú podobné peklo je omnoho viac, len nemajú silu a odvahu to priznať a len potichu čítajú o čom sa tu bavíme...☹

tinaa64
24. mar 2018

@icegirl no to nieje ani stvrtina co pisali..je ich strasne vela..no skoda ze ten napad na hrane zakona ako sa hovori...teraz ta to psychycky vycerpa ale potom ti bude dobre.a este si snim?ked to skonci chod niekde s najblizsimi na nejaku dovolenku a daj sa dokopy...oddychni si a budes v pohode...

icegirl
autor
24. mar 2018

@tinaa64 nie, momentálne som u rodičov, som strašne šťastná že ich mám. budúci víkend odchádzam na wellness, kúpim druhú sim kartu kvôli blízkym a aktuálne pracovné a zároveň súkromné číslo vypnem

chocky11
24. mar 2018

@tinaa64 vies co je zaujmave ze to ke na hrane zakona a co robia oni s nasou psychikou a robia z nas pacientov psychologickej ambulancie tak.to je ok? A este doplacame na to my. Vo viere ze toho cloveka milujete a pre lasku spravite vsetko, nemame sancu vedet aky bude. Kolko krat to neni na nich poznat aj tri styri roky a potom ked vas ma kde chce zacne byt na vas zly, tlacit vo vsetkom na vas, pratacat a zvalovat vsetko na vas ze je to nasa chyba, ze ich nemilujeme ze sme hyjeny a nakonec ostaneme s holou ritou, dietatom,vez prace a na liekoch ci psychologickych sedeniach bez zivota, jak stare zeny aj ked sme mlade. A kto na tom doplatil?'oni maju voľnosť,salam parky, daju trvaly príkaz na alimenty a tot vsio. A my?'doma ked deti zaspia placeme nad nimi a slubujeme ze spravime vsetko preto aby boli stastne, placeme ze im nemozme dat po com kolkokrat tuzia, nemozu zazit objatie a lasku otca a zakazdym ked vidime dieťa s nejakym orltcom.sa hrat a stiskat nam je zas len do placu. My sa zozierame ze sme detom znicili zivot, ze nezaziju to co deti v kompletnej rodine, musime sa obracat aby sme vyzili, deti odkladat aby sme mali peniazky lebo praca od do ako.maju škôlku skolu neni. A oni?'ale ked chceme otvorene napisat aby si baby davali pozor a neposrali zivot sebe a svojim detom tak je to na hrane zakona a kde je sloboda prejavu, aj novinari píšu o niekom co kto spravil a oni nespravili nic??? Zeny nemaju ziadne prava? Ach jo... a potom sa cudujeme ze z nas robia handry a aj tak s nami zaobchadzaju lebo to neni trestne.. baby ja mam take nervy, vsetko.na svete som.ore toho cloveka robila,chodil kedy on chcel ano raz som mu nepovedala nie, brala som ho ako.moju sucast moje vsetko a velmi ma trapilo ako sa sprava, 2 roky som ho prosila aby s tym prestal ale sa to len stupnovalo. Vlastne dieta zdravil.potrasenim ruky a to mi srdce trhalo, a ked som sa zacala spravat k nemu tak ako on ku mne tak.vdety to zacalo brat neskutocne obratky. Fakt by to bolo normlane na.knihu s pokracovanim lebo.jedna by bola malo.

mimi1237
24. mar 2018

@icegirl kopu pribehov by som ti opisala ..jeden taky najtragickejsi...Tipek podrezal krk svojej druzke na verejnosti ,pred vlastnymi detmi a potom pichol seba.On prezil.Dovod bol vraj ten ze mu kamosi v krcme narozpravali ze ho zena podvadza.Takze ked toto je normalna reakcia tak neviem potom.

tinaa64
24. mar 2018

@icegirl no tak to je super..a s tym cislon ai urobila velmi dobre... Tak si poriadne oddychni..uvidis bude ti dobre

tinaa64
24. mar 2018

@chocky11 ach boze....to je hrozneeee...az mi do placu je ked toto citam..ja som mala ozaj stastie....po necelych 3 r.hadok a manipulovania ma vymenil za moju kamosku....ju uz aj bil..po case som s nou pisala ..tiez s nim bola cca 2 r.ja som mala to stastie ze na mna sa neopovazil zdvihnut ruku....no len raz by to zrobil a by sa to niekto dozvedel z rodiny tak chlapec by to tak lahjo nerozchodil.....no po rozchode som sa zoznamola s mm a sme spolu 10r..a mame dve krasne deti..a dakujem bohu za to..po rozchode z ex som sa hnevala a bola smutna...ale po case som si uvedomila ze to bolo to najlepsie co sa mi mohlo stat...ze sme sa rozisli

chocky11
24. mar 2018

@tinaa64 a tiez sa ti zozaciatku vynarali vycitky svedomia?'tiez ti stale hovoril jak si vsetko ty pokazils, jak je vsetko tvoja chyba, jak si mu znicila zivot? A ku vsetkemu si ho vlastne dohnala ty?

obsadenemeno
25. mar 2018

@chocky11 treba doverovat sebe a svojim instinktom, nie chobotinam, co ti debil natrepe do hlavy....co je on, vsevediaci a najmudrejsi p[anbozko? Jeho nazor na teba je len to, jeho nazor, a nazory nemusia byt pravdive, zvycajne ani nie su. A sme zase pri sebaucte a pri vychove, stale je rozdiel medzi tym, ake nazory ucime chlapcov a ake dievcata.

tinaa64
26. mar 2018

@chocky11 voes co.ani nie ale boli tam ine veci..napisem ri ss..

kr058
26. mar 2018

@icegirl Ahoj. Prečítaj si nejaké texty o psychickom tyrani. Vynikajúca je kniha "čistá nuda". Tam je krasne popísaný vývoj podobného vzťahu. Tvoj priateľ sa nezmení (teda nie k lepšiemu, k horšiemu je to dosť pravdepodobné). Jediná otázka, ktoru si musíš zodpovedať je, či chces takto žiť celý život, pretože toto je to, čo ti tento človek ponúka. Ak nie, tak choď preč. Mne dlho trvalo, kým som odišla, pretože som sa snažila dlho pochopiť, že prečo to robí a ako to môžem ja zmeniť. Pravdou však je, že nikdy nepochopíš, prečo sa tak k tebe správa. Dôležitý je len tvoj život a to ako chces žiť.

Strana
z8